Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ρέθυμνο: Κινητοποιήσεις των γιατρών για την καταδίκη συναδέλφου τους

Ρέθυμνο: Κινητοποιήσεις των γιατρών για την καταδίκη συναδέλφου τους

  • A-
  • A+

Την αναστολή της τακτικής λειτουργίας του Νοσοκομείου Ρεθύμνου και την αναστολή χορήγησης γνωματεύσεων από τους νοσοκομειακούς γιατρούς, αποφάσισε η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου, διαμαρτυρόμενη για την καταδίκη μίας νοσοκομειακής γιατρού, η οποία θεωρήθηκε υπεύθυνη για τον θάνατο ενός 3χρονου αγοριού, τον Μάιο του 2014. 

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου αθώωσε τις τρεις από τις τέσσερις παιδίατρους, οι οποίες κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία από αμέλεια για τον θάνατο ενός 3χρονου αγοριού, μετά από επιπλοκές στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου ενώ στην τέταρτη κατηγορούμενη γιατρό επέβαλε ποινή 12 μηνών με τριετή αναστολή.

Οι γιατροί του Ρεθύμνου θεωρούν ότι ενοχοποιούνται άδικα οι νοσοκομειακοί γιατροί και ζητούν άμεσα μέτρα θεσμικής θωράκισης των εργαζομένων στα νοσοκομεία.

Επίσης, όπως ανακοίνωσε η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου, ακυρώνεται το επιστημονικό ιατρικό συνέδριο το οποίο ήταν προγραμματισμένο για τις 20 - 22 Απριλίου στο Ρέθυμνο ενώ την Τρίτη 17 Απριλίου στις 10 πμ, θα πραγματοποιήσουν συνέντευξη τύπου, στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου:

Είμαστε όλοι στο εδώλιο. Η δημόσια υγεία στην πυρά μαζί με τη σύγχρονη επιστήμη και την αδέκαστη δικαιοσύνη

Νοσοκομείο Ρεθύμνου ώρα μηδέν!

Εχει ξεπεράσει κάθε όριο η εφευρετικότητα ορισμένων λειτουργών της δικαιοσύνης, προκειμένου να ενοχοποιήσουν πάση θυσία νοσοκομειακούς γιατρούς.

Εχει ξεπεράσει κάθε όριο η προσβολή της τιμής και της αξιοπρέπειας μας μέσα στις δικαστικές αίθουσες απο ορισμένους »λειτουργούς» της νομικής αλλά και »πολίτες» του ακροατηρίου, με την ανοχή των δικαστικών λειτουργών.

Εχει ξεπεράσει κάθε όριο η κακοποίηση της σύγχρονης ιατρικής απο »ειδήμονες» δικηγόρους και δικαστές που μας επιστρέφουν στην εποχή του σκοταδισμού.

Με τήν πρόσφατη απόφαση του, το δικαστήριο του Ρεθύμνου μας αναγορεύει σε νοσοκομείο της υποσαχάριας Αφρικής! Γιατί μόνο σε τέτοιες συνθήκες μπορεί να πεθάνει παιδί από αφυδάτωση!

Πέρα απο το καταφανώς αντιεπιστημονικό και πλήρως αστήρικτο σκεπτικό της απόφασης, ρωτάμε τους υπευθύνους όπου κι αν βρίσκονται και τους υπεύθυνους» ερευνητές» της αλήθειας:

KATAΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΕ ΤΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΤΕ; ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΙΣ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ; ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΙ ΘΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Η ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ;

Είμαστε υποχρεωμένοι σε αυτόν τον κρίσιμο χρόνο να απευθυνθούμε με δραματικό τόνο στούς πολίτες αυτού του τόπου.

Στους πολίτες του Ρεθύμνου που βγήκαν κατά χιλιάδες στούς δρόμους για να στηρίξουν την Παιδιατρική κλινική και το νοσοκομείο μας.

Στους πολίτες αυτού του τόπου που αναγνώρισαν τους νοσοκομειακούς γιατρούς του Ρεθύμνου στο πρώτο ιατρείο κοινωνικής αλληλεγγύης της Ελλάδας,στούς αγώνες για να καταργηθούν οι φραγμοί στην δημόσια υγεία,στον καθημερινό αγώνα μέχρις εσχάτων για τον ασθενή. Στούς πολίτες που βίωσαν και βιώνουν τη διαχρονική υγειονομική υποβάθμιση του τόπου.

Τον προηγούμενο μήνα είχαμε τρία παράλληλα δικαστήρια! Εάν δεν ξεπερνούσαμε και πάλι τον εαυτό μας θα έπρεπε το νοσοκομείο να κλείσει κι εμείς να μοιραζόμαστε στις δικαστικές αίθουσες σε Ρέθυμνο και Χανιά!

Μα τι συνέβη ξαφνικά; Οι γιατροί του μοναδικού νοσηλευτικού ιδρύματος του νομού που αγκάλιασαν οι Ρεθυμνιώτες, άρχισαν να εγκληματούν κατα συρροή;

Είναι προφανές ακόμη και στον πιο αδαή ότι μεγάλα ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα βρίσκονται πίσω απο αυτή τη βιομηχανία διώξεων. Εάν ο νοσοκομειακός γιατρός δεν θωρακιστεί θεσμικά απέναντι στίς ασφαλιστικές εταιρείες που επελαύνουν τότε αυτό θα σημάνει και το τέλος της δημόσιας υγείας.

Και τελικά ο μόνος κερδισμένος θα είναι τα ιδιωτικά κεφάλαια που επιβουλεύονται τη δημόσια υγεία! Και ο μεγάλος χαμένος η ίδια η κοινωνία!

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

  1. Αναστολή τακτικής λειτουργίας του νοσοκομείου για όλη την εβδομάδα ως τις 20 Απρίλη με παράλληλη πραγματοποίηση ενημερωτικών δράσεων
  2. Αναστολή χορήγησης γνωματεύσεων από τους νοσοκομειακούς γιατρούς και αποχή από τις υγειονομικές επιτροπές
  3. Ακύρωση του επιστημονικού ιατρικού συνεδρίου που ήταν προγραμματισμένο για 20-22 Απριλίου στο Ρέθυμνο
  4. Αύριο Τρίτη στις 10 πμ καλούμε τα ΜΜΕ σε συνέντευξη τύπου στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου

Καλούμε την κοινωνία και τους φορείς της, κάθε επώνυμο κι ανώνυμο να αγκαλιάσει και να περιφρουρήσει το νοσοκομείο μας και τους λειτουργούς του!

Ο νοσοκομειακός γιατρός εργάζεται καθημερινά στα όρια της σωματικής και ψυχικής εξάντλησης, επιφορτιζόμενος όλες τις ανεπάρκειες του δημόσιου συστήματος υγείας με μοναδικό γνώμονα την προσφορά στον ασθενή

  • Απαιτούμε απο την διοίκηση, την ΥΠΕ και το Υπουργείο άμεσα μέτρα θεσμικής θωράκισης των εργαζομένων! Δεν ανεχόμαστε πια να επικαλείται η κάθε διοίκηση το φιλότιμο και την αυτοθυσία των εργαζομένων και να τους αφήνει έρμαιο στίς επιδιώξεις των εκάστοτε κερδοσκόπων!
  • Απαιτούμε από τα υπουργεία υγείας και δικαιοσύνης την σύσταση ενός θεσμικού οργάνου προδικαστικής γνωμοδότησης από έγκριτους δικαστικούς και γιατρούς για τις περιπτώσεις πιθανής ιατρικής αμέλειας
  • Καλούμε τις Ενώσεις γιατρών και την ΟΕΝΓΕ να αναλάβουν πρωτοβουλίες σ αυτήν την κατεύθυνση
  • Καλούμε τα ΚΥ του νομού να συμμετέχουν στην κινητοποίηση αυτής εβδομάδας

Εάν δεν δράσουμε τώρα, το επόμενο λεπτό θα είναι πολύ αργά!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Διαμαρτύρονται για τις επιθέσεις στο προσωπικό του νοσοκομείου
Συμβολική στάση εργασίας πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στο πρόσφατο περιστατικό κακοποίησης συναδέλφου τους εντός του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, από συνοδό ασθενή....
Διαμαρτύρονται για τις επιθέσεις στο προσωπικό του νοσοκομείου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ρέθυμνο: Στάση εργασίας για την επίθεση σε γιατρό του νοσοκομείου
Στάση εργασίας, ως ένδειξη συμπαράστασης στο συνάδελφό τους γιατρό ο οποίος ξυλοκοπήθηκε από συνοδό ασθενή, πραγματοποιούν την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου οι γιατροί του Νοσοκομείου Ρεθύμνου. Οι γιατροί αποφάσισαν...
Ρέθυμνο: Στάση εργασίας για την επίθεση σε γιατρό του νοσοκομείου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Η Ιατρική στο εδώλιο»: Εκδήλωση για την καταδίκη γιατρών στο Ρέθυμνο
Ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Η Ιατρική στο εδώλιο», διοργανώνει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών και ο Ιατρικός Σύλλογος Ρεθύμνου, την Παρασκευή 20 Απριλίου. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν για τις ευθύνες των...
«Η Ιατρική στο εδώλιο»: Εκδήλωση για την καταδίκη γιατρών στο Ρέθυμνο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ρέθυμνο: Στο εδώλιο γιατροί για τον θάνατο παιδιού
Σε δίκη παραπέμπονται οι γιατροί της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Ρεθύμνου, οι οποίοι κατηγορούνται για τον θάνατο ενός παιδιού πριν από περίπου 3 χρόνια. Οι γονείς του παιδιού έκαναν αγωγή κατά των...
Ρέθυμνο: Στο εδώλιο γιατροί για τον θάνατο παιδιού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ρέθυμνο: Αθώος ο ειδικευόμενος γιατρός για τον θάνατο της Στέλλας
Αθώο έκρινε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Δυτικής Κρήτης τον γιατρό ο οποίος κατηγορούνταν για τον θάνατο της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη το 2011 στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, μετά από δηλητηρίαση από αλκοόλ....
Ρέθυμνο: Αθώος ο ειδικευόμενος γιατρός για τον θάνατο της Στέλλας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: Καταδικάστηκε γιατρός για φακελάκι
Το μέτρο της αναστολής άσκησης των καθηκόντων του επιβλήθηκε σε εν ενεργεία γιατρό του Βενιζελείου Νοσοκομείου, ο οποίος καταδικάστηκε για δωροληψία. Ο γιατρός καταδικάστηκε για δωροληψία σε ποινή φυλάκισης με...
Ηράκλειο: Καταδικάστηκε γιατρός για φακελάκι

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας