• Αθήνα
  Σποραδικές νεφώσεις
  13°C 11.2°C / 14.0°C
  4 BF
  63%
 • Θεσσαλονίκη
  Σποραδικές νεφώσεις
  11°C 8.7°C / 12.3°C
  2 BF
  52%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  14°C 13.8°C / 15.0°C
  5 BF
  63%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 9.9°C / 10.5°C
  3 BF
  46%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  10°C 9.9°C / 10.7°C
  4 BF
  50%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 8.0°C / 8.8°C
  1 BF
  71%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  4°C 4.4°C / 4.4°C
  2 BF
  75%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  12°C 12.5°C / 12.5°C
  3 BF
  61%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  16°C 14.4°C / 17.7°C
  2 BF
  66%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  14°C 11.2°C / 13.9°C
  1 BF
  58%
 • Ερμούπολη
  Αυξημένες νεφώσεις
  14°C 13.3°C / 14.8°C
  5 BF
  67%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 10.1°C / 10.1°C
  5 BF
  65%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  18°C 17.9°C / 17.9°C
  4 BF
  39%
 • Λάρισα
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 9.9°C / 11.7°C
  0 BF
  71%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 10.1°C / 11.5°C
  1 BF
  80%
 • Ρόδος
  Αραιές νεφώσεις
  19°C 17.8°C / 18.8°C
  2 BF
  74%
 • Χαλκίδα
  Αραιές νεφώσεις
  12°C 11.4°C / 13.2°C
  3 BF
  56%
 • Καβάλα
  Αραιές νεφώσεις
  11°C 10.3°C / 11.0°C
  4 BF
  50%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 9.2°C / 12.3°C
  1 BF
  73%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  5°C 4.6°C / 4.6°C
  1 BF
  87%

Ηράκλειο: Νέο εργατικό ατύχημα στο εργοστάσιο ανακύκλωσης

 • A-
 • A+

Νέο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε πριν από δύο ημέρες στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στο Ηράκλειο, όταν δύο οχήματα συγκρούστηκαν, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του εργάτη στον αυχένα. Σύμφωνα με την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, το ένα όχημα είχε χαλασμένα φρένα, ενώ την επομένη ημέρα τους υποχρέωσαν να δουλέψουν ξανά τα οχήματα.

Οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι πρόκειται για το έβδομο εργατικό ατύχημα το οποίο σημειώνεται στον ενάμιση χρόνο στον οποίο είναι υπεύθυνος ο συγκεκριμένος εργολάβος, υπογραμμίζοντας ότι οι καταγγελίες των εργαζομένων για την ασυνέπεια και την ασυδοσία του είναι πραγματικότητα.

Μάλιστα, όπως σημειώνουν στην ανακοίνωση, την επομένη μέρα ο εργολάβος, όχι μόνο δεν προχώρησε στην επισκευή τους, αλλά ο προϊστάμενος βάρδιας είχε το θράσος να επιπλήξει την επιτροπή υγιεινής και ασφάλειας που θέλησε να κάνει παρέμβαση επειδή δόθηκε εντολή από την εταιρία σε εργαζομένους να ανέβουν και να δουλέψουν τα οχήματα, χωρίς να τους παρέχει καμία  απολύτως προστασία.

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου ζητάει για ακόμη μία φορά ουσιαστικά μέτρα ασφάλειας και υγιεινής μέσα στο εργοστάσιο, την άμεση καταβολή των μισθών και να υπογραφεί Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου:

Δυστυχώς για άλλη μία φορά  επιβεβαιώνεται αυτό που τόσο καιρό φωνάζουν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της ανακύκλωσης για τις τραγικες συνθήκες εργασίας, και τα ελλιπή μέτρα προστασίας. Συγκεκριμένα, το έβδομο εργατικό ατύχημα προστίθεται στην μαύρη λίστα του εργολάβου, μέσα σε έναμιση χρόνο το οποίο έρχεται για να δείξει πως τα όσα ακούγονται και γράφονται για την ασυνέπεια και την ασυδοσία του  δεν είναι απλώς παραμύθια δίχως δράκο. 

Αντιθέτως όλα όσα καταγγέλλονται από τους εργαζόμενους και το σωματείο δεν είναι προφητείες αλλά η σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά στην εργασία τους και τις συνθήκες που εργάζονται με κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα.

Μόλις προχθές, δύο οχήματα στο εργοστάσιο συγκρούστηκαν μεταξύ τους, στέλνοντας τον ένα χειριστή τραυματισμένο στον αυχένα στο νοσοκομείο. Αιτία ήταν πως το περονοφόρο όχημα δεν είχε φρένα με αποτέλεσμα να τρακάρει με άλλο όχημα μέσα στο εργοστάσιο. 

Όλα αυτά επανειλημμένως οι εργαζόμενοι, είχαν καταγγείλει στην Τεχνική Επιθεώρηση και στον ίδιο τον εργολάβο πως τα οχήματα έχουν αρκετά προβλήματα, η συντήρηση  και η επισκευή τους που δεν γίνονται τακτικά τα κάνουν ακόμα πιο επικίνδυνα.

Μάλιστα, την επόμενη μέρα, όχι μόνο ο εργολάβος δεν προχώρησε στην επισκευή τους, αλλά ο προϊστάμενος βάρδιας είχε το θράσος να επιπλήξει την επιτροπή υγιεινής και ασφάλειας που θέλησε να κάνει παρέμβαση επειδή δόθηκε  εντολή από την εταιρία σε εργαζομένους να ανέβουν και να δουλέψουν τα οχήματα χωρίς να τους παρέχει καμία απολύτως προστασία.

Οι εργαζόμενοι στην ανακύκλωση δεν σταματούν τον αγώνα τους μέχρι να δικαιωθούν!

Διεκδικούν:

 • Ουσιαστικά μέτρα ασφάλειας και υγιεινής μέσα στο εργοστάσιο. Να  ολοκληρωθεί η συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού και η επισκευή των οχημάτων, κανενας εργαζόμενος σε όχημα χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.
 • Την Άμεση καταβολή του μισθού του μήνα Αυγούστου σε όλους τους εργαζόμενους. Καμία καθυστέρηση στην καταβολή του μισθού, η καταβολή του να γίνεται εντός πρώτου δεκαημέρου κάθε μήνα. Επίδοση των αποδείξεων μισθοδοσίας αμέσως μετά την εξόφληση της. Καμία καθυστέρηση και άρνηση καταβολής αποδείξεων μισθοδοσίας από πλευράς εταιρίας.
 • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ, άμεση επαναφορά του 6ήμερου - 40ωρου για όλους.
 • Καμία σκέψη για προσωρινό κλείσιμο του εργοστασίου με απλήρωτους εργαζόμενους. Διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας, σε περίπτωση συντηρήσεων του εργοστασίου, με πλήρεις αποδοχές μέχρι την επαναφορά στις θέσεις εργασίας μας.
 • Να σταματήσει ο απαράδεκτος μισθολογικός διαχωρισμός ανάμεσα σε παλιούς και νέους εργαζόμενους.
 • Άμεση και αναδρομική καταβολή της απλήρωτης υπερωρίας για όλο το χρονικό διάστημα που δουλεύουμε με την Waste Solutions σε όλους τους εργαζόμενους. Ενσωμάτωσή της στον μισθό. Επαναφορά του Βαρέου και Ανθυγιεινού Ενσήμου για όλους τους εργαζόμενους.
 • Να υπογραφεί ΤΩΡΑ Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας»

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σοβαρό εργατικό ατύχημα σε μηχανουργείο του Ηρακλείου
Ένας 32χρονος εργάτης τραυματίστηκε σοβαρά όταν, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, καταπλακώθηκε από ένα κλαρκ. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο μετέφερε τον τραυματισμένο άνδρα στο...
Σοβαρό εργατικό ατύχημα σε μηχανουργείο του Ηρακλείου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εργατικό ατύχημα με λιμενεργάτη στο λιμάνι του Ηρακλείου
Εργατικό ατύχημα με τραυματισμό ενός λιμενεργάτη σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο λιμάνι του Ηρακλείου. Πρόκειται για για έναν 56χρονο άνδρα, ο οποίος τραυματίστηκε από συρματόσχοινο κατά τη διάρκεια...
Εργατικό ατύχημα με λιμενεργάτη στο λιμάνι του Ηρακλείου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ακόμα δύο τραυματίες από εργατικό ατύχημα
Εργατικό ατύχημα σημειώθηκε το πρωΐ της Τρίτης στην Χερσόνησο Ηρακλείου, όταν δύο εργάτες έπεσαν από σκαλωσιά, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν. Οι δύο αλλοδαποί εργάτες, για άγνωστο λόγο, έπεσαν από ύψος έξι...
Ακόμα δύο τραυματίες από εργατικό ατύχημα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΠΑΜΕ: Καταγγέλει τον Δήμο Ηρακλείου για μη δήλωση εργατικού ατυχήματος
Σε καταγγελία για εργατικό ατύχημα το οποίο σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη και δεν δηλώθηκε, προέβη το ΠΑΜΕ Ηρακλείου. Πρόκειται για συμβασιούχο οδοκαθαρίστρια στο Δήμο Ηρακλείου, η οποία παρασύρθηκε και...
ΠΑΜΕ: Καταγγέλει τον Δήμο Ηρακλείου για μη δήλωση εργατικού ατυχήματος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: Αντιδράσεις για το νέο εργατικό ατύχημα οικοδόμου
Την αντίδραση του Συνδικάτου Οικοδόμων του Ηρακλείου, έφερε το νέο εργατικό ατύχημα το οποίο σημειώθηκε στην Αγία Πελαγία. Το Συνδικάτο καταγγέλει την κυβέρνηση ότι για την έλλειψη ελέγχων και ασφάλειας στους...
Ηράκλειο: Αντιδράσεις για το νέο εργατικό ατύχημα οικοδόμου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: Εργατικό ατύχημα με εργάτη που έπεσε από σκαλωσιά
Εργατικό ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην Αγία Πελαγία Ηρακλείου, όταν ένας άνδρας έπεσε από σκαλωσιά από ύψος πέντε μέτρων. Πρόκειται για έναν 40χρονο αλβανικής καταγωγής ο οποίος εκτελούσε...
Ηράκλειο: Εργατικό ατύχημα με εργάτη που έπεσε από σκαλωσιά

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας