• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  21°C 18.8°C / 23.0°C
  1 BF
  53%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  19°C 16.9°C / 21.6°C
  0 BF
  68%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  17°C 15.0°C / 20.7°C
  1 BF
  50%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  9°C 8.9°C / 16.4°C
  0 BF
  81%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  14°C 13.9°C / 13.9°C
  0 BF
  77%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  18°C 16.2°C / 20.2°C
  1 BF
  58%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  14°C 14.0°C / 15.0°C
  2 BF
  47%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  15°C 14.6°C / 16.6°C
  1 BF
  46%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  20°C 18.8°C / 23.1°C
  0 BF
  75%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  20°C 19.9°C / 19.9°C
  3 BF
  56%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  22°C 20.1°C / 23.5°C
  3 BF
  60%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  21°C 17.6°C / 21.2°C
  2 BF
  55%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  22°C 21.9°C / 21.9°C
  2 BF
  70%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  13°C 12.9°C / 14.5°C
  0 BF
  88%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  19°C 14.5°C / 19.0°C
  1 BF
  100%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  23°C 14.8°C / 23.8°C
  2 BF
  69%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  21°C 19.0°C / 23.2°C
  2 BF
  44%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  20°C 20.5°C / 20.5°C
  1 BF
  61%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  18°C 15.7°C / 22.5°C
  1 BF
  97%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  15°C 14.8°C / 14.8°C
  1 BF
  34%

«Μας ζητούν να πληρώνουμε βλάβες σε ιατρικά μηχανήματα»

 • A-
 • A+
Ακολουθήστε μας στο Google news

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει έγγραφο της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ προς τους εργαζομένους, με το οποίο τους ζητά να πληρώνουν οι ίδιοι τις βλάβες σε ιατρικά μηχανήματα, όταν η υπαιτιότητα της βλάβης είναι του χρήστη. 

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται καθώς ήδη καλύπτουν πολλαπλά καθήκοντα, προκειμένου να καλύψουν κενά του Νοσοκομείου, την ώρα που, όπως αναφέρουν, το απαραίτητο προσωπικό, η συντήρηση του εξοπλισμού, η εκπαίδευση του προσωπικού στη σωστή χρήση του, και οι προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού είναι ελλειπής.

Οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι η συγκεκριμένη απόφαση της διοίκησης είναι απαράδεκτη και προσπαθεί να συγκαλύψει τις ευθύνες της για την υποχρηματοδότηση, μετακυλίοντας ουσιαστικά την ευθύνη στους ίδιους τους εργαζόμενους.

Τέλος οι εργαζόμενοι ζητούν από τη διοίκηση του Νοσοκομείου να ανακαλέσει το έγγραφο, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα δεχθούν σε καμία περίπτωση να πληρώσουν για τις ζημιές οι οποίες προκαλούνται στον βιοϊατρικό εξοπλισμό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ:

Για άλλη μια φορά η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ είναι ευρηματική ενεργώντας σταθερά στην κατεύθυνση της ανταποδοτικής λειτουργίας των νοσοκομείων όσον αφορά τόσο στη  συντήρηση όσο και στην τυχόν αποκατάσταση των ζημιών.

Με απόφασή της επισημαίνει ότι, επειδή παρατηρούνται ζημιές σε βιοϊατρικό εξοπλισμό του νοσοκομείου κατά τη διάρκεια της εργασίας (που τις αποδίδει σε κακή χρήση), οι οποίες έχουν επιπτώσεις στα οικονομικά του νοσοκομείου, καθυστερούν την αντιμετώπιση περιστατικών δημιουργώντας ουρές αναμονής και ανατρέπουν τον προγραμματισμό στις προμήθειες εξοπλισμού, απειλεί τους εργαζόμενους ότι, «σε περίπτωση αχρήστευσης εξοπλισμού με υπαιτιότητα χρήστη, η δαπάνη επισκευής θα καταλογίζεται στον υπαίτιο για τη βλάβη».

Δεν φτάνει που οι εργαζόμενοι υποχρεώνονται να απασχολούνται με πολλαπλά παράλληλα καθήκοντα και να μετακινούνται καθημερινά για να καλύπτουν τα κενά του νοσοκομείου, η διοίκηση εγκαλεί τους εργαζόμενους επειδή χαλάνε τα μηχανήματα και τους βάζει να πληρώσουν για τις βλάβες.

Στην πραγματικότητα αρκετές από τις ζημιές είναι αποτέλεσμα της αύξησης της εντατικοποίησης της εργασίας, η οποία οφείλεται – όπως και οι λίστες αναμονής – στην υποστελέχωση των νοσοκομείων.

Ενώ αυξάνεται η ζήτηση των δημοσίων υγειονομικών υπηρεσιών, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο αναγκαίος χρόνος χρήσης των μηχανημάτων και η αντίστοιχη φθορά τους Το απαραίτητο προσωπικό, η συντήρηση του εξοπλισμού, η εκπαίδευση του προσωπικού στη σωστή χρήση του, και οι προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού είναι ελλειπής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ το 2017 στο ΠΑΓΝΗ αυξήθηκε ο αριθμός των νοσηλευομένων (κατά 3,8%), των επισκέψεων στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία (κατά 2,9%) και των τακτικών χειρουργείων (κατά 5,6%), ενώ η λίστα χειρουργείου περιείχε 3050 ασθενείς και η αναμονή για επίσκεψη σε ορισμένα ΤΕΙ φτάνει ή ξεπερνά τους 6 μήνες, ο συνολικός αριθμός του ιατρικού, νοσηλευτικού, τεχνικού και παραϊατρικού-επιστημονικού προσωπικού παρέμεινε σχεδόν στάσιμος και ο προϋπολογισμός που εγκρίθηκε για το 2018 ήταν μειωμένος.

Η απόφαση της διοίκησης να επιβαρύνει τους εργαζόμενους με το κόστος επισκευής των ζημιών είναι απαράδεκτη και προσπαθεί να συγκαλύψει τις ευθύνες των κυβερνήσεων, της Υ.ΠΕ. και της διοίκησης του νοσοκομείου για τα προβλήματα που προκύπτουν λόγω υποχρηματοδότησης μετακυλίοντας ουσιαστικά την ευθύνη για τις λίστες αναμονής και τις ζημιές στον εξοπλισμό στους ίδιους τους εργαζόμενους. 

Είναι προκλητικό ο μισθός του εργαζόμενου να επιχειρείται να συμψηφιστεί ,να περικοπεί από ζημιές οι οποίες τυχόν γίνουν κατά τη διάρκεια της εργασίας. Αντί να αναλάβει τις ευθύνες της και να προσλάβει κατάλληλους εξειδικευμένους τεχνικούς ιατρικών μηχανημάτων, που θα αναλάβουν τη συντήρησή τους,  συνάπτει συμβάσεις με εταιρείες -που είναι στην ουσία ενάντια στα οικονομικά συμφέροντα του νοσοκομείου- πληρώνοντας μεγάλα ποσά ετησίως και χρεώνεται κάθε φορά που έχει ανάγκη τις υπηρεσίες των εταιρειών αυτών.

 • Απαιτούμε να αναλάβει η διοίκηση τις ευθύνες της για το κόστος αγοράς του απαραίτητου εξοπλισμού ,το κόστος συντήρησης και επισκευής των υπαρχόντων μηχανημάτων καθώς και για την εκπαίδευση του προσωπικού στη χρήση του και την πρόσληψη του αναγκαίου μονιμου προσωπικού.
 • Δεν θα δεχτούμε σε καμία περίπτωση να πληρώσουν οι εργαζόμενοι για τις ζημιές που  προκαλούνται στον βιοϊατρικό εξοπλισμό.
 • Να ανακαλέσει άμεσα το έγγραφο που κυκλοφόρησε στο νοσοκομείο.

  

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΠΑΓΝΗ: Απάντηση στους εργαζομένους για το... «εμπορικό κέντρο»
Υπεραμύνθηκε της απόφασής της για παραχώρηση χώρων του νοσοκομείου σε ιδιώτες, η Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ, με αφορμή τις πρόσφατες καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων. Η Διοίκηση τόνισε τις αλλαγές προς το καλό,...
ΠΑΓΝΗ: Απάντηση στους εργαζομένους για το... «εμπορικό κέντρο»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εργαζόμενοι ΠΑΓΝΗ: «Δε συμμετέχουμε στην αξιολόγηση»
Το Σωματείο Εργαζομένων Ηρακλείου, μετά από ενημέρωση και συζήτηση με τους εργαζομένους, αποφάσισε να συμμετέχει στην προκηρυγμένη αποχή από τη διαδικασία της αξιολόγησης. Οι εργαζόμενοι θεωρούν ότι το...
Εργαζόμενοι ΠΑΓΝΗ: «Δε συμμετέχουμε στην αξιολόγηση»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΠΑΓΝΗ: Στάση εργασίας τη Δευτέρα και 24ωρη απεργία την Τετάρτη
Στάση εργασίας, πραγματοποιούν την Δευτέρα 13 Μαρτίου, από τις 08:00- 10:00 το πρωί, οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου ενώ την ίδια ημέρα θα πραγματοποιήσουν και την γενική τους συνέλευση....
ΠΑΓΝΗ: Στάση εργασίας τη Δευτέρα και 24ωρη απεργία την Τετάρτη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αναγκαίοι οι αποκλεισμοί για τις ΜΕΘ, λένε εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου
Διαφορετική οπτική για τον αποκλεισμό των παθολόγων και των αναισθησιολόγων από την προκήρυξη για τη νέα ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ δίνουν εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου. Σε ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για...
Αναγκαίοι οι αποκλεισμοί για τις ΜΕΘ, λένε εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα του ΠΑΓΝΗ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στο κτίριο της 7ης ΥΠΕ Κρήτης οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ, ζητώντας λύση στα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει το νοσοκομείο. Οι εργαζόμενοι ζητούν λύση στο θέμα του...
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα του ΠΑΓΝΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πρόσληψη προσωπικού στην Παιδοψυχιατρική του ΠΑΓΝΗ
Την πρόσληψη 7 ατόμων επικουρικού νοσηλευτικού προσωπικού για το ΠΑΓΝΗ, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ενέκρινε το Υπουργείο Υγείας. Τα πρώτα πέντε άτομα αναλαμβάνουν καθήκοντα από σήμερα Τετάρτη και...
Πρόσληψη προσωπικού στην Παιδοψυχιατρική του ΠΑΓΝΗ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας