Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Σε απεργιακό κλοιό η Κρήτη - Πορείες σε Ηράκλειο και Χανιά

Στιγμιότυπο από τη 10η συνεδρίαση της κοινής επιτροπής Πολιτείας – Εκκλησίας

Σε απεργιακό κλοιό η Κρήτη - Πορείες σε Ηράκλειο και Χανιά

0 ΣΧΟΛΙΑ
  • A-
  • A+

Σε απεργιακό κλοιό η Κρήτη την Τετάρτη, καθώς δεκάδες σωματεία εργαζομένων καλούν τους πολίτες σε συγκεντρώσεις σε Ηράκλειο και Χανιά. 

Στο Ηράκλειο θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 8 το πρωΐ, στο κτίριο της Εφορίας, στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί συναυλία διαμαρτυρίας ενώ συγκέντρωση εργαζομένων θα πραγματοποιηθεί και στην πλατεία Ελευθερίας, στις 10:00, από το ΠΑΜΕ.

Στην κινητοποίηση στο Ηράκλειο καλούν δεκάδες σωματεία εργαζομένων, μεταξύ των οποίων το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου, η Ένωσή Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων & Ποτών Ηρακλείου, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου, τα μέλη της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ηρακλείου, τα σωματεία των εκπαιδευτικών, Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου, εργαζόμενοι στην Υγεία κ.α..

Χανιά

Στα Χανιά θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο, στις 10:30 το πρωΐ, με συμμετοχή της Πρωτοβουλίας Αντίστασης και του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί και στην πλατεία Νέων Καταστημάτων στις 10:30 το πρωΐ, με συμμετοχή του Συλλόγου Συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας, του Συνδικάτου Κατασκευών Χανίων, του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Χανίων, του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, του Σωματείου Τροφίμων - Ποτών Χανίων κ.α..

Κάλεσμα στην απεργιακή κινητοποίηση απευθύνει στους εργαζόμενους ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων, μετά από την συνεδρίαση του διοικητικού του συμβουλίου. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10 π.μ. στην πλατεία 1866 ενώ καλεί τους καταστηματάρχες να κλείσουν τα μαγαζιά τους μέχρι τις 11 το πρωΐ.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Επίσης, 24ωρη απεργία έχει κηρύξει η ΠΝΟ για την Τετάρτη 30 Μαΐου και τα πλοία θα είναι δεμένα στα λιμάνια της Κρήτης.

H ΑΝΕΚ LINES ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι λόγω της 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας για την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 και από ώρα 00.01 έως ώρα 24.00, τα προγραμματισμένα δρομολόγια των πλοίων θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

Την Τετάρτη 30/05/2018, τα δρομολόγια Πειραιάς – Κρήτη θα διαμορφωθούν ως ακολούθως:

  • Το F/B KRITI II θα αναχωρήσει από Πειραιά στις 23:59 με άφιξη στο Ηράκλειο στις 09:00 της επομένης.
  • Το F/B BLUE GALAXY θα αναχωρήσει από Πειραιά στις 23:59 με άφιξη στα Χανιά στις 09:00 της επομένης.

Οι ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ γνωστοποιούν στο επιβατικό κοινό ότι, λόγω της εξαγγελθείσας 48ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, με εφαρμογή από σήμερα Τετάρτη 20.01 (06:00) έως Παρασκευή 22.01.2016 (06:00), τα προγραμματισμένα δρομολόγια της εταιρείας στις γραμμές Ηράκλειο – Πειραιάς τροποποιούνται ως ακολούθως:

  • Στη γραμμή Ηράκλειο – Πειραιάς - Ηράκλειο, ακυρώνονται οι προγραμματισμένες αναχωρήσεις της Τετάρτης 20.01.2016.
  • Τα πλοία της εταιρείας H/S/F KNOSSOS PALACE & H/S/F FESTOS PALACE θα αναχωρήσουν από τα λιμάνια του Ηρακλείου και του Πειραιά μόλις αυτό καταστεί δυνατό.

Επίσης, όσον αφορά τα βραδινά δρομολόγια, την Παρασκευή 22.01.2016 τα πλοία της εταιρείας στη γραμμή Ηράκλειο – Πειραιάς - Ηράκλειο, θα επανέλθουν στα προγραμματισμένα δρομολόγιά τους.

Στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για αύριο Τετάρτη 30 Μαΐου, συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι της Ένωσης Συντακτών Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων, η οποία εκπροσωπεί τους δημοσιογράφους της Κρήτης. Η απεργία του κλάδου θα αρχίσει στις 06.00 της Τετάρτης και θα λήξει την ίδια ώρα της Πέμπτης.

Με προσωπικό ασφαλείας θα δουλέψουν τα δημόσια νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, την Τετάρτη 30 Μαΐου, καθώς η ομοσπονδία ενώσεων νοσοκομειακών γιατρών Ελλάδας – ΟΕΝΓΕ, ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στους δρόμους οι εργαζόμενοι της Κρήτης
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν εργαζόμενοι το πρωΐ της Τετάρτης στην πλατεία Ελευθερίας έξω από την Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο της...
Στους δρόμους οι εργαζόμενοι της Κρήτης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Οι απεργιακές κινητοποιήσεις στην Κρήτη την Τετάρτη
Συνεχή είναι τα καλέσματα σωματείων και συνδικάτων εργαζομένων και συνταξιούχων της Κρήτης για συμμετοχή στην απεργία της 14ης Νοεμβρίου. Τα σωματεία...
Οι απεργιακές κινητοποιήσεις στην Κρήτη την Τετάρτη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Συγκεντρώσεις στην Κρήτη και σήμερα για το πολυνομοσχέδιο
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Ηράκλειο και Χανιά θα πραγματοποιηθούν και σήμερα από συνδικάτα και εργαζόμενους, ενάντια στην ψήφιση του...
Συγκεντρώσεις στην Κρήτη και σήμερα για το πολυνομοσχέδιο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κινητοποιήσεις σε όλη την Κρήτη ενόψει ψήφισης του πολυνομοσχεδίου
Κινητοποιήσεις σε όλη την Κρήτη, διοργανώνουν το ερχόμενο τριήμερο εργαζόμενοι, αγρότες και συνταξιούχοι, ενόψει της συζήτησης και της ψήφισης του...
Κινητοποιήσεις σε όλη την Κρήτη ενόψει ψήφισης του πολυνομοσχεδίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Με μαζικές συγκεντρώσεις στην Κρήτη η χθεσινή απεργία
Με δυο συγκεντρώσεις, από το Εργατικό Κέντρο και την ΑΔΕΔΥ αλλά και το ΠΑΜΕ, οι εργαζόμενοι του Ηρακλείου συμμετείχαν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία,...
Με μαζικές συγκεντρώσεις στην Κρήτη η χθεσινή απεργία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μεγάλη κινητοποίηση στην Κρήτη για την πανεργατική απεργία
Τρεις κύριες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Κρήτη την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της 24ωρης πανεργατικής, πανελλαδικής απεργίας. Στο...
Μεγάλη κινητοποίηση στην Κρήτη για την πανεργατική απεργία