• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  10°C 6.4°C / 11.9°C
  2 BF
  79%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  6°C 3.5°C / 7.4°C
  4 BF
  60%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 7.7°C / 9.4°C
  1 BF
  81%
 • Ιωάννινα
  Αραιές νεφώσεις
  5°C 1.9°C / 5.0°C
  1 BF
  79%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  6°C 5.9°C / 6.9°C
  3 BF
  75%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  4°C 2.9°C / 5.0°C
  0 BF
  75%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  1°C 1.4°C / 1.4°C
  3 BF
  64%
 • Αγρίνιο
  Αραιές νεφώσεις
  4°C 4.1°C / 4.1°C
  1 BF
  88%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  12°C 11.4°C / 12.8°C
  4 BF
  78%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  8°C 7.9°C / 9.0°C
  1 BF
  87%
 • Ερμούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  12°C 8.8°C / 12.4°C
  2 BF
  64%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  7°C 6.8°C / 6.8°C
  3 BF
  61%
 • Κεφαλονιά
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 11.2°C / 11.2°C
  1 BF
  71%
 • Λάρισα
  Αραιές νεφώσεις
  5°C 4.5°C / 4.9°C
  0 BF
  93%
 • Λαμία
  Αραιές νεφώσεις
  8°C 3.5°C / 8.8°C
  1 BF
  78%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  14°C 13.8°C / 13.8°C
  1 BF
  67%
 • Χαλκίδα
  Σποραδικές νεφώσεις
  6°C 4.8°C / 11.0°C
  0 BF
  84%
 • Καβάλα
  Αραιές νεφώσεις
  7°C 6.6°C / 6.6°C
  2 BF
  91%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  4°C 3.6°C / 6.7°C
  1 BF
  78%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  3°C 2.6°C / 2.6°C
  2 BF
  73%

«Άκυρο» στην πρόσκληση της Fraport από φορείς των Χανίων

 • A-
 • A+

Την πρόσκληση της Fraport στην εκδήλωση με θέμα την παρουσίαση των σχεδίων για την ανάπτυξη και αναβάθμιση του αεροδρομίου Χανίων, απέρριψαν ο Εμπορικός Σύλλογος και το Εργατικό Κέντρο Χανίων.

Οι έμποροι κάνουν λόγο για μια προσχηματική σύσκεψη που βάζει δήθεν θέμα για «ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό» ενώ τα πραγματικά σχέδια της γερμανική εταιρίας είναι η απρόσκοπτη κερδοφορία.

Τέλος ο Εμπορικός Σύλλογος αναφέρει ότι η ζημιά έχει ήδη γίνει στην τοπική κοινωνία των Χανίων, με τις αυξήσεις των τελών και την μη τήρηση των συμφωνηθέντων από πλευράς Fraport, υπογραμμίζοντας ότι η «ιδιωτικοποίηση αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι είναι αντίθετη με τα συμφέροντα και τις ανάγκες των εργαζομένων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων:

Το Διοικητικό Συμβούλιο  του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων  στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε  στις 17/4/2018 συζήτησε το κάλεσμα της Γερμανικής Εταιρείας FRAPORT ΕΛΛΑΣ  να παραστούμε στην εκδήλωση που διοργανώνει την Πέμπτη 19/4/2018 σε ξενοδοχείο  των Χανίων με θέμα την παρουσίαση των σχεδίων για την ανάπτυξη και αναβάθμιση του αεροδρομίου Χανίων Ι.Δασκαλογιάννης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο  του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων πολύ πριν την πώληση των 14  αεροδρομίων από την Κυβέρνηση στην FRAPORT ΕΛΛΑΣ, είχε καταθέσει την άποψη του και ζητούσε να σταματήσει το έγκλημα-πώληση  γιατί θα είχε αρνητικές συνέπειες και για τον Χανιώτικο λαό. Η ζημιά φαίνεται ήδη στην Χανιώτικη οικονομία  και είναι μόνο η αρχή ενός σχεδίου που υπηρετεί και εξυπηρετεί  το μεγάλο τουριστικό – εμπορικό κεφάλαιο και όχι τις μικρές εμπορικές και μικρές τουριστικές επιχειρήσεις που είναι ακόμα  η πλειοψηφία και συμβάλουν τα μέγιστα στην τοπική οικονομία.

Είναι γεγονός αδιάψευστο ότι η πώληση αεροδρομίων λιμανιών και σιδηρόδρομων αποτελεί βασική επιδίωξη ντόπιων και ξένων μονοπωλιακών ομίλων που στόχο έχουν τα συσσωρευμένα κεφάλαια τους να επενδυθούν σε νέους πιο αποδοτικούς τομείς με καλύτερους όρους και με μεγαλύτερη κερδοφορία.

Γι αυτό δεν διστάζουν να παίρνουν με οποιοδήποτε τρόπο την πολιτική που τους εξυπηρετεί αδιαφορώντας για τις τοπικές οικονομίες, για εργασιακές σχέσεις ακόμα και για ζητήματα ασφάλειας αφού η εντατικοποίηση της εργασίας δημιουργεί τέτοια ζητήματα.

Η ιδιωτικοποίηση αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι είναι αντίθετη με τα συμφέροντα και τις ανάγκες των αυτοαπασχολούμενων και των εργαζομένων  του Χανιώτικου λαού. Τα κέρδη των εταιρειών και  η εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων  δεν μπορούν να συμβαδίζουν με τις σύγχρονες ανάγκες του λαού. Η θέση μας είναι  ξεκάθαρη. Τα αεροδρόμια ,  οι μεταφορές, η ενέργεια (κ.α.) πρέπει να είναι δημόσια – λαϊκή περιουσία. Αρκετά έχει πληρώσει και ο Χανιώτικος λαός.

Πρέπει λοιπόν να είναι δημόσια, να εξυπηρετούν τον λαό στην καθημερινότητα του με γνώμονατις σύγχρονες ανάγκες μας και την ασφάλεια μας. 

Με αυτό το σκεπτικό δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σε μια προσχηματική σύσκεψη που βάζει δήθεν θέμα για «ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό». Μάλλον ψάχνει συνένοχους για να νομιμοποιήσει τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις της για την απρόσκοπτη κερδοφορία πάνω στις πλάτες μας.

Το  Εργατικό Κέντρο καλεί τους Χανιώτες, το απόγευμα της Πέμπτης, έξω από το Ξενοδοχείο ΣΑΜΑΡΙΑ, που θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη της Fraport, για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο ξεπούλημα των αεροδρομίων και της δημόσιας περιουσίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατ/κού Κέντρου Νομού Χανίων στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 18/4/2018 συζήτησε το κάλεσμα της Γερμανικής Εταιρείας FRAPORT ΕΛΛΑΣ να παραστεί στην εκδήλωση που διοργανώνει την Πέμπτη 19/4/2018 σε ξενοδοχείο των Χανίων με θέμα την παρουσίαση των σχεδίων για την ανάπτυξη του αεροδρομίου Χανίων Ι.Δασκαλογιάννης.

Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατ/κού Κέντρου Νομού Χανίων πολύ πριν την πώληση των 14 αεροδρομίων από την Κυβέρνηση στην FRAPORT ΕΛΛΑΣ είχε καταθέσει την άποψη του και ζητούσε να σταματήσει το έγκλημα-πώληση γιατί θα είχε αρνητικές επιπτώσεις για την πόλη των Χανίων.

Η εκχώρηση του δημόσιου πλούτου ,των κρατικών δομών αλλά και των κάθε είδους υπηρεσιών στο ιδιωτικό κεφάλαιο βλάπτει σοβαρά τα συμφέροντα των πολιτών και της κοινωνίας που θέλει να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον.

Η ζημιά φαίνεται ήδη στην Χανιώτικη οικονομία και είναι μόνο η αρχή ενός σχεδίου που υπηρετεί και εξυπηρετεί το μεγάλο τουριστικό –εμπορικό κεφάλαιο και όχι τις μικρές εμπορικές και μικρές τουριστικές επιχειρήσεις που είναι ακόμα η πλειοψηφία και συμβάλουν τα μέγιστα στην τοπική οικονομία.

Έχει αποδειχθεί πολλές φορές στο παρελθόν ότι η παραχώρηση, ενοικίαση και άλλες φορές πώληση της δημόσιας περιουσίας είναι εις βάρος της ανάπτυξης και της ευημερίας των τοπικών κοινωνιών αλλά και του δημόσιου συμφέροντος. Για αυτό οι ντόπιοι και ξένοι μονοπωλιακοί όμιλοι δεν διστάζουν να παίρνουν με οποιοδήποτε τρόπο την πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους, αδιαφορώντας για τις τοπικές οικονομίες, για εργασιακές σχέσεις ακόμα και για ζητήματα ασφάλειας αφού η εντατικοποίηση της εργασίας δημιουργεί τέτοια ζητήματα.

Η ιδιωτικοποίηση αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι είναι αντίθετη με τα συμφέροντα και τις ανάγκες των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων του χανιώτικου λαού. Τα κέρδη των εταιρειών και η εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων δεν συμβαδίζουν με τις σύγχρονες ανάγκες του λαού. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Τα αεροδρόμια , οι μεταφορές, η ενέργεια κ.ά. πρέπει να είναι δημόσια – λαϊκή περιουσία.

Αρκετά έχει πληρώσει και ο χανιώτικος λαός. Είναι σαφές ότι πρέπει να είναι δημόσια, να εξυπηρετούν τον λαό στην καθημερινότητα του με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες του και την ασφάλειά του.

Επομένως, δεν μπορούμε να λάβουμε μέρος σε μια προσχηματική σύσκεψη που βάζει δήθεν θέμα για «ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό». Μάλλον ψάχνει συνένοχους για να νομιμοποιήσει τα συμφέροντα και τους σκοπούς της για την απρόσκοπτη κερδοφορία πάνω στις πλάτες μας.

Καλούμε όλους τους Χανιώτες,-εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους,- να δώσουν το παρόν στο ξενοδοχείο «ΣΑΜΑΡΙΑ» αύριο στις 5 η ώρα που θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη της Fraport, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την αντίθεσή τους στο ξεπούλημα των αεροδρομίων και της δημόσιας περιουσίας.

«Η πολιτική της Fraport μείωσε τον αριθμό αφίξεων»

Επιστολή προς την Fraport Greece απέστειλε ο Σύλλογος Ενοικιαζόμενων Αυτοκινήτων Χανίων, επισημαίνοντας ότι η πολιτική της «καθιστά το αεροδρόμιο Χανίων ένα δευτερεύον εποχικό τουριστικό αεροδρόμιο, συμπληρωματικό του Ηρακλείου».

Όπως τονίζεται στην σχετική επιστολή, με τις ενέργειές της, η γερμανική εταιρία μείωσε το ωράριο λειτουργίας του αεροδρομίου Χανίων και μετατρέπει τα Χανιά σε «τουριστική αποικία τεσσάρων μηνών».

Επίσης, σύμφωνα με τον Σύλλογο Ενοικιαζόμενων Αυτοκινήτων, οι ακριβές χρεώσεις και η αύξηση των τελών, όχι μόνο επιβάρυνε και τους πολίτες, αλλά οδήγησε και στην αποχώρηση από τα Χανιά της εταιρίας χαμηλού κόστους Ryanair.

Ο Σύλλογος Ενοικιαζόμενων Αυτοκινήτων Χανίων ζητάει από τη Fraport:

 1. Να διατηρήσει τον αναπτυξιακό κοινωνικό νησιωτικό και εθνικό του ρόλο.
 2. Να παραμείνει φθηνό και ανταγωνιστικό.
 3. Να συνεχίσει την αυξητική τάση επιβατών.
 4. Να διατηρήσει όλες τις αεροπορικές εταιρείες που έχουν επιλέξει τα Χανιά και να προσελκύσει ακόμα περισσότερες.
 5. Να επεκτείνει την περίοδο λειτουργίας του ώστε να δέχεται διεθνείς πτήσεις σε δωδεκάμηνη βάση.
 6. Να μην δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού και μονοπωλίου στην εμπορική τουριστική και αεροπορική δραστηριότητα.

και καλεί την κυβέρνηση, την τοπική αυτοδιοίκηση και όλους τους αρμοδίους, να ασκήσουν πίεση προς οποιαδήποτε κατεύθυνση ώστε επιτέλους η FraportGreece να δεσμευτεί δημόσια για αυτά τα θέματα.

Αναλυτικά η επιστολή του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Αυτοκινήτων Χανίων:

Τον Ιανουάριο του 2015 κατά την επίσκεψη κλιμακίων της FraportGreece, επιδόθηκε μια ανοικτή επιστολή.  Αρχές Απρίλιου του 2017 δημοσιεύτηκε ξανά στα τοπικά μέσα.

Στην επιστολή μεταξύ των άλλων αναφερόταν ότι:

Το αεροδρόμιο των Χανίων τα τελευταία χρόνια έπαιξε σημαντικό ρόλο για την ανάπτυξη, την ευημερία και την κοινωνική συνοχή του νομού και περιόρισε τις συνέπειες της κρίσης.

Επιβεβαίωση είναι  ότι οι αφίξεις από 874.869 το 2011, εκτοξεύθηκαν στις 1.486.277 το 2016. Θεαματική αύξηση 70%.(Πηγή ΥΠΑ)

Τα παραπάνω θεαματικά αποτελέσματα προήλθαν από επίπονη, συνεχή και συντονισμένη δουλειά και συνεργασία, των επαγγελματιών, των πολιτών και των θεσμικών φορέων του νομού Χανίων.  Όλοι εμείς οι μη ειδικοί (ερασιτέχνες ) καταφέραμε ένα μικρό θαύμα!

Ζητήθηκαν τότε λοιπόν από την FraportGreece τα παρακάτω:

Το αεροδρόμιο Χανίων πρέπει:

 1. Να διατηρήσει τον αναπτυξιακό κοινωνικό νησιωτικό και εθνικό του ρόλο.
 2. Να παραμείνει φθηνό και ανταγωνιστικό.
 3. Να συνεχίσει την αυξητική τάση επιβατών.
 4. Να διατηρήσει όλες τις αεροπορικές εταιρείες που έχουν επιλέξει τα Χανιά και να προσελκύσει ακόμα περισσότερες.
 5. Να επεκτείνει την περίοδο λειτουργίας του ώστε να δέχεται διεθνείς πτήσεις σε δωδεκάμηνη βάση.
 6. Να μην δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού και μονοπωλίου στην εμπορική τουριστική και αεροπορική δραστηριότητα.

Το αεροδρόμιο Χανίων σαν πύλη εισόδου της Δυτικής Κρήτης από το 2017 εισέρχεται σε μια νέα φάση.

Ιδιωτικοποιείται και παραχωρείται για τα επόμενα τουλάχιστον 40 χρόνια στην FraportGreece.

Με βάση τις ενδείξεις – διαρροές – πληροφορίες δεν υπάρχει καμία δέσμευση για τα παραπάνω από την μεριά της FraportGreece (το αντίθετο μάλιστα). Φαίνεται να επικρατεί η λογική και το μοντέλο:

Ακριβές χρεώσεις και τέλη, άρα υπερβολικά κέρδη για την επιχείρηση και το δημόσιο, και λίγοι επιβάτες-επισκέπτες, δηλαδή καταστροφικό για την πραγματική οικονομία.

Ας απαντήσουμε επιτέλους στο ερώτημα υψηλοί φόροι με λίγους επιβάτες ή χαμηλοί φόροι με πολλούς επιβάτες – επισκέπτες.

Επιτέλους όταν ζητάμε μείωση φόρων,ζητάμε μείωση φόρων παντού.

Καλούσαμε τότε και εξακολουθούμε να καλούμε:

Την κυβέρνηση
Τους τοπικούς βουλευτές
Τους εκπροσώπους της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης
Τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Τα τοπικά Επιμελητήρια
Τους επαγγελματικούς φορείς του τουρισμού και της επιχειρηματικότητας
Συλλογικότητες αλλά και τους ιδιώτες που συμμετέχουν στην δημόσια συζήτηση.
Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Να ασκήσουν πίεση προς οποιαδήποτε κατεύθυνση ώστε επιτέλους η FraportGreece να δεσμευτεί δημόσια για τα παραπάνω 6 σημεία.

Οποιαδήποτε ενέργεια η οποία δεν θα ανταποκρίνεται στις παραπάνω προκλήσεις θεωρείται ότι δεν προσφέρει ανάπτυξη στο κοινωνικό σύνολο αλλά  οπισθοδρόμηση και θα είναι επιζήμια  για τα συμφέροντα της Δυτικής Κρήτης και των επόμενων γενεών.”

Δυστυχώς  όλες οι ανησυχίες μας όχι μόνο  επαληθεύτηκαν αλλά από τέλη Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2018 έχει  προβεί σε νέες αυξήσεις και εφαρμόζει πολιτικές αντικινήτρων.

Με αφορμή δε τα τελευταία γεγονότα είναι πλέον σαφές ότι η πολιτική της Fraport Greece καθιστά το αεροδρόμιο Χανίων  ένα δευτερεύον εποχικό τουριστικό αεροδρόμιο συμπληρωματικό του Ηρακλείου. Θα καταστήσει δε τα Χανιά τουριστική αποικία 4 μηνών.

Φτάνουν πια οι μακέτες τα έργα και τα ευχολόγια για την καλύτερη διαχείριση  της κίνησης την υψηλή περίοδο.

Η Fraport Greece Πρέπει να απαντήσει και να δεσμευτεί σήμερακιόλας ότι:

Εκτός από τα 6 σημεία που προαναφέραμε και στα παρακάτω.

Από αύριο θα επαναφέρει  το αεροδρόμιοΧανίων σε καθεστώς 24ης  λειτουργίας καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου

Να απαντήσει και να δεσμευτεί  στο πόσους παραπάνω επιβάτες, σε σχέση με το 2016, θα μεταφέρει  με προγραμματισμένες πτήσεις Legacy και  lowcost αεροπορικών εταιρειών.

Με εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις τόσο τον προσεχή Χειμώνα και κάθε Χειμώνα (τουλάχιστον 50% αύξηση δηλαδή 10.000 επιπλέον επιβάτες εξωτερικού καθ’ όλη την διάρκεια του Χειμώνα)

Όσο και την προσεχή χαμηλή περίοδο Απρίλιου, Μαΐου Οκτώβριου. (Τουλάχιστον 30% αύξηση δηλαδή 80.000 επιπλέον επιβάτες εξωτερικού)

Το Business Plan της Fraport Greece (Σύνθετος ρυθμός ετησίας ανάπτυξηςCAGR) του  3,78% είναι μόνο για τους μετόχους, όχι για τις δυνατότητες του Νομού.

Δεν θέλουμε μόνο καθαρό αεροδρόμιο άλλα γεμάτο επιβάτες ΟΛΟ το χρόνο. Οι κατά καιρούς προτάσεις μας αγνοήθηκαν. Είμαστε διατεθειμένοι να τις επαναφέρουμε. Αναμένουμε να ακούσουμε όχι ότι δεν γίνεται, αλλά πως γίνεται.

Αν η πολιτική της Fraport Greece συνεχίσει να είναι εχθρική προς τα συμφέροντα του τόπου, ως τέτοια θα αντιμετωπιστεί.

«Οι ιδιωτικοποιήσεις βλάπτουν την κοινωνία και τους εργαζόμενους»

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση νομού Χανίων καλεί τους πολίτες να δραστηριοποιηθούν ενεργά, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου Χανίων και ζητάνε από τους πολιτικούς και τους αυτοδιοικητικούς να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της περιοχής και των πολιτών.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Η εκχώρηση του δημόσιου πλούτου, των κρατικών δομών αλλά και των κάθε είδους υπηρεσιών στο ιδιωτικό κεφάλαιο βλάπτει σοβαρά τα συμφέροντα των πολιτών και της κοινωνίας που θέλει να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον.

Έχει αποδειχθεί πολλάκις στο παρελθόν ότι η παραχώρηση, ενοικίαση και άλλες φορές πώληση της δημόσιας περιουσίας είναι εις βάρος της ανάπτυξης και της ευημερίας των τοπικών κοινωνιών αλλά και του δημόσιου συμφέροντος.

Σαν εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, ζούμε από πρώτο χέρι  τις αρνητικές επιπτώσεις της παράδοσης  των υπηρεσιών της καθαριότητας (και όχι μόνο)  των Δήμων σε εργολάβους.

Σαν κάτοικοι  των Χανίων ζούμε εδώ και καιρό όλα τα αρνητικά επακόλουθα της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου «Γιάννης Δασκαλογιάννης». Η Fraport καθημερινά αποδεικνύει πως πάνω από τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και των ανθρώπων της βάζει τα κέρδη της. Η αύξηση των τελών και των επιβαρύνσεων, τα παιχνίδια και ο ανταγωνισμός με τις εταιρίες χαμηλού κόστους, η αναστολή της 24ωρης  λειτουργίας  του αεροδρομίου τους χειμερινούς μήνες αναδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου της πόλης μας.

Ενώνουμε λοιπόν και εμείς την φωνή διαμαρτυρίας μας με αυτές των εκατοντάδων Χανιωτών πολιτών και ζητάμε οι πολιτικοί  και αυτοδιοικητικοί εκπρόσωποι του νομού μας να πράξουν τα αυτονόητα και να υπερασπιστούν, έστω και τώρα, τα συμφέροντα του τόπου μας και των κατοίκων του.

Καλούμε όμως και τους εργαζόμενους και τους πολίτες να ενεργοποιηθούν και έμπρακτα και δυναμικά να δείξουν την αντίθεση τους στο ξεπούλημα και την ιδιωτικοποίηση και του αεροδρομίου του τόπου μας.

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χανιά: Αύξηση της κίνησης στο αεροδρόμιο «Ι. Δασκαλογιάννης», τον Ιούλιο
Αύξηση 235,2%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, παρουσίασε τον Ιούλιο η κίνηση επιβατών στο αεροδρόμιο «Ι. Δασκαλογιάννης» των Χανίων.
Χανιά: Αύξηση της κίνησης στο αεροδρόμιο «Ι. Δασκαλογιάννης», τον Ιούλιο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πτώση στην κίνηση επιβατών στο αεροδρόμιο Χανίων για το 2018
Πάνω από 3 εκατ. επιβάτες διακινήθηκαν το 2018 στο αεροδρόμιο Χανίων, σημειώνοντας μείωση 1,1 %, σε σχέση με το 2017. Η μείωση στις πτήσεις εσωτερικού έφτασε το 22,2% ενώ 6,8% ήταν η αύξηση στην κίνηση στις...
Πτώση στην κίνηση επιβατών στο αεροδρόμιο Χανίων για το 2018
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χανιά: Ζητούν καλύτερη σύνδεση του αεροδρομίου με τον νέο ΒΟΑΚ
Να συμπεριληφθεί στο έργο του νέου ΒΟΑΚ και η οδική αναβάθμιση της σύνδεσης μεταξύ του αερολιμένα Χανίων με τον Βόρειο Οδικό Άξονα, ζήτησαν με αναφορά τους στον υπουργό Υποδομών οι βουλευτές Χανίων, Βάλια...
Χανιά: Ζητούν καλύτερη σύνδεση του αεροδρομίου με τον νέο ΒΟΑΚ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χανιά: Χαράτσι της Fraport για το πάρκινγκ των εργαζομένων
Έντονες αντιδράσεις στις τάξεις των εργαζομένων στο αεροδρόμιο Χανίων, προκάλεσε η κίνηση της Fraport να τους επιβάλει χαράτσι 20 € για τη χρήση του πάρκινγκ. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται καθώς μέχρι...
Χανιά: Χαράτσι της Fraport για το πάρκινγκ των εργαζομένων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αυξάνει τα τέλη στο αεροδρόμιο Χανίων η Fraport
Σε αύξηση των τελών διαχείρισης του αεροδρομίου των Χανίων, προχωρεί η Fraport Greece από τη 1 Απριλίου του 2019. Το ύψος των τελών αναμένεται να διαμορφωθεί σε 18,5€ ανά αναχωρούντα επιβάτη, από 13€ που είναι...
Αυξάνει τα τέλη στο αεροδρόμιο Χανίων η Fraport
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αεροδρόμιο Χανίων: Μείωση της κίνησης κατά 2,3% τον μήνα Αύγουστο
Το μοναδικό αεροδρόμιο από τα 14 τα οποία διαχειρίζεται η Fraport Greece, το οποίο σημείωσε μείωση στην κίνηση για τον μήνα Αύγουστο, ήταν αυτό των Χανίων. Το αεροδρόμιο παρουσιάζει μείωση της κίνησης της...
Αεροδρόμιο Χανίων: Μείωση της κίνησης κατά 2,3% τον μήνα Αύγουστο

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας