Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ανακαινίστηκε η παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Χανίων

Ανακαινίστηκε η παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Χανίων

  • A-
  • A+

Το μεσημέρι της Τετάρτης εγκαινιάστηκε η ανακαινισμένη παιδιατρική κλινική του νοσηλευτικού ιδρύματος, παρουσία όσων συμμετείχαν στην προσπάθεια αυτή. 

Την πρωτοβουλία και υλοποίηση είχε ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου, δημιουργώντας έναν χώρο γεμάτο από χρώματα, υπέροχες ζωγραφιές και καινούρια παιχνίδια για τα παιδιά τα οποία νοσηλεύονται.

«Θα ήθελα να συγχαρώ όλα τα μέλη του συμβουλίου των εργαζομένων, που από την αρχή πήραν αυτή την πρωτοβουλία, την σχεδίασαν, την συντόνισαν και την υλοποίησαν. Κατάφεραν, αυτοί οι άνθρωποι, να συνενώσουν διάφορους φορείς, χορηγούς, ιδιώτες και να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Η πτέρυγα, έχει μετατραπεί από ένα άψυχο χώρο γεμάτο πόνο, σε ένα στοργικό χώρο που έρχονται τα παιδιά για να ξεπεράσουν το πρόβλημα τους», δήλωσε ο Μηνάς Βουλγαρίδης, διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων.

Όπως τόνισε ο κ. Βουλγαρίδης, οι ανακαινίσεις και οι αλλαγές στο νοσοκομείο συνεχίζονται καθώς έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων 2018, το έργο για την αντικατάσταση δαπέδων όλου του νοσοκομείου. Είναι ύψους 550.000 ευρώ, και αυτή την στιγμή, βρίσκεται στη φάση της σύνταξης των τεχνικών προδιαγραφών. 

Ο διαγωνισμός, είναι διεθνής και θα ανακοινωθεί το επόμενο δίμηνο, ωστόσο, έχει γίνει ήδη μία σύσκεψη καθώς χρειάζεται συντονισμός όλων των τμημάτων, αφού η αντικατάσταση των δαπέδων θα γίνει με την σύγχρονη λειτουργία του νοσοκομείου, χωρίς να σταματήσει να λειτουργεί ούτε μία ώρα.

Το μέλος του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου, και εμπνευστής της ιδέας, Ευτύχης Κοντορινάκης, ανέφερε ότι, έδωσε την ιδέα και «όλοι μαζί καταφέραμε και την υλοποιήσαμε. Όταν ξεκινάς, αυτή την προσπάθεια, αυτή η προσπάθεια πρέπει να συνοδεύεται από τρία σημαντικά συστατικά, αγάπη για τον άνθρωπο και για τα παιδιά μας, ανιδιοτέλεια, και επιμονή. Η επιτυχία λοιπόν ήταν δεδομένη, η προσπάθεια συνεχίζεται και τα παιδιά μας θα δουν και άλλες εκπλήξεις στο μέλλον στην παιδιατρική κλινική, αλλά και σε άλλα τμήματα. Ήδη έχουν γίνει εικαστικές περισσότερο παρεμβάσεις στην νευροχειρουργική κλινική, στην ογκολογική και στην μαιευτικά-γυναικολογική».

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αναβαθμίζεται το Νοσοκομείο Χανίων σε τμήματα και ειδικότητες
Την πλήρη αναβάθμιση του Νοσοκομείου Χανίων, σηματοδοτεί η δημοσίευση στο Φ.Ε.Κ. του νέου Οργανισμού του νοσηλευτικού ιδρύματος, ο οποίος προβλέπει...
Αναβαθμίζεται το Νοσοκομείο Χανίων σε τμήματα και ειδικότητες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εγκαινιάστηκε το νέο τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής στο Νοσοκομείο Χανίων
Το νέο τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής στο Νοσοκομείο των Χανίων εγκαινίασε την Τρίτη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. Μέσω αυτού του τμήματος...
Εγκαινιάστηκε το νέο τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής στο Νοσοκομείο Χανίων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ξεκίνησε η λειτουργία του στεφανιογράφου στο νοσοκομείο Χανίων
Από την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου, ξεκίνησε στο Νοσοκομείο Χανίων η λειτουργία του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου Στεφανιογραφίας. Για αρχή, οι εξετάσεις θα...
Ξεκίνησε η λειτουργία του στεφανιογράφου στο νοσοκομείο Χανίων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Νέα μηχανήματα στα νοσοκομεία της Κρήτης
Το ποσό των 2.180.000 € για την προμήθεια του αναγκαίου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, θα πιστωθεί για τα νοσοκομεία της Κρήτης. Πρόκειται για μονάδες...
Νέα μηχανήματα στα νοσοκομεία της Κρήτης