Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αλλαγή σκυτάλης στο ΤΕΕ/ΤΑΚ, με την πρώτη γυναίκα πρόεδρο

Η νέα πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΑΚ Ειρήνη Βρέντζου

Αλλαγή σκυτάλης στο ΤΕΕ/ΤΑΚ, με την πρώτη γυναίκα πρόεδρο

 • A-
 • A+

Την προεδρεία του ΤΕΕ/ΤΑΚ αναλαμβάνει η Ειρήνη Βρέντζου, στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ ΑΜΑΚ και ΑΠΡΟΣΥΜΗ, σύμφωνα με την οποία κατά το μισό της θητείας την προεδρία κατείχε ο Γ. Χαρωνίτης, με την Ε. Βρέντζου να τον διαδέχεται για το δεύτερο μισό. Είναι η πρώτη φορά που την προεδρεία του ΤΕΕ/ΤΑΚ αναλαμβάνει γυναίκα μηχανικός.

Μετά την ειδική Συνεδρίαση της Αντιπροσωπείας του Τμήματος της 7ης Μαΐου για την εκλογή νέου αντιπροέδρου της αντιπροσωπείας και προεδρείου της Διοικούσας Επιτροπής του Τμήματος Ανατολικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, η σύνθεση των οργάνων του ΤΕΕ/ΤΑΚ έχει ως εξής :

Προεδρείο Αντιπροσωπείας ΤΕΕ/ΤΑΚ:

 • ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Χαράλαμπος Κουτρούλης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
 • ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Εμμανουήλ Βοσκάκης, Πολιτικός Μηχανικός
 • ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Ιωάννης Σχινάς, Αγρ. Τοπογράφος Μηχανικός

Διοικούσα Επιτροπή ΤΕΕ/ΤΑΚ:

 • ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ειρήνη Βρέντζου, Πολιτικός Μηχανικός
 • ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ιωάννης Αναγνώστου, Πολιτικός Μηχανικός
 • ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Δημήτριος Ρομπογιαννάκης, Πολιτικός Μηχανικός
 • ΜΕΛΗ: Γεώργιος Αγαπάκης, Αγρ. Τοπογράφος Μηχανικός, Μιχαήλ Βασιλείου, Πολιτικός Μηχανικός, Μιχαήλ Γολοβάνης, Πολιτικός Μηχανικός, Ευαγγελία (Εύα) Κοκκινίδου, Αρχιτέκτων, Κωνσταντίνος Μπάκιντας, Αγρ. Τοπογράφος Μηχανικός, Χαρά Τριαματάκη, Πολιτικός Μηχανικός

Τη θέση της γενικής γραμματέως που κατείχε η Ειρήνη Βρέντζου και μένει κενή, τα καθήκοντα αυτά αναλαμβάνει ο Δημήτρης Ρομπογιαννάκης.

Στην σχετική ανακοίνωση της αντιπροσωπείας της ΑΜΑΚ αναφέρονται τα εξής:

Δέκα οκτώ χρόνια μετά την ίδρυση της παράταξης Αυτόνομοι Μηχανικοί Ανατολικής Κρήτης (ΑΜΑΚ), χρόνια συνεχούς και αγωνιστικής παρουσίας στα δρώμενα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, η ΑΜΑΚ με την εκλογή της συναδέλφου Ειρήνης Βρέντζου στο αξίωμα της Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής, αναλαμβάνει την αυξημένη ευθύνη της διοίκησης του Τμήματος.

Ευθύνη, που της εμπιστεύτηκαν οι μηχανικοί της Ανατολικής Κρήτης, σε επανειλημμένες εκλογικές αναμετρήσεις, στις οποίες η ΑΜΑΚ, μια αυτόνομη κομματικά παράταξη, αναδείχτηκε πρώτη δύναμη, με εξαιρετικά ποσοστά και μετά από την εκτίμηση που χαίρει ανάμεσα στους συναδέλφους όλων των χώρων, επειδή αποδεικνύει στην πράξη ότι λειτουργεί, χωρίς
δεσμεύσεις, χωρίς εκπτώσεις, χωρίς εξαρτήσεις.

Στην σημερινή συγκυρία, όπου η κοινωνία εκβιάζεται να συμβιβαστεί με την απορρύθμιση στις εργασιακές σχέσεις, στο φορολογικό και στο ασφαλιστικό, όπου τα προβλήματα των μηχανικών, ιδιαίτερα των νέων, είναι τεράστια τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα και η ανεργία και η μετανάστευση είναι μια πραγματικότητα, η ΑΜΑΚ με αυξημένη θεσμική ευθύνη θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μηχανικών στο ΤΕΕ/ΤΑΚ.

Άποψη μας είναι ότι:

 1. την κρίση μπορεί να την ανατρέψει μόνο μια άλλου τύπου ανάπτυξη, που θα βασίζεται στη φυσιογνωμία και τις δυνάμεις της περιφέρειας, δίνοντας δουλειά και φέρνοντας πρόοδο,
 2. το ΤΕΕ μπορεί και πρέπει να σταθεί δίπλα στο μηχανικό, την καθημερινότητα του, τις ανησυχίες του, τα όνειρά του,
 3. το ΤΕΕ μπορεί να ανακτήσει το κύρος του αν μετατραπεί από σύμβουλος της κυβέρνησης σε σύμβουλο της κοινωνίας,
 4. η ανασυγκρότηση του ΤΕΕ και η δημοκρατική και συμμετοχική λειτουργία του αποτελεί το πρώτο και αναγκαίο βήμα.

Ο νέος θεσμικός ρόλος που αναλαμβάνουμε, αγωνιζόμαστε να είναι χρήσιμος για την μεγάλη πλειοψηφία των μηχανικών, αλλά και την τοπική κοινωνία.

Όλοι μαζί, συλλογικά, θα διεκδικήσουμε δουλειά κι αξιοπρέπεια, σ’ ένα καλύτερο κόσμο.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΤΕΕ ΤΑΚ: Ζητούν μέτρα και ενίσχυση του κλάδου των μηχανικών
Επιστολή προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, απέστειλε το Τμήμα Ανατολικής Κρήτης (ΤΑΚ) του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), ζητώντας άμεσα μέτρα για την ενίσχυση του κλάδου των μηχανικών.
ΤΕΕ ΤΑΚ: Ζητούν μέτρα και ενίσχυση του κλάδου των μηχανικών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: «Καμπανάκι» από το ΤΕΕ -TAK για τον κόλπο του Δερματά
Το ΤΕΕ/ΤΑΚ ζητά από τον Δήμο Ηρακλείου να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τον αποχαρακτηρισμό της περιοχής ως τουριστικός λιμένας, καθώς και να αρθεί η επικινδυνότητα του έργου.
Ηράκλειο: «Καμπανάκι» από το ΤΕΕ -TAK για τον κόλπο του Δερματά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ένας νεκρός και δύο σοβαρά τραυματίες σε τροχαία στην Κρήτη
Στους εννέα έφτασαν πλέον οι νεκροί από τροχαία στην Κρήτη για φέτος, καθώς ένας ακόμη άνθρωπος έχασε τη ζωή του στο Γεράνι Χανίων. Το θύμα, ένας 32 Σουηδός, συγκρούστηκε με σταθμευμένο όχημα, με αποτέλεσμα...
Ένας νεκρός και δύο σοβαρά τραυματίες σε τροχαία στην Κρήτη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: Επίσημη πρώτη για την Επιτροπή Προσβασιμότητας
Την Τετάρτη το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Προσβασιμότητας του Δήμου Ηρακλείου, η οποία θα ασχολείται με θέματα στρατηγικής ευαισθητοποίησης πολιτών και θέματα εφαρμογής...
Ηράκλειο: Επίσημη πρώτη για την Επιτροπή Προσβασιμότητας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σε λειτουργία η Περιφερειακή Διεύθυνση Ιθαγένειας Κρήτης
Ξεκίνησε τη λειτουργία της η Περιφερειακή Διεύθυνση Ιθαγένειας Κρήτης του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο θα έχει έδρα το Ηράκλειο και τμήματα στους νομούς Χανίων, Ρεθύμνης και Λασιθίου. Αντικείμενο της...
Σε λειτουργία η Περιφερειακή Διεύθυνση Ιθαγένειας Κρήτης

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας