• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  24°C 21.1°C / 25.9°C
  1 BF
  58%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 17.6°C / 22.5°C
  2 BF
  70%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  20°C 20.5°C / 21.0°C
  1 BF
  85%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  14°C 13.9°C / 18.1°C
  1 BF
  100%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  19°C 18.9°C / 19.1°C
  1 BF
  77%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  20°C 19.0°C / 20.4°C
  0 BF
  63%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  15°C 15.4°C / 16.8°C
  2 BF
  77%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  22°C 22.1°C / 22.1°C
  1 BF
  65%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  23°C 21.9°C / 24.4°C
  1 BF
  54%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  21°C 20.9°C / 21.2°C
  1 BF
  83%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  23°C 22.8°C / 23.4°C
  0 BF
  53%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  22°C 21.7°C / 22.3°C
  0 BF
  78%
 • Κεφαλονιά
  Ασθενής ομίχλη
  17°C 16.9°C / 16.9°C
  0 BF
  100%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 21.9°C / 23.4°C
  0 BF
  64%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  23°C 21.2°C / 23.4°C
  1 BF
  58%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  21°C 21.0°C / 21.8°C
  3 BF
  59%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  24°C 21.0°C / 24.9°C
  0 BF
  58%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 15.3°C / 20.5°C
  0 BF
  74%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  20°C 17.7°C / 21.1°C
  1 BF
  84%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  16°C 15.8°C / 15.8°C
  1 BF
  81%

Ηράκλειο: Επαφές δημάρχου για το θέμα της μαρίνας στο Παγκρήτιο

 • A-
 • A+

Συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη για το θέμα της δημιουργίας μαρίνας στο Παγκρήτιο Στάδιο,  είχε στην Αθήνα,  την Τρίτη 15 Μαΐου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Στις συναντήσεις παρευρέθησαν επίσης ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Πέτρος Ινιωτάκης, ο δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Κουμπενάκης, οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ του Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης και Νίκος Ηγουμενίδης, ο μελετητής του έργου κ. Ρομπογιαννάκης και υπηρεσιακά στελέχη των δυο υπουργείων.

Αρχικά, ο δήμαρχος συναντήθηκε με τον υφυπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης Στέργιο Πιτσιόρλα και του παρέδωσε τον φάκελο με όλα τα στοιχεία για το έργο. Ο υφυπουργός είδε με μεγάλο ενδιαφέρον την πρόταση του Δήμου και δεσμεύτηκε ότι σύντομα, αφού μελετήσουν τον φάκελο οι συνεργάτες του, θα επανέλθει με παρατηρήσεις που θα διευκολύνουν τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και θα κάνουν την προοπτική της δημιουργίας μαρίνας στο Παγκρήτιο ελκυστική επενδυτικά.

Στη συνέχεια, ο κ. Λαμπρινός είχε συνάντηση και με τον Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης Γιώργο Τζιάλλα, στην οποία συζητήθηκαν εκτενώς οι τεχνικές λεπτομέρειες του έργου, καθώς και ο τρόπος που θα πρέπει να κινηθεί από εδώ και εμπρός ο Δήμος Ηρακλείου για να εξασφαλίσει τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις.

Μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων, ο δήμαρχος τόνισε:

Γνωρίζαμε εκ των προτέρων ότι η δημιουργία της μαρίνας στον Παγκρήτιο Στάδιο είναι μια δύσκολη όσο και χρονοβόρα προσπάθεια.

Πιστεύουμε ακράδαντα, όμως, ότι αξίζει τον κόπο και για αυτό την αντιμετωπίζουμε με τη δέουσα σοβαρότητα, κάνοντας ένα – ένα τα απαιτούμενα βήματα, ώστε να θέσουμε τις σωστές βάσεις για την υλοποίηση ενός τόσο μεγάλου και οραματικού έργου. 

Είναι σημαντικό ότι τόσο ο κ. Πιτσιόρλας, όσο και ο κ. Τζιάλλας είδαν την πρόταση μας θετικά, μας βοήθησαν με χρήσιμες συμβουλές  και ξεκαθάρισαν ότι  στο μέτρο των δυνατοτήτων τους, θα βρίσκονται στο πλευρό μας, σε ό,τι χρειαστούμε και στο μέλλον.

Το σχέδιο δημιουργίας της μαρίνας

Η δημιουργία μαρίνας στη θαλάσσια περιοχή του Παγκρητίου Σταδίου εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου ενώ το σχέδιο δημιουργήθηκε από τον πολιτικό μηχανικό και μελετητή λιμενικών έργων Ευάγγελο Ρομπογιαννάκη.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η μαρίνα Ηρακλείου θα καλύπτει μια επιφάνεια περίπου 390.000 τ.μ., κατασκευασμένη στο μεγαλύτερο μέρος της εντός της θαλάσσιας ζώνης, με χερσαίους χώρους οι οποίοι θα προσεγγίζουν τα 190.000 τ.μ. και λιμενολεκάνη με 195.000 τ.μ.. 

Τα βασικά εξωτερικά λιμενικά έργα αποτελούνται από τον προσήνεμο μώλο μήκους 1.370 μέτρων, τον υπήνεμο μώλο μήκους 300 μέτρων, κρηπιδώματα για την παραβολή σκαφών συνολικού μήκους 1.800 μέτρων, κωπηλατοδρόμιο στην εκβολή του Γιόφυρου ποταμού, μήκους περίπου 850 μέτρων, όπου θα εξυπηρετούνται όλες οι ναυταθλητικές δραστηριότητες.

Όσον αφορά τις κτιριακές εγκαταστάσεις, προβλέπονται οικοδομικά τετράγωνα συνολικής επιφάνειας 30.000 τ.μ., οι οποίοι περιλαμβάνουν χώρους αναψυχής και πολιτισμού, κτίρια διοίκησης, ξενοδοχειακή μονάδα και καταστήματα.

Οι χώροι πρασίνου φτάνουν του 13.500 τ.μ. , τα θεματικά πάρκα προσεγγίζουν τα 13.500 τ.μ. ενώ οι ελεύθεροι χώροι, μεταξύ των οποίων οι συγκοινωνιακές υποδομές, θα αγγίζουν τις 145.000 τ.μ..

Η δυναμικότητα της μαρίνας, θα προσεγγίζει τα 1.000 σκάφη διαφόρων ειδών και οι θέσεις στάθμευσης για τους επισκέπτες θα υπερβαίνει τις 1.500 θέσεις ενώ γα την οδική σύνδεση του λιμένα, προβλέπεται νέα πεζογέφυρα μήκους 180 μέτρων. 

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εκσυγχρονίζεται ο μηχανολογικός εξοπλισμός στο λιμάνι του Ηρακλείου
Στον εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού του εξοπλισμού προχωρά ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου, με την προμήθεια δύο νέων περονοφόρων οχημάτων. Τα νέα οχήματα, ανυψωτικής ικανότητας πέντε τόνων, πρόκειται να...
Εκσυγχρονίζεται ο μηχανολογικός εξοπλισμός στο λιμάνι του Ηρακλείου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αποχή από τους εργαζομένους στο λιμάνι Ηρακλείου
Σε προειδοποιητική αποχή από την εργασία τους προχωρούν οι εργαζόμενοι, την Κυριακή 21 Οκτωβρίου στα 10 περιφερειακά λιμάνια της χώρας, μεταξύ αυτών και στο λιμάνι Ηρακλείου, ζητώντας υπογραφή συλλογικής...
Αποχή από τους εργαζομένους στο λιμάνι Ηρακλείου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Άσκηση ασφαλείας στο λιμάνι του Ηρακλείου
Μεγάλης έκτασης άσκηση ασφαλείας στη Λιμενική Εγκατάσταση του Λιμένα Ηρακλείου, πραγματοποίησε ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου, με σκοπό την προετοιμασία του Οργανισμού και του προσωπικού, με καθήκοντα...
Άσκηση ασφαλείας στο λιμάνι του Ηρακλείου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εργατικό ατύχημα με λιμενεργάτη στο λιμάνι του Ηρακλείου
Εργατικό ατύχημα με τραυματισμό ενός λιμενεργάτη σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο λιμάνι του Ηρακλείου. Πρόκειται για για έναν 56χρονο άνδρα, ο οποίος τραυματίστηκε από συρματόσχοινο κατά τη διάρκεια...
Εργατικό ατύχημα με λιμενεργάτη στο λιμάνι του Ηρακλείου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Από τις 29 Ιουνίου τα δρομολόγια Θεσσαλονίκη - Ηράκλειο
Στις 29 Ιουνίου ξεκινούν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από Θεσσαλονίκη - Ηράκλειο, μέσω Σκιάθου και Κυκλάδων, τα οποία θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη και Παρασκευή στις 17.00 από το πλοίο «Aqua Blue» της Seajets...
Από τις 29 Ιουνίου τα δρομολόγια Θεσσαλονίκη - Ηράκλειο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: Εγκαινιάστηκε η γραμμή Κρήτη - Ραφήνα, μέσω Κυκλάδων
Ανήμερα της Πρωτομαγιάς πραγματοποιήθηκε η τελετή του αγιασμού στο πλοίο «SUPERFERRY» της Golden Star Ferries, το οποίο θα εκτελεί την ακτοπλοϊκή γραμμή Ραφήνα-...
Ηράκλειο: Εγκαινιάστηκε η γραμμή Κρήτη - Ραφήνα, μέσω Κυκλάδων

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας