• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  7°C 3.9°C / 9.0°C
  0 BF
  74%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  7°C 4.6°C / 8.3°C
  2 BF
  55%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  6°C 6.0°C / 10.1°C
  2 BF
  73%
 • Ιωάννινα
  Σποραδικές νεφώσεις
  3°C 2.9°C / 2.9°C
  1 BF
  81%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  4°C 3.0°C / 3.9°C
  1 BF
  75%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  6°C 4.6°C / 7.6°C
  2 BF
  56%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  2°C 2.4°C / 2.9°C
  4 BF
  52%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  4°C 2.9°C / 8.6°C
  1 BF
  85%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  7°C 5.8°C / 9.2°C
  3 BF
  79%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  7°C 4.9°C / 6.9°C
  1 BF
  65%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  9°C 9.1°C / 9.4°C
  1 BF
  61%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  6°C 6.2°C / 7.6°C
  2 BF
  52%
 • Κεφαλονιά
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 10.2°C / 10.2°C
  2 BF
  77%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  3°C 1.5°C / 4.4°C
  0 BF
  76%
 • Λαμία
  Αραιές νεφώσεις
  5°C 1.5°C / 5.6°C
  1 BF
  79%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  10°C 4.8°C / 9.9°C
  1 BF
  53%
 • Χαλκίδα
  Αυξημένες νεφώσεις
  6°C 4.2°C / 9.2°C
  1 BF
  77%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  7°C 2.3°C / 6.6°C
  2 BF
  80%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  7°C 5.3°C / 8.3°C
  2 BF
  63%
 • Καστοριά
  Σποραδικές νεφώσεις
  3°C 2.8°C / 2.8°C
  2 BF
  78%
IMAGE SERVICES

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις στην Κρήτη την Τετάρτη

 • A-
 • A+

Συνεχή είναι τα καλέσματα σωματείων και συνδικάτων εργαζομένων και συνταξιούχων της Κρήτης για συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της 14ης Νοεμβρίου, την οποία έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ. Τα σωματεία καλούν σε συγκεντρώσεις το πρωΐ της Τετάρτης σε Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο, ενάντια στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, ζητώντας ελάφρυνση της φορολογίας και αυξήσεις μισθών.

Στο Ηράκλειο θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ελευθερίας, στις 10 το πρωΐ. Στην κινητοποίηση έχουν ήδη εξαγγείλει τη συμμετοχή τους ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Νομού Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», το Συνδικάτο των Οικοδόμων, η ΔΑΣ ΟΤΑ νομού Ηρακλείου, το Σωματείο Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, η «Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για Συντονισμό στο Ηράκλειο»,  η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ κ.α..

Στα Χανιά θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, στις 11 το πρωΐ. Στην κινητοποίηση έχουν ήδη εξαγγείλει τη συμμετοχή τους η ΕΛΜΕ Χανίων, ο «Συντονισμός ενάντια στα μνημόνια», ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Χανίων κ.α..

Στο Ρέθυμνο, η ΕΛΜΕ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, στις 11 το πρωΐ. Συμμετοχή στην κινητοποίηση έχουν εξαγγείλει και οι οικοδόμοι του νομού.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Ιεράπετρας «Μαρία Λιουδάκη», συμμετέχει στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση και καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία Ηρώων της Ιεράπετρας, στις 11 το πρωΐ. Στην συγκέντρωση θα συμμετέχουν η ΕΛΜΕ Λασιθίου και ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Ιεράπετρας.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου αναφέρει: 

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από την απαίτηση της αναπλήρωσης όλων των απωλειών που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια, από την κάλυψη των αναγκών μας

ΜΠΡΟΣΤΑ  ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ 

 • Απεργούμε γιατί θέλουμε να εργαζόμαστε και να ζούμε με αξιοπρέπεια. Γι’ αυτό απαιτούμε εδώ και τώρα να επανέλθει με ευθύνη της κυβέρνησης ο 13ος και 14ος  μισθός.
 • Απεργούμε γιατί θέλουμε να στεκόμαστε με αξιοπρέπεια στα νοσοκομεία, απέναντι στους ασθενείς μας μας και όχι να δουλεύουμε μέχρι τα 67 χρόνια, έχοντας πολλοί από μας ανάγκη για υγειονομική περίθαλψη. Γι’ αυτό απαιτούμε εδώ και τώρα την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων των προηγούμενων κυβερνήσεων.  
 • Απεργούμε γιατί δεν ανεχόμαστε να υπάρχουν χιλιάδες συνάδελφοί μας συμβασιούχοι. Όταν τα κενά είναι πάνω από 25.000 σε όλη την Ελλάδα και 2.500 στην Κρήτη. Και την ίδια ώρα  χιλιάδες συνάδελφοί μας (επικουρικοί, μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ και ΟΑΕΔ) είναι αντιμέτωποι με την απόλυση και την ομηρία.
 • Απεργούμε γιατί υπάρχει άμεση ανάγκη να χρηματοδοτηθούν τα νοσοκομεία  από τον κρατικό προϋπολογισμό στο ύψος των πραγματικών αναγκών και όχι με ψίχουλα. Μετατρέποντας τα νοσοκομεία σε επιχειρήσεις που ψάχνουν πελάτες ασθενείς.
 • Απεργούμε γιατί είναι απαράδεκτο να περιμένουν οι ασθενείς μήνες για να τους δει ένας γιατρός ή χρόνια για να κάνουν ένα χειρουργείο.
 • Απεργούμε γιατί ως υγειονομικοί δε συμβιβαζόμαστε στο όνομα της έλλειψης προσωπικού όλων των κατηγοριών, να γινόμαστε πολυεργαλεία, να καλύπτουμε  πολλαπλά πόστα.
 • Απεργούμε γιατί οφείλουμε να δώσουμε τον αγώνα από κοινού με ασθενείς και όλους τους χρήστες υγείας. Ώστε κάθε ασθενής να έχει σύγχρονες και δωρεάν παροχές υγείας.
 • Απεργούμε γιατί μείωσαν την κρατική χρηματοδότηση για τις δημόσιες μονάδες υγείας κατά 350 εκατ. ευρώ και τον ΕΟΠΥΥ κατά 226 εκατ. ευρώ για το 2018.
 • Απεργούμε γιατί αρνούνται να μας εντάξουν στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και αποκλείουν πολλούς συναδέλφους ακόμα και από την καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος.

Ετοιμάζουν νέα αντιλαϊκά μέτρα:

 1. Προωθούν τη λειτουργία των δημόσιων μονάδων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια ως "αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες" που θα καλύπτουν ολοένα μεγαλύτερο μέρος του κόστους λειτουργίας, συμπεριλαμβανομένης και της μισθοδοσίας, από την "πώληση" υπηρεσιών υγείας σε ασθενείς και ασφαλιστικά ταμεία. Για να μπορούν να "ανταπεξέλθουν" τα νοσοκομεία χρειάζονται εργαζόμενους με λιγότερα δικαιώματα, με μικρότερο "μισθολογικό κόστος".
 2. Στην κατεύθυνση αυτή, αναθέτουν στο ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Α.Ε. (όπως ονομάστηκε η ΕΣΑΝ Α.Ε.) να αναπτύξει το ελληνικό σύστημα DRG που θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε 18 δημόσια νοσοκομεία.

Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα της Κύπρου, όπου από 1/1/2019, η λειτουργία των νοσοκομείων ως "αυτοτελείς μονάδες" συνοδεύεται από:
● εισαγωγή νέου "ευέλικτου" ωραρίου εργασίας, νέου μισθολογίου και συστήματος αξιολόγησης των εργαζομένων.
● σταδιακή κατάργηση της μόνιμης εργασίας, αφού όλες οι νέες προσλήψεις θα γίνονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Καταργήσεις οργανικών θέσεων, ξεκινώντας από 500 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού.
Στις "υποσχέσεις τους" απαντάμε με τις διεκδικήσεις μας για:
► ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. Αναμόρφωση του Οργανισμού ώστε να αντιστοιχεί στις πραγματικές ανάγκες.
► ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις (επικουρικοί, μέσω ΟΑΕΔ, μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, εργολαβικοί).
► ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
► ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΚΟΠΕΙ ΤΟ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ ΕΠΙΔΟΜΑ. Να επεκταθεί και να ενταχθούν στα ΒΑΕ όλοι οι εργαζόμενοι που εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες. Άμεση λήψη μέτρων για την προστασία της υγείας και ασφάλειας σε όλους τους χώρους.

Καλούμε όλα τα Σωματεία, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους να αγωνιστούμε μαζί για ένα σύγχρονο αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα υγείας που θα καλύπτει πλήρως τις λαϊκές ανάγκες και θα εξασφαλίζει μόνιμη, σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα σε όλους τους εργαζόμενους.

Ανακοίνωση από την ΕΛΜΕ Ρεθύμνου:

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου και καλεί στη συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο στις 10 π.μ.

Διεκδικούμε και παλεύουμε για:

 • Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, με υπολογισμό της διετίας 2016 και 2017 στη μισθολογική εξέλιξη και νέο μισθολόγιο για το 2019 που θα αποκαθιστά τα εισοδήματα και θα επαναφέρει τον 13ο και 14ο μισθό.
 • Αποκατάσταση των συντάξεων και κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (ν.4387/16) και όλων των αντιασφαλιστικών – αντισυνταξιοδοτικών νόμων. Ανθρώπινα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.
 • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες στο Δημόσιο (Παιδεία, Υγεία, Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες). Ειδικά για την Παιδεία, ζητάμε μόνιμους και μαζικούς διορισμούς που θα καλύψουν όχι μόνο τις τρέχουσες ανάγκες, αλλά θα επιτρέψουν και τη συγκρότηση τμημάτων με λιγότερους μαθητές. Λέμε όχι στις ελαστικές μορφές εργασίας και ζητάμε εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων.
 • Αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 5% του ΑΕΠ.
 • Ανάσχεση της φορολογικής επιδρομής και της καταλήστευσης του εισοδήματος των εργαζομένων, με επαναφορά του Αφορολόγητου στις 12.000 ευρώ, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και μείωση των υψηλών συντελεστών του ΦΠΑ στο 15%.
 • Επέκταση του θεσμού των Βαρέων και Ανθυγιεινών στο Δημόσιο με ευνοϊκές ρυθμίσεις στα όρια συνταξιοδότησης και τον χρόνο εργασίας.
 • Κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη (άρθρο 24Α Ν. 4396/2016) για την αξιολόγηση στο Δημόσιο και κατάργηση κάθε μορφής αξιολόγησης στην Εκπαίδευση που άλλο σκοπό δεν έχει παρά την κατηγοριοποίηση των εκπαιδευτικών, την καλλιέργεια κουλτούρας ανταγωνισμού και, στο βάθος, επιπτώσεις στη βαθμολογική και μισθολογική μας εξέλιξη.
 • Το σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων δημοσίων οργανισμών και κοινωνικών υπηρεσιών. Λέμε όχι στην εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο ‘’Υπερταμείο’’.
 • Την κατάργηση των πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Ανακοίνωση από τον «Συντονισμό ενάντια στα μνημόνια»:

Την Τετάρτη 14 Νοέμβρη, προχωράμε σε πανεργατική απεργία. Μας καλούν η ΑΔΕΔΥ, τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά, και μαζί τους δεκάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και πρωτοβάθμια σωματεία του ιδιωτικού τομέα. Είναι η απεργία που μπορεί να βάλει στο κέντρο των εξελίξεων το εργατικό κίνημα, μπορεί να κερδίσει νίκες και να αρχίσει να ξηλώνει πλευρές των μνημονίων, μια που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ ευάλωτη στις πιέσεις του εργατικού κινήματος.

Η απεργία στις 14 Νοέμβρη έχει βγει κυριολεκτικά μέσα από την πίεση του κόσμου που παλεύει. Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτώβρη είχαμε ένα μπαράζ εργατικών κινητοποιήσεων. Το Βοήθεια στο σπίτι, η κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ για τα ΒΑΕ, οι γιατροί του ΠΕΔΥ, το Υπ Πολιτισμού, οι εκπαιδευτικοί, η μεγάλη και πετυχημένη απεργία της ΠΟΕΔΗΝ στις 10 Οκτώβρη.

Αυτοί οι αγώνες στο δημόσιο, υποχρέωσαν την ΑΔΕΔΥ να προχωρήσει στην απεργία στις 14 Νοέμβρη. Αντίστοιχα στον ιδιωτικό τομέα έχουμε τον αναβρασμό στο ΜΕΤΡΟ και συνολικά στις συγκοινωνίες ενάντια στην Ιδιωτικοποίηση, απεργίες όπως του Ωνάσειου, τις κινητοποιήσεις στην ΕΡΤ, αγώνες που συνεχίζουν το απεργιακό κλίμα που εγκαινίασαν οι εργαζόμενοι στην Cosco το καλοκαίρι και έβαλαν την πίεση στο ΕΚΑ να ξεπεράσει την παροιμιώδη αδράνεια της ΓΣΕΕ και να προχωρήσει στην απεργία.

Η απεργία στις 14 Νοέμβρη, είναι η μάχη που γενικεύει όλους τους αγώνες που έχουν ξεκινήσει για να ξηλώσουμε τα μνημόνια πέρα από τις κυβερνητικές υποσχέσεις. Δεν μας αρκούν συμβολικές ανακοινώσεις για τις Συλλογικές Συμβάσεις, απαιτούμε ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και ξήλωμα των μνημονιακών φραγμών. Ενάντια στις απολύσεις συμβασιούχων, διεκδικούμε μονιμοποιήσεις και επιπλέον προσλήψεις και χρηματοδότηση για τις ρημαγμένες κοινωνικές υπηρεσίες σε Υγεία, Παιδεία, Δήμους. Για να μην μειωθούν οι συντάξεις, να μην περικοπεί το επίδομα των ΒΑΕ, αντίθετα να ενταχθούν περισσότεροι κλάδοι και να ανατραπεί ο νόμος Κατρούγκαλου για παλιούς και νέους συνταξιούχους.

Με τους αγώνες μας μπορούμε να νικάμε. Οι εργαζόμενοι στην Cosco κέρδισαν τα ΒΑΡΕΑ με την απεργία τους και συνεχίζουν για τη συλλογική τους Σύμβαση. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, ανάγκασαν τον Πολάκη να «δεσμευτεί» για την μη απόλυση των συμβασιούχων του ΟΑΕΔ και των επικουρικών. Ο μόνος τρόπος να υλοποιηθούν ακόμη και οι αναιμικές υποσχέσεις του Τσίπρα, αλλά πολύ περισσότερο για να κερδίσουμε πραγματικά μια σειρά από αιτήματα είναι η κλιμάκωση των αγώνων.

Η επιτυχία αυτής της απεργίας σε όλους τους χώρους, είναι ένα βήμα που συνεχίζει, ενθαρρύνει, συντονίζει και κλιμακώνει το απεργιακό κίνημα του φετινού φθινόπωρου. Είναι ο τρόπος για να επιβάλλουμε ότι οι υποσχέσεις της κυβέρνησης θα γίνουν πράξη, θα ξηλώσουμε πλευρές των μνημονιακών επιλογών που η κυβέρνηση δεν τις ακουμπάει και ταυτόχρονα θα βάλουμε φραγμό στα σχέδια του Μητσοτάκη και της ακροδεξιάς. 
Γι’ αυτό η απεργία χρειάζεται να οργανωθεί σε κάθε χώρο δουλειάς από τον μαχητικό κόσμο για να έχει επιτυχία και να βοηθήσει να ξεδιπλωθεί η δυναμική των αγώνων την επόμενη περίοδο. Με συγκρότηση απεργιακών επιτροπών σε κάθε χώρο δουλειάς που να πάρουν πάνω τους την οργάνωση της απεργίας. Με συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, εξορμήσεις, να κερδίσουμε όλους τους συναδέλφους /φισσες στην απεργία και στα απεργιακά συλλαλητήρια.

Απέναντι στο επιχείρημα ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος οι εργαζόμενοι προβάλουμε τη διαγραφή του χρέους. Να πάψουμε να αποπληρώνουμε δις. ευρώ κάθε χρόνο για να γεμίζουν τα σεντούκια των τραπεζιτών. Να συγκρουστούμε με το Ευρώ και την Ε.Ε. Να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες και όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις κάτω από τον έλεγχο των εργαζόμενων.

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στους δρόμους οι εργαζόμενοι της Κρήτης
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν εργαζόμενοι το πρωΐ της Τετάρτης στην πλατεία Ελευθερίας έξω από την Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ. Στην συνέχεια...
Στους δρόμους οι εργαζόμενοι της Κρήτης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κινητοποιήσεις σε όλη την Κρήτη για την κυριακάτικη αργία
Κινητοποιήσεις σε Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο, προανήγγειλαν πολλά σωματεία εργαζομένων για την ερχόμενη Κυριακή 15 Ιουλίου, ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Στα Χανιά η κινητοποίηση θα γίνει...
Κινητοποιήσεις σε όλη την Κρήτη για την κυριακάτικη αργία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Συγκεντρώσεις στην Κρήτη και σήμερα για το πολυνομοσχέδιο
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Ηράκλειο και Χανιά θα πραγματοποιηθούν και σήμερα από συνδικάτα και εργαζόμενους, ενάντια στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή. Στο Ηράκλειο θα πραγματοποιηθούν...
Συγκεντρώσεις στην Κρήτη και σήμερα για το πολυνομοσχέδιο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κινητοποιήσεις σε όλη την Κρήτη ενόψει ψήφισης του πολυνομοσχεδίου
Κινητοποιήσεις σε όλη την Κρήτη, διοργανώνουν το ερχόμενο τριήμερο εργαζόμενοι, αγρότες και συνταξιούχοι, ενόψει της συζήτησης και της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή. Απεργιακές κινητοποιήσεις θα...
Κινητοποιήσεις σε όλη την Κρήτη ενόψει ψήφισης του πολυνομοσχεδίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Με μαζικές συγκεντρώσεις στην Κρήτη η χθεσινή απεργία
Με δυο συγκεντρώσεις, από το Εργατικό Κέντρο και την ΑΔΕΔΥ αλλά και το ΠΑΜΕ, οι εργαζόμενοι του Ηρακλείου συμμετείχαν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία, διαμαρτυρόμενοι για την κυβερνητική πολιτική. Δύο...
Με μαζικές συγκεντρώσεις στην Κρήτη η χθεσινή απεργία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μεγάλη κινητοποίηση στην Κρήτη για την πανεργατική απεργία
Τρεις κύριες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Κρήτη την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της 24ωρης πανεργατικής, πανελλαδικής απεργίας. Στο Ηράκλειο θα γίνει συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας, στα...
Μεγάλη κινητοποίηση στην Κρήτη για την πανεργατική απεργία

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας