• Αθήνα
  Σποραδικές νεφώσεις
  30°C 26.1°C / 32.8°C
  2 BF
  37%
 • Θεσσαλονίκη
  Σποραδικές νεφώσεις
  28°C 26.7°C / 30.6°C
  5 BF
  51%
 • Πάτρα
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 27.2°C / 32.8°C
  2 BF
  57%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  30°C 26.1°C / 32.0°C
  3 BF
  37%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  26°C 26.0°C / 26.0°C
  3 BF
  53%
 • Βέροια
  Αραιές νεφώσεις
  30°C 27.2°C / 32.8°C
  2 BF
  42%
 • Κοζάνη
  Αραιές νεφώσεις
  30°C 30.0°C / 30.0°C
  3 BF
  26%
 • Αγρίνιο
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 18.3°C / 28.0°C
  2 BF
  57%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 28.0°C / 28.9°C
  2 BF
  65%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  27°C 27.0°C / 27.0°C
  3 BF
  61%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 28.0°C / 30.0°C
  3 BF
  57%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 28.0°C / 28.0°C
  3 BF
  65%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  31°C 31.0°C / 31.0°C
  4 BF
  58%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  32°C 32.2°C / 33.0°C
  3 BF
  38%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  32°C 30.6°C / 32.2°C
  3 BF
  43%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  27°C 27.0°C / 27.2°C
  5 BF
  65%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  31°C 28.3°C / 32.0°C
  3 BF
  29%
 • Καβάλα
  Σποραδικές νεφώσεις
  25°C 23.9°C / 26.0°C
  2 BF
  65%
 • Κατερίνη
  Αραιές νεφώσεις
  29°C 27.2°C / 32.8°C
  2 BF
  69%
 • Καστοριά
  Ελαφρές νεφώσεις
  30°C 30.0°C / 30.0°C
  3 BF
  26%
Ηράκλειο: Αναβρασμός στο εργοστάσιο ανακύκλωσης

Από παλαιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στο Ηράκλειο

cretalive.gr

Ηράκλειο: Αναβρασμός στο εργοστάσιο ανακύκλωσης

 • A-
 • A+
Ακολουθήστε μας στο Google news

Την ανησυχία τους για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους στο εργοστάσιο ανακύκλωσης του Ηρακλείου, εκφράζουν με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στο ΚΔΑΥ, καθώς η σύμβαση του εργολάβου λήγει στις 31 Οκτωβρίου. Οι εργαζόμενοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου, μετά την λήξη της σύμβασης.

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις τους, κανένας αρμόδιος φορέας (εταιρεία διαχείρισης, Δήμος Ηρακλείου, ΕΣΔΑΚ, ΕΕΑΑ, Υπουργείο) δεν τους έχει διαβεβαιώσει ότι θα συνεχίσουν να εργάζονται και καλούν τη Δημοτική Αρχή να βάλει σε εφαρμογή την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία δεσμεύει κάθε εργολάβο του ΚΔΑΥ να διατηρεί το προσωπικό του εργοστασίου και τα δικαιώματα του ανέγγιχτα.

Παράλληλα οι εργαζόμενοι θέτουν ζήτημα λειτουργίας του εργοστασίου από 1η Νοέμβρη και έπειτα, καθώς θα μείνει στον «αέρα» η ανακύκλωση στο Ηράκλειο και στους δήμους της Ανατολικής Κρήτης και ζητούν την εφαρμογή της νέας προγραμματική σύμβασης με την ΕΕΑΑ η οποία θα προβλέπει την διασφάλιση των εργαζόμενων και των δικαιωμάτων τους.

Υπενθυμίζεται ότι το 2015, είχε εμφανιστεί το ίδιο θέμα και μετά από αγώνα των εργαζομένων, κατάφεραν να επαναπροσληφθούν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων:

Στο ίδιο έργο θεατές κινδυνεύουμε να βρεθούμε ξανά, μετά από 3 χρόνια, οι εργαζόμενοι στο ΚΔΑΥ Ηράκλειου. Η σύμβαση του εργολάβου λήγει στις 31 Οκτωβρίου και παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις μας κανένας αρμόδιος φορέας (εταιρεία, Δήμος, ΕΣΔΑΚ, ΕΕΑΑ, Υπουργείο) δεν μας δίνει υπεύθυνη απάντηση, τέτοια που να διαβεβαιώνει πως το προσωπικό του εργοστασίου θα συνεχίσει να εργάζεται με τα ίδια δικαιώματα και την επόμενη μέρα.

Όμως, ταυτόχρονα κανένας από τους αρμόδιους δεν δίνει σαφή απάντηση για το τι θα γίνει με το μέλλον του εργοστασίου από 1η Νοέμβρη. Θα γίνεται ανακύκλωση στο Ηράκλειο, και στους Δήμους της Ανατολικής Κρήτης; Ή το ανακυκλώσιμο υλικό θα πετιέται στη χωματερή, με τεράστιο κόστος για τον Δήμο άρα για τους Δημότες που θα το επιβαρυνθούν;

Καλούμε άμεσα τη Δημοτική Αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στις 54 οικογένειες των εργαζομένων στο εργοστάσιο, αλλά και το σύνολο των δημοτών της πόλης και να βάλει σε εφαρμογή την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που δεσμεύει κάθε εργολάβο του ΚΔΑΥ να διατηρεί το προσωπικό του εργοστασίου και τα δικαιώματα του ανέγγιχτα. Αφού Δήμος και ΕΣΔΑΚ αποδέχονται το αίτημα των εργαζομένων και η ΕΕΑΑ είναι θετική στην εφαρμογή του -όπως οι ίδιοι δηλώνουν- γιατι καθυστερούν την εφαρμογή νέας προγραμματική σύμβασης με την ΕΕΑΑ που θα προβλέπει την διασφάλιση των εργαζόμενων και των δικαιωμάτων τους;

Ευθύνη φέρει και η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, που μπορεί να είναι μπροστά σε «οικολογικές δράσεις» και χρηματοδοτήσεις επιχειρηματιών του κλάδου, αλλά εδώ και μήνες που την καλούμε να μας ενημερώσει για το μέλλον του εργοστασίου, κρύβεται!

Όλα τα παραπάνω έρχονται ως συνέπεια της ασυλίας που απολαμβάνουν εργολάβοι και συνολικά το καθεστώς των εργολαβιών από το νομοθετικό πλαίσιο της σημερινής κυβέρνησης σε συνέχεια των προηγούμενων, που τους αφήνει στο απυρόβλητο, να κάνουν τις μπίζνες τους και όταν τις τελειώσουν να αποχωρήσουν με γεμάτες τσέπες αφήνοντας τους εργαζόμενους απροστάτευτους, κυριολεκτικά στον αέρα.

Υπενθυμίζουμε πως το 2015 μετά από αγώνα 180 ημερών αναγκάσαμε τον σημερινό εργολάβο να μας επαναπροσλάβει. Το υπενθυμίζουμε για να έρθει στην μνήμη όποιων πιθανά επιδιώξουν την εξόντωση της οργάνωσης που έχουμε κατακτήσει ή θελήσουν να βάλουν σε εφαρμογή σχέδια που να μας εξαναγκάσουν σε παραίτηση ή εφησυχασμό από τον αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά!

Δεν κάνουμε πίσω σε κανένα από τα δίκαια αιτήματα μας:

 • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ, άμεση επαναφορά του 6ήμερου – 40ωρου για όλους.
 • Καμία σκέψη για προσωρινό κλείσιμο του εργοστασίου με απλήρωτους εργαζόμενους. Να καταβληθούν άμεσα από τον εργολάβο τα χρωστούμενα από τον μισθό και το επίδομα αδείας. Διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας, σε περίπτωση συντηρήσεων του εργοστασίου, με πλήρεις αποδοχές μέχρι την επαναφορά στις θέσεις εργασίας μας.
 • Να σταματήσει ο απαράδεκτος μισθολογικός διαχωρισμός ανάμεσα σε παλιούς και νέους εργαζόμενους.
 • Άμεση και αναδρομική καταβολή της απλήρωτης υπερωρίας για όλο το χρονικό διάστημα που δουλεύουμε με την Waste Solutions σε όλους τους εργαζόμενους. Ενσωμάτωσή της στον μισθό. Επαναφορά του Βαρέος και Ανθυγιεινού Ενσήμου για όλους τους εργαζόμενους.
 • Ουσιαστικά μέτρα ασφάλειας και υγιεινής μέσα στο εργοστάσιο. Να ολοκληρωθεί η συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού.
 • Να υπογραφεί ΤΩΡΑ Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: Νέες στάσεις εργασίας στο εργοστάσιο ανακύκλωσης
Τετράωρες στάσης εργασίας από τις 6 το πρωΐ έως τις 10 το βράδυ, θα πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στο Ηράκλειο, καθ' όλη τη διάρκεια της Πέμπτης. Στις 10:00 το πρωί θα δοθεί και...
Ηράκλειο: Νέες στάσεις εργασίας στο εργοστάσιο ανακύκλωσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: Νέα κινητοποίηση στο εργοστάσιο ανακύκλωσης
Τετράωρη στάση εργασίας από τις 11:40 ως και τις 15:40, πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στο Ηράκλειο, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο του εργοστασίου αλλά και...
Ηράκλειο: Νέα κινητοποίηση στο εργοστάσιο ανακύκλωσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αντιδράσεις για απόλυση στο εργοστάσιο ανακύκλωσης
Τετράωρη στάση εργασίας προκήρυξε για την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, αντιδρώντας στην απόλυση ενός εργαζομένου στην Ανακύκλωση Ηρακλείου, ο οποίος το καλοκαίρι του 2017 είχε...
Αντιδράσεις για απόλυση στο εργοστάσιο ανακύκλωσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: Παραμένει η ένταση στο εργοστάσιο ανακύκλωσης
Ανακοίνωση κατά της στάσης της εργοδοσίας της Waste Solutions προς τους εργαζομένους στην ανακύκλωση, εξέδωσε η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου. Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για προσπάθεια παράκαμψης της...
Ηράκλειο: Παραμένει η ένταση στο εργοστάσιο ανακύκλωσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Νέες κινητοποιήσεις στην Ανακύκλωση Ηρακλείου
Σε κινητοποίηση προχώρησαν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο ανακύκλωσης Ηρακλείου ενάντια στην πρόσφατη απόλυση συναδέλφου τους. Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αντίθετοι σε τακτικές απολύσεων και τρομοκρατίας και ζητούν...
Νέες κινητοποιήσεις στην Ανακύκλωση Ηρακλείου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στα σκουπίδια η ανακύκλωση στο Ηράκλειο
Απολύθηκαν οι 38 εργαζόμενοι, που πριν από έναν μήνα αποκάλυψαν τις άθλιες συνθήκες στο Εργοστάσιο Διαλογής. Αρνείται να τους εντάξει στα βαρέα ο Γιάννης Βρούτσης
Στα σκουπίδια η ανακύκλωση στο Ηράκλειο

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας