Παγκρήτιο συλλαλητήριο διοργανώνουν οι συνταξιουχικές οργανώσεις και σωματεία της Κρήτης την Τετάρτη 11 Ιουλίου στον Άγιο Νικόλαο.
Η κινητοποίηση έχει προγραμματιστεί για τις 10 το πρωί, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία, ενάντια στις αντισυνταξιουχικές πολιτικές της κυβέρνησης και στη συρρίκνωση των αποδοχών τους.
Ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων Ηρακλείου σε ανακοίνωσή του απευθύνει στα μέλη του κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στον Άγιο Νικόλαο, διοργανώνοντας παράλληλα και τη μετακίνησή τους.
Αναλυτικά η ανακοίνωση - κάλεσμα των συνταξιούχων της Κρήτης στο συλλαλητήριο:
Μπρος στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε από τις αντεργατικές – αντισυνταξιουχικές πολιτικές και τα όσα έρχονται με τον επανυπολογισμό κύριων και επικουρικών, οργανωνόμαστε και διεκδικούμε. Στοχεύουν στην περεταίρω φτωχοποίηση μας με την περικοπή της «προσωπικής διαφοράς», την παντελή εξαφάνιση του ΕΚΑΣ και τη μείωση του αφορολογήτου στα 5.600 ευρώ.
Σ’ αυτή τη βάση, οι συνταξιούχοι όλης της χώρας κινητοποιούνται. Με αυτές τις κινητοποιήσεις διεκδικούμε ότι μας έχει αφαιρεθεί σε κύριες – επικουρικές συντάξεις, κοινωνικά δικαιώματα κλπ. Να καταργηθούν τώρα ο 4387/16 και να μην εφαρμοστεί ο καταστρεπτικός αυτός νόμος. Διεκδικούμε ανακεφαλαιοποίηση των αποθεματικών των ταμείων και επιστροφή άμεσα όλων των αυθαίρετα παρακρατηθέντων.
Ο Σύνδεσμος μας συμμετέχει μαζί με όλες τις συνταξιουχικές οργανώσεις της Κρήτης στην παγκρήτια κινητοποίηση στον Άγιο Νικόλαο, την Τετάρτη 11-07-2018 και ώρα 10:00 πμ. Να είμαστε όλοι εκεί.
Λεωφορεία θα ξεκινήσουν από το άγαλμα Βενιζέλου στις 9:00 πμ..
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας