• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  30°C 27.9°C / 31.8°C
  2 BF
  38%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  26°C 24.1°C / 28.8°C
  3 BF
  60%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.0°C / 32.6°C
  3 BF
  55%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.9°C / 30.9°C
  2 BF
  50%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.9°C / 27.4°C
  3 BF
  53%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  26°C 23.5°C / 25.9°C
  1 BF
  63%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  26°C 22.3°C / 26.5°C
  1 BF
  43%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  32°C 32.4°C / 32.4°C
  2 BF
  28%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  26°C 22.7°C / 29.9°C
  2 BF
  58%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.7°C / 25.9°C
  2 BF
  53%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.8°C / 24.8°C
  2 BF
  76%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.7°C / 25.7°C
  1 BF
  82%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  25°C 25.0°C / 25.0°C
  1 BF
  48%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  30°C 29.5°C / 29.5°C
  1 BF
  48%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  29°C 24.5°C / 30.1°C
  2 BF
  47%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  24°C 24.3°C / 26.8°C
  3 BF
  51%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  31°C 27.7°C / 31.6°C
  1 BF
  26%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  24°C 23.3°C / 23.8°C
  3 BF
  66%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  24°C 24.2°C / 26.7°C
  3 BF
  79%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  27°C 26.9°C / 26.9°C
  1 BF
  56%
EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Ηράκλειο: Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών - Ζητούν μόνιμες προσλήψεις

 • A-
 • A+

Παράσταση διαμαρτυρίας για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες των σχολείων σε εκπαιδευτικούς, πραγματοποιεί η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Ηρακλείου, σήμερα Πέμπτη στις 13:30 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Οι εκπαιδευτικοί ζητούν μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – αναπληρωτών, καθώς και μόνιμες προσλήψεις.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν από την κυβέρνηση την κάλυψη περίπου 25.000 κενών που υπάρχουν μέχρι σήμερα πανελλαδικά, τονίζοντας ότι την ώρα που χιλιάδες εκπαιδευτικοί έχουν αποχωρήσει τα τελευταία χρόνια, οι θέσεις τους έχουν παραμείνει κενές.

Επίσης φέρνουν στην επιφάνεια τα σοβαρά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, στο οικονομικό κομμάτι αλλά και στην εύρεση στέγης, την ώρα που καλούνται να καλύψουν κενά σε τρία ή και τέσσερα σχολεία, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη για μόνιμους διορισμούς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Ηρακλείου:

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

Στο Ηράκλειο βιώσαμε και βιώνουμε την «κανονικότητα» και το «τέλος των μνημονίων» που κλίνονται σε χίλιες δυο πτώσεις αυτές τις μέρες, με περίσσιο θράσος, από την κυβέρνηση.

1η «κανονικότητα»: Λίγο πριν χτυπήσει το «πρώτο κουδούνι», η κυβέρνηση, ανακοίνωσε την πρόσληψη χιλιάδων συμβασιούχων – αναπληρωτών για να καλύψει ένα μέρος των τεράστιων κενών (25000) που υπάρχουν στα σχολεία. Είναι οι ίδιοι εκπαιδευτικοί που πριν από λίγους μήνες απολύθηκαν από την κυβέρνηση.

2η «κανονικότητα»: Η γενίκευση της αδιοριστίας και της ελαστικής εργασίας στην εκπαίδευση έχει επιπτώσεις πρώτα απ’ όλα στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, με τα χιλιάδες κενά και τις χαμένες διδακτικές ώρες, με την εναλλαγή, κάθε χρόνο, εκπαιδευτικών στο ευαίσθητο κομμάτι της ειδικής αγωγής, με τις ελλείψεις εκπαιδευτικών σε παράλληλη στήριξη όταν μόνο στο Νομό Ηρακλείου σε 268 παλιές εγκεκριμένες αιτήσεις παράλληλης στήριξης πήραν μόνο 56  για να τους μοιράσουν σε 12 ή 6 ώρες ανά παιδί και όχι φυσικά ως οφείλουν, ένα δάσκαλο/α ανά παιδί.

3η «κανονικότητα»: Όταν καλλιεργούν την ανθρωποφαγία στρέφοντας τον ένα κλάδο εκπαιδευτικών απέναντι στον άλλο, χωρίς να δίνουν τις πραγματικές ανάγκες σε ώρες ειδικοτήτων, χωρίς να εγκρίνουν έστω μια ώρα ενισχυτικής διδασκαλίας σε κάθε τμήμα τη στιγμή που ξέρουμε πόσες δυσκολίες αντιμετωπίζουν τα παιδιά φτωχών λαϊκών στρωμάτων είτε αυτά είναι στην πόλη είτε στο χωριό. Είτε είναι παιδί εργάτη ή αγρότη…  Αλήθεια αναρωτιόμαστε, ούτε ένα παιδί δε χρήζει τέτοιας υποστήριξης και βοήθειας σε μια τάξη ή πόσο μάλλον σε ένα ολόκληρο σχολείο;;

Μάλλον κοστίζει και αυτό και κοιτούν με τα πλασματικά, σε σχέση με τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών, πλεονάσματα ωρών των εκπαιδευτικών να εξοικονομούν και με αυτό τον τρόπο προσωπικό αφήνοντας στην ανεργία συναδέλφους εκπαιδευτικούς.  Πόσο ώριμα αιτήματα βγαλμένα μέσα από τη ζωή και τη παιδαγωγική πραγματικότητα είναι:

 1. Ο άμεσος μαζικός διορισμός χωρίς όρους, κριτήρια και προϋποθέσεις όλων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και η εξίσωση ως τότε όλων των δικαιωμάτων («προς τα πάνω») με τους μόνιμους συναδέλφους
 2. Η μείωση του ωραρίου όλων των εκπαιδευτικών και Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης.
 3. Η μείωση των παιδιών ανά τάξη

4η «κανονικότητα»:  Δεν μπορεί να περηφανεύεται η κυβέρνηση όταν η δήθεν κανονικότητα στηρίζεται στις διαλυμένες ζωές χιλιάδων συμβασιούχων που είναι υποχρεωμένοι μέσα σε 2 ημέρες να παρουσιαστούν από τη μια άκρη της Ελλάδας στην άλλη, όταν χωρίς καμία οικονομική στήριξη φορτώνονται τα τεράστια έξοδα μετακίνησης για να καλύψουν ένα απομακρυσμένο σχολείο ή  απομακρυσμένα σχολεία μεταξύ τους,  γιατί αναγκάζονται να συμπληρώνουν ωράριο σε 3, 4 ή και παραπάνω σχολεία, όταν δεν μπορούν να βρουν ούτε σπίτι ειδικά στις τουριστικές περιοχές, όταν στερούνται στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα όπως π.χ. οι μητέρες των μωρών να είναι μαζί με τα παιδιά τους.

5η «κανονικότητα»: Είναι πρόκληση, όταν πάνω από 30 χιλιάδες συνάδελφοι έχουν αποχωρήσει τα τελευταία χρόνια από την εκπαίδευση, να έχουν γίνει μόνο 100 μόνιμοι διορισμοί την τελευταία 3ετία. Η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όπως και οι προηγούμενες ΝΔ –ΠΑΣΟΚ τήρησαν μέχρι κεραίας τους μνημονιακούς νόμους για πάγωμα των διορισμών στην εκπαίδευση και μετά έχουν το θράσος να μιλάνε και για τέλος των μνημονίων.

6η «κανονικότητα»:  Ο μεγάλος αριθμός συμβασιούχων εκπαιδευτικών φέρνει στην επιφάνεια, για άλλη μια χρονιά, τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν σε μόνιμο προσωπικό. Η αλήθεια είναι ότι χωρίς αυτούς τους αναπληρωτές τα σχολεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Παρ’ όλα αυτά η κυβέρνηση προκλητικά πανηγυρίζει, μιλά για «κανονικότητα» και προσπαθεί να εξαπατήσει τους εργαζόμενους. 

Δεν πάει άλλο!

Καλέσαμε το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος» στη συνεδρίαση του στις 4/9/2018 να καταγγείλει το ΥΠΠΕΘ για τις άμεσες εντολές που έστειλε προς τους Δ/ντές των Σχολείων.

Τους ζητούσαν τη Δευτέρα 3/9/2018 και ως τις 09:30 να έχουν ενημερώσει την ηλεκτρονική πλατφόρμα του mySchool για μια σειρά θέματα που απαιτούν την παρουσία όλου του εκπαιδευτικού προσωπικού που χρειάζεται η κάθε σχολική μονάδα!  Επίσης τους ζητούσαν να καλέσουν τους Συλλόγους Διδασκόντων, μέσω των Δ/νσεων, να προχωρήσουν σε συνεδρίαση για ανάθεση τάξεων, μαθημάτων και αρμοδιοτήτων στους υπάρχοντες εκπαιδευτικούς των σχολείων...

Στην ίδια συνεδρίαση προτείναμε στο ΔΣ να καλέσει τους Συλλόγους Διδασκόντων να μην προχωρήσουν σε καμία παράτυπη ενέργεια, με βάση τις οδηγίες του ΥΠΠΕΘ, σχετικά με την κατανομή τάξεων, αρμοδιοτήτων και αναθέσεις μαθημάτων στους συναδέλφους,εφόσον δεν έχουν καλυφθεί όλα τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων σε κάθε σχολική μονάδα, παρέχοντας πλήρη συνδικαλιστική και νομική κάλυψη και καλεί το Δ.Σ. της ΔΟΕ να πάρει θέση άμεσα. Κατέληγε η πρόταση με το αίτημα: Να δοθούν από το ΠΥΣΠΕ όλα τα κενά ανά σχολείο και ανά ειδικότητα.

 1. Αλήθεια πόσο περήφανη είναι η κυβέρνηση για αυτή την κατάντια της αλληλοεξόντωσης που καλλιεργεί;
 2. Αλήθεια πόσο περήφανη είναι η κυβέρνηση για το μπάχαλο που δημιούργησε ξεχνώντας να συμπεριλάβει ολόκληρες περιοχές στο σύστημα πρόσληψης όπως και το Ηράκλειο;
 3. Αλήθεια πόσο περήφανη είναι η κυβέρνηση για τις φετινές και περσυνές εικόνες ντροπής όπου συνάδελφοι μας κοιμούνταν στις παραλίες με sleeping bags που όμως επαναλαμβάνονται και εφέτος με συναδέλφους εκπαιδευτικούς και φοιτητές να αναζητούν κατοικία σε κάμπινγκ σε Χανιά και Ρέθυμνο; ή με τις απίστευτες δυσκολίες στην εξεύρεση στέγης και στο Ηράκλειο, όπου την γλιτώνει προσωρινά από την ντροπή, γιατί απλώς δεν έχει κάμπινγκ όπως οι άλλες πόλεις…

Εδώ και τώρα:          

 • Κάλυψη των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας!
 • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – αναπληρωτών εκπαιδευτικών!
 • Εδώ και τώρα 25.000 μόνιμοι διορισμοί για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες των σχολείων!

Όλοι και όλες στην Παράσταση Διαμαρτυρίας την Πέμπτη 13/9 στις 13:30 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Όλοι και όλες στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Δ. Θεοτοκόπουλου την Τετάρτη 26/9 στην Παλιά Ακαδημία.

   

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: 1.000 κενές θέσεις στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση
Κοντά στις 1.000 κενές θέσεις εκπαιδευτικών, εντοπίζονται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση στον νομό Ηρακλείου, σύμφωνα με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δ. Θεοτοκόπουλος». Τα κενά στις...
Ηράκλειο: 1.000 κενές θέσεις στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κινητοποιήσεις και στην Κρήτη για μαθητές και εκπαιδευτικούς
Την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου πραγματοποιούνται οι κινητοποιήσεις των μαθητών και των εκπαιδευτικών σε όλη την Κρήτη, για τα προβλήματα στην επαγγελματική εκπαίδευση. Η κινητοποίηση έχει πανελλαδικό χαρακτήρα και...
Κινητοποιήσεις και στην Κρήτη για μαθητές και εκπαιδευτικούς
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Τeachers4Europe»: Εκπαιδευτικό διήμερο για μαθητές στο Ηράκλειο
Ένα διήμερο εκπαίδευσης και δημιουργικότητας, διοργανώνουν εκπαιδευτικοί και μαθητές της εκπαιδευτικής δράσης «Τeachers4Europe», της Ανατ. Κρήτης. Οι δράσεις, θα πραγματοποιηθούν στο Επιμελητήριο Ηρακλείου,...
«Τeachers4Europe»: Εκπαιδευτικό διήμερο για μαθητές στο Ηράκλειο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εγκρίθηκε το 4ετές «Πρόγραμμα Αμάλθεια» από την περιφέρεια Κρήτης
Εγκρίθηκε από το περιφερειακό συμβούλιο Κρήτης, ο στρατηγικός σχεδιασμός της αντιπεριφέρειας, με τίτλο «Πρόγραμμα Αμάλθεια». Πρόκειται για ένα τετραετές πρόγραμμα επιμόρφωσης και ενδυνάμωσης των εκπαιδευτικών...
Εγκρίθηκε το 4ετές «Πρόγραμμα Αμάλθεια» από την περιφέρεια Κρήτης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: Κινητοποίηση εκπαιδευτικών για τις αποσπάσεις και τα τμήματα ένταξης
Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Εκπαίδευση Κρήτης πραγματοποιούν σήμερα οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Ηράκλειο.
Ηράκλειο: Κινητοποίηση εκπαιδευτικών για τις αποσπάσεις και τα τμήματα ένταξης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών στο Ηράκλειο για την άδεια ανατροφής
Σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου καλεί η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Ηρακλείου.
Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών στο Ηράκλειο για την άδεια ανατροφής

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας