Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Το σαββατοκύριακο τα μαθητικά πρωταθλήματα σκακιού Κρήτης

Το σαββατοκύριακο τα μαθητικά πρωταθλήματα σκακιού Κρήτης

  • A-
  • A+

Το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Μαρτίου θα διεξαχθούν τα μαθητικά πρωταθλήματα Σκακιού σε ανατολική και δυτική Κρήτη. Στο Ηράκλειο τη διοργάνωση φιλοξενεί ο Δήμος Χερσονήσου στο ξενοδοχείο Lyttos Beach ενώ στα Χανιά θα γίνει στο Τσατσαρωνάκειο Ίδρυμα.. Και στις δύο διοργανώσεις θα συμμετάσχουν εκατοντάδες παιδιά από όλη την Κρήτη. 

Στη Χερσόνησο

Στο ξενοδοχείο Lyttos Beach στη Χερσόνησο, περισσότερα από 300 παιδιά αναμένεται να πάρουν μέρος στη μεγάλη γιορτή του σκακιού, το σχολικό πρωτάθλημα. Πρόκειται για την προκριματική φάση του Παγκρήτιου και εν συνεχεία του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος και αποτελεί πλέον έναν ιδιαίτερα επιτυχημένο θεσμό που φέτος συμπληρώνει το 15ο έτος του.

Τα τελευταία 4 χρόνια ο θεσμός φιλοξενείται στον Δήμο Χερσονήσου και η ποιοτική και ποσοτική του αναβάθμιση είναι εντυπωσιακή καθώς προσφέρει χωρίς κανένα κόστος συμμετοχής υπέροχες συνθήκες σε εκατοντάδες παιδιά, αποτελώντας για πολλά από αυτά τον προθάλαμο για την περαιτέρω ενασχόλησή τους με το σκάκι.

Έτσι, και φέτος, στο υπέροχο περιβάλλον του Lyttos Beach, οι εκπλήξεις που έχουν ετοιμάσει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Χερσονήσου σε συνεργασία με την διοργανωτική ομάδα των συλλόγων Ηράκλειο ΟΑΑ, ΣΟ Ηρακλείου, ΣΑ Χερσονήσου και ΣΟ Λέων Κάντια θα προσφέρουν σε παιδιά και συνοδούς ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση είναι η βάση της εντυπωσιακής ανάπτυξης του σκακιού στο νησί λόγω των τεράστιων ωφελειών που αποδεδειγμένα προσφέρει ιδιαίτερα στα παιδιά αλλά και στους μεγάλους για αυτό και υποστηρίζεται με τόση θέρμη από το Δήμο Χερσονήσου και την Περιφέρεια Κρήτης. Στους αγώνες παίρνουν μέρος παιδιά όλων των ηλικιών και επιπέδων, χωρισμένα σε 11 ηλικιακές κατηγορίες, από νήπια έως και λύκεια. Από κάθε ηλικιακή κατηγορία προκρίνονται περίπου 15 παιδιά, που θα συμμετάσχουν στην τελική φάση, στις 17-18 Μαρτίου στο Ρέθυμνο.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και προσκαλούνται ανοιχτά όλα τα παιδιά που γνωρίζουν έστω και τα εντελώς βασικά να έρθουν και να γίνουν μέρος της σπουδαίας αυτής εμπειρίας.

Όλα τα παιδιά θα παίξουν 7 αγώνες, 4 το Σάββατο και 3 την Κυριακή. Για να λάβουν μέρος θα πρέπει να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους με φυσική παρουσία στο χώρο αγώνων το Σάββατο μεταξύ 13.00 με 14.00 ενώ στις 15.00 θα ξεκινήσει ο πρώτος γύρος. Οι αγώνες το Σάββατο ολοκληρώνονται περίπου στις 20.00. Την Κυριακή οι αγώνες ξεκινούν στις 10.00 και στις 14.00 θα είναι η τελετή λήξης.

Στα Χανιά

Στη Δυτική Κρήτη το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στο Τσατσαρωνάκειο Ίδρυμα Χανίων από τον Α.Ο. ΚΙΣΣΑΜΟΥ και την ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΑΝΙΩΝ ΣΑΜΑΡΙΑ, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Κισάμου & Σελίνου, την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τον Δήμο Κισάμου, και την Ε.Σ.Σ.Κ, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. 

Σύμφωνα με τον οργανωτή, οι μαθητές θα χωριστούν ανά τάξη και θα αγωνιστούν με παιδιά ίδιας τάξης. Οι νικητές-τριες κάθε τάξης θα βραβευθούν με κύπελλα και μετάλλια, ενώ θα υπάρχουν διπλώματα για όλους τους συμμετέχοντες. Επίσης, 15 Μαθητές από κάθε τάξη προκρίνονται για την τελική φάση του Παγκρήτιου Πρωταθλήματος. 

Η διοργάνωση θα γίνει το Σάββατο 03 Μαρτίου από τις 14.00 έως τις 21.00 και την Κυριακή 04 Μαρτίου από τις 10.00 έως τις 15.00.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Αθλητικού Ομίλου Κισσάμου:

Ως Διοικητικό Συμβούλιο του Αθλητικού Ομίλου Κισσάμου αισθανόμαστε ιδιαίτερη τιμή, γιατί θα έχουμε την ευκαιρία να φιλοξενήσουμε στην Κίσσαμο μία μεγάλη διοργάνωση και έτσι οι νέοι της περιοχής θα γνωρίσουν από κοντά τα πολλαπλά οφέλη του σκακιστικού αθλήματος, όπως κριτική και στρατηγική σκέψη, μνήμη και αυτοσυγκέντρωση.

Παράλληλα, η διοργάνωση θα προσφέρει ανάσα στην πόλη της Κισάμου – σε μια «άγονη» εποχή από άποψη προσέλευσης -, καθώς θα φιλοξενήσει πάνω από 300 ενεργούς αθλητές, ενώ αναμένεται να προσελκύσει περίπου 1.000 άτομα συνολικά.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Νέα κρούσματα κορονοϊού σε μαθητές και φοιτητές
Δύο μαθητές σε σχολεία του Ηρακλείου βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό τις τελευταίες ώρες. Θετική στον ιό δασκάλα δημοτικού σχολείου. Τρεις φοιτήτριες βρέθηκαν επίσης θετικές.
Κρήτη: Νέα κρούσματα κορονοϊού σε μαθητές και φοιτητές
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κινητοποίηση για την κατάσταση του γυμνασίου της Νέας Αλικαρνασσού
Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας για την κατάσταση που επικρατεί στο Γυμνάσιο της Νέας Αλικαρνασσού στο Ηράκλειο πραγματοποιούν σήμερα εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές του σχολείου.
Κινητοποίηση για την κατάσταση του γυμνασίου της Νέας Αλικαρνασσού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αρνητές της μάσκας συνεχίζουν να μην στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο
Λίγα αλλά υπαρκτά είναι τα περιστατικά μαθητών τα οποία από την αρχή της χρονιάς δεν έχουν πάει ούτε μια μέρα σχολείο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να μείνουν στην ίδια τάξη. Αιτία, οι γονείς τους οι οποίοι...
Αρνητές της μάσκας συνεχίζουν να μην στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: Κλείνουν σχολεία και τμήματα μετά τα κρούσματα σε μαθητές
Δύο μαθητές σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Ηρακλείου βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό αυτήν την βδομάδα. Κλείνουν σχολεία και τμήματα. Επιστολή γονέων των σχολείων σε φορείς.
Ηράκλειο: Κλείνουν σχολεία και τμήματα μετά τα κρούσματα σε μαθητές
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: Κλείνει τμήμα σχολείου λόγω κρούσματος κορονοϊού σε μαθητή
Θετικός στον κορονοϊό διαπιστώθηκε ένας μαθητής λυκείου στο Ηράκλειο. Κλείνει το τμήμα, ξεκινάει η τηλεκπαίδευση.
Ηράκλειο: Κλείνει τμήμα σχολείου λόγω κρούσματος κορονοϊού σε μαθητή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Στους δρόμους εκπαιδευτικοί και μαθητές για τα σχολεία
Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια πραγματοποιείται σήμερα σε Ηράκλειο και Χανιά, στο πλαίσιο κινητοποιήσεων που πραγματοποιούνται στην χώρα για την Παιδεία και τα μέτρα στα σχολεία.
Κρήτη: Στους δρόμους εκπαιδευτικοί και μαθητές για τα σχολεία

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας