Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρναουτάκης: Tον Ιανουάριο ο διαγωνισμός για τον ΒOAK

Αρναουτάκης: Tον Ιανουάριο ο διαγωνισμός για τον ΒOAK

  • A-
  • A+

Αγιασμός και κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 1 Ιανουαρίου στην αντιπεριφέρεια Χανίων, παρουσία του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη.

Ο κ. Αρναουτάκης αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα του νησιού, με έμφαση τον ΒΟΑΚ, τονίζοντας ότι για την Περιφέρεια ο ΒΟΑΚ ξεκινά από την Κίσαμο και καταλήγει στην Σητεία. 

Όπως τόνισε ο περιφερειάρχης, εντός του Ιανουαρίου ξεκινά η διαγωνιστική διαδικασία για τον ΒΟΑΚ, ένα έργο κοντά στο 1,5 δις.

«Είναι πολύ σημαντικό, που η Κυβέρνηση και η Αντιπολίτευση έχουν δεχτεί την ρεαλιστική πρόταση της Περιφέρειας και των φορέων για ένα σύγχρονο αυτοκινητόδρομο χωρίς διόδια με ρήτρα διαθεσιμότητας και με την χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής τράπεζας επενδύσεων».

Ο κ. Αρναουτάκης ανέφερε ότι υπάρχουν ακόμη σημαντικά έργα τα οποία αφορούν τον Βόρειο Οδικό Άξονα που θα δημοπρατηθούν από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, ποσού κοντά στα 25 εκ. τα οποία θα συνδράμουν στην οδική ασφάλεια στον ΒΟΑΚ.

Ο κ. Αρναουτάκης μιλώντας για τα έργα οδικής ασφάλειας ανακοίνωσε, ότι «η Περιφέρεια μας προγραμματίζει σημαντικά έργα για το 2018 μετά από μια οργανωμένη προετοιμασία που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια. Έργα που αφορούν την οδική ασφάλεια για όλη την Κρήτη. Συγκεκριμένα σε 450 σημεία τα οποία είναι επικίνδυνα , άμεσα δημοπρατούνται μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018 με προϋπολογισμό 35 εκ. Επίσης δημοπρατείται με ένα ποσό 10 εκ. ο παλιός εθνικός δρόμος».

Ο περιφερειάρχης επίσης αναφέρθηκε στην έγκαιρη προετοιμασία της Περιφέρειας στην δρομολόγηση των σημαντικών έργων διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στην Κρήτη αλλά και στην συνεργασία και ενίσχυση των Δήμων του νησιού. Αναφερόμενος στα τοπικά έργα της ΠΕ Χανίων ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι στην συνεδρίαση του το Περιφερειακό Ταμείο την περασμένη Παρασκευή ξεμπλόκαρε το οδικό έργο στα Τοπόλια, όποτε μπορεί να συνεχιστεί απρόσκοπτα.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι τα αντιπλημμυρικά έργα-διευθέτηση 11,5 εκ. τα οποία έχουν εγκριθεί άμεσα για τον Ταυρωνίτη δημοπρατούνται μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018, οπως επίσης και τα αντιπλημμυρικά έργα στον Μορώνη μόλις έρθει η μελέτη με προϋπολογισμό 5 εκ. ευρώ και αυτά άμεσα μπορούν να δημοπρατηθούν.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Νέα παράταση στο κλείσιμο του ΒΟΑΚ - Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι
Σε αποκλεισμό του ΒΟΑΚ προειδοποιούν ότι θα προχωρήσουν οι κάτοικοι της περιοχής του Σταλού στα Χανιά, λόγω της μεγάλης κατολίσθησης η οποία...
Νέα παράταση στο κλείσιμο του ΒΟΑΚ - Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χανιά: Στην Περιφέρεια το «μπαλάκι» για την κατολίσθηση
Εγγραφο, μέσω του οποίου το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών ζητά από την Περιφέρεια Κρήτης να αναλάβει τον καθαρισμό του ΒΟΑΚ στο σημείο όπου σημειώθηκε η...
Χανιά: Στην Περιφέρεια το «μπαλάκι» για την κατολίσθηση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χανιά: Ζητούν καλύτερη σύνδεση του αεροδρομίου με τον νέο ΒΟΑΚ
Να συμπεριληφθεί στο έργο του νέου ΒΟΑΚ και η οδική αναβάθμιση της σύνδεσης μεταξύ του αερολιμένα Χανίων με τον Βόρειο Οδικό Άξονα, ζήτησαν με...
Χανιά: Ζητούν καλύτερη σύνδεση του αεροδρομίου με τον νέο ΒΟΑΚ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χανιά: Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης της οδού Χάληδων
Το πρωΐ της Δευτέρας ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης της οδού Χάληδων και της πλατείας Μητροπόλεως στο κέντρο των Χανίων. Ο δρόμος θα παραμείνει...
Χανιά: Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης της οδού Χάληδων