Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Χανιά: Δύο παραιτήσεις δημοτικών συμβούλων σε τρεις ημέρες

Χανιά: Δύο παραιτήσεις δημοτικών συμβούλων σε τρεις ημέρες

  • A-
  • A+

Την παραίτησή τους από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χανίων, υπέβαλλαν δύο αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι στον δήμαρχο Χανίων, μέσα σε διάστημα τριών ημερών. 

Την περασμένη Παρασκευή παραιτήθηκε ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Βλαχάκης, αφήνοντας αιχμές για την δικαιοσύνη αλλά και τη στάση δημοτικών συμβούλων γι τα θέματα υπεράσπισης της δημοτικής περιουσίας. Πρόσφατα είχε παραιτηθεί και από τη θέση του αναπληρωτή δημάρχου.

Την Δευτέρα το μεσημέρι παραιτήθηκε και η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βαρβάρα Περράκη. Σύμφωνα με το «zarpanews», η κα. Περράκη υπέβαλε την παραίτησή της εγγράφως στο γραφείο του δημάρχου Χανίων.

Η επιστολή παραίτησης του αντιδήμαρχου Μιχάλη Βλαχάκη:

Κύριε δήμαρχε,

με την παρούσα δημόσια επιστολή σας υποβάλλω την παραίτηση μου από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου Χανίων.

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπο μου, αξιοποιώντας τις υπηρεσίες μου στις σημαντικότερες θέσεις ευθύνης της Δημοτικής Αρχής.

Ως θεματοφύλακας της ακίνητης περιουσίας του Δήμου Χανίων, όπως υποχρεούμαι από τις αρμοδιότητες που μου έχετε αναθέσει, την Τετάρτη 16/05/18 εισηγήθηκα στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, το θέμα της διοικητικής αποβολής των καταπατητών της Δημοτικής μας Περιουσίας, για να εισπράξω την απαξίωση και την υποτίμηση του προβλήματος από την πλειοψηφία των παρόντων μελών του σώματος.

Σήμερα 18/05/18 αργά το μεσημέρι, έγινε διακοπή της υδροδότησης από τη ΔΕΥΑΧ στις δύο καντίνες, στις οποίες παράνομα και καταχρηστικά έχουν εγκατασταθεί «επαγγελματίες» καταπατητές. Την αμέσως επόμενη ώρα η Ελληνική Δικαιοσύνη εκδίκασε ασφαλιστικά μέτρα υπέρ της υδροδότησης τους. Υποκλίνομαι στην ετυμηγορία της και στην ταχύτητα λήψης αποφάσεων.

Ενεργώντας με υψηλό αίσθημα ευθύνης και υπηρετώντας ένα σύστημα αξιών όπου η ηθική, η αξιοπρέπεια, η κοινωνική ευθύνη και η ευθιξία παίζουν πρωτεύοντα ρόλο στις αποφάσεις μου, δηλώνω ότι πλέον δεν επιθυμώ να μετέχω σε ένα Συμβούλιο, το οποίο δεν φαίνεται να ανταποκρίνεται στο ύψος των περιστάσεων.

Η αντίδραση του Τάσου Βάμβουκα

Με αφορμή τις παραιτήσεις των δύο αντιδημάρχων, ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Έκανα δεκτή την παραίτηση του Αντιδημάρχου Χανίων, Μιχάλη Βλαχάκη, η οποία μου υπεβλήθη σήμερα το πρωί.

Παράλληλα και σε ότι αφορά το θέμα των δύο αναψυκτηρίων στους Αγίους Αποστόλους, το οποίο επικαλείται ο τέως αντιδήμαρχος ως τον λόγο της παραίτησής του, αφήνοντας αναιτιολόγητες αιχμές για το Δ.Σ. και τη Δικαιοσύνη, έχοντας πλέον ο ίδιος μετά την παραίτησή του την αρμοδιότητα επί των οικονομικών υπηρεσιών, ζήτησα από την αρμόδια Υπηρεσία, να με ενημερώσει με έγγραφη αναφορά για τις ενέργειες στις οποίες προέβη πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη διενέργεια της πλειοδοσίας, ώστε να διαπιστώσουμε τους λόγους για τους οποίους δεν κατέστη δυνατή η εκκένωση των δύο αναψυκτηρίων στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων.

Στη συνέχεια ο Δήμος Χανίων θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες και νόμιμες ενέργειες, ώστε να διαφυλαχθούν τα συμφέροντα του Δήμου και τα αναψυκτήρια να αποδοθούν νομίμως σε μισθωτές.

Τέλος, θέλω να του αποδώσω τις ευχαριστίες μου για τη μέχρι τώρα συνεργασία μας.

Ομοίως έλαβα σήμερα την παραίτηση της Αντιδημάρχου Πολιτισμού, Βαρβάρας Περράκη, την οποία κατέθεσε αυτοπροσώπως σήμερα στο γραφείο μου και την έκανα άμεσα δεκτή.

Θέλω να ευχαριστήσω την κα. Περράκη για τη μέχρι σήμερα σημαντική προσφορά της στον τομέα του Πολιτισμού και της Παιδείας και είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσει να προσφέρει στην πόλη μας ως καταξιωμένη εκπαιδευτικός και πνευματική προσωπικότητα.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Απολογισμός με αντιδράσεις στον Δήμο Χανίων
Τον απολογισμό του έργου της δημοτικής αρχής, για το έτος 2017, παρουσίασε ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η παρουσίαση του έργου έγινε με ιδιαίτερη έμφαση...
Απολογισμός με αντιδράσεις στον Δήμο Χανίων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αποχώρησαν πέντε μέλη της Πρωτοβουλίας Πολιτών «Πρώτα ο Άνθρωπος»
Πέντε μέλη της δημοτικής παράταξης Χανίων «Πρωτοβουλία Πολιτών - Πρώτα ο Άνθρωπος», με κείμενο το οποίο έδωσαν στη δημοσιότητα, ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από την παράταξη. Τα πρώην μέλη της παράταξης...
Αποχώρησαν πέντε μέλη της Πρωτοβουλίας Πολιτών «Πρώτα ο Άνθρωπος»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στάση εργασίας από τους εργαζόμενους στους δήμους των Χανίων
Στάση εργασίας, από τις 7 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιήσουν αύριο Τετάρτη 24 Ιουνίου οι εργαζόμενοι στους δήμους της Π.Ε. Χανίων, συμμετέχοντας στην πανελλαδική στάση εργασίας πραγματοποιεί...
Στάση εργασίας από τους εργαζόμενους στους δήμους των Χανίων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αδελφοποιούνται οι δήμοι Κισσάμου και Κυθήρων
Ξεκίνησαν οι διαδικασίες αδελφοποίησης του Δήμου Κισσάμου Χανίων με το Δήμο Κυθήρων Αττικής, μετά από πρόταση του δημάρχου Κυθήρων και Αντικυθήρων Στράτου Χαρχαλάκη και σύμφωνη γνώμη του δημάρχου Κισσάμου...
Αδελφοποιούνται οι δήμοι Κισσάμου και Κυθήρων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Γαύδος: Καταγγελία για χειραγώγηση του εκλογικού αποτελέσματος
Οι δύο υπόλοιπες παρατάξεις που ήταν υποψήφιες στις εκλογές καταγγέλουν ότι στη νικήτρια των εκλογών προσμετρήθηκαν τρία άκυρα ψηφοδέλτια, κατόπιν ένστασης του εκλογικού αντιπρόσωπου, και χωρίς ομοφωνία από...
Γαύδος: Καταγγελία για χειραγώγηση του εκλογικού αποτελέσματος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χανιά: Αυξήθηκαν τα σύμφωνα συμβίωσης
Κατακόρυφη αύξηση σημειώνουν τα σύμφωνα συμβίωσης στα Χανιά, σύμφωνα με τα στοιχεία των ληξιαρχείων του Δήμου Χανίων τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα. Το 2018 κατατέθηκαν 92 σύμφωνα συμβίωσης, έναντι 79 του...
Χανιά: Αυξήθηκαν τα σύμφωνα συμβίωσης

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας