• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  21°C 18.6°C / 21.9°C
  0 BF
  75%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  18°C 15.8°C / 19.3°C
  1 BF
  77%
 • Πάτρα
  Ελαφρές νεφώσεις
  21°C 18.0°C / 21.6°C
  2 BF
  74%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  15°C 14.9°C / 17.0°C
  0 BF
  100%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  16°C 15.9°C / 15.9°C
  1 BF
  82%
 • Βέροια
  Σποραδικές νεφώσεις
  18°C 16.0°C / 18.7°C
  1 BF
  79%
 • Κοζάνη
  Αραιές νεφώσεις
  16°C 14.1°C / 16.4°C
  1 BF
  63%
 • Αγρίνιο
  Αραιές νεφώσεις
  19°C 18.5°C / 21.2°C
  1 BF
  88%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 19.7°C / 21.4°C
  3 BF
  81%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  19°C 15.9°C / 18.9°C
  1 BF
  82%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  21°C 17.7°C / 21.8°C
  1 BF
  77%
 • Σκόπελος
  Αραιές νεφώσεις
  18°C 17.6°C / 17.9°C
  2 BF
  72%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  19°C 18.9°C / 19.9°C
  0 BF
  94%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  16°C 15.9°C / 16.5°C
  0 BF
  88%
 • Λαμία
  Αραιές νεφώσεις
  17°C 16.5°C / 18.3°C
  1 BF
  100%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  21°C 16.8°C / 20.8°C
  2 BF
  67%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  21°C 19.3°C / 22.1°C
  0 BF
  68%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  16°C 13.8°C / 17.6°C
  2 BF
  91%
 • Κατερίνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  18°C 16.2°C / 19.4°C
  1 BF
  79%
 • Καστοριά
  Αραιές νεφώσεις
  17°C 16.8°C / 16.8°C
  1 BF
  72%

Ρέθυμνο: Επιμένουν ενάντια στο αιολικό πάρκο στην Κουρούπα

 • A-
 • A+

Επιστολή - απάντηση προς τον υπεύθυνο εργολάβο για τη εγκατάσταση ΒΑΠΕ στη περιοχή της Κουρούπας στο Ρέθυμνο, εξέδωσε ο Δήμος Αγίου Βασιλείου, υπογραμμίζοντας για ακόμη μία φορά την αντίθεση των κατοίκων και του Δήμου στη δημιουργία αιολικού πάρκου.

Ο Δήμος καταγγέλει προσπάθειες διχασμού της τοπικής κοινωνίας από πλευράς εργολάβου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν, όπως υποστηρίζουν, τα επιχειρηματικά του σχεδία.

Στην επιστολή τονίζεται ότι θα εφαρμόστούν όλες οι ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ενώ υπογραμμίζεται ότι οι γνωμοδοτήσεις των μελετών και οι προτάσεις για τον χωροταξικό σχεδιασμό της Περιφέρειας, ήταν ενάντια στο έργο.

Αναλυτικά η επιστολή του Δήμου Αγίου Βασιλείου:

Η παρούσα Δημοτική Αρχή και προσωπικά ο δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης, έχουν την πολιτική βούληση να εφαρμόσουν στο ακέραιο τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου (202/2015 και 27/2017), να εισακούσουν την βούληση της τοπικής κοινωνίας και να μην επιτρέψουν την εγκατάσταση νέων ΒΑΠΕ στην περιοχή μας. 

Επίσης έχει εξαντλήσει τα θεσμικά της περιθώρια αφού όλες οι συλλογικές της αποφάσεις είναι ενάντια στις ΒΑΠΕ: στις προτάσεις για τον χωροταξικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Κρήτης, στην διαβούλευση για το ΣΧΟΑΠ της δημοτικής ενότητας Φοίνικα αλλά και στις γνωμοδοτήσεις των μελετών.

Ο κ. Κλάδος όντως επιδίωξε με κάθε τρόπο να συναντηθεί με τον Δήμαρχο Γιάννη Ταταράκη. Ουδέποτε όμως πραγματοποιήθηκε συνάντηση αφού οι απόψεις του Δημάρχου είναι γνωστές και καταγεγραμμένες στο δημόσιο διάλογο επομένως η συνάντηση θα ήταν ανώφελη. Προφανώς ο κ Κλάδος εξέλαβε την άρνηση οποιαδήποτε συζήτησης για το θέμα σαν σιωπή, και την σιωπή σαν θετική στάση. Κρίμα.

Μείναμε έκπληκτοι με την ομολογία του κ. Κλάδου: «Άντρα μπροστάρη έψαχνα με ηγετικό προφίλ, σεβόμενος τις όποιες ιδιαιτερότητες και εγωισμούς» και την πρόθεση του να στρατεύσει δημότες μας και να διχάσει τη τοπική μας κοινωνία προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα επιχειρηματικά του σχεδία.

Προφανώς δεν είχε υπολογίσει ότι οι αξίες των Αγιοβασιλιωτών η αγάπη για τον τόπο τους, ο σεβασμός στην ιστορία τους και την πολιτιστική τους κληρονομιά και οι περιβαλλοντικές – οικολογικές ευαισθησίες τους υπερβαίνουν σκοπιμότητες και επιχειρηματικά συμφέροντα από όπου και οποιονδήποτε και αν εκφράζονται.

Τέλος,  όπως έχει δηλωθεί κατ’ επανάληψη από τον Δήμαρχο Γιάννη Ταταράκη το όραμα μας  και ο στρατηγικός σχεδιασμός μας για την ανάπτυξη του τόπου είναι διαφορετικός από τους σχεδιασμούς των μεγάλων εταιρειών.

Θα πρέπει λοιπόν όλοι να αναλογιστούν την ευθύνη τους απέναντι στην ιστορία του τόπου, να σεβαστούν την θέληση και την αξιοπρέπεια της τοπικής κοινωνίας  και να μην επιτρέψουν να γίνουν τα έργα αυτά που στοχεύουν στο κέρδος σε βάρος του περιβάλλοντος και της ζωής μας.

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Προσωρινό «όχι» για τις ΑΠΕ σε Σητεία και Αμάρι
Ομόφωνα αρνητική ήταν η απόφαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Υβριδικού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας στο Αμάρι. Κάτοικοι από την...
Προσωρινό «όχι» για τις ΑΠΕ σε Σητεία και Αμάρι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αντιδράσεις για τους υβριδικούς σταθμούς σε Ρέθυμνο και Σητεία
Ενάντια στην δημιουργία υβριδικών σταθμών στην Σητεία και στο φράγμα Ποταμών στο Ρέθυμνο, δηλώνουν ξανά οι κάτοικοι των περιοχών. Τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην...
Αντιδράσεις για τους υβριδικούς σταθμούς σε Ρέθυμνο και Σητεία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Συνάντηση με τον υπουργό για τις ΑΠΕ στη Σητεία
Συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη είχε ο δήμαρχος Σητείας, όσον αφορά τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, επισημαίνοντας ότι η περιοχή της Σητείας έχει υπερκαλύψει τον εθνικό μέσο...
Συνάντηση με τον υπουργό για τις ΑΠΕ στη Σητεία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ετοιμάζουν φωτοβολταϊκά πάρκα οι δήμοι της Κρήτης
Προγραμματική σύμβαση για την μελέτη εφαρμογής του μέτρου του ενεργειακού και του εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού για τους δήμους της Κρήτης, υπέγραψε ο περιφερειάρχης. Η Περιφέρεια προκρίνει την δημιουργία...
Ετοιμάζουν φωτοβολταϊκά πάρκα οι δήμοι της Κρήτης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ενάντια στο αιολικό πάρκο στην Κουρούπα οι κάτοικοι της περιοχής
Κατά της δημιουργίας αιολικού πάρκου στην Κουρούπα, είναι οι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι στο παρελθόν εκδίωξαν τεχνικούς της αναδόχου εταιρίας. Οι κάτοικοι τονίζουν ότι ο εργολάβος της εταιρίας έχει...
Ενάντια στο αιολικό πάρκο στην Κουρούπα οι κάτοικοι της περιοχής
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Επτά μήνες απλήρωτοι για τα φωτοβολταϊκά πάρκα
Τους επτά μήνες, έφτασε η καθυστέρηση πληρωμών των εκδοθέντων τιμολογίων από τη ΔΕΗ, προς τους ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκών πάρκων. Με επιστολή τους προς το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής...
Επτά μήνες απλήρωτοι για τα φωτοβολταϊκά πάρκα

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας