• Αθήνα
  Σποραδικές νεφώσεις
  5°C 2.2°C / 6.3°C
  0 BF
  66%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  2°C -1.3°C / 3.5°C
  1 BF
  63%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  3°C 0.0°C / 7.3°C
  0 BF
  62%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  -5°C -5.1°C / 0.9°C
  1 BF
  93%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  0°C -0.1°C / -0.1°C
  2 BF
  80%
 • Βέροια
  Ελαφρές νεφώσεις
  1°C -2.0°C / 3.2°C
  2 BF
  70%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  -5°C -5.6°C / -0.4°C
  1 BF
  74%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  1°C 0.6°C / 3.5°C
  1 BF
  74%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  6°C 4.9°C / 7.5°C
  3 BF
  80%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  2°C 1.9°C / 1.9°C
  2 BF
  65%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  6°C 6.4°C / 8.5°C
  0 BF
  75%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  4°C 4.0°C / 4.0°C
  3 BF
  58%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  9°C 8.7°C / 8.7°C
  2 BF
  67%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  0°C -1.5°C / -0.1°C
  1 BF
  72%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  1°C -1.5°C / 1.7°C
  1 BF
  83%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  7°C 3.8°C / 7.1°C
  3 BF
  44%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  5°C 2.4°C / 6.6°C
  1 BF
  81%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  4°C 3.8°C / 3.8°C
  2 BF
  59%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  2°C -1.3°C / 3.6°C
  1 BF
  70%
 • Καστοριά
  Αραιές νεφώσεις
  -5°C -5.2°C / -5.2°C
  1 BF
  79%

Χανιά: Καταγγελίες για παράνομες καταλήψεις σε δημοτικά αναψυκτήρια

 • A-
 • A+

Σε σοβαρές καταγγελίες για παράνομες καταλήψεις σε δημοτικά αναψυκτήρια σε Χρυσή Ακτή και Αγίους Αποστόλους προχώρησε ο αντιδήμαρχος Χανίων, Μιχάλης Βλαχάκης, στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο.

Ο κ. Βλαχάκης ανέφερε ότι δεν υπάρχει νόμιμο δικαίωμα να βρίσκονται σε δημοτικά ακίνητα τα οποία έχουν παραχωρηθεί, κατά πλήρη κυριότητα, στον Δήμο Χανίων από τον ΕΟΤ.

Ο αντιδήμαρχος Χανίων ζήτησε τη λήψη απόφασης από το δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία διοικητικής αποβολής των καταληψιών επιχειρηματιών.

Στην εισήγησή του ο αντιδήμαρχος Χανίων τόνισε σχετικά:

Σύμφωνα με το υπ’αριθμ. 21991/10-5-2018 έγγραφο της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών για τα μίσθια αναψυκτήρια ΑΚ8 και ΑΚ13 με μισθωτές τους Χ.Κ. και Π.Ν. παρεδόθησαν απο τους ίδιους τα κλειδιά στον Δήμο Χανίων.

Ο Χ.Κ. τα παρέδωσε στις 31-10-2017 και ο Π.Ν. στις 20-3-2018. Εν συνεχεία δημοπρατήθηκαν τα ανωτέρω αναψυκτήρια και με την υπ’αριθμ. 201/2018 απόφαση της οικονομικής επιτροπής κατακυρώθηκαν στους μισθωτές. Εν συνεχεία άσκησε προσφυγή στον ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης ο Π.Ν. κατά της 201/2018 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία ακύρωσε εν μέρει ως μη νόμιμη την υπ’αριθμ. 201/2018 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Χανίων και την κατακύρωση στους πλειοδότες για τα προκατασκευασμένα αναψυκτήρια ΑΚ8 και ΑΚ 13, για τους αναφερόμενους σε αυτήν λόγους.

Με το υπ’αριθμ. 21991/10-5-2018 έγγραφο της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών, αναφέρεται ότι παρά το γεγονός ότι οι ανωτέρω μισθωτές παρέδωσαν τα κλειδιά στον Δήμο Χανίων, λειτουργούν εντελώς αυθαίρετα και καταχρηστικά σήμερα τα αναψυκτήρια.

Σύμφωνα με την υπ’αριθμ. 21991/16-5-2018 γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας αναφέρεται , ότι οι ανωτέρω, δεδομένης της άμεσης εκτελεστότητας των διοικητικών πράξεων κατά το άρθρο 244 του Ν. 3852/2010, καθ’όσον ακυρώθηκε ως προς αυτούς και συγκεκριμένα για τα αναψυκτήρια ΑΚ8 και ΑΚ13, η υπ’αριθμ. 201/2018 απόφαση της οικονομικής επιτροπής, δυνάμει της υπ’αριθμ. 619/8-5-2018 απόφασης της Συντονίστριας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, χωρίς νόμιμο δικαίωμα βρίσκονται σε δημοτικό ακίνητο που έχει παραχωρηθεί κατά πλήρη κυριότητα στον Δήμο Χανίων απο τον ΕΟΤ. 

Εν συνεχεία αναφέρεται ότι θα πρέπει να αποφανθεί το δημοτικό συμβούλιο περί της λήψης απόφασης για την διοικητική αποβολή απο τα αναψυκτήρια ΑΚ8 και ΑΚ 13 ιδιοκτησίας του Δήμου Χανίων, όσον αφορά τους Χ.Κ. και Π.Ν. αλλά και κατά οποιουδήποτε τρίτου που αυτογνωμόνως έχει καταλάβει παράνομα τα ανωτέρω αναψυκτήρια και σε περίπτωση θετικής απόφασης να εξουσιοδοτηθεί ο Δήμαρχος Χανίων να προβεί στην έκδοση πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής.

Κατόπιν των ανωτέρω, καλείσθε να αποφασίσετε σχετικά.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Επαναφέρουν την πρόταση για εισιτήριο σε Μπάλο και Ελαφονήσι
Την πρόταση για επιβολή εισιτηρίου στις παραλίες το Μπάλου και του Ελαφονησίου ώστε να υπάρχει έλεγχος της ροής των επισκεπτών, επαναφέρει η Ένωση Ξενοδόχων Χανίων. Όπως τονίζεται, τα έσοδα πρέπει να είναι...
Επαναφέρουν την πρόταση για εισιτήριο σε Μπάλο και Ελαφονήσι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κατέστρεψαν εξοπλισμό σε παραλίες των Χανίων
Βανδαλισμούς σε παραλίες των Χανίων, προκάλεσε ομάδα αγνώστων το βράδυ της Παρασκευής, σπάζοντας καρέκλες, παγκάκια, τραπέζια, ομπρέλες, κάδους και δενδράκια, ενώ κάποια από αυτά τα πέταξαν στη θάλασσα....
Κατέστρεψαν εξοπλισμό σε παραλίες των Χανίων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χανιά: Ενδοδημοτικές διαμάχες για τις καντίνες στις παραλίες
Κόντρα μεταξύ του δημάρχου και της δημοτικής παράταξης «Πρωτοβουλία Πολιτών», άρχισε στα Χανιά με την Πρωτοβουλία να εξαπολύει βολές ενάντια στον Τάσο Βάμβουκα, για το γεγονός ότι επαναλήφθηκε ο διαγωνισμός...
Χανιά: Ενδοδημοτικές διαμάχες για τις καντίνες στις παραλίες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ακόμα ένα θάνατος σε παραλία της Κρήτης
Μία 65χρονη τουρίστρια από τη Ρωσία έχασε τη ζωή της το απόγευμα του Σαββάτου, κάνοντας μπάνιο στην παραλία του Βλητέ στην Σούδα. Η γυναίκα έχασε τις αισθήσεις της ενώ κολυμπούσε και την ανέσυραν λουόμενοι, οι...
Ακόμα ένα θάνατος σε παραλία της Κρήτης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χανιά: Έκοψαν το νερό σε παράνομα αναψυκτήρια
Στην διακοπή της υδροδότησης σε δύο αναψυκτήρια στους Αγίους Αποστόλους και στη Χρυσή Ακτή, προχώρησαν συνεργεία της ΔΕΥΑ Χανίων, με τη συνοδεία αστυνομικών. Για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις, ο Δήμος Χανίων...
Χανιά: Έκοψαν το νερό σε παράνομα αναψυκτήρια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Υπεγράφη η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη για το Ελαφονήσι
Υπογράφτηκε την Τετάρτη 4 Απριλίου η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη για το Ελαφονήσι, με στόχο την προστασία αυτής της μοναδικής και ιδιαίτερου φυσικού κάλλους περιοχής. Η μελέτη θέτει σαφές θεσμικό πλαίσιο για...
Υπεγράφη η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη για το Ελαφονήσι

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας