Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΠΑΓΝΗ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενόψει των εγκαινίων
ΕUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

ΠΑΓΝΗ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενόψει των εγκαινίων

 • A-
 • A+

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου, την ώρα των εγκαινίων ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, παρουσία της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας. Παράλληλα, την ώρα των εγκαινίων, θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας, από τις 10:30 έως τις 12:30, με συγκέντρωση στην πύλη του Νοσοκομείου.

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου τονίζουν ότι η κυβέρνηση, αντί να στηρίξει τα δημόσια νοσοκομεία με κρατική χρηματοδότηση, προσφεύγει στο εφοπλιστικό κεφάλαιο για τη δημιουργία και ανανέωση υποδομών και εξοπλισμού, «ξεπλένοντάς το», όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, «με νόμιμες φοροαπαλλαγές».

Παράλληλα, κάνουν λόγο για φιέστες, την ώρα που σημειώνονται απολύσεις, μηχανήματα δεν λειτουργούν ενώ υπάρχει μεγάλη ανάγκη για προσλήψεις μονίμου προσωπικού.

Το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ ζητά την αντικατάσταση των παλιών μηχανημάτων με νέα, επαρκή και σταθερή συντήρηση του ιατρικό τεχνολογικού εξοπλισμού, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας και μόνιμες προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων με πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και επιστημονικά δικαιώματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων ΠαΓΝΗ πρόσφατα έλαβε πρόσκληση να παραβρεθεί στα εγκαίνια της λειτουργίας δύο ιατροτεχνολογικών μηχανημάτων του νοσοκομείου μας την Δευτέρα 28/01. Είναι η δεύτερη φορά σε ενάμιση χρόνο που η διοίκηση εγκαινιάζει τα Δώρα του Νιάρχου.

Είναι φανερό ότι το τελευταίο διάστημα, μετά το 4ο μνημόνιο και βαδίζοντας προς τις εκλογές, το υπουργείο Υγείας, η ΔΥΠΕ και η διοίκηση του ΠαΓΝΗ επιχειρούν με επικοινωνιακά τρικ και αντίστοιχες φιέστες να δώσουν την εικόνα της σταθεροποίησης του συστήματος υγείας, ακόμα ίσως και της βελτίωσής του.

Η καθημερινή σκληρή εικόνα των νοσοκομείων μας τους διαψεύδει πανηγυρικά, ενώ ακόμα και η εγκατάσταση του 2ου σύγχρονου γραμμικού επιταχυντή που αναμφίβολα θα προσφέρει στους χιλιάδες ασθενείς της Κρήτης, δεν είναι προϊόν επένδυσης των δισεκατομμυρίων από τη σκληρή φορολόγηση του ελληνικού λαού, αλλά αποτελεί αγορά με χρήματα «φιλανθρωπίας» ενός από τους πιο ισχυρούς επιχειρηματικούς ομίλους της χώρας μας.

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αντί να στηρίξει τα δημόσια νοσοκομεία με κρατική χρηματοδότηση προκειμένου να αναταθεί το δημόσιο σύστημα υγείας που αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα, προσφεύγει στο εφοπλιστικό κεφάλαιο για τη δημιουργία και ανανέωση των υποδομών και του εξοπλισμού, "ξεπλένοντάς" το με "νόμιμες" φοροαπαλλαγές.

Έχει αποδειχθεί πολλές φορές ότι οι δωρεές δεν γίνονται με αγνές προθέσεις, αλλά προσβλέπουν στην ανάπτυξη των δημόσιων δομών υγείας με τρόπο που να εξυπηρετεί τα συμφέροντα διάφορων ιδιωτικών ιδρυμάτων και ομίλων, συμβάλλοντας στην αποτελεσματικότερη ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ και στην προσέλκυση ασθενών-πελατών με κίνητρο το κέρδος και όχι την εξυπηρέτηση των πραγματικών λαϊκών αναγκών για Υγεία.

Εμείς οι εργαζόμενοι (γιατροί, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς, διοικητικοί, τεχνικοί, τεχνολόγοι, εργαζόμενοι στην καθαριότητα και τη σίτιση) του ΠαΓΝΗ δεν θα ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ - ΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ, δεν θα νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας τις φιέστες κυβέρνησης-ΥΠΕ-διοίκησης. Στις φιέστες παρουσιάζουμε στις λαϊκές οικογένειες την πραγματική εικόνα:

 • Είναι κοροϊδία να ισχυρίζονται η διοίκηση, η ΔΥΠΕ και το υπουργείο ότι θα συνεχίσουν  απρόσκοπτα να βελτιώνουν τις υπηρεσίες προς τους πολίτες και τους ασθενείς, την ίδια ώρα που όλα αρχίζουν και τελειώνουν με τα σλόγκαν της ανταποδοτικότητας, του κόστους-οφέλους, της επιχειρηματικότητας, της εμπορευματοποίησης και της αύξησης των κερδών για το νοσοκομείο-επιχείρηση, στα οποία η κυβέρνηση παίρνει άριστα!
 • Αποτελεί εμπαιγμό στους εργαζόμενους όταν καθημερινά παλεύουν στις βάρδιες με εξαντλητικά ωράρια, με στελέχωση τμημάτων κάτω από το όριο ασφαλείας, να ισχυρίζεται το υπουργείο υγείας ότι πριμοδοτήθηκαν τα νοσοκομεία με προσωπικό.
 • Είναι κοροϊδία να ονομάζουν βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών τις τεράστιες λίστες αναμονής σε τακτικά ιατρεία και χειρουργεία, τις πληρωμές στα ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία, τα εμπόδια που βάζει για να κλείσουν οι ασθενείς ραντεβού  και τόσα άλλα. Όταν υπάρχουν μηχανήματα που λειτουργούν ορισμένες μέρες της εβδομάδας  λόγο έλλειψης τεχνολόγων ακτινολόγων.
 • Αποτελεί πρόκληση να εγκαινιάζονται υγειονομικές δομές, ακόμα και με αυτές τις προϋποθέσεις, χωρίς να έχει εξασφαλιστεί η στελέχωσή τους με μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό.

Για να λειτουργήσει μια τόσο σημαντική τεχνολογική υποδομή, όπως ο γραμμικός επιταχυντής, χρειάζεται μόνιμο εκπαιδευμένο προσωπικό, και όχι προσωπικό μετακινούμενο από άλλα τμήματα, ή προσωπικό που θα πληρώνεται με μπλοκάκι ή που θα ενταχθεί στα ιδιωτικά απογευματινά εργαστήρια όπως έχει κάνει η διοίκηση και για άλλα επεμβατικά εργαστήρια ξεζουμίζοντας τους ασφαλισμένους και τα ταμεία.

 • Είναι πρόκληση, με δεδομένα τόσα κενά στα νοσοκομεία, σήμερα να υπάρχουν, αντί για μόνιμοι, εργαζόμενοι με ημερομηνία λήξης (επικουρικοί, ΟΑΕΔίτες, με μονοετείς ατομικές συμβάσεις), εργαζόμενοι που δεν δικαιούνται άδειες (αναρρωτικές, κ.ά.), σπουδαστές των ΙΕΚ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ τους. Μόνο στο ΠΑΓΝΗ οι συμβασιούχοι φτάνουν σήμερα τους 300, ενώ οι κενές οργανικές θέσεις – με βάση τους ξεπερασμένους ήδη οργανισμούς του 2012 - είναι τουλάχιστον 650.
 • Αποτελεί πρόκληση να καλούμαστε στα εγκαίνια την ώρα που μετράμε απολύσεις νοσηλευτών, προσωπικού ασφαλείας, κοινωνικών λειτουργών και έπονται γιατρών, εργαζομένων στην καθαριότητα-σίτιση κ.α.
 • Αποτελεί κοροϊδία να εγκαθίστανται νέα μηχανήματα όταν την ίδια ώρα  δεν μπορούν  να λειτουργήσουν πλήρως τα ήδη υπάρχοντα, όταν υπάρχουν κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ, όταν οι εργαζόμενοι γίνονται - λάστιχο, μετακινούμενοι διαρκώς από τμήμα σε τμήμα για να "κλείνουν τρύπες".
 • Είναι υποκρισία να καλούμαστε  στα εγκαίνια των νέων μηχανημάτων, και την ίδια ώρα να κρέμεται πάνω μας η απειλή της πληρωμής για τυχόν βλάβες των μηχανημάτων.
 • Οι περικοπές στις δημόσιες υγειονομικές δαπάνες συνεχίζονται. Ο κρατικός προϋπολογισμός για την υγεία το 2019 είναι περικομμένος κατά 65 εκατομμύρια ευρώ! Οι εργαζόμενοι πληρώνουν φόρους, ασφαλιστικές εισφορές, τόκους.
 • Όπως φαίνεται απ’ όλα τα παραπάνω αυτοδιαψεύδεται η διοίκηση του νοσοκομείου, όταν λέει ότι η χρηματοδότηση είναι ικανοποιητική, ενώ την ίδια ώρα περιμένει από μεγάλους χορηγούς ή «φιλάνθρωπους» να πετάξουν κανένα ψίχουλο από τα τεράστια κέρδη τους. Βαρεθήκαμε την κοροϊδία με τις δήθεν ευεργεσίες των εφοπλιστών, τραπεζών και άλλων και την ίδια στιγμή να ξεζουμίζονται οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις τους.

Συνένοχους στη φιέστα δεν θα μας έχετε! Δεν δίνουμε συγχωροχάρτι σε κανέναν. Δεν είμαστε ζητιάνοι, για να είμαστε ευχαριστημένοι με τα ψίχουλα που μας δίνουν!

Το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων ΠαΓΝΗ καλεί τους ασθενείς και τους εργαζομένους να μην εξαπατηθούν από την προσπάθεια που εντείνεται από την πλευρά της κυβέρνησης να παρουσιάσει ότι δήθεν στηρίζει το δημόσιο σύστημα Υγείας.

Η κυβέρνηση επιδιώκει, από τη μια να υλοποιεί αποτελεσματικά τις απαιτήσεις του κεφαλαίου για άγριες περικοπές στην Υγεία και τη φαρμακευτική περίθαλψη, και από την άλλη να παραπλανά τους ασθενείς και τους υγειονομικούς ότι αυτή η αντιλαϊκή πολιτική είναι δήθεν για το καλό τους, άρα πρέπει, όχι μόνο να μην εμποδιστεί, αλλά να επιβραβευτεί και από πάνω.

Στον αντίποδα αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής, το σωματείο εργαζομένων του ΠαΓΝΗ διεκδικεί την ανάπτυξη ενός αποκλειστικά κρατικού συστήματος Υγείας, σύγχρονου, πλήρως στελεχωμένου με μόνιμους υγειονομικούς όλων των ειδικοτήτων, με απολύτως δωρεάν εξετάσεις, νοσηλεία και φάρμακα για όλους,  χωρίς πλαφόν, πληρωμές ασθενών και περικοπές.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

 • Την αντικατάσταση των παλιών μηχανημάτων με ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει, ανάλογα με τις εξελίξεις της τεχνολογίας και της επιστήμης.
 • Επαρκή και σταθερή συντήρηση του ιατρικό τεχνολογικού εξοπλισμού. Παλεύουμε σταθερά για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, με μόνιμες προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων με πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και επιστημονικά δικαιώματα.
 • Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους, να πάψει η ομηρία των συμβασιούχων, να μονιμοποιηθούν τώρα!

Την Δευτέρα 28/01, ενώ θα διεξάγεται η φιέστα των εγκαινίων, το σωματείο μας πραγματοποιεί 2ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, από τις 10:30 έως τις 12:30, με συγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου, προκειμένου να παρουσιάσει την πραγματική κατάσταση του νοσοκομείου μας. Καλούμε λαϊκές επιτροπές, σωματεία, συλλόγους ασθενών να παραβρεθούν και να διεκδικήσουμε όλοι μαζί το δικαίωμα μας στη ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ!!!

  

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Διαμαρτυρήθηκαν για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία της Κρήτης
Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν μαζί μας εκπρόσωποι από τα σωματεία εργαζομένων των νοσοκομείων Χανίων, Αγίου Νικολάου, Ρεθύμνου, Βενιζελείου, Ιεράπετρας, τα σωματεία εργαζομένων ΘΨΠΧ, ΠΕΔΥ, 7ης ΥΠΕ κ.ά.
Διαμαρτυρήθηκαν για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία της Κρήτης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Διαμαρτυρία στην 7η ΥΠΕ για τους νοσοκομειακούς της Κρήτης
Έξω από τα γραφεία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης βρέθηκαν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Κρήτης, πραγματοποιώντας διαμαρτυρία και ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας.
Διαμαρτυρία στην 7η ΥΠΕ για τους νοσοκομειακούς της Κρήτης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα είπαν στον δρόμο Πολάκης και εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ
Με συνθήματα και πανό «υποδέχτηκαν» οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, κατά τη διάρκεια εγκαινίων των δύο νέων υπερσύγχρονων μηχανημάτων. Οι εργαζόμενοι ζήτησαν λύση για τα...
Τα είπαν στον δρόμο Πολάκης και εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα του ΠΑΓΝΗ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στο κτίριο της 7ης ΥΠΕ Κρήτης οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ, ζητώντας λύση στα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει το νοσοκομείο. Οι εργαζόμενοι ζητούν λύση στο θέμα του...
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα του ΠΑΓΝΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μετά μουσικής για την Υγεία
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συναυλία, διοργανώνει το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ μαζί και με τα άλλα σωματεία του χώρου, την Πέμπτη 5 Ιουλίου στις 19:30, στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο. Οι...
Ηράκλειο: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μετά μουσικής για την Υγεία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η απάντηση του διοικητή του ΠΑΓΝΗ για την νέα ΜΕΘ και την Καρδιολογική κλινική
Απάντηση στην αναταραχή που δημιουργήθηκε το τελευταίο διάστημα, αναφορικά με τη δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και την φημολογούμενη αποδυνάμωση της Καρδιολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, με τη δημιουργία...
Η απάντηση του διοικητή του ΠΑΓΝΗ για την νέα ΜΕΘ και την Καρδιολογική κλινική

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας