Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης

Από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, ενάντια στην Ελληνογερμανική Συνέλευση

Διονέλλης Μάριος / ΕΦΣΥΝ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης

  • A-
  • A+

Στην πλατεία Ελευθερίας πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της 8ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, που ξεκινά σήμερα στη Χερσόνησο.

Οι πολίτες συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 4 το απόγευμα, φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό, ενώ η διαμαρτυρία συνεχίζεται στο ξενοδοχείο, όπου πραγματοποιείται η Συνέλευση.

Διονέλλης Μάριος / ΕΦΣΥΝ

Στην συγκέντρωση συμμετέχουν η Λαϊκή Ενότητα, με τον γραμματέα της Παναγιώτη Λαφαζάνη και τον ευρωβουλευτή Νίκο Χουντή, το Παγκρήτιο Δίκτυο Δυνάμεων Αντίστασης & Αλληλοβοήθειας και ο ευρωβουλευτής και πρόεδρος του κόμματος «Ελλάδα, ο άλλος δρόμος» Νότης Μαριάς.

Διονέλλης Μάριος / ΕΦΣΥΝ

Το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, το οποίο διοργανώνει τη διαμαρτυρία, χαρακτηρίζει την Συνέλευση ως «κατάπτυστη και αποικιοκρατική» και τονίζει ότι αποτελεί «Δούρειο Ίππο για την προώθηση της γερμανικής πολιτικής στην Ελλάδα, στοχεύοντας στην ενσωμάτωση της χώρας στη γερμανική οικονομική αυτοκρατορία».

Διονέλλης Μάριος / ΕΦΣΥΝ

Διονέλλης Μάριος / ΕΦΣΥΝ

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ειρηνική παράσταση διαμαρτυρίας στο ξενοδοχείο «Lyttos Beach» (Ανάληψη Δήμου Χερσονήσου), όπου πραγματοποιείται η 8η Συνέλευση, η οποία ξεκίνησε τις εργασίες της το απόγευμα της Πέμπτης.

Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα και στην συνέχεια αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον Γερμανό πρέσβη, με τον οποίο είχαν ολιγόλεπτη συζήτηση και στον οποίο επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Πληθαίνουν τα «ΟΧΙ» για την Ελληνογερμανική Συνέλευση

Ανακοίνωση της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων της Επαρχίας Κισσάμου:

ΟΧΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ-ΝΑΙ ΣΤΗ ΣΘΕΝΑΡΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ .

Ως γνωστό οι Έλληνες κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας ένα ανεκτίμητο θησαυρό ανεκτίμητης αξίας , ο οποίος αποτελεί την Πολιτιστική μας Κληρονομιά, και ο οποίος περιλαμβάνει αξίες παναθρώπινες και διαχρονικές όπως αυτές της Δημοκρατίας,  της Ελευθερίας , της Δικαιοσύνη. Αξίες τις οποίες θα πρέπει να υπερασπιζόμαστε ενάντια όσων τις επιβουλεύουνται και να τις διαφυλλάξουμε για τις ερχόμενες γενεές.

 Η Ενωση Πολιτιστικών Φορέων της Επαρχίας Κισάμου η οποία  απαριθμεί πάνω από 50 Πολιτιστικούς Συλλόγους συμμετέχει στο δίκαιο αγώνα ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗ στη διεκδίκηση των Γερμανικών Αποζημιώσεων.

Υποκλινόμαστε στο μεγαλείο όσων αντιστάθηκαν ενάντια στο Φασισμό.

Ενώνουμε τις φωνές μας και βροντοφωνάζομε ΟΧΙ στη Γερμανοελληνική Συνέλευση ζητώντας την ματαίωση της στην Κρήτη η οποία μαρτύρησε κάτω από το φασιστικό ζυγό.

Λέμε ΝΑΙ στην ειρηνική συνήπαρξη, τη φιλία και τη συνεργασία των δύο Λαών, ελληνικού και γερμανικού, μέσα στα πλαίσια της ισότητας, της αλληλεγγύης και της δικαιοσύνης.

Απαιτούμε από την Ελληνική Κυβέρνηση ,τα Πολιτικά Κόμματα ,την Τοπική Αυτοδιοίκηση ,τους Μαζικούς Φορείς ,του Πολιτιστικούς Συλλόγους, τη σθεναρή και αποφασιστική διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών.

Ανακοίνωση από το Σωματείο Ιατρικών Επισκεπτών Κρήτης:

Δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται να πραγματοποιηθεί στην Κρήτη Ελληνογερμανική Συνέλευση με την σύμφωνη γνώμη θεσμικών φορέων Περιφέρειας και Δήμου στα πλαίσια της καλής συνεργασίας και φιλίας των δύο λαών.

Στο πρόσφατο παρελθόν και συγκεκριμένα το 2015 οργανώθηκε αρχικά  η 5η Ελληνογερμανική Συνέλευση να λάβει χώρα στην Κρήτη, αλλά λόγω ισχυρών λαϊκών αντιδράσεων και δικαιολογημένου φόβου για την ομαλή διεξαγωγή της συνέλευσης,κατέληξε μετά από συνεχόμενες αναβολές να φιλοξενηθεί αρχές Νοεμβρίου του 2015 στο Βερολίνο.

Η αρχή της διμερής Ελληνογερμανικής Εταιρικής Σχέσης γίνεται τον Μαίο του 2010 με τις υπογραφές του Γιώργου Παπανδρέου και Άνγκελα Μέρκελ,στο σύμφωνο Ελληνογερμανικής Συνεργασίας ένα μήνα μετά την ένταξη της χώρας μας στα μνημόνια που παραμένουν σε πλήρη δράση και μετά την υποτιθέμενη έξοδο της χώρας στις αγορές και το τέλος των μνημονίων τον Αύγουστο του 2018.

Το σύμφωνο της διμερής συνεργασίας προβλέπει πέρα από την Ελληνογερμανική Συνέλευση,το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας και το Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον.

Σκοπός της Γερμανικής κυβέρνησης είναι η στοχευμένη διείσδυση των Γερμανικών συμφερόντων στην οικονομική,κοινωνική ,πολιτική και πνευματική ζωή της χώρας για την πλήρη χειραγώγηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της <<ενέργεια,υποδομές,πολιτιστικούς θησαυρούς με πλήρη εκμετάλλευση των αρχαιολογικών μνημείων και διαχείριση απορριμμάτων στα πλαίσια προστασίας του περιβάλλοντος>>.

Οι τρείς παραπάνω <<θεσμοί>> καθαρά γερμανικής προέλευσης και έμπνευσης δεν προάγουν την ισότιμη φιλία και συνεργασία των δυό λαών, γιατί λειτουργούν ως τροχοπέδη στην Εθνική Υπόθεση της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών που είναι ένα δίκαιο και διαχρονικό Ελληνικό αίτημα μέχρι και την πλήρη δικαίωση του.

Η Γερμανική κυβέρνηση χρησιμοποιεί την τοπική αυτοδιοίκηση (Περιφέρεια και Δήμο Χερσονήσου) για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη σε πρώτη φάση με την υποτιθέμενη επίθεση φιλίας,συνεργασίας και ανταλλαγής τεχνογνωσίας στους παραπάνω τομείς και να απαλλαγεί σε δεύτερη φάση η σύγχρονη Γερμανία από το άγος των Ναζιστικών εγκλημάτων χωρίς απονομή Δικαιοσύνης και της  προβλεπόμενης αποζημίωσης.

Τίποτα δεν γίνεται τυχαία από τους Γερμανούς τα πάντα είναι σχεδιασμένα και καλά μελετημένα μέχρι να πετύχουν αυτό το οποίο θέλουν και είναι προφανές να αποφύγουν να καταβάλουν στην χώρα μας την αποζημίωση που δικαιούται πάνω από 70 χρόνια.

Το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα έχει προβεί κατά καιρούς σε συγκεκριμένες καταγγελίες για τις μεθοδεύσεις που ακολουθεί η Γερμανία.

Έχουν ως βασικό στόχο να αποδυναμώσουν την ιστορική μνήμη του Ελληνικού λαού για να εξουδετερώσουν στη συνέχεια την διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Πρέπει επιτέλους  μαζικά να ακυρώσουμε την επιχείρηση εκμετάλλευσης και λεηλασίας της χώρας μας από το Γερμανικό κράτος.

Το  ΣΙΕΚ καταγγέλει το σύγχρονο θράσος της Γερμανίας που από την μία πλευρά κουνάει το δάχτυλο,όταν  η Ελλάδα δεν πειθαρχεί στις δημόσιοοικονομικές υποχρεώσεις ως κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά από την άλλη αποφεύγει με κάθε τρόπο και μέσο να πράξει το αυτονόητο στην καταβολή των Γερμανικών οφειλών που αφορούν:την αποπληρωμή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου,την άμεση επιστροφή των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών,την αποζημίωση των θυμάτων και συγγενών των θυμάτων και τις πολεμικές αποζημιώσεις-επανορθώσεις για τις υλικές καταστροφές που προκάλεσαν κατά την διάρκεια της παραμονής τους στην Ελλάδα.

Οφείλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με το κίνημα διεκδίκησης, για να αποτρέψουμε την μετατροπή της χώρας σε αποικία χρέους από την Γερμανοκρατούμενη Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η θυσία του Ελληνικού Λαού στον αγώνα για τη συντριβή του ναζισμού και του φασισμού στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο,ήταν αναλογικά με τον πληθυσμό του  η μεγαλύτερη από κάθε άλλο λαό που πολέμησε τους Γερμανούς κατακτητές.

Αυτή η θυσία ζητάει δικαίωση εδώ και πάνω από 70 χρόνια,μην το ξεχνάμε όχι μόνο προς τους προγόνους μας αλλά και προς τις νέες γενιές που έρχονται. Διαφορετικά οι Βαυαροί που κάποτε κυβέρνησαν την Ελλάδα για ένα διάστημα, με την εργαλειοποίηση της τοπικής αυτοδιοίκησης στις μέρες μας να μην είναι και τόσο προσωρινό… όπως ήταν κάποτε επί κυβερνήσεως Όθωνα.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Πλήθος καλεσμάτων κατά της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης
Να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη 1 Νοεμβρίου ενάντια στην «κατάπτυστη» Ελληνογερμανική Συνέλευση στη Χερσόνησο, καλούν τους πολίτες το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης...
Κρήτη: Πλήθος καλεσμάτων κατά της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Ετοιμάζουν κινητοποίηση στην Ελληνογερμανική Συνέλευση
Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ξενοδοχείο όπου θα πραγματοποιηθεί η 8η Ελληνογερμανική Συνέλευση στην Χερσόνησο, καλεί το Παγκρήτιο Δίκτυο Δυνάμεων Αντίστασης & Αλληλοβοήθειας. Η συγκέντρωση θα...
Κρήτη: Ετοιμάζουν κινητοποίηση στην Ελληνογερμανική Συνέλευση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Νέα κινητοποίηση στο Καπετανάκειο για το κτιριακό
Νέα κινητοποίηση για τις συνεχιζόμενες καθυστερήσεις στην παράδοση του κτιρίου στο 1ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου (Καπετανάκειο), ανακοίνωσαν μαθητές, καθηγητές και γονείς, απορρίπτοντας ουσιαστικά την επιλογή να...
Νέα κινητοποίηση στο Καπετανάκειο για το κτιριακό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Κλειστά τα αμαξοστάσια σε ένδειξη πένθους
Σε κινητοποίηση προχωρούν οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων της Κρήτης, συμμετέχοντας στην 24ωρη πανελλαδική απεργία του κλάδου, σε ένδειξη πένθους για τον οδηγό απορριμματοφόρου του Δήμου...
Κρήτη: Κλειστά τα αμαξοστάσια σε ένδειξη πένθους
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στους δρόμους οι εργαζόμενοι της Κρήτης
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν εργαζόμενοι το πρωΐ της Τετάρτης στην πλατεία Ελευθερίας έξω από την Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ. Στην συνέχεια...
Στους δρόμους οι εργαζόμενοι της Κρήτης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Οι απεργιακές κινητοποιήσεις στην Κρήτη την Τετάρτη
Συνεχή είναι τα καλέσματα σωματείων και συνδικάτων εργαζομένων και συνταξιούχων της Κρήτης για συμμετοχή στην απεργία της 14ης Νοεμβρίου. Τα σωματεία καλούν σε συγκεντρώσεις το πρωΐ της Τετάρτης σε Ηράκλειο,...
Οι απεργιακές κινητοποιήσεις στην Κρήτη την Τετάρτη

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας