Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κρήτη: Επιλέχθηκαν οι δήμοι που θα χρηματοδοτηθούν για έργα ύδρευσης

Εντοπίστηκαν μέσα σε ένα κουτί

Κρήτη: Επιλέχθηκαν οι δήμοι που θα χρηματοδοτηθούν για έργα ύδρευσης

  • A-
  • A+

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της αξιολόγησης και της εξέτασης των προτάσεων και των ενστάσεων για την δράση «Αναβάθμιση δικτύων ύδρευσης και περιορισμός διαρροών», μέσω της οποίας θα συμμετέχουν και 9 δήμοι της Κρήτης. 

Οι προτάσεις κατατέθηκαν από Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης και ΟΤΑ Α' βαθμού και επιλέχθηκαν σύμφωνα με την υψηλότερη βαθμολογία της διαδικασίας, συνολικού προϋπολογισμού 88,6 εκατ. ευρώ.

Την υψηλότερη βαθμολογία στο σύνολο των δήμων της χώρας, συγκέντρωσε το έργο «Προμήθεια και Εγκατάσταση Συστήματος Τηλεμετρίας και Ελέγχου Διαρροών στο Δίκτυο Ύδρευσης του Δήμο Ρεθύμνου», από την ΔΕΥΑ Ρεθύμνου, με δαπάνη 1.959.200 €.

Οι υπόλοιποι δήμοι της Κρήτης είναι:

  1. Στην 14η θέση το έργο «Τηλεμετρία και τηλεέλεγχος διαρροών σε νέα δίκτυα ύδρευσης, επέκταση αυτοματοποίησης σε νέους τοπικούς σταθμούς και αναβάθμιση των τοπικών σταθμών ελέγχου αυτοματοποίησης (SCADA)» τού Δήμου Χανίων.
  2. Στην 31η θέση βρίσκεται το έργο «Προμήθεια συστήματος τηλεμετρίας, μείωσης διαρροών και εξοικονόμησης νερού δικτύων ύδρευσης Δ.Ε. Δήμου Μινώα Πεδιάδας».
  3. Στην 37η θέση το έργο «Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος παρακολούθησης τηλε-ελέγχου, τηλε- χειρισμού και ανίχνευσης διαρροών του υπάρχοντος εξωτερικού και εσωτερικού δικτύου υδροδότησης της Ιεράπετρας».
  4. Στην 49η θέση το έργο «Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία επέκτασης συστήματος τηλεελέγχου τηλεχειρισμού και ανίχνευσης διαρροών του υπάρχοντος εξωτερικού και εσωτερικού δικτύου υδροδότησης των Δ.Ε. Κρουσώνα και Τυλίσου ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου».
  5. Στην 52 θέση το έργο «Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία τηλεελέγχου - τηλεχειρισμού και ανίχνευσης διαρροών του υπάρχοντος δικτύου υδροδότησης του Δήμου Γόρτυνας».
  6. Στην 58η θέση το έργο «Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος ελέγχου και εντοπισμού διαρροών του δικτύου ύδρευσης της ΔΕΥΑ Χερσονήσου στις Δ.Ε. Μαλιων και Χερσονήσου».
  7. Στη 62η θέση το έργο «Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος τηλεμετρίας ελέγχο διαρροών στο δίκτυο ύδρευσης του δήμου Αγίου Νικολάου ΔΕΥΑ Αγ. Νικολάου».
  8. Στη 65η θέση το έργο «Αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης στις περιοχές Δειλινά Ακαδημία Αλικαρνασσός ΔΕΥΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ».

Στρατηγικός στόχος του προγράμματος του ΥΜΕΠΕΡΑΑ (Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη) του ΕΣΠΑ 2014-2020 είναι η διασφάλιση της ορθολογικής διαχείρισης των υδατικών πόρων της χώρας καθώς και η βελτίωση της ποιότητας και της επάρκειας των αποθεμάτων με ταυτόχρονη μείωση των διαρροών.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Πρόταση Γερμανού καθηγητή για την τροφοδοσία νερού
Ως μία πολύπλευρη στρατηγική χαρακτηρίζει την τροφοδοσία νερού στην Κρήτη ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Μονάχου Γιούργκεν Γκάιστ. Ο Γκάιστ υποστηρίζει...
Κρήτη: Πρόταση Γερμανού καθηγητή για την τροφοδοσία νερού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Έξυπνα» ρολόγια ύδρευσης για τους κατοίκους του Μαλεβιζίου
Στην τοποθέτηση των πρώτων 700 «έξυπνων» ασύρματων υδρομέτρων για τους πολίτες του, προχωράει ο Δήμος Μαλεβιζίου. Πρόκειται για ένα έργο...
«Έξυπνα» ρολόγια ύδρευσης για τους κατοίκους του Μαλεβιζίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: Σταμάτησε η τροφοδοσία νερού από το φράγμα Αποσελέμη
Την παύση της τροφοδοσίας του δικτύου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηρακλείου από το Φράγμα Αποσελέμη, ανακοίνωσε η ΔΕΥΑΗ. Η παύση...
Ηράκλειο: Σταμάτησε η τροφοδοσία νερού από το φράγμα Αποσελέμη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε δήμους για τη λειψυδρία
Έκτακτη οικονομική ενίσχυση, ύψους 820.000 ευρώ σε τρεις δήμους της Κρήτης, με σκοπό την αντιμετώπιση του φαινομένου τους λειψυδρίας, αποφάσισε το...
Κρήτη: Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε δήμους για τη λειψυδρία