• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  31°C 30.0°C / 32.9°C
  4 BF
  38%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  30°C 26.6°C / 32.9°C
  2 BF
  54%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  32°C 31.0°C / 34.3°C
  3 BF
  44%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  27°C 26.9°C / 30.3°C
  1 BF
  54%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  29°C 28.9°C / 30.2°C
  2 BF
  48%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  30°C 26.8°C / 30.0°C
  2 BF
  59%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  26°C 26.2°C / 26.5°C
  2 BF
  44%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  34°C 33.5°C / 33.5°C
  1 BF
  31%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 26.8°C / 29.9°C
  5 BF
  60%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  28°C 27.9°C / 28.5°C
  4 BF
  47%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  26°C 26.4°C / 26.8°C
  5 BF
  65%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  28°C 27.7°C / 29.0°C
  2 BF
  65%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  30°C 29.9°C / 29.9°C
  0 BF
  62%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  31°C 30.9°C / 31.2°C
  0 BF
  37%
 • Λαμία
  Ελαφρές νεφώσεις
  31°C 29.5°C / 31.6°C
  2 BF
  41%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  28°C 27.7°C / 28.8°C
  3 BF
  51%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  32°C 30.6°C / 33.0°C
  3 BF
  28%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  28°C 27.3°C / 28.3°C
  3 BF
  67%
 • Κατερίνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 26.7°C / 30.5°C
  2 BF
  78%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  27°C 26.9°C / 26.9°C
  1 BF
  60%
Φωτ. Γιάννης Σαματάς

Συνεχίζεται η ένταση στο ΕΚΗ λίγο πριν τις εκλογές

 • A-
 • A+

Θέση για το επεισόδιο το οποίο σημειώθηκε κατά τις εκλογές στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, πήρε ο απερχόμενος πρόεδρος του ΕΚΗ Στέλιος Βοργιάς. Ο κ. Βοργιάς κάνει λόγο για χυδαίες και ψευδείς ειδήσεις, όσον αφορά το Μητρώο διεξαγωγής των αρχαιρεσιών, ρίχνοντας την ευθύνη στην παράταξη ΔΑΣ-ΠΑΜΕ.

Ο απερχόμενος πρόεδρος του ΕΚΗ και επικεφαλής της παράταξης «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ» σε ανακοίνωσή του τόνισε ότι το Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου νομιμοποίησε το Μητρώο των εκλογών, υπογραμμίζοντας ότι η ΔΑΣ συμμετείχε στην Εφορευτική Επιτροπή, εκλέγοντας ως μέλος της την Χρυσού Ελευθερία.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η ΔΑΣ είχε υποστηρίξει ότι, παρά τις υποχρεώσεις της απερχόμενης Διοίκησης οι οποίες απορρέουν από το καταστατικό του ΕΚΗ, δεν είχε παραδοθεί ακόμα το Μητρώο μελών του ΕΚΗ και των αντιπροσώπων, οι οποίοι έχουν νομιμοποιηθεί από το πρόσφατο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο του ΕΚΗ, τονίζοντας παράλληλα ότι η επικύρωση των ψηφοδελτίων των τριών παρατάξεων που έχουν καταθέσει υποψηφιότητες, είναι αδύνατη. 

Ο απερχόμενος πρόεδρος του ΕΚΗ υποστήριξε ότι το μόνο που εκκρεμεί είναι η ολοκλήρωση των πρακτικών του Συνεδρίου, για το τυπικό του θέματος, καθώς αφορά τρεις ομόφωνες και γνωστές στις παρατάξεις αποφάσεις, κάνοντας λόγο για προσπάθεια να πληγεί η απερχόμενη διοίκηση του ΕΚΗ.

Αναλυτικά η δήλωση του Στέλιου Βοργιά:

Πανικός, προφανώς μετά από την κατάθεση των ψηφοδελτίων έχει πιάσει την ΔΑΣ-ΠΑΜΕ, η οποία εδώ και μέρες έχει επιδοθεί σε μια σειρά χυδαίων και ψευδών ειδήσεων, τόσο στον ηλεκτρονικό όσο και στον γραπτό τύπο, όσον αφορά στο Μητρώο διεξαγωγής των Αρχαιρεσιών του ΕΚΗ.

Όπως είναι γνωστό το Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, το οποίο διεξήχθη στις 7/11/2018 οι σύνεδροι  νομιμοποίησαν το Μητρώο των εκλογών, όχι μόνο ως απόφαση, αλλά και με συμμετοχή τους  στην εκλογή της Εφορευτικής Επιτροπής, στην οποία συμμετείχε επίσημα με ψηφοδέλτιο η παράταξη ΔΑΣ-ΠΑΜΕ, εκλέγοντας , μάλιστα και μέλος της Εφορευτικής την Χρυσού Ελευθερία.

Το μόνο που εκκρεμεί είναι η ολοκλήρωση των πρακτικών του Συνεδρίου για το τυπικό  του θέματος, που αφορά 3 ομόφωνες και γνωστές στις παρατάξεις αποφάσεις.

Κάθε τοποθέτηση, που έχει  γίνει μέχρι σήμερα αποτελεί μέγα ψεύδος και επιχειρεί να πλήξει την απερχόμενη διοίκηση του ΕΚΗ.

Σήμερα, όμως, ήρθε η πρώτη απάντηση σε αυτές τις χυδαιότητες και τα ψέματα με την συμμετοχή 88 υποψηφίων εκ των 250 συνέδρων  στο ψηφοδέλτιο της  ΔΗ.ΣΥ.Ε, με επικεφαλής τον απερχόμενο πρόεδρο του ΕΚΗ, Στέλιο Βοργιά.

Σημειώνεται ότι ο απερχόμενος γραμματέας του ΕΚΗ Γιάννης Βρέντζος χαρακτήρισε αναληθή τα όσα ακούγονται για το επεισόδιο το οποίο σημειώθηκε στις εκλογές του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου. Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του, το γραφείο του γ.γ. του ΕΚΗ παρέμεινε κλειστό την ημέρα των εκλογών, παράνομα και παράτυπα, παρεμποδίζοντάς τον να ασκήσει τα καθήκοντά του.

Ο κ. Βρέντζος τονίζει ότι διαχώρισε τη θέση του και αποχώρισε από την παράταξη της πλειοψηφίας του ΕΚΗ, λόγω της αλαζονικής συμπεριφοράς του απερχόμενου προέδρου, κάνοντας λόγο για «εκφυλισμό του συνδικαλιστικού κινήματος».

Υπενθυμίζεται ότι το πρωΐ της 9ης Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια των εκλογών του Εργατικού Κέντρου, σημειώθηκε επεισόδιο, μεταξύ του προέδρου, του γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και του προέδρου της Εφορευτικής Επιτροπής, με αποτέλεσμα και οι τρεις να προσαχθούν στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση - καταγγελία του μέλους της Εφορευτικής Επιτροπής Ελευθερίας Χρυσού:

Σε συνεδρίαση της Εφορευτικής επιτροπής του ΕΚΗ (14/11/2018) διαπιστώθηκε ότι παρά τις υποχρεώσεις της απερχόμενης Διοίκησης οι οποίες απορρέουν από το καταστατικό του ΕΚΗ, δεν είχε παραδοθεί το Μητρώο μελών του ΕΚΗ και των αντιπροσώπων, οι οποίοι έχουν νομιμοποιηθεί από το πρόσφατο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο του ΕΚΗ. 

Παρά του ότι είχε ζητηθεί και εγγράφως από την εφορευτική επιτροπή, με συγκεκριμένη χρονική προθεσμία, αυτή δεν τηρήθηκε. Με πρότασή μου ζήτησα να επαναφέρουμε το ζήτημα στην απερχόμενη Διοίκηση καθώς χωρίς μητρώο αντιπροσώπων, ο όποιος έλεγχος υποψηφιοτήτων δε μπορεί να πραγματοποιηθεί. Την ίδια στιγμή έχουν καταφτάσει παραιτήσεις αντιπροσώπων από ένα μητρώο το οποίο η εφορευτική επιτροπή το αγνοεί!

Επίσης τόνισα τον κίνδυνο για τη μη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών και την ακύρωση του πρόσφατου εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου καθώς δεν θα υπάρχει κανένα επίσημο έγγραφο του ΕΚΗ που να βεβαιώνει ποιοι είναι ονομαστικά οι αντιπρόσωποι και άρα ποιοι έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.  Ιδιαίτερα το τελευταίο δε βρήκε σύμφωνα τα υπόλοιπα μέλη της εφορευτικής, οι οποίοι κωλυσιεργούν και στην ουσία καλύπτουν την απερχόμενη πλειοψηφούσα διοίκηση, η οποία με επικεφαλής τον απερχόμενο πρόεδρο αρκέστηκε στο να καταθέσει την υποψηφιότητα της παράταξης του λίγα λεπτά πριν την εκπνοή της προθεσμίας που είχε δοθεί και μάλιστα με πρωτοφανή προχειρότητα.

Τονίζω με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι όλα τα παραπάνω δυσχεραίνουν έως και ακυρώνουν το ρόλο της εφορευτικής επιτροπής. Τονίζω επίσης ότι η επικύρωση των ψηφοδελτίων των 3 παρατάξεων που έχουν καταθέσει υποψηφιότητες είναι αδύνατη. Επίσης καθιστώ υπεύθυνους την απερχόμενη διοίκηση του ΕΚΗ και πιο ειδικά τον πρόεδρο και τον γραμματέα του απερχόμενου ΔΣ καθώς οι αρχαιρεσίες εκλογής νέας Διοίκησης, των υπόλοιπων οργάνων του ΕΚΗ και αντιπροσώπων για το συνέδριο της ΓΣΕΕ βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα!   

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εκλογές με ένταση και αστυνομία στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου
Επεισόδιο, μεταξύ του προέδρου και του γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και του προέδρου της Εφορευτικής Επιτροπής, σημειώθηκε το πρωΐ, με αφορμή τις εκλογές στο ΕΚΗ. Σύμφωνα με τι πληροφορίες,...
Εκλογές με ένταση και αστυνομία στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: Συνελήφθη πατέρας που χτύπησε την κόρη του
Ένας 42χρονος άνδρας, πατέρας μίας 13χρονη μαθήτριας, συνελήφθη από την αστυνομία, μετά από καταγγελία του διευθυντή του σχολείου της όταν είδε σημάδια στο παιδί. Η 13χρονη πηγαίνει σχολείο σε χωριό του Δήμου...
Ηράκλειο: Συνελήφθη πατέρας που χτύπησε την κόρη του
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Επεισόδιο με μαχαιριές τα ξημερώματα στο Ηράκλειο
Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ένας άνδρας, μετά από αιματηρό επεισόδιο, το οποίο σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στο Ηράκλειο. Το θύμα διαπληκτίστηκε, για άγνωστο λόγο, με έναν 40χρονο, ο οποίος στη...
Επεισόδιο με μαχαιριές τα ξημερώματα στο Ηράκλειο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Το νέο ΔΣ στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου
Συγκροτήθηκε σε νέο σώμα το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, μετά από τις επεισοδιακές εκλογές των προηγούμενων ημερών. Πρόεδρος του ΔΣ του ΕΚΗ, το οποίο αποτελείται από 19...
Το νέο ΔΣ στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εκ νέου πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου ο Στέλιος Βοργιάς
Με ποσοστό 67% επικράτησε η «Δημοκρατική Συνεργασία Εργαζομένων», στις επεισοδιακές εκλογές του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, οι οποίες ολοκληρώθηκαν χθες. Η παράταξη, με επικεφαλής τον προηγούμενο πρόεδρο του...
Εκ νέου πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου ο Στέλιος Βοργιάς
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τελευταία μέρα των... επεισοδιακών εκλογών στο ΕΚΗ
Από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το βράδυ, συνεχίζεται σήμερα η τελευταία ημέρα της επεισοδιακής εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη νέου ΔΣ στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου. Τρεις παρατάξεις διεκδικούν την...
Τελευταία μέρα των... επεισοδιακών εκλογών στο ΕΚΗ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας