• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  29°C 26.6°C / 30.1°C
  2 BF
  50%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  26°C 23.6°C / 28.0°C
  2 BF
  65%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  25°C 22.0°C / 26.5°C
  0 BF
  62%
 • Ιωάννινα
  Σποραδικές νεφώσεις
  24°C 17.9°C / 23.8°C
  1 BF
  54%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  22°C 21.9°C / 21.9°C
  0 BF
  78%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  25°C 23.0°C / 24.8°C
  0 BF
  66%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  19°C 19.4°C / 21.2°C
  2 BF
  68%
 • Αγρίνιο
  Ελαφρές νεφώσεις
  26°C 26.0°C / 26.0°C
  1 BF
  52%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  28°C 27.7°C / 29.4°C
  3 BF
  52%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.9°C / 26.2°C
  0 BF
  65%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  29°C 27.8°C / 29.4°C
  3 BF
  45%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.7°C / 26.8°C
  0 BF
  69%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  23°C 22.9°C / 22.9°C
  0 BF
  88%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  24°C 23.9°C / 26.8°C
  0 BF
  83%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  28°C 21.5°C / 28.4°C
  0 BF
  49%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  28°C 27.7°C / 27.8°C
  2 BF
  54%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  25°C 23.8°C / 29.3°C
  0 BF
  49%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  27°C 24.3°C / 27.1°C
  2 BF
  62%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  25°C 23.7°C / 25.5°C
  0 BF
  90%
 • Καστοριά
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 20.2°C / 20.2°C
  0 BF
  77%
Φωτογραφία «Εφ.Συν.»

Σήμερα το πρώτο βοήθημα προς τους πυρόπληκτους φοιτητές

 • A-
 • A+

Σήμερα Δευτέρα αναμένεται να αποδοθούν στους πυρόπληκτους φοιτητές των εστιών του Πανεπιστημίου Κρήτης, σύμφωνα με ανακοίνωση της πρυτανείας. Το ποσό των 25.618,91 ευρώ το οποίο συγκεντρώθηκε, θα μοιραστεί ισόποσα στους 48 φοιτητές που διέμεναν στις εστίες την ημέρα της πυρκαγιάς και αναγκάστηκαν να διαφύγουν χωρίς τα πράγματά τους.

Όσον αφορά την παράταση στην απόδοση του βοηθήματος, το οποίο ήταν αρχικά να αποδοθεί στις 2 Οκτωβρίου, η πρυτανεία του Πανεπιστημίου τονίζει ότι αυτό έγινε προς όφελος των φοιτητών καθώς οι δωρεές συνέχιζαν να κατατίθενται καθ’ όλη την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου.

Σχετικά με την καταβολή του επιδόματος των 2.000 ευρώ από το Υπουργείο Παιδείας, η πρυτανεία αναφέρει ότι σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου, έχει προωθηθεί για υπογραφή με την διαδικασία του κατεπείγοντος και την ίδια ημέρα της δημοσίευσης του ΦΕΚ, το Πανεπιστήμιο θα προχωρήσει στην πληρωμή προς τους δικαιούχους.

Τέλος η πρυτανεία σημειώνει ότι το Πανεπιστήμιο έχει παράσχει στην Υπηρεσία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου όλα τα απαιτούμενα στοιχεία που της έχουν ζητηθεί, ώστε να καταβληθεί στους φοιτητές και το χρηματικό βοήθημα το οποίο έχει εξαγγείλει ο Δήμος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Κρήτης:

Σχετικά με τα όσα αναφέρθηκαν σε πρόσφατα δημοσιεύματα τοπικών και μη μέσων μαζικής ενημέρωσης που αφορούν την οικονομική ενίσχυση των φοιτητών που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις φοιτητικές κατοικίες του Πανεπιστημίου Κρήτης την Κυριακή 23.9.2018, και οφείλοντας να διασφαλίσουμε την ορθή ενημέρωση των πολιτών, σας παραθέτουμε παρακάτω την απάντηση των Πρυτανικών Αρχών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Στον λογαριασμό αλληλεγγύης που το ΠΚ άνοιξε στις 25/10 για την ενίσχυση των πυρόπληκτων φοιτητών έχει συγκεντρωθεί το ποσό των 25.618,91 ευρώ το οποίο την Δευτέρα, 8/10, θα μοιραστεί ισόποσα στους φοιτητές που διέμεναν στις εστίες την ημέρα της πυρκαγιάς και οι οποίοι αναγκάστηκαν να διαφύγουν χωρίς τα πράγματά τους. 

Το ΠΚ αποφάσισε ο λογαριασμός αυτός να παραμείνει ενεργός έως και σήμερα, για μία επιπλέον εβδομάδα από ό,τι είχε αρχικά προβλεφθεί, προς όφελος των φοιτητών καθώς οι δωρεές συνέχιζαν να κατατίθενται καθ’ όλη την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, διπλασιάζοντας έτσι το ποσό που τελικά συγκεντρώθηκε. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας αλλά και τους φίλους του ΠΚ για την πολύτιμη συνεισφορά τους.

Σχετικά με την καταβολή του επιδόματος των 2.000 ευρώ από το Υπουργείο Παιδείας σε όλους τους φοιτητές που έχουν πληγεί, το ΠΚ με την νομική του υπηρεσία συνέδραμε με την άμεση σύνταξη και αποστολή σχεδίου κοινής υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) για την απόδοση του ποσού στους δικαιούχους. Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου, η ΚΥΑ έχει προωθηθεί για υπογραφή με την διαδικασία του κατεπείγοντος. Την ίδια ημέρα της δημοσίευσης του ΦΕΚ, το ΠΚ θα προχωρήσει με την ενταλματοποίηση και πληρωμή προς τους δικαιούχους. 

Συγχρόνως, η υπηρεσία φοιτητικής μέριμνας του ΠΚ έχει  παράσχει στην υπηρεσία κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου όλα τα απαιτούμενα στοιχεία που της έχουν ζητηθεί ώστε να καταβληθεί στους φοιτητές και το χρηματικό βοήθημα του Δήμου.

  

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: Παρέμβαση φοιτητών στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου
Παρέμβαση στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Κρήτης πραγματοποίησαν μέλη φοιτητικών συλλόγων διακόπτοντας τη συνεδρίαση. Οι φοιτητές διαμαρτυρήθηκαν για το άλυτο πρόβλημα των φοιτητικών εστιών που εντάθηκε μετά τη...
Ηράκλειο: Παρέμβαση φοιτητών στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Πιστώνεται το βοήθημα στους πυρόπληκτους φοιτητές
Ξεκίνησαν να πιστώνεται στους λογαριασμούς των πυρόπληκτων φοιτητών τα πρώτα χρήματα του βοηθήματος των 2.000 € από το Υπουργείο Παιδείας. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να έχουν πάρει το βοήθημα όλοι οι...
Κρήτη: Πιστώνεται το βοήθημα στους πυρόπληκτους φοιτητές
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: Σε νέο ξενοδοχείο οι πυρόπληκτοι φοιτητές
Σε νέο ξενοδοχείο υψηλότερων προδιαγραφών, αναμένεται να μεταφερθούν οι πυρόπληκτοι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας & δια Βίου Μάθησης Δημήτρης Ζέρβα....
Ηράκλειο: Σε νέο ξενοδοχείο οι πυρόπληκτοι φοιτητές
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πυρόπληκτοι φοιτητές: «Δεν έχουμε λάβει ούτε ευρώ»
Την απελπιστική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι 69 φοιτητές των εστιών του Πανεπιστημίου, οι οποίες καταστράφηκαν από την πυρκαγιά της 23ης Σεπτεμβρίου, αναλύει σε επιστολή του ένας από τους 69 φοιτητές. Ο...
Πυρόπληκτοι φοιτητές: «Δεν έχουμε λάβει ούτε ευρώ»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Βολές των πυρόπληκτων φοιτητών ενάντια στον πρύτανη
Ανάλγητη και υποκριτική χαρακτήρισαν οι πυρόπληκτοι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης τη στάση του πρύτανη Ο. Ζώρα, λόγω της έλλειψης εγγυήσεων για τις υποσχέσεις που έλαβαν για την ενίσχυσή τους. Οι φοιτητές...
Βολές των πυρόπληκτων φοιτητών ενάντια στον πρύτανη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δήμος Ηρακλείου: Ενίσχυση 1.000 ευρώ σε κάθε πυρόπληκτο φοιτητή
Βοήθημα ύψους 1.000 ευρώ για κάθε φοιτητή ο οποίος διέμενε στην εστία του Πανεπιστημίου Κρήτης, η οποία καταστράφηκε από την φωτιά της Κυριακής, αναμένεται να δοθεί από τον Δήμο Ηρακλείου. Η πρόταση έγινε...
Δήμος Ηρακλείου: Ενίσχυση 1.000 ευρώ σε κάθε πυρόπληκτο φοιτητή

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας