Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Στον «αέρα» οι φοιτητές, ένα μήνα μετά την πυρκαγιά

Στον «αέρα» οι φοιτητές, ένα μήνα μετά την πυρκαγιά

  • A-
  • A+

Την άμεση υλοποίηση των αιτημάτων τους ζητούν οι πυρόπληκτοι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθώς όπως τονίζουν, έναν μήνα μετά την πυρκαγιά, ακόμα έχουν σοβαρά ζητήματα όσον αφορά την οικονομική τους κατάσταση, τη διαβίωσή τους στα ξενοδοχεία όπου φιλοξενούνται, την έλλειψη συγγραμμάτων που κάηκαν κτλ.

Συγκεκριμένα οι πυρόπληκτοι φοιτητές ζητούν να βρεθεί ξενοδοχείο για όλο το ακαδημαϊκό έτος (στέγαση και για την εξεταστική του Σεπτέμβρη), το οποίο θα καλύπτει τις ανάγκες τους ως φοιτητές, δίνοντας προτεραιότητα στην ποιότητα και όχι στο κόστος διανυκτέρευσης. 

Επίσης ζητούν να τους εξασφαλιστεί δωρεάν μεταφορά μέσω αστικών ΚΤΕΛ, να γίνει αποκατάσταση των συγγραμμάτων που χάθηκαν, καθώς και να διευκολυνθούν στην διεκπεραίωση των ακαδημαϊκών τους υποχρεώσεων.

Τέλος καλούν την κυβέρνηση και την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να υλοποιήσουν άμεσα και χωρίς αστερίσκους τα αιτήματά τους.

Αναλυτικά το κείμενο των πυρόπληκτων φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης:

Εμείς οι εστιακοί φοιτητές εδώ και ένα μήνα από τότε που ξέσπασε η πυρκαγιά, δίνουμε ακόμα μια μεγάλη μάχη για τις ανάγκες μας, για να υλοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας. Δε μας έχει χαριστεί τίποτα. Είμαστε ενωμένοι και συνεχίζουμε τον αγώνα μας ώστε να ικανοποιηθούν στο σύνολό τους οι ανάγκες μας και τα αιτήματά μας.

Ευχαριστούμε όλους τους φοιτητές και τους φοιτητικούς συλλόγους που μας στήριξαν και μας έδειξαν την αλληλεγγύη τους, και ταυτόχρονα θέλουμε να διαχωρίσουμε τη θέση μας από διάφορους που μιλάνε εξ’ονόματός μας με άλλα αιτήματα.

Αιτούμαστε από την κυβέρνηση, την Πρυτανεία και το ΙΝΕΔΙΒΙΜ να αναλάβουν τώρα τις ευθύνες τους και να υλοποιήσουν άμεσα και χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις τα αιτήματά μας.

  • Να βρεθεί ξενοδοχείο για όλο το ακαδημαϊκό έτος (στέγαση και για την εξεταστική του Σεπτέμβρη), που θα καλύπτει τις ανάγκες μας ως φοιτητές. Να είναι κοντά στην πόλη, με ποιοτικούς ορους διαμονής, με τον αναγκαίο εξοπλισμό (wi–fi, γραφεία διαβάσματος, πλυντήρια, κουζινάκι κλπ). Να δοθεί προτεραιότητα στην ποιότητα και στην κάλυψη των αναγκών μας, και όχι στο κόστος διανυκτέρευσης. Να εξασφαλιστεί δωρεάν μεταφορά μέσω αστικών ΚΤΕΛ για όλους τους εστιακούς φοιτητές. 
  • Να υπάρξει γραπτή δέσμευση και χρονοδιάγραμμα για την άμεση έναρξη διαδικασιών κατασκευής και ανέγερσης νέων εστιών στις Βούτες, που να καλύπτει τις ανάγκες μας. Μέχρι την ολοκλήρωσή του, να εξασφαλιστούν ξενοδοχεία με σύμβαση για όσο καιρό χρειαστεί που να καλύπτουν όλη την ακαδημαϊκή χρονιά.
  • Αποκατάσταση των συγγραμμάτων που χάθηκαν, με μέριμνα του Πανεπιστημίου.
  • Κανένας διαχωρισμός μεταξύ των 92 πυρόπληκτων φοιτητών, να μην αφεθεί κανένας έξω από τα ξενοδοχεία. Κάλυψη των αναγκών και των πρωτοετών φοιτητών. Άνοιγμα περισσότερων θέσεων, ώστε να ανταποκρίνεται στην παρούσα κατάσταση. Επανεξέταση των ενστάσεων.
  • Διευκόλυνση στην διεκπεραίωση των ακαδημαϊκών μας υποχρεώσεων με την μορφή εμβόλιμης εξεταστικής ή άλλου μέτρου. Ελαστικότητα στην παράδοση ασκήσεων – εργαστηρίων – προόδων.
  • Εξασφάλιση δωρεάν σίτισης και των 92 πυρόπληκτων φοιτητών για όλο το ακαδημαϊκό έτος. Να μπορούμε να παίρνουμε το βραδινό γεύμα το μεσημέρι.

Καλούμε όλους τους φοιτητές, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους εργαζόμενους, τα σωματεία τους και όλη την κοινωνία του Ηρακλείου να δείξουν την αλληλεγγύη τους στηρίζοντας τα αιτήματά μας.  

Εκδήλωση για την ενίσχυση των πυρόπληκτων φοιτητών

Εκδήλωση με στόχο την ενίσχυση των πυρόπληκτων φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης, διοργανώνουν οι Ροταριανοί Όμιλοι της πόλης του Ηρακλείου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Οκτωβρίου, μεταξύ 11 το πρωί και 5 το απόγευμα, στο ανακαινισμένο «ΝτοΡέ» στην πλατεία Ελευθερίας, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για τους φοιτητές.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Οι Ροταριανοί Όμιλοι της πόλης του Ηρακλείου σας προσκαλούν να περάσουμε μία ευχάριστη μέρα πίνοντας καφέ για να συγκεντρώσουμε χρήματα τα οποία θα διατεθούν για τη ενίσχυση των πυρόπληκτων φοιτητών της Φοιτητικής Εστίας του Παν. Κρήτης, το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018 μεταξύ 11:00 το πρωί έως 17:00, στο ανακαινισμένο «ΝτοΡέ» στην πλατεία Ελευθερίας.

Η παρουσία σας θα είναι ιδιαίτερη τιμή για μας.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρουσία Μαργαρίτη ο συντονισμός κατά της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης
Συνάντηση μνήμης και αγώνα διοργανώνεται το Σάββατο 27 Οκτωβρίου στο Ηράκλειο από το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, όπου θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση και...
Παρουσία Μαργαρίτη ο συντονισμός κατά της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: Εκδήλωση για την παιδαγωγική της πρόθεσης
Η παρουσίαση του ανθρωπιστικού εκπαιδευτικού προγράμματος «Η παιδαγωγική της πρόθεσης, ανοίγοντας το δρόμο της νέας εποχής στην εκπαίδευση», θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 2 Οκτωβρίου στο Ηράκλειο. Η κεντρική...
Ηράκλειο: Εκδήλωση για την παιδαγωγική της πρόθεσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ξεκινά το «Her Pride 2018» στο Ηράκλειο
Την Παρασκευή 6 Ιουλίου θα ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις και οι δράσεις για το «Her Pride 2018», το οποίο θα φιλοξενηθεί στο πάρκο Γεωργιάδη. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με ομιλίες και συζητήσεις ενώ θα λαμβάνουν...
Ξεκινά το «Her Pride 2018» στο Ηράκλειο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Το διήμερο 6-7 Ιουλίου το «Her Pride 2018» στο Ηράκλειο
Στις 6 & 7 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο το «Her Pride 2018», στον χώρο του πάρκου Γεωργιάδη. Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν ομιλίες, ενημερωτικά περίπτερα, συναυλίες και την καθιερωμένη πορεία ενώ...
Το διήμερο 6-7 Ιουλίου το «Her Pride 2018» στο Ηράκλειο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: Εκδήλωση για τις υποθέσεις της Ηριάννας και του Τάσου
Εκδήλωση - συζήτηση για την υπόθεση της Ηριάννας και του Τάσου, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε πολυετή φυλάκιση, χωρίς αδιάσειστα στοιχεία, πραγματοποιεί την Παρασκευή 1 Ιουνίου στο Πολύκεντρο Νεολαίας Ηρακλείου...
Ηράκλειο: Εκδήλωση για τις υποθέσεις της Ηριάννας και του Τάσου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εκδήλωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου για τον ΒΟΑΚ
Ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «ΒΟΑΚ: Υπάρχει πραγματικός σχεδιασμός με χρονοδιάγραμμα; Η δική μας πρόταση», διοργανώνει η παράταξη «Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών» του Τεχνικού Επιμελητηρίου/Τμήματος Ανατολικής...
Εκδήλωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου για τον ΒΟΑΚ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας