Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Διαμαρτυρήθηκαν για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου

Από την διαμαρτυρία των εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, στην 7η ΥΠΕ Κρήτης

Διονέλλης Μάριος / ΕΦΣΥΝ

Διαμαρτυρήθηκαν για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου

  • A-
  • A+

Παράσταση διαμαρτυρίας για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, στο κτίριο της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, το πρωΐ της Παρασκευής. 

Οι εργαζόμενοι όλων των κλάδων διαμαρτύρονται για τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η υποστελέχωση του Νοσοκομείου, ζητώντας την άμεση πρόσληψη προσωπικού και τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο υπογραμμίζουν ότι έχουν τη στήριξη σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας, ωστόσο η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και συνακόλουθα η κυβέρνηση δεν ανταποκρίνονται στα αιτήματά τους για την εξάλειψη των παθογενειών και την εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του νοσοκομείου.

Διονέλλης Μάριος / ΕΦΣΥΝ

Για τον λόγο αυτό ξεκίνησαν κύκλο κινητοποιήσεων από σήμερα, με πρώτη ενέργεια την παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο. Όπως προαναγγέλλουν οι ίδιοι οι κινητοποιήσεις τους θα κλιμακωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα.

Όπως επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους:

Δεν αντέχουμε άλλο την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την έλλειψη προσωπικού σε όλα τα τμήματα και υπηρεσίες του ΓΝΑΝ και με τη μη τήρηση των κανόνων της εργασιακής νομοθεσίας.

Τα τελευταία χρόνια ενώ σε κάποια θέματα έχει βελτιωθεί η κατάσταση (επάρκεια υλικών, φαρμάκων κλπ), στο θέμα της στελέχωσης του Νοσοκομείου όχι μόνο δεν έχει βελτιωθεί η κατάσταση αλλά έχει επιδεινωθεί. Αυτό φαίνεται και από την εξέλιξη του αριθμού των μόνιμων εργαζόμενων του Νοσοκομείου: Ιανουάριος 2012: 375 εργαζόμενοι, Ιανουάριος 2015: 256 εργαζόμενοι, Ιανουάριος 2018: 245 εργαζόμενοι. 

Το ποσοστό των κενών οργανικών θέσεων είναι 46% Η επιδείνωση της κατάστασης φαίνεται και από τον τεράστιο αριθμό των οφειλόμενων ημερών άδειας και ρεπό σε κάθε εργαζόμενο που δεν έχει μειωθεί, αλλά έχει αυξηθεί.

Και δυστυχώς ενώ επικρατεί αυτή η κατάσταση, η διοίκηση του Νοσοκομείου προχωρά σε αυταρχικές και πιεστικές αποφάσεις και πρωτοβουλίες που δημιουργούν περεταίρω αναστάτωση και ένταση στους εργαζόμενους και στο Νοσοκομείο.

Δεν αντέχουμε άλλο.

Στο πλευρό των εργαζομένων ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντιχάκης

Στην παράσταση διαμαρτυρίας στην 7η ΥΠΕ Κρήτης, παρεβρέθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό, τονίζοντας ότι «το ΚΚΕ στηρίζει  το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του νοσοκομείου ενάντια στις ελλείψεις σε προσωπικό, την αύξηση του αριθμού των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις και τις άθλιες εργασιακές συνθήκες».

Στον χαιρετισμό του ο βουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε:

Εκ μέρους του ΚΚΕ και της κοινοβουλευτικής του ομάδας, χαιρετίζω την παράσταση διαμαρτυρίας στην 7η ΥΠΕ με αφορμή τα προβλήματα του νοσοκομείου. Το ΚΚΕ στηρίζει  το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του νοσοκομείου ενάντια στις ελλείψεις σε προσωπικό, την αύξηση του αριθμού των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, τις άθλιες εργασιακές συνθήκες, την απουσία διαφόρων αναγκαίων για το λαό του Αγ. Νικολάου κλινικών που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών υγείας, στην ανταποδοτική λειτουργία του νοσοκομείου, ως αυτόνομης επιχειρηματικής μονάδας. 

Στόχος της κυβέρνησης, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγουμένων, είναι η υγεία να καταστεί ατομική υπόθεση του ασθενή και της οικογενείας του και όχι αποκλειστική ευθύνη του κράτους, για την κάλυψη του συνόλου των αναγκών του λαού μας.

Η επιδείνωση των όρων παροχής υπηρεσιών πρόληψης, θεραπείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στο λαό δεν είναι προσωρινή, λόγω της κρίσης. Έχει μόνιμο χαρακτήρα, συνδέεται με το δόγμα της αγοράς, ότι «η υγεία του λαού είναι κόστος», προκειμένου να την παραδώσουν στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Το ΚΚΕ, έχει φέρει επανειλημμένα για συζήτηση στην ολομέλεια της βουλής και ενώπιων του υπουργού υγείας, τα αιτήματα του λαού του Αγίου Νικολάου, που αποτελούν και θέσεις αρχής του ΚΚΕ με βασικά αιτήματα:

  • Να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για να μπορέσει να λειτουργήσει σύμφωνα με τις δυνατότητες και να καλύψει πλήρως τις ανάγκες του πληθυσμού της περιοχής και του Νομού Λασιθίου. Μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Μόνιμη και σταθερή δουλειά, με μισθούς και σύνταξη αξιοπρέπειας.
  • Έκτακτη και γενναία χρηματοδότηση του Νοσοκομείου για μελέτες, κατασκευές έργων για τη βελτίωση των κτηριακών υποδομών, την αποκατάσταση των κτηριακών βλαβών και του μηχανολογικού εξοπλισμού, την αγορά νέου ιατροτεχνολογικού-βιοιατρικού εξοπλισμού.

Το ΚΚΕ δεν θα πάψει να στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων - μέσα και έξω από τη βουλή.

Σας καλεί σε συστράτευση για την αναβάθμιση του νοσοκομείου, την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων σας. Για την διεκδίκηση ενός αποκλειστικά κρατικού συστήματος Υγείας, σύγχρονου, πλήρως στελεχωμένου με υγειονομικούς όλων των ειδικοτήτων με μόνιμη και σταθερή δουλειά, με πλήρη μηχανολογικό και τεχνολογικό εξοπλισμό, με απολύτως δωρεάν εξετάσεις, νοσηλεία και φάρμακα, χωρίς πλαφόν και περικοπές, με κατάργηση των εισφορών στον κλάδο Υγείας και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης. 

  

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Διαμαρτυρία στην 7η ΥΠΕ Κρήτης για το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου
Παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή 1 Ιουνίου το πρωί στην 7η ΥΠΕ Κρήτης, οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις συνθήκες εργασίας που...
Διαμαρτυρία στην 7η ΥΠΕ Κρήτης για το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στην Αθήνα εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου
Αντιπροσωπεία του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου θα συμμετάσχει την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου στη συγκέντρωση την οποία οργανώνει η ΠΟΕΔΗΝ έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στην Αθήνα. Οι...
Στην Αθήνα εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Νέες καταγγελίες για τις ελλείψεις στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου
Τις σοβαρές ελλείψεις ειδικοτήτων γιατρών στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου καταγγέλει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου. Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για μεγάλες ελλείψεις στην κάλυψη των εφημεριών, καθώς...
Νέες καταγγελίες για τις ελλείψεις στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Νέα κινητοποίηση για τους συμβασιούχους στην Υγεία
Στην κινητοποίηση της Τρίτης 26 Ιουνίου για τους συμβασιούχους στα νοσηλευτικά ιδρύματα, μετέχει ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου. Οι εργαζόμενοι θα βρεθούν στην 7η ΥΠΕ Κρήτης, διεκδικώντας...
Κρήτη: Νέα κινητοποίηση για τους συμβασιούχους στην Υγεία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Προκήρυξη για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου
Την προκήρυξη του έργου «Διαμόρφωση Κτιρίων και Χώρων για τη Μετεγκατάσταση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού» στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, ανακοίνωσε η διοίκηση του νοσοκομείου. Το έργο είναι...
Προκήρυξη για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Λασίθι: Κατάληψη στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού
Κατάληψη της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού πραγματοποίησαν οι νεφροπαθείς του Λασιθίου, διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση της μεταστέγασής του. Οι νεφροπαθείς δεν πραγματοποίησαν την πρωϊνή αιμοκάθαρση, λόγω της...
Λασίθι: Κατάληψη στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας