• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  11°C 10.4°C / 12.3°C
  3 BF
  35%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  9°C 8.2°C / 10.0°C
  3 BF
  37%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  15°C 14.0°C / 15.0°C
  2 BF
  42%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  12°C 11.9°C / 11.9°C
  1 BF
  17%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  9°C 8.9°C / 8.9°C
  3 BF
  20%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  9°C 6.9°C / 9.8°C
  3 BF
  32%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  5°C 4.4°C / 6.8°C
  4 BF
  26%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  13°C 12.4°C / 14.6°C
  2 BF
  42%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  12°C 10.5°C / 14.9°C
  5 BF
  71%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  9°C 7.9°C / 8.9°C
  3 BF
  49%
 • Ερμούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  11°C 10.5°C / 14.1°C
  5 BF
  62%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  10°C 7.9°C / 10.7°C
  4 BF
  62%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  15°C 14.9°C / 14.9°C
  4 BF
  55%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  11°C 10.5°C / 11.0°C
  0 BF
  30%
 • Λαμία
  Ελαφρές νεφώσεις
  10°C 10.1°C / 12.2°C
  2 BF
  60%
 • Ρόδος
  Αραιές νεφώσεις
  12°C 10.8°C / 12.8°C
  2 BF
  72%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  11°C 9.7°C / 12.5°C
  3 BF
  34%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  10°C 9.3°C / 10.5°C
  1 BF
  29%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  9°C 7.6°C / 10.5°C
  3 BF
  44%
 • Καστοριά
  Ελαφρές νεφώσεις
  5°C 4.8°C / 4.8°C
  2 BF
  31%

Ηράκλειο: Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για το κολυμβητήριο

 • A-
 • A+

Επιστολή προς τον υφυπουργό αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη απέστειλε ο Σύλλογος Γονέων των παιδιών που φιλοξενούνται στο κολυμβητήριο του ΕΑΚΗ, αντιτιθέμενη στην επιβολή αντιτίμου 5€ σε κάθε αθλούμενο. Η τοπική ΝΟΔΕ κάνει λόγο για εκβιασμό προς τους αθλούμενους, με τον ΣΥΡΙΖΑ να τονίζει ότι το κολυμβητήριο θα παραμείνει ανοιχτό για όλους.

Στην επιστολή τους οι γονείς των αθλούμενων μιλούν για έναν φορολογικό μηχανισμό είσπραξης, τονίζοντας ότι ήδη πληρώνουν συνδρομή, μέσω των σωματείων τους, τα οποία δεν μπορούν να απορροφήσουν την επιβολή επιπλέον αντιτίμου.

Ο Σύλλογος Γονέων κάνει λόγο για ανεπάρκεια στην διοίκηση του ΕΑΚΗ, λόγω ανικανότητας είσπραξης των εισφορών των σωματείων και υπογραμμίζουν ότι δεν θα δεχθούν την επιβολή του αντιτίμου.

Αναλυτικά η επιστολή της Ένωσης Γονέων:

Με λύπη μας διαπιστώσαμε από την τηλεόραση ότι δεν είστε ενημερωμένος για το θέμα που έχει προκύψει στην κολυμβητική κοινωνία του Ηρακλείου και ότι οι δηλώσεις σας ουσιαστικά σκοπό έχουν το εθνικό κολυμβητήριο ΕΑΚΗ να γίνει όχι εργαλείο μαζικού αθλητισμού αλλά φορολογικός μηχανισμός είσπραξης και ενίσχυσης του προϋπολογισμού. 

Προφανώς η έλλειψη διάθεσης συζήτησης μαζί μας από την διοίκηση του ΕΑΚΗ να μην είναι τυχαία.

Να σας πληροφορήσουμε ότι οι συνδρομές που πληρώνουμε δεν είναι 40 έως 65€, όπως εντελώς λανθασμένα αναφέρατε (άραγε ποιους ρωτήσατε). Οι περισσότερες συνδρομές είναι 30-35 ευρώ ανά άτομο και πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι τα σωματεία εκτός από την χρήση του κολυμβητηρίου χρησιμοποιούν και άλλες εγκαταστάσεις ανάλογα με τις ανάγκες των αθλητών. Επίσης στα πλαίσια κινήτρων και κοινωνικών κριτηρίων υπάρχουν δωρεάν συνδρομή από αθλητές εθνικών ομάδων ,διακριθέντες αθλητές, τρίτο άτομο στην ίδια οικογένεια κλπ.

Στις δηλώσεις σας μιλήσατε με βεβαιότητα ότι οι αθλούμενοι δεν θα επιβαρυνθούν  το 5ευρω γιατί θα πληρωθεί από τα χρήματα που ήδη δίνουν ως συνδρομή στα σωματεία . Παραλείψατε όμως να αναφέρετε ότι το 5ευρω θα το ζητάει το ΕΑΚΗ απευθείας στον αθλούμενο στην είσοδο του κολυμβητηρίου άρα εμπλεκόμαστε άμεσα ως γονείς σε μια διαδικασία που αφορά κανονικά μόνο σωματεία και διοίκηση.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν τι θα συμβεί αν ο γονέας πληρώσει το ίδιο ποσό που πλήρωνε και πέρυσι ως συνδρομή στο σωματείο του δηλαδή 30 ή 35€ και ο φύλακας στην είσοδο του ζητήσει να πληρώσει ακόμα 5€;

Θα πρέπει να πληρώσει επιπλέον ή να απαντήσει «δεν πληρώνω γιατί εγώ πλήρωσα στο σωματείο και ζητήστε τα από εκεί»;

Το ΕΑΚΗ θα απαγορεύσει την είσοδο στο παιδί αν δεν πληρώσει;

Θα καλέσει την αστυνομία; Και μάλιστα, μπορεί να το κάνει αυτό από την στιγμή που ο γονέας έχει πληρώσει συνδρομή στο σωματείο και άρα  δικαιούται το παιδί χρήση του χώρου ;

Επίσης παραλείψατε να αναφέρετε ότι τα σωματεία πληρώνουν και θα συνεχίσουν να πληρώνουν μισθώματα τα οποία μάλιστα η παρούσα διοίκηση μείωσε αρκετά για να τα εκλογικεύσει διότι ήταν υπέρογκα όπως η ίδια αναφέρει και τα σωματεία δεν μπορούσαν να τα πληρώνουν.

Πως λοιπόν τώρα πιστεύετε ότι θα απορροφήσουν το 5ευρω τα σωματεία αφού αν το κάνουν τα χρήματα που θα επιβαρυνθούν στο σύνολο τους είναι τριπλάσια και περισσότερα των μισθωμάτων τους;

Η κολύμβηση στο Ηράκλειο τελευταία έχει γνωρίσει μία άνθηση αφού ολοένα περισσότερα παιδιά ασχολούνται με τα αθλήματα του υγρού στίβου αλλά και πολλοί ενήλικες.

Αντί λοιπόν η ΓΓΑ να αναγνωρίσει την επείγουσα ανάγκη για την δημιουργία ενός καινούργιου κολυμβητηρίου, επιλέγει την «σαλαμοποίηση» των παιδιών σε ένα απαρχαιωμένο κολυμβητήριο και την υπερφορολόγηση τους, χωρίς λύσεις σε θέματα ωραρίου, ανεπαρκούς κερκίδας, ζεστού νερού κλπ. Για μας φυσικά προτεραιότητα έχουν να εξυπηρετηθούν οι νέοι αθλητές αλλά είναι χαρακτηριστικό επίσης ότι οι ενήλικες κολυμβητές και οι παλαίμαχοι ενεργοί αθλητές που μέχρι τώρα είχαν περιοριστεί σε δυνατότητα απογευματινής προπόνησης 45 λεπτών, από φέτος εκτοπίστηκαν μόνο σε πρωινή ώρα ή νωρίς το μεσημέρι. Τώρα θα πρέπει να διαλέξουν ανάμεσα στην βιοποριστική τους εργασία ή την κολύμβηση.

Θα πρέπει λοιπόν η πολιτεία να κάνει το χρέος της απέναντι στην κοινωνία και να βρει τρόπους σωστής διαχείρισης και προσαρμογής του προϋπολογισμού του υπουργείου στο ύψος των αναγκών.

Οι γονείς βλέπουμε με μεγάλη λύπη μας την τεράστια ανεπάρκεια στην διοίκηση του ΕΑΚΗ και έχουμε χάσει κάθε εμπιστοσύνη για τις προθέσεις της για σωστή διαχείριση. Η παρούσα διοίκηση επιχειρεί ηθελημένα να διχάσει τους γονείς με τα σωματεία τους ώστε να επιβάλει αυτό το άδικο μέτρο. Δηλώνει ότι υπάρχουν κακοπληρωτές σωματεία και για αυτό μετακυλά την ευθύνη της να εισπράξει αποτελεσματικά στους γονείς και αυτή είναι η μεγαλύτερη απόδειξη της ανεπάρκειας της να διοικήσει σωστά. 

Παρόλο που μέχρι τώρα η διοίκηση μας αγνοεί επιδεκτικά, είμαστε στην διάθεση οποιουδήποτε για να θέσουμε τα επιχειρήματα μας με ουσιαστικό τρόπο, όμως φράσεις όπως «αν μειώσουν τα σωματεία την συνδρομή στο 0 εμείς θα καλύψουμε το κόστος σε ότι χρειαστείς» μας υποτιμάει αφάνταστα ως ακροατές.

Από την πλευρά μας θα γίνει σαφές ότι θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας μέχρι να βρεθούν σοβαροί τρόποι διαχείρισης των προβλημάτων μας. Δεν αντέχουν άλλο οι πλάτες των γονιών οικονομικές επιβαρύνσεις αλλά ούτε και τόση αδιαφορία.

Κλείνουμε λέγοντας ότι ο σύλλογος εκπροσωπεί τους γονείς από όλα τα σωματεία του Ηρακλείου και έχει συνδράμει πάμπολλες φορές με διάφορους τρόπους προς όφελος της εγκατάστασης και κατ επέκταση  των παιδιών μας και αυτό αποτελεί τον μοναδικό σκοπό μας. Καλό είναι να σταματήσει κάθε πολιτικό παιχνίδι στις πλάτες μας και  αναφορές για αντιπολίτευση και σπέκουλα βουλευτού. 

Εμείς επιθυμούμε ουσιαστικές λύσεις και να συμμετέχουν όλες οι παρατάξεις ώστε να δοθούν λύσεις και να  υπάρχει και συνέχεια σε όποια προσπάθεια. Για το λόγο αυτό απευθυνθήκαμε σε όλους τους βουλευτές του Νομού μας (δέχτηκαν να μας συναντήσουν οι κύριοι Μιχελογιαννάκης ΣΥΡΙΖΑ, Συντυχάκης ΚΚΕ και Αυγενάκης ΝΔ)  καθώς και στο Δήμαρχο Ηρακλείου και τον Περιφερειάρχη Κρήτης  και το ίδιο θα κάνουμε σε οποιαδήποτε ανάλογη περίπτωση.

ΝΟΔΕ Ηρακλείου: Εκβιάζουν καταστάσεις

Επίθεση στην διοίκηση του ΕΑΚΗ εξαπέλυσε η ΝΟΔΕ Ηρακλείου, με αφορμή την επιβολή αντιτίμου εισόδου στο κολυμβητήριο, κάνοντας λόγο για ανευθυνότητα και επιπολαιότητα, από πλευράς ΔΣ.

Από τα πυρά της ΝΟΔΕ δεν γλίτωσε ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, με την τοπική οργάνωση της ΝΔ να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για την επιπλέον χρέωση, στο όνομα της ανάπτυξης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Ηρακλείου:

Η διοίκηση του ΕΑΚΗ με ανευθυνότητα και επιπολαιότητα κλείνει το Κολυμβητήριο και στέλνει εκατοντάδες αθλητές και κολυμβητές … στον πάγκο! 

Η «λογική» ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνά την πιο πλούσια φαντασία!: το 2010 κατηγορούσαν την τότε Διοίκηση, ασκώντας μικροκομματική στείρα πολιτική, για εφαρμογή μνημονιακών πολιτικών! Τώρα επιβάλλουν επιπλέον χρέωση 5 ευρώ ανά άτομο και αδειάζουν την πισίνα, προκειμένου να εκβιάσουν καταστάσεις! Τότε ήταν “συρρίκνωση των κοινωνικών δαπανών, με αρνητικότατες συνέπειες για τον ερασιτεχνικό και μαζικό αθλητισμό”, τώρα είναι αναπτυξιακή πολιτική προς όφελος των χρηστών του Κολυμβητηρίου!

Οποιαδήποτε κριτική είναι περιττή! Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους!

ΣΥΡΙΖΑ: Πέτα λάσπη στο τέλος κάτι θα μείνει

Σε ανακοίνωση - απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνεται ότι το κολυμβητήριο παρέμεινε ανοιχτό καθ' όλη την 3ετία, έχουν γίνει συντηρήσεις κι παρεμβάσεις ενώ η διοίκηση του ΕΑΚΗ διασφαλίζει ανώτατη τιμή κατά άθλημα, ώστε να μην χρεωθεί επιπλέον ο κάθε γονέας.

Παράλληλα τονίζει ότι το κολυμβητήριο θα παραμείνει ανοιχτό και κάνει λόγο για συστηματική παραπληροφόρηση και διαστρέβλωση της πραγματικότητας, κατηγορώντας την ΝΟΔΕ για λασπολογία και ψεύδη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ:

Το γκεμπελικό δόγμα «πέτα λάσπη στο τέλος κάτι θα μείνει», φαίνεται πως για τη σημερινή ηγετική ομάδα της ΝΔ αποτελεί ευαγγέλιο και συνήθη πρακτική. Το Ηράκλειο δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση στη συστηματική παραπληροφόρηση, διαστρέβλωση της πραγματικότητας, στα ψεύδη που εντέχνως διασπείρονται στα ΜΜΕ.

Εσχάτως και με ανακοίνωση της ΝΟΔΕ (9/10/2018) επιχειρείται η στοχοποίηση της διοίκησης του ΕΑΚΗ και του ΣΥΡΙΖΑ, βασιζόμενη σε ένα ψέμα, το δήθεν κλείσιμο του κολυμβητηρίου.  Το κολυμβητήριο όμως δεν έχει  κλείσει για τρία καλοκαίρια σερί. Έμεινε ανοιχτό ομοίως και τους τρεις τελευταίους χειμώνες πράγμα που δεν συνέβαινε πριν. Το σύντομο χρονικό διάστημα που παρέμεινε κλειστό ήταν για να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες εργασίες για τη συντήρηση των εγκαταστάσεων και την αποκατάσταση των φθορών.

Μόνον ένας τυφλός ή εμπαθής δεν βλέπει την οφθαλμοφανή αναβάθμιση που έχει υποστεί ο χώρος του κολυμβητηρίου, που βρισκόταν εγκαταλελειμμένος στην τύχη του και την ανυποληψία ήδη από την κατασκευή του. Η ΝΔ όμως ενοχλείται όταν βλέπει έργο, όταν βλέπει πράγματα που επί δεκαετίες βάλτωναν να αλλάζουν.

Έχει θεσπιστεί κάρτα εισόδου και όλοι παρατηρούν την ευταξία που έχει επιτευχθεί σε συνδυασμό με ορισμένες στοχευμένες και σοβαρές παρεμβάσεις ουσιαστικής αναβάθμισης. Η διοίκηση μέσα από τα συμβόλαια που υπέγραψε με τα σωματεία διασφαλίζει ανώτατη τιμή κατά άθλημα ώστε να μην χρεωθεί επιπλέον ο κάθε γονέας. Στην τελευταία μάλιστα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (που τέθηκε το θέμα), δεν υπήρξε ανταπόκριση στην πολεμική τους, από καμιά συνολικά πτέρυγα και αυτό φούντωσε τον «ανταρτοπόλεμο των ανακριβειών».

Μέχρι και σήμερα υπήρξε πλήρης και αρμονική συνεργασία της διοίκησης του ΕΑΚΗ με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στις άλλες δύο εγκαταστάσεις του (Ενικό Στάδιο Ελευθερίας και Κλειστό Γυμναστήριο Λίντο), χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.

Στη πόλη αυτή γνωριζόμαστε όμως πολύ καλά. Μετά από 40 χρόνια επί των ημερών μας της σημερινής διοίκησης νομιμοποιήθηκαν οι εγκαταστάσεις του ΕΑΚΗ. Το καθεστώς της ανομίας έλαβε τέλος. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πτοήθηκε να συγκρουστεί όταν και όπου χρειάστηκε, όπου χρειαστεί θα προχωρήσει και θα προωθήσει μέτρα εξυγίανσης του αθλητισμού. 

Είναι ειλημμένη απόφαση να μπει τάξη στο Κολυμβητήριο και θα προχωρήσει. 

Η μέριμνα μας είναι  η συνεχής αύξηση επιχορηγήσεων από τη ΓΓΑ όπως γίνεται παρά την κρίση τόσα χρόνια από τη σημερινή κυβέρνηση: 2014 :580000 €,2015:.683000 €.2016:.662000(συν έκτακτη επιχορήγηση 57000€ και επιπλέον 121305 για Αποπληρωμή ΔΕΗ, ΔΕΥΑΗ), 2017: 770000 €(συν 20000€ έκτακτη), 2018:780000€. Δηλαδή αυξήθηκε ο προϋπολογισμός κατά 200.000,00 € από το 2014.

Επίσης προτεραιότητα αποτελούν η πλήρης αναμόρφωση των αθλητικών χώρων στο Εθνικό Στάδιο (ταρτάν-χλοοτάπητας), η στέγη του κλειστού γυμναστηρίου, το μηχανοστάσιο κολυμβητηρίου.

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη χρέωση στο κολυμβητήριο
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην επιβολή χρέωσης 5€ σε όσους χρησιμοποιούν το κολυμβητήριο του Λίντο στο Ηράκλειο, διοργανώνει την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου, ο Σύλλογος Γονέων του κολυμβητηρίου. Οι γονείς...
Ηράκλειο: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη χρέωση στο κολυμβητήριο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Καταδικάστηκαν οι κατηγορούμενοι για τον θάνατο του Κατσούλη
Σε 13 χρόνια κάθειρξη έκαστος και χωρίς ελαφρυντικά, καταδικάστηκαν οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι για την υπόθεση θανάτου του 46χρονου φιλάθλου του Εθνικού Κώστα Κατσούλη τον Σεπτέμβριο του 2014 ενώ ο τρίτος...
Καταδικάστηκαν οι κατηγορούμενοι για τον θάνατο του Κατσούλη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παγκρήτιο Στάδιο: Χρηματοδότηση για στέγαστρο και φωτοβολταϊκά
Τη χρηματοδότηση με 1,5 εκατ. € προκειμένου επιδιορθωθούν τα προβλήματα στο στέγαστρο του Παγκρητίου Σταδίου, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομίας. Με το έργο θα επιδιορθωθούν τα προβλήματα που είχαν προκληθεί...
Παγκρήτιο Στάδιο: Χρηματοδότηση για στέγαστρο και φωτοβολταϊκά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: Τραυματίστηκε κάνοντας αλεξίπτωτο πλαγιάς
Ένας 60χρονος τουρίστας τραυματίστηκε μετά από πτώση του με αλεξίπτωτο πλαγιάς σε δύσβατο σημείο, στην περιοχή της Αγίας Φωτεινής Χερσονήσου στο Ηράκλειο. Ο άνδρας φέρεται να παρασύρθηκε από τον αέρα, που...
Ηράκλειο: Τραυματίστηκε κάνοντας αλεξίπτωτο πλαγιάς
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: «Δεν πληρώνουμε χαράτσι για το κολυμβητήριο»
Άδικη και καταχρηστική χαρακτήρισε την απόφαση της διοίκηση του ΕΑΚΗ για την επιβολή 5 ευρώ ανά αθλητή για την χρήση των εγκαταστάσεων του κολυμβητηρίου του Λίντο, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του...
Ηράκλειο: «Δεν πληρώνουμε χαράτσι για το κολυμβητήριο»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: Αντιδρούν στην επιβολή 5ευρου στο κολυμβητήριο
Αντιδράσεις στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Κολυμβητηρίου Λίντο, προκαλεί η πρόθεση της διοίκησης του ΕΑΚΗ να επιβάλει σε όλους τους αθλούμενους του κολυμβητηρίου την καταβολή ποσού ύψους 5 ευρώ το μήνα...
Ηράκλειο: Αντιδρούν στην επιβολή 5ευρου στο κολυμβητήριο

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας