• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  31°C 29.3°C / 32.0°C
  4 BF
  46%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  33°C 31.6°C / 36.0°C
  4 BF
  38%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  34°C 34.4°C / 35.0°C
  2 BF
  30%
 • Ιωάννινα
  Σποραδικές νεφώσεις
  31°C 30.9°C / 30.9°C
  3 BF
  27%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  33°C 32.9°C / 33.5°C
  6 BF
  29%
 • Βέροια
  Ελαφρές νεφώσεις
  34°C 31.0°C / 36.2°C
  0 BF
  27%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  30°C 27.4°C / 32.6°C
  2 BF
  44%
 • Αγρίνιο
  Ελαφρές νεφώσεις
  32°C 32.4°C / 32.4°C
  4 BF
  18%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 26.8°C / 30.4°C
  4 BF
  63%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  30°C 29.9°C / 31.8°C
  3 BF
  54%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  28°C 28.4°C / 28.8°C
  2 BF
  61%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  28°C 27.9°C / 27.9°C
  3 BF
  65%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  35°C 34.9°C / 34.9°C
  4 BF
  29%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  33°C 31.2°C / 32.9°C
  4 BF
  27%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  31°C 30.6°C / 31.5°C
  2 BF
  39%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 28.8°C / 29.3°C
  4 BF
  71%
 • Χαλκίδα
  Σποραδικές νεφώσεις
  31°C 29.5°C / 31.5°C
  3 BF
  39%
 • Καβάλα
  Σποραδικές νεφώσεις
  34°C 32.3°C / 33.8°C
  3 BF
  34%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  33°C 31.7°C / 35.0°C
  3 BF
  31%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  31°C 31.3°C / 31.3°C
  1 BF
  29%

«Καμπανάκι» για τις ελλείψεις προσωπικού στις φυλακές Αγυιάς

 • A-
 • A+

Για σοβαρή έλλειψη προσωπικού στις φυλακές της Αγυιάς στα Χανιά, κάνει λόγο το Σωματείο Σωφρινιστικών Υπαλλήλων του καταστήματος, η οποία έχει σαν αποτέλεσμα να μην μπορούν να βγουν οι βάρδιες.

Επίσης κάνουν λόγο για σωματική και ψυχολογική εξάντληση των εργαζομένων ενώ σημειώνουν και την έλλειψη του απαραίτητου νοσηλευτικού προσωπικού, ικανού να σώσει μία ζωή σε περίπτωση ανάγκης.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση του  Σωματείου Σωφρινιστικών Υπαλλήλων:

Σας γνωρίζουμε ότι στο Κατάστημα μας πλέον βιώνουμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση λόγω της  έλλειψης προσωπικού και κυρίως των κλάδων φυλακτικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την εξάντληση αρκετών συναδέλφων μας, δηλώνοντας πλέον λόγω του φόρτου εργασίας ανήμποροι να ανταπεξέλθουν πλήρως στα καθήκοντα τους.

Έχουν συσσωρευτεί αρκετά οφειλόμενα ρεπό στους συναδέλφους του φυλακτικού προσωπικού και παρά την σωματική και ψυχολογική πίεση που δέχονται λόγω της σοβαρής έλλειψης προσωπικού, προσπαθούν καθημερινά για το καλύτερο του εργασιακού μας χώρου.

Δυστυχώς το περίεργο είναι ότι τρεις συνάδελφοι του φυλακτικού προσωπικού όπου και είχαν αποσπαστεί στο Κατάστημά μας για να συνδράμουν στην λειτουργία του επέστρεψαν στις οργανικές τους θέσεις.

Συγκεκριμένα:

 • Στο κατάστημά μας λειτουργούν 4 πτέρυγες και το control room όπου και για την ημερήσια κάλυψη τους χρειάζονται [20] είκοσι συνάδελφοι του φυλακτικού προσωπικού.
 • Σε καθημερινή βάση χρειάζονται κατά την πρωινή και μεσημεριανή βάρδια [5] πέντε γενικών υπηρεσιών για την συνοδεία κρατουμένων σε χώρους του Καταστήματος όπως ιατρείο, Δ/ντη κλπ και για την έρευνα μεταγόμενων κρατούμενων από και προς το Κατάστημά μας.
 • Απασχολούνται επίσης στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας και στο απογευματινό Σχολείο Ελληνικής Γλωσσομάθειας [2] δύο συνάδελφοι.
 • Κατά τις ημέρες και ώρες επισκεπτηρίου απασχολούνται [2] δύο συνάδελφοι για την έρευνα εισερχομένων ειδών από επισκέπτες που προορίζονται για τους κρατουμένους.
 • Στο κατάστημά μας υπάρχει 1 αρχιφύλακας, 1 υπαρχιφύλακας και 6 υπαρχιφυλακεύων με ημερήσια διαταγή οι οποίοι [4] τέσσερις από τους υπαρχιφύλακες καλύπτουν τις ημερήσιες βάρδιες.
 • Επίσης είναι αποσπασμένοι με ημερήσια διαταγή [αλλότρια καθήκοντα) σε θέσεις πάγιες για την ορθή λειτουργία της υπηρεσίας μας συνολικά 8 συνάδελφοι (1 μαγειρείο, 1 τεχνική υπηρεσία, 1 καντίνα ), 2 στην γραμματεία και [3] τρείς συνάδελφοι γυναίκες ως νοσηλευτικό προσωπικό. Δυστυχώς νοσηλευτές με ειδικότητα δεν υπάρχουν στο Κατάστημα μας όπου και κρατούνται 400 κρατούμενοι.
 • Οι 3 ανειδίκευτες νοσηλεύτριες [φύλακες που εκτελούν καθήκοντα νοσηλευτή] εκ των οποίων οι 2 είναι σε αναρρωτική άδεια και περιμένοντας από 1 άτομο να έχει επωμιστεί όλο τον φόρτο εργασίας στο συγκεκριμένο κομμάτι και με αλλότρια καθήκοντα όπου και τις έχουν ανατεθεί πρίν απο λίγο καιρό [15 Ιανουαρίου ]από τον Προϊστάμενο της Δ/νσης του Καταστήματος.

Θέλουμε να επισημάνουμε ό,τι στο ιατρείο εκτός από τις πρωϊνές ώρες δεν υπάρχει απογευματινός υπάλληλος [η διανομή των ψυχοφαρμάκων γίνεται από τους τοποθέτες των πτερυγών] άλλα και φυσικά τις ημέρες Σαββάτου και Κυριακής στο ιατρείο δεν υπάρχει κανείς.

Από τους 42 συνολικά συναδέλφους του φυλακτικού προσωπικού 1 [ένας] κάνει μόνιμα πρωί μαγειρείο αποθήκες, 1 [μία] κάνει χρέη εσωτερικού αγγελιοφόρου [βοηθός γραμματείας] και διανομή πρωινών φαρμάκων. Από τους 40 που απομένουν [3]τρείς βρίσκονται σε αναρρωτική άδεια, [1] ένας σε άνευ αποδοχών και [2] δύο σε άδεια ανατροφής τέκνου.

Οπότε καταλαβαίνετε ότι για να βγούν σε καθημερινή βάση οι βάρδιες είναι πολύ δύσκολο [6] έξι άτομα στην πρώτη νυκτερινή βάρδια και [6] έξι άτομα στην δεύτερη νυκτερινή βάρδια και μετά το ελάχιστο 10:00-12:00 το πρωί και 21:00-22:00 το απόγευμα.

Όμως πέραν των εξαντλημένων πλέον ατομικών ορίων των ελαχίστων υπαλλήλων που υπηρετούν αυτή τη στιγμή στο Κατάστημά μας, καταβάλουμε όλοι μας μηδενός εξαιρουμένου, τεράστια προσπάθεια για την ασφαλή και ομαλή λειτουργία του.

Βέβαια, κάποια στιγμή όταν δεν υπάρχει η απαραίτητη δυναμικότητα σε προσωπικό ενώ παράλληλα οι απαιτήσεις της Φυλακής αυξάνονται με αριθμητική πρόοδο, δεν θα βρεθούμε και πολύ μακριά από το λάθος κάτι που θα στοιχίσει το λιγότερο την επίρριψη ευθυνών σε υπαλλήλους που καθημερινά θυσιάζουν τον εαυτό τους στον βωμό του Υπηρεσιακού Καθήκοντος και μακάρι οι ευθύνες να μείνουν εκεί και να μην καταγράψουμε περιστατικά βίας κατά συναδέλφων από την πλευρά κάποιων ελαχίστων κρατουμένων που ως σκοπό έχουν την δημιουργία προβλημάτων.

Ως εκ τούτου, θα σας παρακαλέσουμε να εκτιμήσετε καταλλήλως τις προαναφερόμενες πραγματικά δύσκολες συνθήκες εργασίας για όλους μας, να τις αφουγκραστείτε και να τις αφομοιώσετε σαν να εργαζόσασταν και εσείς εδώ πέρα στην Φυλακή των Χανίων μαζί μας και χωρίς εμείς να έχουμε το δικαίωμα να σας υποδείξουμε τον τρόπο, βρείτε κατεπείγουσα λύση στο έντονο πρόβλημά μας ως προς την έλλειψη φυλακτικού προσωπικού, αλλά και ιδιαιτέρως να εργαστούν στο Κατάστημά μας ειδικευμένες νοσηλεύτριες ικανές να αντιμετωπίσουν και να σώσουν την ζωή κάποιου, ασχέτως αν αυτός είναι έγκλειστος, σε μία κρίσιμη στιγμή παρότι ευχόμαστε ποτέ να μην συμβεί κάτι τέτοιο και να κινδυνέψει κάποιος κρατούμενος ή υπάλληλος συνάνθρωπός μας.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χανιά: Τραυματίστηκε φρουρός των φυλακών Αγιάς
Ένας εξωτερικός φρουρός των φυλακών της Αγιάς στα Χανιά, τραυματίστηκε την Κυριακή το απόγευμα, στην προσπάθειά του να αποτρέψει δύο αγνώστους από το να πετάξουν μία τσάντα εντός των φυλακών. Ο φρουρός έπεσε...
Χανιά: Τραυματίστηκε φρουρός των φυλακών Αγιάς
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χανιά: Κρατούμενος αυτοκτόνησε στις φυλακές της Αγυιάς
Νεκρός βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου, ένας 36χρονος αλλοδαπός κρατούμενος, στο πειθαρχείο του σωφρονιστικού καταστήματος «ΚΡΗΤΗ 1», στην Αγυιά Χανίων. Tον κρατούμενο βρήκαν κρεμασμένο οι σωφρονιστικοί...
Χανιά: Κρατούμενος αυτοκτόνησε στις φυλακές της Αγυιάς
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Απετράπη απόδραση βαρυποινίτη από φυλακές των Χανίων
Απόπειρα απόδρασης ενός Αλβανού βαρυποινίτη, απετράπη από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αγυιά Χανίων. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι εντόπισαν κομμένα κάγκελα και μία τσάντα με εργαλεία ενώ ακολούθησε...
Απετράπη απόδραση βαρυποινίτη από φυλακές των Χανίων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αυτοκτόνησε κρατούμενος σε αστυνομικό τμήμα στα Χανιά
Tέλος στη ζωή του έβαλε ένας άνθρωπος στο Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου, καθώς απαγχονίστηκε με ένα κομμάτι κουβέρτας την οποία είχε δέσει στα κάγκελα του κρατητηρίου. Πρόκειται για έναν 54χρονο αλβανικής...
Αυτοκτόνησε κρατούμενος σε αστυνομικό τμήμα στα Χανιά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρατούμενος προσπάθησε να αυτοκτονήσει στις φυλακές Χανίων
Απόπειρα αυτοκτονίας έκανε ένας 50χρονος κρατούμενος στις φυλακές της Αγιάς στα Χανιά, το πρωί της Κυριακής. Ο παρ' ολίγον αυτόχειρας έγινε γρήγορα αντιληπτός από τους υπαλλήλους και αμέσως του προσφέρθηκαν οι...
Κρατούμενος προσπάθησε να αυτοκτονήσει στις φυλακές Χανίων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χανιά: Θέατρο και μαγειρική για τους κρατούμενους στην Αγιά
Δράσεις για την ψυχαγωγία και την ψυχολογία των κρατουμένων στις φυλακές της Αγιάς στα Χανιά, διοργανώνονται από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας. Οι κρατούμενοι προετοιμάζουν τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή, με την...
Χανιά: Θέατρο και μαγειρική για τους κρατούμενους στην Αγιά

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας