• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  27°C 24.8°C / 28.5°C
  4 BF
  45%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 23.6°C / 25.9°C
  5 BF
  43%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.4°C / 26.6°C
  2 BF
  63%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  27°C 24.9°C / 26.6°C
  1 BF
  28%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 21.9°C / 21.9°C
  3 BF
  49%
 • Βέροια
  Αραιές νεφώσεις
  23°C 23.2°C / 26.0°C
  2 BF
  33%
 • Κοζάνη
  Αραιές νεφώσεις
  22°C 20.9°C / 22.4°C
  3 BF
  27%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  27°C 27.4°C / 27.4°C
  2 BF
  41%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 24.4°C / 28.8°C
  3 BF
  59%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  26°C 25.7°C / 25.9°C
  3 BF
  44%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  25°C 23.8°C / 25.8°C
  2 BF
  38%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 21.8°C / 24.7°C
  2 BF
  50%
 • Κεφαλονιά
  Σποραδικές νεφώσεις
  24°C 23.9°C / 23.9°C
  4 BF
  73%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  27°C 25.1°C / 26.9°C
  4 BF
  32%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  28°C 24.5°C / 28.8°C
  3 BF
  41%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  28°C 27.7°C / 27.8°C
  4 BF
  48%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  28°C 25.1°C / 28.8°C
  4 BF
  26%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  23°C 22.7°C / 23.3°C
  4 BF
  69%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  24°C 23.9°C / 24.7°C
  2 BF
  51%
 • Καστοριά
  Αραιές νεφώσεις
  21°C 21.3°C / 21.3°C
  2 BF
  52%
EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Δωρεάν μεταφορά άπορων φοιτητών με τα ΚΤΕΛ της Κρήτης

 • A-
 • A+

Τις συμβάσεις για την δωρεάν μετακίνηση των δικαιούχων φοιτητών στα Τριτοβάθμια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα με τα υπεραστικά και αστικά ΚΤΕΛ του νησιού, υπέγραψε σήμερα ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Οι φοιτητές οι οποίοι εντάχθηκαν στο πρόγραμμα είναι 162 και δικαιούνται την Κάρτα Απεριορίστων Διαδρομών σε όλη την Περιφέρεια Κρήτης.

Πρόκειται για το Κοινωνικό Πρόγραμμα της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης, το οποίο υλοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Συγκεκριμένα:

 • Στον νομό Ηρακλείου 89 δικαιούχοι φοιτητές
 • Στον νομό Χανίων 9 δικαιούχοι φοιτητές
 • Στον νομό Ρεθύμνου 62 δικαιούχοι φοιτητές
 • Στον νομό Λασιθίου 8 δικαιούχοι φοιτητές

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης δήλωσε: «Είναι υποχρέωση της Περιφέρειας να στηρίζει, σε συνεργασία πάντα με τα Ερευνητικά και Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του νησιού, σήμερα με το Πανεπιστήμιο Κρήτης, να βρούμε τους τρόπους ούτως ώστε να υπάρχει αυτό το χρηματοδοτικό «εργαλείο» για να μπορούν να γίνουν νέες φοιτητικές εστίες. Για αυτό το λόγο εμείς θα υποστηρίξουμε οικονομικά τις απαραίτητες μελέτες που χρειάζονται για να γίνουν, ώστε να είμαστε πανέτοιμοι μόλις βρεθεί η χρηματοδότηση».

Από την πλευρά του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Οδυσσέας Ζώρρας χαρακτήρισε εξαιρετική και αποτελεσματική τη σημερινή συνάντηση στη Περιφέρεια τονίζοντας: «Συζητήσαμε όλα τα θέματα αιχμής που έχουν να κάνουν καταρχήν με την διαβίωση των φοιτητών μας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και την δωρεάν μεταφορά τους με τα υπεραστικά και αστικά ΚΤΕΛ στο νησί. Υπογράφηκαν συμβάσεις ούτως ώστε να διευκολυνθεί οικονομικά η μετακίνηση των φοιτητών από την εστία στο Πανεπιστήμιο και από το Πανεπιστήμιο στις εστίες».  

Η Περιφέρεια στηρίζει τη δημιουργία νέων εστιών

Παράλληλα με την υπογραφή της σύμβασης για την δωρεάν μετακίνηση των δικαιούχων φοιτητών στα Τριτοβάθμια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα με τα υπεραστικά και αστικά ΚΤΕΛ του νησιού, ο περιφερειάρχης Κρήτης τόνισε ότι «αποτελεί υποχρέωση της Περιφέρειας να στηρίζει τα Τριτοβάθμια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κρήτης» και ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια θα στηρίξει οικονομικά την εκπόνηση των μελετών για την κατασκευή νέων φοιτητικών εστιών.

Για την κατασκευή νέων φοιτητικών εστιών σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο ο πρύτανης του Πνεπιστημίου Οδυσσέας Ζώρρας υπογράμμισε: 

Το δεύτερο μεγάλο θέμα το οποίο συζητήσαμε ήταν η κατασκευή νέων φοιτητικών εστιών. Έχει ξεκινήσει η συζήτηση τα προγράμματα θα «τρέξουν» πάρα πολύ γρήγορα και με την υποστήριξη της Περιφέρειας θα βρούμε το κατάλληλο χρηματοδοτικό «εργαλείο» τους τρόπους οικονομικής ενίσχυσης και χρηματοδότησης και να είστε σίγουροι ότι το θέμα των εστιών θα προχωρήσει πολύ γρήγορα. 

Οι καλές φοιτητικές εστίες είναι ο «καθρέφτης» ενός Ακαδημαϊκού Ιδρύματος και το Πανεπιστήμιο Κρήτης ως πρώτο ίδρυμα στη χώρα δικαιούται να έχει την καλύτερη εικόνα και σε αυτό το κομμάτι και αυτό θα γίνει. 

Επίσης συζητήσαμε το θέμα συντήρησης των υπαρχόντων εστιών οι οποίες είναι παλιές και πρέπει να επισκευαστούν. Πρόσφατα αποφασίστηκε το Ξενία που λειτουργεί ως χώρος φοιτητικής Εστίας να ενταχθεί στο Πανεπιστημιακό χώρο και να ανήκει στο Πανεπιστήμιο. Το Ξενία στο Ρέθυμνο όπως γνωρίζετε είναι χώρος φοιτητικής εστίας.

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δωρεάν μετακίνηση με το ΚΤΕΛ και τα αστικά για άπορους φοιτητές
Σύμβαση με τις διοικήσεις των αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ του νησιού για την δωρεάν μεταφορά φοιτητών οι οποίοι φοιτούν στο Πανεπιστήμιο, στο Πολυτεχνείο και στο ΤΕΙ Κρήτης και αντιμετωπίζουν οικονομικά...
Δωρεάν μετακίνηση με το ΚΤΕΛ και τα αστικά για άπορους φοιτητές
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Έκπτωση στους πρωτοετείς φοιτητές από το ΚΤΕΛ Ηρακλείου - Λασιθίου
Τα ΚΤΕΛ Ηρακλείου - Λασιθίου, εν όψει της ανακοίνωσης των βάσεων εισαγωγής στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, θα παρέχει στους πρωτοετείς φοιτητές, επιβραβεύοντας τους, έκπτωση 50% για...
Έκπτωση στους πρωτοετείς φοιτητές από το ΚΤΕΛ Ηρακλείου - Λασιθίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δωρεάν στα ΚΤΕΛ της Κρήτης οι οικονομικά ασθενείς φοιτητές
Δωρεάν θα συνεχίσει να είναι για το Ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, η μετακίνηση με αστικά & υπεραστικά λεωφορεία των ΚΤΕΛ για τους οικονομικά άπορους φοιτητές.Το πρόγραμμα, υλοποιείται στα πλαίσια εφαρμογής του...
Δωρεάν στα ΚΤΕΛ της Κρήτης οι οικονομικά ασθενείς φοιτητές
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: Μειώνονται τα δρομολόγια των mini bus, λόγω κόστους ενέργειας
Κίνδυνος να σταματήσουν τη λειτουργία τους τα mini bus τα οποία πραγματοποιούν δωρεάν δρομολόγια στην πόλη του Ηρακλείου, λόγω του μεγάλου κόστους ενέργειας.
Ηράκλειο: Μειώνονται τα δρομολόγια των mini bus, λόγω κόστους ενέργειας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: Επιστρέφουν τα mini bus
Υπογράφηκε η νέα σύμβαση παροχής υπηρεσιών συγκοινωνιακού έργου μεταξύ του Δήμου Ηρακλείου και της «ΚΤΕΛ Αστικών Γραμμών Ηρακλείου Α.Ε.», γεγονός που σηματοδοτεί την επανέναρξη της λειτουργίας των mini bus στη...
Ηράκλειο: Επιστρέφουν τα mini bus
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: Επεκτείνονται τα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ
Δεκτή έγινε η πρόταση της Δημοτικής Αρχής Μαλεβιζίου από τη διοίκηση του αστικού ΚΤΕΛ, για επέκταση δρομολογίων των αστικών λεωφορείων σε περιοχές νότια του Γαζίου. Πρόκειται για τρία δρομολόγια της γραμμής Νο...
Ηράκλειο: Επεκτείνονται τα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας