Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ηράκλειο: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συναυλία για την Υγεία

Ηράκλειο: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συναυλία για την Υγεία

  • A-
  • A+

Το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ, μαζί με τα άλλα σωματεία εργαζομένων των νοσοκομείων στην Κρήτη, οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συναυλία την Τρίτη 10 Ιουλίου στις 19:30, στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, διεκδικώντας καθολικό δωρεάν σύστημα Υγείας.

Τη συγκέντρωση – συναυλία οργανώνουν μαζί με τους εργαζόμενους στο ΠΑΓΝΗ, τα σωματεία εργαζομένων των νοσοκομείων Βενιζελείου, Αγίου Νικολάου, Χανίων, Ρεθύμνου, του Ψυχιατρείου Χανίων και της 7ης ΥΠΕ.

Οι εργαζόμενοι ζητούν ένα καθολικό και δωρεάν σύστημα υγείας, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης εντός των νοσοκομείων ενώ ζητούν και μόνιμες προσλήψεις στον τομέα της Υγείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ:

Όλο το προηγούμενο διάστημα εντείναμε τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις μας για μαζικές προσλήψεις προσωπικού στα νοσοκομεία, για να σταματήσει η ομηρία και ο εμπαιγμός των ελαστικά εργαζόμενων και επιτέλους να μονιμοποιηθούν, για πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση των νοσοκομείων από τον κρατικό προϋπολογισμό, για ανάκτηση όλων των απωλειών μας σε μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα, για να μπει τέλος στην εντατικοποίηση και να σταματήσει η διαδικασία της αντιδραστικής αξιολόγησης η οποία δεν έχει καμία σχέση με τη βελτίωση υπηρεσιών και υπαλλήλων. 

Κορυφώνουμε τους αγώνες μας με μία συγκέντρωση – συναυλία στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο την Τρίτη 10 Ιουλίου στις 19:30. Αγωνιζόμαστε για σύγχρονο αποκλειστικό δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, με πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση και κατάργηση όλων των πληρωμών και της επιχειρηματικής δράσης.

Το τι σημαίνει ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ το γνωρίζουν πολύ καλά οι ασθενείς που έρχονται  αντιμέτωποι με την εμπορευματοποίηση και την ανταποδοτικότητα των υπηρεσιών υγείας, ως προαπαιτούμενο για την εξυπηρέτηση τους. 

  • Το γνωρίζουν όσοι περιμένουν ώρες στα τμήματα Επειγόντων Περιστατικών.
  • Το γνωρίζουν όσοι προσπαθούν για μήνες να κλείσουν ένα ραντεβού πρωινό στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία. Την ίδια ώρα που, μόνο για το 2017, έχουν δώσει από την τσέπη τους στα ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία 1.500.000 €.
  • Το γνωρίζουν, αφού για να χειρουργηθούν μπορεί να περιμένουν μήνες στις περίφημες λίστες, που - μόνο για το ΠΑΓΝΗ - φτάνουν στις 3.000 και στο Βενιζέλειο τους 1.000 ασθενείς, ομολογώντας κυνικά ότι κάποιοι δεν θα χειρουργηθούν ποτέ.

Την ίδια ώρα που υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες άνεργοι ιατροί, νοσηλευτές, επιστημονικό  και άλλο προσωπικό,

  • Ο νοσηλευτής καλείται να καλύψει τις ανάγκες 40-50 νοσηλευόμενων ασθενών και να εργάζεται διπλοβάρδιες παραβιάζοντας κάθε έννοια εργατικής νομοθεσίας.
  • Ο γιατρός να δουλεύει 48 ή και 72 ώρες. Η αναλογία γιατρού προς ασθενή είναι 584 ασθενείς σε κάθε γιατρό και 440  ασθενείς σε κάθε νοσηλευτή.
  • Την ώρα που υπάρχουν 4 κρεβάτια κλειστά στη ΜΕΘ του ΠαΓΝΗ λόγω ελλείψεων προσωπικού. Αν κάποιος χρειαστεί κρεβάτι ΜΕΘ, πρέπει να είναι τυχερός για να υπάρχει κενό, αλλιώς θα χρειαστεί να ψάχνει σε όλη την Ελλάδα.

Το «δούλεμα» πάει σύννεφο από τα κυβερνητικά στελέχη, όταν υποστηρίζουν ότι στις περίφημες ΤΟΜΥ, οι οποίες στο δήμο Ηρακλείου είναι 4 για 150.000 κάτοικους, μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες, όσον αφορά την πρόληψη και προαγωγή υγείας σε σχολεία, σε εργασιακούς χώρους, σε ιδρύματα κ.α. 

Το σίγουρο είναι ότι θα βλέπουμε με το κιάλι ειδικευμένο γιατρό στο δημόσιο νοσοκομείο χωρίς να υπάρχει παραπεμπτικό από τους ελάχιστους γιατρούς στις ΤΟΜΥ.

Τα αποτελέσματα είναι και θα γίνουν πιο τραγικά για τη ζωή των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Θα πεθαίνει κόσμος εξ’ αιτίας της βάρβαρης ταξικής πολιτικής για χάρη της αύξησης των κερδών του κεφαλαίου και της πληρωμής των δανειστών. 

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λαϊκές οικογένειες δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν ατομικά, αλλά μόνο μέσα από την καθημερινή οργανωμένη μαζική δράση των σωματείων ενάντια στη εργοδοσία και το κράτος», καταλήγει η ανακοινωση.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα του ΠΑΓΝΗ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στο κτίριο της 7ης ΥΠΕ Κρήτης οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ, ζητώντας λύση στα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει το νοσοκομείο. Οι εργαζόμενοι ζητούν λύση στο θέμα του...
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα του ΠΑΓΝΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μετά μουσικής για την Υγεία
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συναυλία, διοργανώνει το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ μαζί και με τα άλλα σωματεία του χώρου, την Πέμπτη 5 Ιουλίου στις 19:30, στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο. Οι...
Ηράκλειο: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μετά μουσικής για την Υγεία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα είπαν στον δρόμο Πολάκης και εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ
Με συνθήματα και πανό «υποδέχτηκαν» οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, κατά τη διάρκεια εγκαινίων των δύο νέων υπερσύγχρονων μηχανημάτων. Οι εργαζόμενοι ζήτησαν λύση για τα...
Τα είπαν στον δρόμο Πολάκης και εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Νέα κινητοποίηση στο Καπετανάκειο για το κτιριακό
Νέα κινητοποίηση για τις συνεχιζόμενες καθυστερήσεις στην παράδοση του κτιρίου στο 1ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου (Καπετανάκειο), ανακοίνωσαν μαθητές, καθηγητές και γονείς, απορρίπτοντας ουσιαστικά την επιλογή να...
Νέα κινητοποίηση στο Καπετανάκειο για το κτιριακό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΠΑΓΝΗ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενόψει των εγκαινίων
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου, την ώρα των εγκαινίων ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, παρουσία της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας. Παράλληλα, την...
ΠΑΓΝΗ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενόψει των εγκαινίων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χρηματοδότηση για νέες ΤΟΜΥ στην Κρήτη
Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη» 2014-2020», εντάσσεται το έργο «Λειτουργία Τοπικών Ομάδων Υγείας» στην Περιφέρεια Κρήτης και αφορά στη λειτουργία των ΤΟΜΥ που έχουν ήδη συσταθεί, αλλά και αυτών που...
Χρηματοδότηση για νέες ΤΟΜΥ στην Κρήτη

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας