• Αθήνα
  Χιονοπτώσεις
  1°C -0.2°C / 2.2°C
  2 BF
  92%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  3°C 0.3°C / 4.1°C
  2 BF
  32%
 • Πάτρα
  Αραιές νεφώσεις
  4°C 2.6°C / 6.8°C
  4 BF
  49%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  -1°C -2.5°C / -1.1°C
  4 BF
  40%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  0°C -0.1°C / -0.1°C
  5 BF
  55%
 • Βέροια
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  1°C -0.3°C / 4.0°C
  2 BF
  42%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  -3°C -3.6°C / -1.6°C
  3 BF
  33%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  2°C 0.7°C / 4.6°C
  3 BF
  46%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  4°C 2.7°C / 7.5°C
  4 BF
  88%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  6°C 1.9°C / 5.9°C
  3 BF
  52%
 • Ερμούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  4°C 3.1°C / 4.8°C
  7 BF
  87%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  3°C 2.6°C / 2.6°C
  7 BF
  56%
 • Κεφαλονιά
  Σποραδικές νεφώσεις
  7°C 6.9°C / 6.9°C
  3 BF
  39%
 • Λάρισα
  Σποραδικές νεφώσεις
  2°C -0.5°C / 1.9°C
  4 BF
  38%
 • Λαμία
  Ήπιες χιονοπτώσεις
  0°C -1.1°C / 0.6°C
  3 BF
  80%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  6°C 4.8°C / 7.8°C
  2 BF
  69%
 • Χαλκίδα
  Ασθενής ομίχλη
  1°C -0.6°C / 2.0°C
  0 BF
  96%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  1°C 0.3°C / 2.1°C
  3 BF
  37%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  2°C 0.4°C / 4.2°C
  3 BF
  51%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  -3°C -3.2°C / -3.2°C
  3 BF
  47%

Ζητούν επίδομα παραμεθορίου για τους αστυνομικούς στη Γαύδο

 • A-
 • A+

Το επίδομα παραμεθορίου, ύψους 100 €, ζητούν να λαμβάνουν οι δύο αστυνομικοί οι οποίοι υπηρετούν στον Αστυνομικό Σταθμό Γαύδου. Η χορήγηση του επιδόματος αφορά τις περιοχές οι οποίες χαρακτηρίζονται ως προβληματικές τύπου Α' και αν και η ακριτική νήσος περιλαμβάνεται σε αυτές τις περιοχές, οι αστυνομικοί δεν λαμβάνουν το επίδομα.

Όπως υποστηρίζουν, σύμφωνα με το Ν. 4472/2017 άρθρο 127 παρ. Ε΄, καθορίζεται η χορήγηση επιδόματος ύψους 100 ευρώ σε όσους συναδέλφους μας υπηρετούν ή είναι αποσπασμένοι στο νομό Έβρου και στους νομούς Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσων και Σαμοθράκης.

Στην παραπάνω κατηγορία ως προβληματική περιοχή τύπου Α' χαρακτηρίζεται και η νήσος Γαύδος ενώ και το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. έχει χαρακτηρίσει ως υπηρεσία δυσμενούς διαβίωσης τον Αστυνομικό Σταθμό Γαύδου.

Παρ' όλα αυτά, όπως υποστηρίζουν, οι αστυνομικοί δεν λαμβάνουν αυτό το επίδομα και ζητούν την άρση αυτής της αδικίας και την έναρξη χορήγησης του εν λόγου επιδόματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων:

Στη Νήσο Γαύδο, το νοτιότερο άκρο της ελληνικής αλλά και της ευρωπαϊκής επικράτειας, υπηρετούν 2 αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, οι οποίοι απαρτίζουν το μοναδικό προσωπικό του Αστυνομικού Σταθμού Γαύδου.

Σύμφωνα με το Ν. 4472/2017 άρθρο 127 παρ. Ε΄, καθορίζεται η χορήγηση επιδόματος ύψους 100 ευρώ σε όσους συναδέλφους μας υπηρετούν ή είναι αποσπασμένοι στο Νομό Έβρου και στους Νομούς Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσων και Σαμοθράκης.

Παράλληλα οι συγκεκριμένες περιοχές σύμφωνα με το Φ.Ε.Κ. 667/Β/11-11-1992 χαρακτηρίζονται ως προβληματικές περιοχές τύπου Α'.

Στην παραπάνω κατηγορία ως προβληματική περιοχή τύπου Α΄ χαρακτηρίζεται και η νήσος Γαύδος σύμφωνα με το ανωτέρω Φ.Ε.Κ.

Παράλληλα το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. με το Π.Δ. 100/2003 έχει χαρακτηρίσει ως υπηρεσία δυσμενούς διαβίωσης τον Αστυνομικό Σταθμό Γαύδου, παράλληλα με άλλες Υπηρεσίες ανά την Επικράτεια.

Στη συγκεκριμένη νήσο, κυρίως τους χειμερινούς μήνες, αποκόπτεται για μεγάλο χρονικό διάστημα η θαλάσσια συγκοινωνία, γεγονός το οποίο δυσκολεύει αφάνταστα την καθημερινή ζωή αυτών των «Ακριτών», αλλά και των συναδέλφων μας.

Όπως καταλαβαίνετε, σε τέτοιες περιπτώσεις, οι συνάδελφοί μας, αναλαμβάνουν και άλλους «ρόλους», εκτός από τα αστυνομικά τους καθήκοντα, καθώς με μόνο οδηγό, το φιλότιμό τους, μετατρέπονται σε γιατρούς, δασκάλους, τραυματιοφορείς, νοσοκόμους, ψυχολόγους, δικαστές…

Με το παρών έγγραφό μας ζητάμε την άρση της κατάφορης αδικίας, κατά την οποία, οι συνάδελφοί μας που υπηρετούν στον Αστυνομικό Σταθμό Γαύδου δεν λαμβάνουν το επίδομα παραμεθορίου ύψους 100 ευρώ.

Ζητάμε τη νομοθέτηση σας για την έναρξη χορήγησης του εν λόγου επιδόματος.
Δεν είμαστε οπαδοί του δόγματος «να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα» αλλά ζητάμε ισονομία και ίση μεταχείριση. Αρχές που ούτως ή άλλως διέπουν την υπηρεσιακή μας ιδιότητα. Επίσης δεν θεωρούμε ότι το κράτος θα «μπει μέσα» με την χορήγηση του συγκεκριμένου επιδόματος στους συναδέλφους μας. Άλλοι απολαμβάνουν τα bonus των Golden Boys…

Οι προκάτοχοί σας δεν έμπαιναν στον κόπο, έστω να φανταστούν τις συνθήκες εκτέλεσης των καθηκόντων των συναδέλφων υπό αυτές τις συνθήκες. Εναποθέτουμε τις ελπίδες μας σε εσάς κ. Υπουργοί γιατί το συγκεκριμένο μας αίτημα έχει περισσότερο ηθική παρά οικονομική χροιά.

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Καταγγέλουν εισβολή γονέων σε σχολείο... συνοδεία αστυνομικών
Την εισβολή γονέων, με τη συνοδεία αστυνομικών στο Δημοτικό Σχολείο Βαρύπετρου Χανίων καταγγέλει ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών. Οι αστυνομικοί φέρονται να ήταν συγγενείς ορισμένων γονέων και πήγαν...
Καταγγέλουν εισβολή γονέων σε σχολείο... συνοδεία αστυνομικών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Συνεχίζεται ο θεσμός της αστυνόμευσης με ποδήλατα στα Χανιά
Η αστυνόμευση με ποδήλατα συνεχίζεται στα Χανιά, με στόχο την ενίσχυση της εμφανούς αστυνόμευσης και την ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και τουριστών. Συνολικά έξι αστυνομικοί απαρτίζουν την ευέλικτη...
Συνεχίζεται ο θεσμός της αστυνόμευσης με ποδήλατα στα Χανιά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χανιά: Επίδομα στέγασης χωρίς προϋποθέσεις ζητούν οι φοιτητές
Επίδομα στέγασης χωρίς προϋποθέσεις ζητούν οι φοιτητές της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Πολυτεχνείου Κρήτης, καθώς με απόφαση της τελευταίας Συγκλήτου του Πολυτεχνείου, οι φοιτητές οι οποίοι θέλουν στεγαστικό...
Χανιά: Επίδομα στέγασης χωρίς προϋποθέσεις ζητούν οι φοιτητές
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χανιά: Τροχαίο ατύχημα με περιπολικό και τραυματισμό αστυνομικών
Τροχαίο ατύχημα μεταξύ ενός περιπολικού της αστυνομίας και ενός ΙΧ τζιπ, σημειώθηκε τη Δευτέρα το βράδυ στα Χανιά. Τα δύο οχήματα συγκρούστηκαν πλαγιομετωπικά, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οι τρεις...
Χανιά: Τροχαίο ατύχημα με περιπολικό και τραυματισμό αστυνομικών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στην Αθήνα οι τρίτεκνοι των Χανίων για το πολυτεκνικό επίδομα
Στην Αθήνα θα βρεθούν την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου οι τρίτεκνοι των Χανίων, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την περικοπή των πολυτεκνικών επιδομάτων. Σύμφωνα με τις αλλαγές, θα υπάρξει αναδιανομή στο...
Στην Αθήνα οι τρίτεκνοι των Χανίων για το πολυτεκνικό επίδομα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Καταβάλλονται τα επιδόματα για τις καταστροφές στα Χανιά
Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, η Κοινή Υπουργική Απόφαση, σύμφωναμε την οποία ορίζεται η διαδικασία χορήγησης επιδόματος προς πληγέντα φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις από την πλημμύρα της 26ης...
Καταβάλλονται τα επιδόματα για τις καταστροφές στα Χανιά

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας