Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ηράκλειο: Κάλεσμα για την απεργία των εκπαιδευτικών

φωτογραφία αρχείου

candiadoc.gr

Ηράκλειο: Κάλεσμα για την απεργία των εκπαιδευτικών

  • A-
  • A+

Σε 24ωρη απεργία καλεί για την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Νομού Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», στηρίζοντας την απεργιακή κινητοποίηση της ΔΟΕ.

Οι εκπαιδευτικοί θα συγκεντρωθούν στην Πλατεία Ελευθερίας, ζητώντας μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση και την κατάργηση της ωρομισθίας και του θεσμού του αναπληρωτή.

Επίσης, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές ζητούν οι προσλήψεις αναπληρωτών να περιοριστούν μόνο στις περιπτώσεις κάλυψης εκτάκτων αναγκών, με συμβάσεις με τις οποίες θα διασφαλίζονται πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα αντίστοιχα με αυτά των μόνιμων εκπαιδευτικών ενώ τονίζουν ότι πρέπει να υπάρχει αναγνώριση του συνόλου της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο  Σύλλογος Εκπαιδευτικών Νομού Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» είχε και έχει σαν πάγια θέση την ανάγκη κάλυψης των κενών στην εκπαίδευση με μόνιμους διορισμούς σύμφωνα και με τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων της Δ.Ο.Ε..

Ο υπουργός Παιδείας και η κυβέρνηση ανακοίνωσαν την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου ένα  σύστημα διορισμών και προσλήψεων αναπληρωτών στην εκπαίδευση το οποίο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από την εκπαιδευτική κοινότητα. Το σύστημα που ανακοινώθηκε, ουσιαστικά απαξιώνει την προϋπηρεσία και το πτυχίο και οδηγεί σε ένα αέναο κυνήγι τίτλων και προσόντων.

Μετά από οχτώ χρόνια χωρίς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών στη Δημόσια Εκπαίδευση, με τη σταθερή επιλογή της συχνής και ανέξοδης εξαγγελίας μόνιμων διορισμών (ας θυμηθούμε τις εξαγγελίες Κουράκη, Βερναρδάκη, Φίλη) από την συγκυβέρνηση από τη μια, αλλά και την σταθερή πίεση του συνεπούς και διαρκούς αγώνα του εκπαιδευτικού κινήματος από την άλλη, η εξαγγελία των 4.500 διορισμών στην Ειδική Αγωγή για το 2019 καθώς και η «ανάθεση» στην επόμενη κυβέρνηση της πραγματοποίησης 10.500 διορισμών στη Γενική Αγωγή αποτελούν εκτός από «σταγόνα στον ωκεανό» των αναγκών σε εκπαιδευτικό προσωπικό που έχει ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση το «όχημα» της καθιέρωσης ενός συστήματος που «κλέβει» την προϋπηρεσία των δεκάδων χιλιάδων αναπληρωτών που στήριξαν το δημόσιο σχολείο, περιπλανώμενοι ανά την Ελλάδα δίχως καν να μπορούν να δημιουργήσουν οικογένεια.

Πρόκειται για την κυβέρνηση της υποσχεσιολογίας και των μηδενικών διορισμών στην εκπαίδευση μέχρι σήμερα. Που στο βωμό των εκλογικών της επιδιώξεων ανατρέπει τους υπάρχοντες πίνακες και τις ζωές χιλιάδων αναπληρωτών που εργάζονται, προσφέρουν και στηρίζουν τη δημόσια εκπαίδευση, στερώντας σε πολλούς απ’ αυτούς την ελπίδα του μόνιμου διορισμού αλλά και της επαναπρόσληψής τους.

Στο πλαίσιο της αντιεκπαιδευτικής της πολιτικής υπόσχεται χιλιάδες διορισμούς για το … απώτερο μέλλον και εμπαίζει τους χιλιάδες ανέργους και νέους πτυχιούχους με όρους ανισότητας.

Λέμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στο σύστημα που δεν αναγνωρίζει το σύνολο της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών, την πετάει στον κάλαθο των αχρήστων, δημιουργώντας παράλληλα συνθήκες αέναης αναζήτησης «προσόντων» με άνισους όρους και καλλιεργώντας, τελικά, τον αλληλοσπαραγμό μεταξύ των εκπαιδευτικών.

Διεκδικούμε:

  • την άμεση πραγματοποίηση των χιλιάδων διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση με βάση τις θέσεις του κλάδου.
  • την αναγνώριση του συνόλου της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών.
  • οι προσλήψεις αναπληρωτών να περιοριστούν μόνο στις περιπτώσεις κάλυψης εκτάκτων αναγκών, με συμβάσεις με τις οποίες θα διασφαλίζονται πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα αντίστοιχα με αυτά των μόνιμων εκπαιδευτικών.
  • την κατάργηση της ωρομισθίας και του θεσμού του αναπληρωτή μειωμένου ωραρίου εκπαιδευτικών.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Εναντιώνονται στο νέο σύστημα διορισμών των εκπαιδευτικών
Συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποίησαν την Πέμπτη το πρωΐ εκπαιδευτικοί Α' βάθμιας και Β' βάθμιας Εκπαίδευσης στην Κρήτη, διαμαρτυρόμενοι για το νέο σύστημα διορισμών μόνιμων και αναπληρωτών το οποίο...
Κρήτη: Εναντιώνονται στο νέο σύστημα διορισμών των εκπαιδευτικών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Απεργούν σήμερα οι δάσκαλοι, ζητούν μόνιμους διορισμούς
Σε απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν σήμερα οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη την Κρήτη, συμμετέχοντας στην στάση εργασίας της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, ζητώντας μόνιμους διορισμούς...
Κρήτη: Απεργούν σήμερα οι δάσκαλοι, ζητούν μόνιμους διορισμούς
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών και στην Κρήτη
Στους δρόμους βγήκαν και σήμερα οι εκπαιδευτικοί του Ηρακλείου και των Χανίων, διαμαρτυρόμενοι για το νέο σύστημα διορισμών μόνιμων και αναπληρωτών το οποίο προωθεί η κυβέρνηση. Οι εκπαιδευτικοί Α' βάθμιας και...
Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών και στην Κρήτη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σε απεργιακό κλοιό η Κρήτη - Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια
Δύο συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Ηράκλειο, στην πλατεία Ελευθερίας από το ΠΑΜΕ και στο Εργατικό Κέντρο. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε και στα Χανιά από το ΠΑΜΕ, στην πλατεία 1866 ενώ η...
Σε απεργιακό κλοιό η Κρήτη - Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Απεργούν οι σχολικές καθαρίστριες του Ηρακλείου
Στην 48ωρη πανελλαδική απεργία η οποία ξεκίνησε τη Δευτέρα το πρωΐ και ολοκληρώνεται την Τρίτη το βράδυ, συμμετέχουν οι σχολικές καθαρίστριες του Ηρακλείου. Οι σχολικές καθαρίστριες διαμαρτύρονται για τους...
Απεργούν οι σχολικές καθαρίστριες του Ηρακλείου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στους δρόμους οι εργαζόμενοι της Κρήτης
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν εργαζόμενοι το πρωΐ της Τετάρτης στην πλατεία Ελευθερίας έξω από την Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ. Στην συνέχεια...
Στους δρόμους οι εργαζόμενοι της Κρήτης

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας