Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Βίντεο από την εισβολή στο γερμανικό Προξενείο στο Ηράκλειο

Εικόνα που έδωσαν στη δημοσιότητα αντιεξουσιαστές από την εισβολή στο Γερμανικό Προξενείο στο Ηράκλειο

agonaskritis.gr

Βίντεο από την εισβολή στο γερμανικό Προξενείο στο Ηράκλειο

  • A-
  • A+

Εικόνες και βίντεο από την εισβολή τους στο Γερμανικό Προξενείο στο Ηράκλειο έδωσαν στη δημοσιότητα οι αντιεξουσιαστές.

Οι αντιεξουσιαστές δημοσιοποίησαν και το κείμενο το οποίο έστειλαν, μέσω του e-mail της Προξένου, στις τουρκικές πρεσβείες Αθήνας και Βερολίνου, στον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν καθώς και σε ενημερωτικά μέσα.

Το βίντεο της εισβολής στο Γερμανικό Προξενείο:

* πηγή βίντεο: Αγώνας της Κρήτης

Υπενθυμίζεται ότι στις 16 Μαρτίου, αντιεξουσιαστές εισέβαλαν στο γερμανικό Προξενείο, πήραν τη σημαία, κρέμασαν από το μπαλκόνι πανό στο οποίο έγραφαν συνθήματα αλληλεγγύης για την πόλη Αφρίν της Συρίας που βομβαρδίζεται από τουρκικές δυνάμεις ενώ χρησιμοποίησαν και το e-mail και το φαξ της Προξένου, η οποία απουσίαζε εκτός Ηρακλείου.

agonaskritis.gr

Σε κείμενο που έδωσαν στη δημοσιότητα αναφέρουν για τη δράση τους:

Στις 16/3 στις 9, ως ένδειξη αλληλεγγύης με τον κουρδικό λαό και στήριξης της αντίστασης του, επισκεφτήκαμε το Γερμανικό Προξενείο για να δηλώσουμε την εναντίωση μας για την επίθεση που δέχεται το ‘Αφριν εδώ και 7 εβδομάδες από το τουρκικό κράτος με την υποστήριξη των παγκόσμιων μεγάλων δυνάμεων.

Αφού εισβάλαμε, λοιπόν, στο γραφείο του Γερμανικού Προξενείου στον 4ο όροφο του κτιρίου που στεγάζεται, στην οδό Δικαιοσύνης στο κέντρο του Ηρακλείου, κρεμάσαμε γιγαντοπανό αλληλεγγύης και πετάξαμε τρικάκια προς υπεράσπιση του ‘Αφριν από το μπαλκόνι.

Αντικαταστήσαμε τη γερμανική σημαία με την κούρδικη, γράψαμε συνθήματα, αποσπάσαμε τα γερμανικά σύμβολα από το χώρο, αποστείλαμε το κείμενο μας από το φαξ του προξενείου σε γερμανικά και τούρκικα μέσα και υπουργεία, στο προσωπικό μέιλ του Ερντογάν αλλά και στους Κούρδους Επαναστάτες.

Ταυτόχρονα, μοιράζαμε το κείμενο ως αντιπληροφόρηση στους περαστικούς.

Η δράση μας εντάσσεται στο κάλεσμα για τη διεθνή μαχητική εκστρατεία, που ξεκίνησε στις 12/3, ενάντια στην σιωπηρή στάση της Δύσης για την εκεί αιματοχυσία. Επιπλέον, θέλουμε να αναδείξουμε τα οικονομικά και γεωπολιτικά, πάντα πολεμοχαρή, συμφέροντα του ΝΑΤΟ για την συνέχιση του εκεί πολέμου. Στόχοι μας είναι να φωνάξουμε πως οι επαναστάτες του Αφρίν δεν είναι μόνοι κι ότι καμία επίθεση του συστήματος σε μαχητές για την ελευθερία δεν θα μένει αναπάντητη.

Το Άφριν θα νικήσει!

FIGHT 4 AFRIN!

Αλληλέγγυες – Αλληλέγγυοι

Αναλυτικά το κείμενο το οποίο στάλθηκε, μέσω το email και του φαξ της προξένου:

Αφρίν: Η Ουτοπία απέναντι στη Δυστοπία

Εδώ και ένα περίπου μήνα, στο όνομα του «πολέμου ενάντια στην τρομοκρατία» οι φασιστικές ορδές του Ερντογάν επιτίθενται (επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας») στον πληθυσμό του Αφρίν, του δυτικότερου εκ των τριών καντονιών της αυτόνομης περιοχής της Ροζάβα, στρατολογώντας μισθοφόρους ισλαμιστές του ISIS και της Αλ Καίντα με στόχο την εθνοκάθαρση του κουρδικού στοιχείου. Παρά την εξοπλιστική ανωτερότητα του τουρκικού στρατού, τα ένοπλα σώματα του κουρδικού λαού που αποτελούνται από Κούρδους (YPG) και Κούρδισσες (YPJ) μαχητές και μαχήτριες, έχουν ήδη σημειώσει πολύ σημαντικές νίκες χαλώντας το εθνικιστικό πανηγύρι του Ερντογάν.

Ο Ερντογάν όμως δεν είναι μόνος υπεύθυνος στο μακελειό που συντελείται στο Αφρίν. Τα τελευταία χρόνια, η Μέση Ανατολή και η Συρία έχει μετατραπεί σε ένα θέατρο πολεμικών συγκρούσεων όπου οι μεγάλες δυνάμεις (ΗΠΑ, Ρωσία) και οι δορυφόροι τους (Τουρκία, Ιράν, Σαουδική Αραβία, Ισραήλ) συγκρούνται στην υπηρεσία οικονομικών και γεωπολιτικών συμφερόντων, αλλάζοντας συμμαχίες με όποιο κομμάτι εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους κάθε φορά.

Για την αιματοχυσία του συριακού και του κουρδικού λαού, συνυπεύθυνη είναι και η Ευρωπαική Ένωση και ιδιαίτερα η Γερμανία. Η πολεμική της βιομηχανία έχει βρει στο πρόσωπο του Ερντογάν τον καλύτερο πελάτη της, εξοπλίζοντας τους μισθοφόρους του με γερμανικά Λέοπαρτν και άλλο πολεμικό εξοπλισμό. Η φιλελεύθερη δημοκρατία της Γερμανίας ξέρει να παίζει καλά το παίχνίδι της καπιταλιστικής οικονομίας. Αν το αίμα και τα συντρίμια της κουρδικής κοινωνίας προσφέρουν δισεκατομμύρια στο γερμανικό κεφάλαιο, τότε το Αφρίν ας ισοπεδωθεί. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, την ίδια ώρα που θησαυρίζει πάνω στα πτώματα των Κούρδων, το γερμανικό κράτος απαγορεύει τις κουρδικές σημαίες και τις αντιπολεμικές διαδηλώσεις στο εσωτερικό του.

Ο αγώνας του κουρδικού λαού για ελευθερία και ανεξαρτησία δεν ξεκίνησε με τις μάχες ενάντια στους ισλαμοφασίστες του ISIS και τον στρατό του Ερντογάν. Η κουρδική αντίσταση διεξάγεται για πάνω από έναν αιώνα έχοντας αλλάξει πια μορφή και περιεχόμενο. Από τις λαικές εξεγέρσεις και τις επαναστάσεις ενάντια σε όσους ιστορικά επιβουλεύονται τα εδάφη του Κουρδιστάν μέχρι τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του PKK και το σημερινό επαναστατικό κίνημα του Δημοκρατικού Συνομοσπονδισμού, οι Κούρδοι συνεχιζουν να μάχονται παρόλα τα βάσανα και τις απώλειες που έχουν υποστεί.

Αν η αλληλεγγύη μας για όσους αγωνίζονται για την ελευθερία τους μας καλεί να στηρίξουμε τον κουρδικό λαό διαχρονικά, σήμερα η επαναστατική μας συνείδηση μας καλεί να αγωνιστούμε μαζί του για μια άλλη κοινωνία. Και αυτό γιατί σε αντίθεση με το παρελθόν ο σύγχρονος αγώνας των Κούρδων είναι ένας αγώνας αντικρατικός, που στοχεύει όχι πια στην εγκαθίδρυση του πολυπόθητου ‘’κράτους του Κουρδιστάν’’ αλλά στην ριζική ανοικοδόμηση της κουρδικής κοινωνίας στη βάση της ομοσπονδιακής οργάνωσης των κουρδικών κοινοτήτων.

Η εν λόγω ιδεολογική στροφή, η οποία σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην γοητεία που άσκησε στους Κούρδους το έργο του μεγάλου ελευθεριακού στοχαστή Μαρέι Μπούκτσιν είναι υπαρκτή όσο κι αν προσπαθούν επιμελώς να το αποκρύψουν τόσο τα ελληνικά ΜΜΕ όσο και η ρητορική της αριστεράς.

Οι Κούρδοι μέσα από τον αγώνα για ελευθερία και αυτονομία, έθεσαν σε πρωταγωνιστική θέση τα ζητήματα της γυναικείας απελευθέρωσης και της οικολογίας, την ισότητας των διαφορετικών πολιτισμών και εθνοτήτων και της ανεξιθρησκείας. Με τη μαχητικότητα τους, οι γυναίκες της κουρδικής κοινωνίας μπήκαν στην πρώτη γραμμή τόσο στο πεδίο της μάχης όσο και στο πεδίο της κοινωνικής οργάνωσης. Η κοινωνική δομή του κουρδικού λαού δημιουργεί τριγμούς στις δομές των κρατικών και πατριαρχικών μοντέλων διακυβέρνησης που μέχρι στιγμής κυριαρχούν σε Δύση και Ανατολή.

Ο κουρδικός λαός και ο αγώνας του έχει δεχτεί την αμέριστη διεθνιστική αλληλεγγύη της παγκόσμιας ελευθεριακής κοινότητας με όλους τους δυνατούς τρόπους. Θα ήταν αδύνατο να μην σταθούμε στην έμπνευση, τα κοινωνικά εργαλεία, την πίστη και τη δύναμη που έχει προσφέρει το κουρδικό απελευθερωτικό κίνημα σε όλη την ανθρωπότητα με το παράδειγμα του.

Για όλα τα παραπάνω, αποφασίσαμε να καταλάβουμε συμβολικά το χώρο του γερμανικού προξενείου στο Ηράκλειο Κρήτης, δίνοντας το μηνύμα ότι ο πόλεμος δεν είναι παρά η φυσική προέκταση της πατριαρχίας και του κράτους, των δύο βασικών εχθρών του αυτόνομου κουρδικού κινήματος.

Νίκη στα όπλα των Κουρδισσών και Κούρδων μαχητριών και μαχητών

Νίκη στον αγώνα για ελευθεριακό κοινοτισμό

Νίκη στο Αφρίν!

Αλληλέγγυες – Αλληλέγγυοι

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η Κρήτη στο πλευρό των Κούρδων
Πορεία ενάντια στην εισβολή του τουρκικού στρατού στη βόρεια Συρία διοργανώνεται το Σάββατο στο Ηράκλειο - Για ξεκλήρισμα των εθνοτήτων κάνει λόγο σε ψήφισμά του ο Δήμος Ηρακλείου.
Η Κρήτη στο πλευρό των Κούρδων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Τραυματίστηκε αστυνομικός σε επίθεση αντιεξουσιαστών
Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ένας αστυνομικός στο Ηράκλειο, μετά από επίθεση που δέχτηκε από ομάδα αντιεξουσιαστών στο κέντρο της πόλης.
Κρήτη: Τραυματίστηκε αστυνομικός σε επίθεση αντιεξουσιαστών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στην Κρήτη ο Γερμανός αγωνιστής K.H. Roth για τις γερμανικές οφειλές
Στο Ηράκλειο θα βρεθεί ο Karl Heinz Roth, ηγετική μορφή του Μάη του '68 στη Γερμανία και συγγραφέας του βιβλίου με τίτλο: «Η οφειλή επανορθώσεων – υποθήκες της γερμανικής κατοχικής εξουσίας στην Ελλάδα και...
Στην Κρήτη ο Γερμανός αγωνιστής K.H. Roth για τις γερμανικές οφειλές
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Γερμανοί ραβδίζουν ελιές στην Κρήτη
Στην Κρήτη βρέθηκαν και φέτος 22 Γερμανοί τουρίστες, στα πλαίσια ενός προγράμματος το οποίο υλοποιεί τα τελευταία 20 χρόνια, ο αρχαιολόγος και ιστορικός τέχνης Σταμάτης Λυμπερόπουλος. Εκτός από το μάζεμα των...
Γερμανοί ραβδίζουν ελιές στην Κρήτη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Απόντες οι δήμαρχοι, παρούσες οι αποζημιώσεις
Την καθολική αποχή των δημάρχων και των δημοτικών συμβούλων από την 8η Ελληνογερμανική Συνέλευση, χαιρετίζει το «Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα», ανακοινώνοντας ότι στις...
Απόντες οι δήμαρχοι, παρούσες οι αποζημιώσεις
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ολοκληρώθηκε η 8η Ελληνογερμανική Συνέλευση
Με την υπογραφή κοινής διακήρυξης, η οποία περιέχει τις βασικές αρχές και ένα κοινό πλαίσιο δράσεων και συνεργασιών, ολοκληρώθηκε στη Χερσόνησο Ηρακλείου η 8η Ελληνογερμανική Συνέλευση. Στη Συνέλευση...
Ολοκληρώθηκε η 8η Ελληνογερμανική Συνέλευση

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας