Δύο ακόμη θάνατοι από πνιγμό σημειώθηκαν το σαββατοκύριακο στις θάλασσες της Κρήτης.
Ένας 64χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του από πνιγμό το βράδυ της Παρασκευής, στη θαλάσσια περιοχή Καταλυκής του Κόκκινου Πύργου στον Δήμο Φαιστού Ηρακλείου.
Ο άτυχος άνδρας εντοπίστηκε από λουόμενους να επιπλέει χωρίς τις αισθήσεις του και αμέσως ειδοποίησαν τις αρχές.
Παρά τις προσπάθειες των διασωστών του ΕΚΑΒ οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο, ο 64χρονος δεν τα κατάφερε, καθώς μεταφέρθηκε στο ΚΥ Μοιρών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από το Λιμενικό Σταθμό του Κόκκινου Πύργου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής, προκειμένου να γίνουν γνωστά τα αίτια θανάτου του 64χρονου.
Στα Χανιά, στην παραλία των Αγίων Αποστόλων, ένας 65χρονος τουρίστας άφησε την τελευταία του πνοή, όταν εντοπίστηκε χωρίς αισθήσεις του να επιπλέει στην θάλασσα.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ οι οποίοι έφτασαν άμεσα στην παραλία, ωστόσο, παρά τις προσπάθειές τους, ο άτυχος άνδρας εξέπνευσε.
Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χανίων για την διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής, προκειμένου να γίνουν γνωστά τα αίτια θανάτου του.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας