Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Παγκρήτιο συλλαλητήριο κατά των βάσεων και του πολέμου

Παγκρήτιο συλλαλητήριο κατά των βάσεων και του πολέμου

  • A-
  • A+

Παγκρήτιο αντιπολεμικό συλλαλητήριο στη βάση της Σούδας, διοργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης της Κρήτης την Κυριακή 13 Μαΐου.

Το συλλαλητήριο γίνεται εναντίον της επέμβασης στη Συρία και στην ελληνική υποστήριξη στις επιχειρήσεις, καθώς και να κλείσουν οι βάσεις στη Σούδα, οι οποίες χρησιμοποιούνται για πολεμικές επιχειρήσεις στη Συρία.

Οι Επιτροπές Ειρήνης της Κρήτης αναφέρουν στην σχετική ανακοίνωση:

Οι Επιτροπές Ειρήνης της Κρήτης, μέλη της Ελληνικής Επιτροπής για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), συναντήθηκαν πρόσφατα με σκοπό να αποφασίσουν τη δράση τους στο επόμενο χρονικό διάστημα ενόψει και των τελευταίων εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή.

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Συρία, οι προκλήσεις της Τούρκικης κυβέρνησης είναι συνυφασμένες με τη δράση χωρών όπως ΗΠΑ, Ρωσία, Αγγλία, Γαλλία ποια από όλες ή ποια συμμαχία θα έχει τον πρώτο λόγο στον αυριανό κόσμο. 

Σε ένα κόσμο εφιαλτικό γεμάτο με αίμα δάκρυα προσφυγιά που το 1% των κατοίκων του έχει ό,τι παράγει το 90% των υπόλοιπων. Χρέος όλων μας είναι να αντισταθούμε!

Με πρόσχημα τα «χημικά» πάλι ετοιμάζονται για το μακέλεμα των λαών (και των δικών τους) για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και δρόμων, των σφαιρών επιρροής, το ξεκαθάρισμα των μεταξύ τους λογαριασμών.

Αυτή η τερατώδης συγκέντρωση πολεμικών δυνάμεων στη γειτονιά μας φέρνει τον πόλεμο μέσα στα σπίτια μας. Πάλι οι λαοί είναι που θα πληρώσουν με αίμα και προσφυγιά τα σχέδια τους.

Για λογαριασμό του ελληνικού κεφαλαίου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εμπλέκει την Ελλάδα σε αυτό έγκλημα. Διεκδικώντας αναβαπτισμένο ρόλο στη νέα μοιρασιά  αναβαθμίζει και επεκτείνει τις ξένες βάσεις στην Ελλάδα (όπως τη βάση στη Σούδα), γίνεται σημαιοφόρος των ευρωατλαντικών συμφερόντων στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή, συμμετέχει σε ΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές ασκήσεις, στέλνει Έλληνες αξιωματικούς και στρατιώτες έξω από τα σύνορα της πατρίδας μας να υπερασπιστούν τι; 

Να υπερασπιστούν τα συμφέροντα μια χούφτας επιχειρηματικών ομίλων που για αυτούς ματώνει χρόνια τώρα ο κάθε εργαζόμενος. Παρά τις υποκριτικές συμπάθειες παραγόντων της κυβέρνησης για το λαό της Συρίας η πρόσφατη παρουσία 2 αμερικάνικων κατασκοπευτικών αεροσκαφών στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου τους βγάζει επιδεικτικά τη γλώσσα.

Τα ελληνοτουρκικά με την όλο και πιο επιθετική στάση της Τουρκίας, οι διεκδικήσεις σε βάρος της Ελλάδας, οι παραβιάσεις ελληνικού εναέριου και θαλάσσιου χώρου, οι απειλές για την ΑΟΖ στο Αιγαίο, την Κύπρο, δεν είναι "καρπός εσωτερικών προβλημάτων", είναι αξιώσεις της αστικής τάξης της Τουρκίας στο πλαίσιο ευρύτερων σχεδιασμών και παζαριών στην περιοχή. 

Οι ανταγωνισμοί των κυρίαρχων τάξεων των δύο χωρών, δεν είναι υπόθεση των δύο γειτονικών λαών. Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να μοιράσουν μεταξύ τους και κάθε βήμα ένταξης στο "παιχνίδι" εγκυμονεί θανάσιμους κινδύνους.

Στο ομηρικό μακελειό που ο ιμπεριαλισμός ετοιμάζει χρέος όλων είναι να αντισταθούμε. Να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην “πρόβα πολέμου” και στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών. 

Να αντισταθούμε στην επιδίωξη της κυβέρνησης και όσων κομμάτων θέλουν την Ελλάδα σημαιοφόρο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Να μη χρησιμοποιηθεί η έδαφος της χώρας μας ως ορμητήριο των ιμπεριαλιστών. Ούτε γη ούτε νερό ούτε αέρας καμία διευκόλυνση σε αυτούς που σκορπούν θάνατο στους γείτονες λαούς. Να κλείσει η βάση της Σούδας και να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων.

Να δυναμώσει η κοινή πάλη κι αλληλεγγύη των λαών ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και το σύστημα που τον γεννά.

Οι Επιτροπές Ειρήνης Κρήτης για ακόμα μια φορά καλούν το λαό της Κρήτης πιο αγωνιστικά, πιο μαζικά να επαγρυπνεί, να εκδηλώνει καθημερινά με κάθε πρόσφορο τρόπο τα αντιιμπεριαλιστικά του αισθήματα, να συμμετάσχει στο Παγκρήτιο Συλλαλητήριο στη βάση της Σούδας την Κυριακή 13 Μάη 2018, απαιτώντας - διαδηλώνοντας:

  • Όχι στην ελληνική υποστήριξη στις δολοφονικές επιχειρήσεις των ιμπεριαλιστών ενάντια στο λαό της Συρίας και αλλού.
  • Να κλείσουν τώρα οι βάσεις του θανάτου, ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών
  • Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά
  • Φονιάδες ληστές υποκριτές είναι όλοι οι ιμπεριαλιστές
  • Όχι στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, ειρήνη φιλία των λαών
  • Καμία θυσία για την πλουτοκρατία

  

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χανιά: Διαδήλωσαν ενάντια στους πολέμους και στις βάσεις
Μεγάλη κινητοποίηση ενάντια στις βάσεις της Σούδας και στις πολεμικές επιχειρήσεις στη Συρία, πραγματοποιήθηκε στα Χανιά, στο πλαίσιο της πανελλαδικής ημέρας αντιιμπεριαλιστικής δράσης. Η κινητοποίηση ξεκίνησε...
Χανιά: Διαδήλωσαν ενάντια στους πολέμους και στις βάσεις
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κάλεσμα στην παγκρήτια κινητοποίηση στην Βάση της Σούδας
Οι Επιτροπές Ειρήνης της Κρήτης, καλούν σε μαζική συμμετοχή στην pαγκρήτια κινητοποίηση στη Βάση της Σούδας, στο πλαίσιο της πανελλαδικής ημέρας αντιιμπεριαλιστικής δράσης, την οποία έχει κηρύξει η ΕΕΔΥΕ, για...
Κάλεσμα στην παγκρήτια κινητοποίηση στην Βάση της Σούδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αντιπολεμικό διήμερο από τους φοιτητές στα Χανιά
Το αντιπολεμικό διήμερο πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων στα Χανιά, διοργανώνει για 17η συνεχή χρονιά, η Ενωτική Πρωτοβουλία Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης. Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στις 4 & 5 Μαΐου,...
Αντιπολεμικό διήμερο από τους φοιτητές στα Χανιά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χανιά: Διαδήλωσαν ενάντια στον πόλεμο στη Συρία
Συγκέντρωση ενάντια στις συνεχιζόμενες πολεμικές επιχειρήσεις στην Συρία, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα στα Χανιά. Πλήθος πολιτών αλλά και Σύριων οι οποίοι ζουν και εργάζονται στα Χανιά,...
Χανιά: Διαδήλωσαν ενάντια στον πόλεμο στη Συρία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Συλλαλητήρια καταδίκης της επίθεσης στη Συρία
Την πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ, Μ. Βρετανίας και Γαλλίας στη Συρία, καταδικάζουν οι Επιτροπές Ειρήνης της Κρήτης, διοργανώνοντας συλλαλητήρια συμπαράστασης στην Κρήτη. Την Τετάρτη 18 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί...
Κρήτη: Συλλαλητήρια καταδίκης της επίθεσης στη Συρία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χανιά: Στις 9 Νοεμβρίου το συλλαλητήριο ενάντια στις Βάσεις
Αναβλήθηκε το συλλαλητήριο ενάντια στη βάση της Σούδας, το οποίο είχε προγραμματιστεί από την Επιτροπή Ειρήνης Χανίων για την Πέμπτη 26 Οκτώβρη, λόγω της κακοκαιρίας η οποία επικρατούσε εκείνη την ημέρα. Το...
Χανιά: Στις 9 Νοεμβρίου το συλλαλητήριο ενάντια στις Βάσεις

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας