Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Μήνυμα Γλέζου για τις αποζημιώσεις, μέσω Τυμπακίου

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/ EUROKINISSI

Μήνυμα Γλέζου για τις αποζημιώσεις, μέσω Τυμπακίου

  • A-
  • A+

Κάλεσμα για στήριξη της υπόθεσης των γερμανικών αποζημιώσεων απηύθυνε ο Μανώλης Γλέζος προς την αντιπρόεδρο του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου της Γερμανίας, Claudia Roth, η οποία παραβρέθηκε την Κυριακή στην εκδήλωση ανάδειξης της ιστορικής μνήμης των γεγονότων της Κατοχής (1941-1944), στην περιφέρεια του Τυμπακίου. 

Το μήνυμα του Μανώλη Γλέζου ανέγνωσε ο Αριστομένης Συγγελάκης, μέλος του Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Αποζημιώσεων, και περιλάμβανε αναφορές και σε Γερμανούς πολίτες που στηρίζουν το αίτημα για την καταβολή των πολεμικών αποζημιώσεων στη χώρα μας. 

Αναλυτικά στον χαιρετισμό του ο Μανώλης Γλέζος ανέφερε:

Αγαπητοί φίλοι και συναγωνιστές του Τυμπακίου και της Κρήτης

Με μεγάλη χαρά απευθύνω έναν σύντομο χαιρετισμό στην Α’ ετήσια εκδήλωση ανάδειξης και διατήρησης της ιστορικής μνήμης των γεγονότων της περιόδου της Γερμανικής Κατοχής (1941-1944), στην περιφέρεια του Τυμπακίου.

Και η χαρά μου είναι μεγάλη γιατί η εκδήλωση αυτή, 76 ολόκληρα χρόνια μετά την ισοπέδωση του Τυμπακίου από τα Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής, αποδεικνύει ότι εσείς, ο Λαός του Τυμπακίου και οι εκπρόσωποι σας στο Δήμο Φαιστού αρνείστε να ξεχάσετε, αρνείστε να παραδοθείτε στη λήθη, αντιστέκεστε στην παραχάραξη της ιστορίας, αγωνίζεστε και διεκδικείτε Δικαιοσύνη!

Ο Λαός του Τυμπακίου και ολόκληρος ο ελληνικός Λαός διεκδικεί Δικαιοσύνη! Απαιτεί έμπρακτη αναγνώρισητης μεγαλειώδους Αντίστασης και Θυσίας του, που είχε ως αποτέλεσμα να απελευθερωθεί η Ελλάδα, η Ευρώπη αλλάκαι η ίδια η Γερμανία από τον χιτλερικό ζυγό, κάτι που η σύγχρονη Γερμανία οφείλει να μη λησμονεί!    

Ποιος μπορεί να αρνηθεί ότι ο παλλαϊκός ξεσηκωμός της Μάχης της Κρήτης και η Εθνική μας Αντίσταση πυροδότησαν την γέννηση της Ευρωπαϊκής Λαϊκής Αντίστασης, η οποία μαζί με τον αγώνα των Συμμάχων συνέτριψαν τον φασισμό;

Αλλά και ποιος μπορεί να αρνηθεί την κτηνώδη συμπεριφορά της ναζιστικής Γερμανίας εις βάρος του Λαού μας; Την ολοσχερή καταστροφή των υποδομών, τη διάλυση της Εθνικής μας Οικονομίας, το κατοχικό δάνειο, τη συστηματική κλοπή και λεηλασία όλων των πόρων της χώρας μας, αλίμονο, και των πολιτιστικών μας θησαυρών; Ποιος μπορεί να αρνηθεί την καταναγκαστική εργασία και την πείνα που θέρισε τον ελληνικό πληθυσμό;

Και, πάνω απ’ όλα, ποιος μπορεί να αρνηθεί τα Ολοκαυτώματα και τις σφαγές του άμαχου πληθυσμού, που βύθισαν σε πένθος το λαό μας και σημάδεψε ανεξίτηλα την πορεία της χώρας μας; Μετά το τέλος του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, μεταξύ όλων των ευρωπαϊκών χωρών, μόνο η Ελλάδα είδε τον πληθυσμό της να μειώνεται, σε σημαντικό βαθμό μάλιστα, ως αποτέλεσμα της πείνας, των ασθενειών, των βασανιστηρίων, της καταναγκαστικής εργασίας, των εκτελέσεων.

Αλλά και ποιος μπορεί να δώσει λογική εξήγηση για την υπεροπτική, αδιάλλακτη και μεροληπτική εις βάρος της Ελλάδας στάση που επιδεικνύουν επί δεκαετίες οι γερμανικές κυβερνήσεις απέναντι στις δίκαιες και ισχυρά θεμελιωμένες ελληνικές αξιώσεις; Μία στάση, που δεν τιμά τη δημοκρατική Γερμανία.

Ας το έχουν όλοι υπόψη τους και ιδίως η Αντιπρόεδρος του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου κυρία Claudia Roth, που είναι σήμερα μαζί σας, ότι η σύγχρονη, δημοκρατική Γερμανία θα μπορέσει να απαλλαγεί από το άγος των εγκλημάτων του Γ΄ Ράιχ μόνο αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη των εγκλημάτων αυτών και αποδίδοντας στην Ελλάδα τις γερμανικές οφειλές!

Φίλες και φίλοι

Το Τυμπάκι με την ολοσχερή καταστροφή του, την καταναγκαστική εργασία στην οποία υποβλήθηκαν οι κάτοικοί του, τα μαρτύρια τα οποία υπέφεραν, την Αντίστασή τους στον κατακτητή αποτελεί σύμβολο Αντίστασης και Αγώνα.Σύμβολο εθνικό, ευρωπαϊκό, οικουμενικό! 

Στον δύσκολο αλλά ωραίο αυτό αγώνα για την έμπρακτη αναγνώριση της Θυσίας του ελληνικού Λαού και την απόδοση των γερμανικών οφειλών στην Ελλάδα έχουμε μαζί μας ως συναγωνιστές πολλούς Γερμανούς δημοκράτες, των οποίων ο ανιδιοτελής αγώνας μας συγκινεί.

Ας ελπίσουμε Claudia Roth ότι θα έχουμε και τη δική σου στήριξη!

Εμείς πάντως δεν θα υποχωρήσουμε μέχρι να δικαιωθούμε!

Να είστε όλοι καλά!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στην Κρήτη ο Γερμανός αγωνιστής K.H. Roth για τις γερμανικές οφειλές
Στο Ηράκλειο θα βρεθεί ο Karl Heinz Roth, ηγετική μορφή του Μάη του '68 στη Γερμανία και συγγραφέας του βιβλίου με τίτλο: «Η οφειλή επανορθώσεων –...
Στην Κρήτη ο Γερμανός αγωνιστής K.H. Roth για τις γερμανικές οφειλές
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Γερμανοί ραβδίζουν ελιές στην Κρήτη
Στην Κρήτη βρέθηκαν και φέτος 22 Γερμανοί τουρίστες, στα πλαίσια ενός προγράμματος το οποίο υλοποιεί τα τελευταία 20 χρόνια, ο αρχαιολόγος και...
Γερμανοί ραβδίζουν ελιές στην Κρήτη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Να καταργηθεί άμεσα ο θεσμός της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης»
Επιτυχημένη χαρακτήρισε τη συμμετοχή της κρητικής κοινωνίας στις κινητοποιήσεις ενάντια στην διοργάνωση της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, το «Εθνικό...
«Να καταργηθεί άμεσα ο θεσμός της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ξεκίνησε τις εργασίες της η 8η Ελληνογερμανική Συνέλευση
Στο ξενοδοχείο «Lyttos» της Χερσονήσου ξεκίνησε την Πέμπτη τις εργασίες της η 8η Ελληνογερμανική Συνέλευση, εν μέσω διαμαρτυριών και αντιδράσεων....
Ξεκίνησε τις εργασίες της η 8η Ελληνογερμανική Συνέλευση