Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ηράκλειο: Ξεκινούν τα mini bus στο κέντρο

Ηράκλειο: Ξεκινούν τα mini bus στο κέντρο

 • A-
 • A+

Από Δευτέρα 8 Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο του Ηρακλείου, στα πλαίσια της ανάπλασης των κεντρικών δρόμων της πόλης.

Οι αλλαγές περιλαμβάνουν διακοπή κυκλοφορίας σε οδούς, αντιδρομήσεις και μετατροπές κατευθύνσεων ενώ θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια τους και τα mini bus, με δωρεάν μεταφορές στο κέντρο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις οι οποίες θα τεθούν σε ισχύ από τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου περιλαμβάνουν τα εξής:

 • Την διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό  Ίδης και σε τμήματα των οδών  Καλοκαιρινού και Ψαρομηλλίγγων
 • Την αντιδρόμηση της οδού Αβέρωφ με κατεύθυνση από την πλατεία Ελευθερίας προς την πλατεία Κορνάρου
 • Την μετατροπή από μονής σε διπλής κατεύθυνσης των οχημάτων στην Πλατεία Κορνάρου από την οδό Έβανς έως την συμβολή της με την οδό Κυρίλλου Λουκάρεως
 • Την μετατροπή από μονής σε διπλής κατεύθυνσης των οχημάτων καθ΄όλο το μήκος των οδών Κυρίλλου Λουκάρεως, Αγίου Μηνά και Γιαμαλάκη
 • Την μετατροπή  της  υφιστάμενης νησίδας επί της συμβολής των οδών Έβανς, Αβέρωφ και Πλατείας Κορνάρου ώστε να παρέχεται η δυνατότητα  κυκλικής πορείας των οχημάτων που  εισέρχονται σ' αυτήν με την ταυτόχρονη κατάργηση των υφισταμένων φωτεινών σηματοδοτών
 • Την τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών για την ρύθμιση της κυκλοφορίας των οχημάτων στην συμβολή των οδών 1821 / Κύριλλου Λουκάρεως και Λ. Καλοκαιρινού / Αγ. Μηνά. 
 • Η τοποθέτηση εύκαμπτων πλαστικών στον άξονα όλων των οδών Πλ. Κορνάρου, Κυρ. Λουκάρεως, Αγίου μηνά, Γιαμαλάκη για την μετατροπή τους από μονής σε διπλής κατεύθυνσης.
 • Δεν επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων στην οδό Αβέρωφ (πλην των διαμορφωμένων εσοχών επί των πεζοδρομίων), επί της Πλ. Κορνάρου, στην οδό Κύριλλου Λουκάρεως, στην οδό Αγ. Μηνά και στην οδό Γιαμαλάκη με την τοποθέτηση πινακίδων Ρ-40
 • Στις κάθετες οδούς της οδού Αβέρωφ θα υπάρξει τοποθέτηση πινακίδων Ρ-27 ή Ρ-28 ανάλογα, ώστε τα οχήματα να οδηγούνται προς την σωστή κατεύθυνση. Στην διασταύρωση δε της οδού Αβέρωφ και Έβανς και εκατέρωθεν της οδού Αβέρωφ θα υπάρξει η τοποθέτηση πινακίδας Ρ-7 για την σαφέστερη ενημέρωση των οδηγών. 
 • Σε όλες τις κάθετες οδούς των οδών Γιαμαλάκη, Αγ. Μηνά, Κύριλλου Λουκάρεως και πλ. Κορνάρου δεν θα επιτρέπονται οι αριστερές στροφές των οχημάτων με την τοποθέτηση τόσο πινακίδων Ρ-27 εκατέρωθεν των κάθετων οδών αυτών, όσο και με την τοποθέτηση στο σημείο των διασταυρώσεων, εύκαμπτων πλαστικών οριοδεικτών (κολωνάκια) με μεγαλύτερη πυκνότητα. 
 • Τοποθέτηση πινακίδας «Ρ-50» επί της Λ. Καλοκαιρινού, πριν τη διασταύρωση αυτής με την οδό Αγίου Μηνά.
 • Η διατήρηση των υφιστάμενων στάσεων των αστικών λεωφορείων και η δημιουργία νέων επί της οδού Αβέρωφ και πλησίον του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Μηνά σε απόσταση 50 μέτρων από την υφιστάμενη στάση, προς την Λ. Καλοκαιρινού.
 • Η αλλαγή της εισόδου – εξόδου των οχημάτων Δ.Χ.ΤΑΞΙ από τον διαμορφωμένο χώρο της Πλ. Κορνάρου, τα οποία θα εξέρχονται προς την οδό Κυρ. Λουκάρεως / Αγ. Μηνά.

Επιπρόσθετα θα  τοποθετηθούν οι κάτωθι πληροφοριακές πινακίδες:

 • Στην οδό Έβανς και στο ύψος της οδού Μανουσογιάννη θα υπάρξει τοποθέτηση  πληροφοριακής πινακίδας με την ένδειξη «ΟΔΟΣ ΑΒΕΡΩΦ ΚΛΕΙΣΤΗ ΠΡΟΣ ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ».
 • Στην οδό Δημοκρατίας στο ύψος της οδού Βίγλας τοποθετηθούν δυο πληροφοριακές πινακίδες με την ένδειξη «ΟΔΟΣ ΑΒΕΡΩΦ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣ Λ. ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ».

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων  για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους και για την αποφυγή ατυχήματος και κυκλοφοριακών προβλημάτων, να κινούνται στις ανωτέρω οδούς με ιδιαίτερη προσοχή και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων και της υπάρχουσας  σήμανσης.

Ξεκινάνε τα mini bus

Στα πλαίσια των κυκλοφοριακών αλλαγών οι οποίες θα ισχύσουν λόγω των έργων στο κέντρο του Ηρακλείου, θα ξεκινήσει η λειτουργία και των mini bus.

Με απόφαση της δημοτικής αρχής και του αστικού ΚΤΕΛ και αφού έλαβαν το πράσινο φως από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης επιστρατεύουν τα mini bus τα οποία θα εκτελούν δυο γραμμές «ανακουφίζοντας» την κυκλοφορία και δίνοντας ανάσα στους πολίτες.

Παράλληλα αναμένεται και η έγκριση από το Ελεκτικό Συνέδριο που θα δώσει το πράσινο φως για την πλήρη λειτουργία τους.

Τα mini bus θα εκτελούν δυο δρομολόγια και θα προσφέρουν δωρεάν πρόσβαση στους πολίτες από το Παγκρήτιο στάδιο και το λιμάνι. 

Έτσι ξεκινούν τη Δευτέρα στις 7 το πρωί ενώ έρχονται μαζί με τις κυκλοφοριακές αλλάγές, της αντιδρομίσεις, τους δρόμους διπλής κατεύθυνσης και την απαγόρευση της στάθμευσης σε μια προσπάθεια να συνδράμουν στην ανακούφιση της κυκλοφορίας.

 • Η γραμμή 1 θα καλύπτει τις περιοχές :  Λιμάνι, Ικάρου, Πλατεία Ελευθερίας, 1821, Κορνάρου, Πλαστήρα, Χανιόπορτα, Καλοκαιρινού, Γιαμαλάκη, Παραλιακή, Λιμάνι 
 • Η γραμμή 2 θα καλύπτει τις περιοχές : Παγκρήτιο, Παραλιακή λεωφόρο, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, Καλοκαιρινού, Πλατεία Κορνάρου (εκεί θα δημιουργηθεί κυκλικός κόμβος που το λεωφορείο θα κάνει αναστροφή) Αγίου Μηνά, Γιαμαλάκη, Παραλιακή, Παγκρήτιο

Τα δρομολόγια θα ξεκινούν στις 7 το πρωί και θα συνεχίζονται μέχρι τις 11 το βράδυ ενώ οι πολίτες μπορούν να σταθμεύουν σε λιμάνι και Παγκρήτιο. Για την εξυπηρέτηση τους τα δρομολόγια θα εκτελούνται ανά 20 λεπτά.

  

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δωρεάν στάθμευση για τις γιορτές στο κέντρο του Ηρακλείου
Την απόφαση να επιτρέψει την ελεύθερη στάθμευση στις θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης για τις ημέρες των εορτών, χωρίς τη χρήση της απαραίτητης κάρτας, αποφάσισε ο Δήμος Ηρακλείου. Το μέτρο πρόκειται να ισχύσει...
Δωρεάν στάθμευση για τις γιορτές στο κέντρο του Ηρακλείου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: Ζητούν διαβούλευση για το κυκλοφοριακό στο κέντρο
Δημόσια διαβούλευση για το θέμα του κυκλοφοριακού στο κέντρο της πόλης, όσο συνεχίζονται τα έργα ανάπλασης, ζητά με επιστολή του στον δήμαρχο ο Εμπορικός Σύλλογος. Οι έμποροι τονίζουν ότι η σταδιακή ολοκλήρωση...
Ηράκλειο: Ζητούν διαβούλευση για το κυκλοφοριακό στο κέντρο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Προσωρινός ανάδοχος για τους κόμβους της Αγίας Πελαγίας
Η απόφαση ανακήρυξης της εταιρίας «Λατομικής ΑΤΕ» ως προσωρινού αναδόχου του έργου δημιουργίας κόμβων στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας, υπεγράφη την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου από τον γ.γ. του Υπουργείου Υποδομών...
Προσωρινός ανάδοχος για τους κόμβους της Αγίας Πελαγίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Κατατέθηκαν οι προσφορές για το έργο του ΒΟΑΚ
Το μεσημέρι της Πέμπτης έληξε η σχετική προθεσμία για την πρώτη φάση της διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας την οποία έχει δρομολογήσει το Υπουργείο Υποδομών για το μεγάλο έργο του Βόρειο Οδικού Άξονα Κρήτης....
Κρήτη: Κατατέθηκαν οι προσφορές για το έργο του ΒΟΑΚ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: Δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας
Σε μια σειρά από μικρές παρεμβάσεις και δράσεις προχωρά η Δήμος Ηρακλείου, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας. Ο Δήμος Ηρακλείου οργανώνει πλήθος δράσεων και εκδηλώσεων για μικρούς και...
Ηράκλειο: Δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Έργα 6,5 εκ. ευρώ για το αγροτικό οδικό δίκτυο του Ηρακλείου
Υπεγράφησαν οι συμβάσεις, ύψους 6,5 εκ. ευρώ, για την αναβάθμιση του αγροτικού οδικού δικτύου του Ηρακλείου, οι οποίες περιλαμβάνουν τσιμεντοστρώσεις αγροτικών δρόμων αλλά και διανοίξεις δρόμων εντός του...
Έργα 6,5 εκ. ευρώ για το αγροτικό οδικό δίκτυο του Ηρακλείου

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας