• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 20.6°C / 25.7°C
  2 BF
  70%
 • Θεσσαλονίκη
  Σποραδικές νεφώσεις
  23°C 20.7°C / 24.1°C
  3 BF
  69%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  24°C 22.6°C / 24.4°C
  1 BF
  73%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  16°C 15.9°C / 15.9°C
  1 BF
  100%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  19°C 18.9°C / 20.7°C
  0 BF
  88%
 • Βέροια
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 19.0°C / 20.5°C
  2 BF
  84%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  15°C 15.4°C / 15.4°C
  2 BF
  88%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  18°C 17.9°C / 17.9°C
  1 BF
  85%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  21°C 20.8°C / 21.9°C
  2 BF
  87%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  23°C 20.7°C / 22.9°C
  1 BF
  68%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  23°C 23.3°C / 23.8°C
  1 BF
  72%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  23°C 22.9°C / 22.9°C
  2 BF
  62%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.5°C / 24.5°C
  3 BF
  68%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  19°C 18.9°C / 20.1°C
  0 BF
  94%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  23°C 19.5°C / 24.0°C
  2 BF
  65%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 24.3°C / 24.8°C
  4 BF
  76%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  21°C 20.8°C / 24.3°C
  0 BF
  70%
 • Καβάλα
  Αραιές νεφώσεις
  24°C 22.3°C / 24.4°C
  2 BF
  62%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  21°C 20.8°C / 23.7°C
  2 BF
  82%
 • Καστοριά
  Σποραδικές νεφώσεις
  16°C 15.7°C / 15.7°C
  0 BF
  95%

Αυτόνομη Λαϊκή Αγορά για την Υπεράσπιση του Πάρκου Γεωργιάδη

 • A-
 • A+

Ο Ολοκληρωμένος Συνεταιρισμός Ηρακλείου διοργανώνει την επόμενη «Αυτόνομη Λαϊκή Αγορά» για την υπεράσπιση του Πάρκου Γεωργιάδη, το Σαββάτο 3 Μαρτίου, στον χώρο του πάρκου. 

Η διάθεση προϊόντων με εναλλακτικά νομίσματα, θα γίνεται από τις 10 το πρωΐ ενώ θα πραγματοποιηθούν μουσικά event, προβολή ντοκιμαντέρ και ανοιχτή συνέλευση.

Πρόγραμμα Αυτόνομης Λαϊκής Αγοράς

 • 10 Π.Μ. - 4 Μ.Μ. Διάθεση προϊόντων με εναλλακτικά νομίσματα
 • 2 Μ.Μ. Συλλογική Κουζίνα οικονομικής ενίσχυσης των _Φυλών του Πάρκου_
 • 4 Μ.Μ. Ανοικτή Συνέλευση Α.Λ.Α.
 • 6 Μ.Μ. Τοπικοί αγώνες και Ζώνες προς Υπεράσπιση ZAD. Προβολή σχετικού ντοκιμαντέρ για το απελευθερωμένο -πλέον- έδαφος του αεροδρομίου Notre-Dame-des-Landes στη Γαλλία και συζήτηση για την έννοια των Ζωνών προς Υπεράσπιση ως μορφή αγώνα των τοπικών κοινωνιών.
 • 7 Μ.Μ. Μουσικές με τη συμμετοχή Πολυφωνικών, Ρεμπέτικων και Hip-Hop σχημάτων

Στο σχετικό δελτίο τύπου αναφέρονται τα εξής:

Άλλη μία Αυτόνομη Λαϊκή Αγορά έρχεται να υποστηρίξει τον αγώνα αιχμής που δίνουμε αυτό το διάστημα για το πάρκο Γεωργιάδη, αφού εξ αρχής έχουμε δηλώσει τη συμπαράστασή μας και παρακολουθούμε τις συνελεύσεις των «Φυλών του Πάρκου». 

Έναν αγώνα που συσπειρώνει ευρύτερα κομμάτια της τοπικής κοινωνίας που ως άτομα,οικογένειες, παρέες ή συλλογικότητες χρησιμοποιούν το χώρο αυτό τα τελευταία χρόνια δίνοντάς του παράλληλα τα χαρακτηριστικά ελευθερίας που σήμερα ενοχλούν τη δημοτική αρχή. Εστιάζουμε στην ανάδειξη των αξιών αυτών που αποτελούν και τον πυρήνα του Ο.Σ.Η. Την αυτονομία,την οριζοντιότητα και την άμεσο-δημοκρατική διευθέτηση των θεμάτων που μας απασχολούν και σχετίζονται με τις καθημερινές μας δραστηριότητες.

Παράλληλα, αναγνωρίζουμε τα βαθύτερα αίτια του προβλήματος που συνδέονται οργανικά με την επιβαλλόμενη πολιτική διάρθρωση του σάπιου και εξουσιαστικού μοντέλου που τείνει να καθορίζει τον τρόπο που θα συμπεριφερόμαστε, θα εκφραζόμαστε και εν τέλει θα ζούμε. Αν θέλουμε πράγματι να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα στην ουσία του, ο δρόμος που προτείνουμε περνάει μέσα από τη ριζοσπαστική χειραφέτησή μας και την ανάδειξη της αυτο-οργάνωσης, ως απαραίτητα στοιχεία για μια ευρύτερη κοινωνική και πολιτειακή αλλαγή.

Είναι αυτά ακριβώς τα προτάγματα που το σύστημα εξουσίας και οι γραφειοκράτες του δεν έχουν τη δυνατότητα ούτε καν να αντιληφθούν, πολύ περισσότερο δε να αποδεχτούν.

Βασικό στόχος του Ο.Σ.Η. εξαρχής είναι η ενεργοποίηση προς αυτή την κατεύθυνση όλο και περισσότερων ατόμων και ομάδων,η συνεργασία μεταξύ τους και η οικοδόμηση μιας ολοκληρωμένης και εναλλακτικής πρότασης για τη συλλογική, ισότιμη και οριζόντια διαχείριση των τοπικών μας ζητημάτων.

Επιλέξαμε λοιπόν να πλαισιώσουμε την ερχόμενη Α.Λ.Α. με την προβολή ενός ντοκιμαντέρ για την έννοια των Ζωνών προς Υπεράσπιση (ZAD), που αποτελούν ένα σύγχρονο και δυναμικό τρόπο εδαφικής υπεράσπισης αντίστοιχων ζωτικών χώρων για την ανάδειξη ελευθεριακών προταγμάτων, σε διάφορα μέρη του κόσμου. Ευελπιστούμε η παρουσίασή του και η συζήτηση που θα ακολουθήσει να μας δώσει ενέργεια και ιδέες για να εμπλουτίσουμε και τους δικούς μας αγώνες εδώ.

Σε άλλα θέματα τα οποία αφορούν στην επέκταση του δικτύου μας και την εξέλιξη των εγχειρημάτων που σχετίζονται με τον Ο.Σ.Η, έχουμε αρκετά νέα δεδομένα και προτάσεις να συζητήσουμε, ειδικά μετά την ολοκλήρωση της χειμερινής Ολομελειακής μας συνέλευσης. 

Με το τέλος της Λαϊκής θα έχουμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε για όλα αυτά, στην ανοιχτή συνέλευση η οποία ακολουθεί Όπως επίσης να αποφασίσουμε, σχετικά με την υλοποίησή της.

Επιπλέον, στα πλαίσια συσχέτισης του Ο.Σ.Η. με αντίστοιχα κινήματα και παραγωγούς στην υπόλοιπη Ελλάδα,καταφέραμε να φέρουμε μια μεγάλη ποσότητα από βιολογικά ακτινίδια, υλοποιώντας απευθείας ανταλλαγή προϊόντων με τον εκεί παραγωγό. Αυτά θα διατεθούν στην Αυτόνομη Λαϊκή Αγορά σε καθαρά συμβολική τιμή με «Κουκιά».

Η Συλλογική Κουζίνα μας, που προορίζεται ξανά για την οικονομική ενίσχυση των Φυλών του Πάρκου, θα είναι επίσης παρούσα με σνακ και καφέ από το πρωί αλλά και μεσημεριανό φαγητό.

Υπενθυμίζουμε ότι μπορούμε όλοι να συνεισφέρουμε με κάποιο φαγητό ή ποτό, ώστε να την εμπλουτίσουμε. Σας περιμένουμε λοιπόν όλους, για μία ακόμη γιορτή με συντροφιά τα δέντρα και οδηγό τα όνειρά μας για ελευθερία.

Σας προσκαλούμε όλους να:

 • Γνωρίσετε τον Ο.Σ.Η., τις ιδέες, τις αξίες και τα εγχειρήματα που προβάλλει ως δυνάμεις χειραφέτησης και αυτοδιαχείρισης.
 • Συμμετέχετε ως παραγωγός στη Λαϊκή και να διαθέσετε τα προϊόντα/υπηρεσίες σας με τη χρήση εναλλακτικών νομισμάτων.
 • Καλύψετε τις ανάγκες σας σε αγαθά εντός ενός πλαισίου αλληλεγγύης και αλληλοϋποστήριξης μεταξύ παραγωγών και καταναλωτών.
 • Συν-διαμορφώσετε τους όρους λειτουργίας, τους στόχους και την πορεία της «Αυτόνομης Λαϊκής Αγοράς» συμμετέχοντας στην Ανοικτή Συνέλευση που ακολουθεί.

Περισσότερες πληροφορίες για τον ΟΣΗ http://heraklion.cooperativas.gr

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ένας νεκρός και δύο σοβαρά τραυματίες σε τροχαία στην Κρήτη
Στους εννέα έφτασαν πλέον οι νεκροί από τροχαία στην Κρήτη για φέτος, καθώς ένας ακόμη άνθρωπος έχασε τη ζωή του στο Γεράνι Χανίων. Το θύμα, ένας 32 Σουηδός, συγκρούστηκε με σταθμευμένο όχημα, με αποτέλεσμα...
Ένας νεκρός και δύο σοβαρά τραυματίες σε τροχαία στην Κρήτη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: Επίσημη πρώτη για την Επιτροπή Προσβασιμότητας
Την Τετάρτη το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Προσβασιμότητας του Δήμου Ηρακλείου, η οποία θα ασχολείται με θέματα στρατηγικής ευαισθητοποίησης πολιτών και θέματα εφαρμογής...
Ηράκλειο: Επίσημη πρώτη για την Επιτροπή Προσβασιμότητας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σε λειτουργία η Περιφερειακή Διεύθυνση Ιθαγένειας Κρήτης
Ξεκίνησε τη λειτουργία της η Περιφερειακή Διεύθυνση Ιθαγένειας Κρήτης του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο θα έχει έδρα το Ηράκλειο και τμήματα στους νομούς Χανίων, Ρεθύμνης και Λασιθίου. Αντικείμενο της...
Σε λειτουργία η Περιφερειακή Διεύθυνση Ιθαγένειας Κρήτης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: Συνελήφθησαν οι δράστες διάρρηξης με λεία 70.000 €
Στη σύλληψη τριών ανδρών και μίας γυναίκας, οι οποίοι εμπλέκονται σε δύο υποθέσεις διαρρήξεων, με λεία πάνω από 70.000 €, προχώρησε η αστυνομία. Η ληστεία σημειώθηκε από περίπου δύο μήνες στην περιοχή Κοκκίνη...
Ηράκλειο: Συνελήφθησαν οι δράστες διάρρηξης με λεία 70.000 €
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: Συνελήφθη πατέρας που χτύπησε την κόρη του
Ένας 42χρονος άνδρας, πατέρας μίας 13χρονη μαθήτριας, συνελήφθη από την αστυνομία, μετά από καταγγελία του διευθυντή του σχολείου της όταν είδε σημάδια στο παιδί. Η 13χρονη πηγαίνει σχολείο σε χωριό του Δήμου...
Ηράκλειο: Συνελήφθη πατέρας που χτύπησε την κόρη του

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας