• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  21°C 19.3°C / 22.9°C
  0 BF
  61%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  20°C 17.6°C / 22.4°C
  1 BF
  58%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  18°C 16.0°C / 21.8°C
  1 BF
  59%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  13°C 12.9°C / 18.1°C
  1 BF
  76%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  17°C 16.9°C / 16.9°C
  2 BF
  59%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  19°C 18.0°C / 20.9°C
  2 BF
  45%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  15°C 15.0°C / 16.2°C
  1 BF
  31%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  16°C 15.6°C / 17.4°C
  1 BF
  55%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  19°C 17.8°C / 23.1°C
  2 BF
  81%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  20°C 18.9°C / 19.9°C
  2 BF
  60%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  22°C 21.1°C / 22.9°C
  2 BF
  46%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  21°C 21.2°C / 21.2°C
  1 BF
  52%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  22°C 21.6°C / 21.6°C
  2 BF
  67%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  16°C 14.5°C / 15.9°C
  0 BF
  72%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  14°C 14.5°C / 14.5°C
  1 BF
  36%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  23°C 17.8°C / 23.8°C
  3 BF
  54%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  21°C 19.5°C / 23.1°C
  0 BF
  49%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  19°C 16.3°C / 19.9°C
  2 BF
  74%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  20°C 17.7°C / 22.5°C
  0 BF
  86%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  16°C 15.8°C / 15.8°C
  1 BF
  26%

Καταγγέλουν τις ελλείψεις σε προσωπικό στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

 • A-
 • A+
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ανακοίνωση σχετικά με το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού στο Νοσοκομείου του Αγίου Νικολάου, εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων Αγίου Νικολάου - Λασιθίου.

Όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι, η ελλείψεις σε προσωπικό είναι το σοβαρότερο πρόβλημα του νοσοκομείου, το οποίο οξύνθηκε με την πολιτική των μνημονίων που περιόρισε τον αριθμό των νέων προσλήψεων.

Οι εργαζόμενοι παραθέτουν στοιχεία από την πλατφόρμα «bi forms» και το πρώην «ESYNET», σύμφωνα με τα οποία οι προσλήψεις οι οποίες έγιναν, απλά σταμάτησαν τον ρυθμό μείωσης του μόνιμου προσωπικού ενώ μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και να ξεκινήσουν να εργάζονται υπάλληλοι οι οποίοι προσλήφθηκαν πρόσφατα, θα υπάρξουν συνταξιοδοτήσεις, γεγονός το οποίο δεν θα αλλάξει το πρόβλημα.

Όπως υποστηρίζουν, οι νέες προσλήψεις ιατρών δεν συνοδεύτηκαν με αγορά του αντίστοιχου εξοπλισμού, με αποτέλεσμα το ΓΝΑΝ να έχει γαστρεντερολόγο χωρίς να γίνονται γαστροσκοπήσεις και κολονοσκοπήσεις, να έχει ογκολόγο χωρίς να γίνονται χημειοθεραπείες.

Τέλος, οι εργαζόμενοι υπογραμμίζουν ότι πρέπει να υπάρξει προκήρυξη μεγάλου αριθμού νέων μόνιμων προσλήψεων για το Νοσοκομείο Αγίου Νικολαου, έτσι ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει σύμφωνα με τις δυνατότητες του και να καλύψει πλήρως τις ανάγκες του πληθυσμού της περιοχής και του νομού Λασιθίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Αγίου Νικολάου - Λασιθίου:

Η έλλειψη προσωπικού είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου, πρόβλημα που οξύνθηκε με την πολιτική των μνημονίων που περιόρισε σε μεγάλο βαθμό τον αριθμό των νέων προσλήψεων. 

Πολύ σημαντικά συμπεράσματα για την εξέλιξη του αριθμού του μόνιμου προσωπικού του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου προκύπτουν από τον παρακάτω πίνακα με στοιχεία για την εξέλιξη του μόνιμου προσωπικού του ΓΝΑΝ, στοιχείαπου έχουν αντληθεί από την πλατφόρμα bi forms και το πρώην ESYNET.

Όπως φαίνεται από τον πίνακα, ο αριθμός των μόνιμων εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου έχει μειωθεί κατά 2 (254 από 256) σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2015 που ανέλαβε για πρώτη φορά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.

Βεβαίως με τις προσλήψεις που έγιναν σταμάτησε ο ρυθμός μείωσης του μόνιμου  προσωπικού που τα προηγούμενα 3 χρόνια 2012-2015 είχε μειώσει το μόνιμο προσωπικό του Νοσοκομείου κατά το 1/3. Από την άλλη όμως δεν ήρθε η  αύξηση μόνιμου  προσωπικού που συνεχώς διαφημίζεται από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και από τους κατά τόπους εκπροσώπους της και  η έλλειψη προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες συνεχίζει να υφίσταται ως τεράστιο πρόβλημα για τη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι υπάρχουν ακόμα κάποιες μόνιμες θέσεις που είναι υπό προκήρυξη, όμως μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και να ξεκινήσουν να εργάζονται υπάλληλοι σε αυτές τις θέσεις, θα έχει υπάρξει κάποιος αριθμός συνταξιοδοτήσεων, αποχωρήσεων και μετατάξεων, όπως επίσης είναι σε εκκρεμότητα το αν θα φύγουν προς  υπηρεσίες του τόπου καταγωγής τους οι τέσσερις εναπομείναντες διορισθέντες διοικητικοί υπάλληλοι από το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 1998.

Πρέπει επίσης να τονίσουμε ότι ενώ έχουν προσληφθεί 12 νέοι ιατροί στο ΓΝΑΝ και ο αριθμός των μόνιμων ιατρών αυξήθηκε κατά 8, οι ειδικότητες που επιλέχθηκαν από την 7η ΥΠΕ δεν ήταν αυτές που είχε ζητήσει το επιστημονικό συμβούλιο του Νοσοκομείου (το ΔΣ του Νοσοκομείο ούτε καν ερωτήθηκε) με αποτέλεσμα να εξακολουθούν να υπάρχουν κενά σε σημαντικές ειδικότητες. Επιπροσθέτως, σε μερικές ημέρες συνταξιοδοτούνται άλλοι 3 ιατροί (ακτινολόγος, γεν. Χειρούργος, γυναικολόγος) και ενώ  έχει ζητηθεί να προκηρυχθούν οι 3 θέσεις από τον Ιούνιο (όπως προβλέπει η νομοθεσία), το Υπουργείο Υγείας δεν έχει προχωρήσει στην έγκριση της προκήρυξης τους, με απότέλεσμα η έναρξη του νέους έτους να φέρει σημαντικά κενά στο ΓΝΑΝ. Για παράδειγμα υπάρχει κίνδυνος το ακτινολογικό – αξονικός τομογράφος  του ΓΝΑΝ να μένει 5-7 ημέρες το μήνα χωρίς εφημερία. 

Ακόμη οι νέες προσλήψεις ιατρών δεν συνοδεύτηκαν με αγορά του αντίστοιχου εξοπλισμού, με αποτέλεσμα το ΓΝΑΝ να έχει γαστρεντερολόγο χωρίς να γίνονται γαστροσκοπήσεις και κολονοσκοπήσεις, να έχει ογκολόγο χωρίς να γίνονται χημειοθεραπείες, να έχει τρεις ψυχιάτρους (μαζί με το ΚΨΥ) χωρίς να λειτουργεί ψυχιατρική κλινική (ο νομός Λασιθίου είναι ο μοναδικός νομός της Κρήτης χωρίς ψυχιατρική κλινική). Ακόμη οι προσλήψεις των ιατρών δεν συνοδεύτηκαν με τις απαιτούμενες προσλήψεις στις υπόλοιπες υπηρεσίες (νοσηλευτική, διοικητική, τεχνική) για να μπορουν να παραχθούν αντίστοιχες υπηρείες υγείας.

Κάποιο μέρος από τα κενά προσωπικού, έγινε προσπάθεια από το υπουργείο να καλυφθεί με προσωπικό με ελαστικές σχέσεις εργασίας.
Στο ΓΝΑΝ υπηρετούν αυτή τη στιγμή και 6 επικουρικοί ιατροί και 11 επικουρικοί υπάλληλοι σε διάφορες υπηρεσίες (5 στη νοσηλευτική, 1 στην τεχνική, 1 στο παραιατρικό προσωπικό και 4 στη διοικητική) που οι συμβάσεις λήγουν 31/12/2018, είναι όμως σε εκκρεμότητα η έγκριση των ενταλμάτων πληρωμής τους από το ελεγχτικό συνέδριο.

Επίσης εργάζονται και 10 υπάλληλοι με 12μηνες συμβάσεις του ΟΑΕΔ που επίσης οι συμβάσεις τους λήγουν μέσα στο 2017 ή στις αρχές του 2018 και η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι θα τους δώσει παράταση κατά ένα έτος. Αναμένουμε επίσης στις επόμενες ημέρες άλλους 11 συμβασιούχους του ΟΑΕΔ, χωρίς να γνωρίζουμε πόσοι από αυτούς θα παρουσιαστούν τελικά και θα παραμείνουν στο Νοσοκομείο. Πρέπει επίσης να σημειώσουμε ότι στο ΓΝΑΝ έχουν προσληφθεί φέτος και 25 εργαζόμενοι με ατομικές συμβάσεις εργασίας στην καθαριότητα, στη σίτηση και στη φύλαξη, που πριν ήταν εργολαβικό προσωπικό.

Τον Ιανουάριο του 2015 υπηρετούσαν 5 επικουρικοί ιατροί και 4 υπάλληλοι από το υπόλοιπο προσωπικό.

Τα παραπάνω δείχνουν ότι έχει γίνει κάποια αύξηση του  μη μόνιμου προσωπικού (κατά 18 συμβασιούχους εργαζόμενους ), αυτή όμως η αύξηση είναι πολύ μικρή σε σχέση με τις ελλείψεις και τις ανάγκες, είναι δε παροδική.

Είναι εμφανές ότι οι κάποιες προσλήψεις που έγιναν τα τελευταία 2 χρόνια στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου απέτρεψαν την πλήρη κατάρρευση του αφού σταμάτησε η συνεχή μείωση του  αριθμού του προσωπικού, δεν έχει όμως προκύψει αύξηση του αριθμού των εργαζομένων και δεν έχει αντιμετωπιστεί  το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού που επηρεάζει το Νοσοκομείο σε όλες τις υπηρεσίες και στις δραστηριότητες του.

Γι΄αυτό απαιτείται να υπάρξει προκήρυξη μεγάλου αριθμού νέων μόνιμων προσλήψεων για το Νοσοκομείο Αγ. Νικολαου, έτσι ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει σύμφωνα με τις δυνατότητες του και να καλύψει πλήρως τις ανάγκες του πληθυσμού της περιοχής και του νομού Λασιθίου.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Νέες καταγγελίες για τις ελλείψεις στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου
Τις σοβαρές ελλείψεις ειδικοτήτων γιατρών στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου καταγγέλει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου. Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για μεγάλες ελλείψεις στην κάλυψη των εφημεριών, καθώς...
Νέες καταγγελίες για τις ελλείψεις στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Λασίθι: Βουτιά θανάτου για 47χρονο από παράθυρο νοσοκομείου
Ένας 47χρονος άνδρας, μολδαβικής καταγωγής, έχασε τη ζωή του τα ξημερώματα του Σαββάτου, πέφτοντας από τον τρίτο όροφο του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου. Ο Μολδαβός νοσηλευόταν στην Παθολογική κλινική του...
Λασίθι: Βουτιά θανάτου για 47χρονο από παράθυρο νοσοκομείου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Νέα κινητοποίηση για τους συμβασιούχους στην Υγεία
Στην κινητοποίηση της Τρίτης 26 Ιουνίου για τους συμβασιούχους στα νοσηλευτικά ιδρύματα, μετέχει ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου. Οι εργαζόμενοι θα βρεθούν στην 7η ΥΠΕ Κρήτης, διεκδικώντας...
Κρήτη: Νέα κινητοποίηση για τους συμβασιούχους στην Υγεία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Διαμαρτυρήθηκαν για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου
Παράσταση διαμαρτυρίας για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, στο κτίριο της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, το πρωΐ της Παρασκευής. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται...
Διαμαρτυρήθηκαν για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Διαμαρτυρία στην 7η ΥΠΕ Κρήτης για το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου
Παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή 1 Ιουνίου το πρωί στην 7η ΥΠΕ Κρήτης, οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις συνθήκες εργασίας που...
Διαμαρτυρία στην 7η ΥΠΕ Κρήτης για το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Προκήρυξη για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου
Την προκήρυξη του έργου «Διαμόρφωση Κτιρίων και Χώρων για τη Μετεγκατάσταση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού» στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, ανακοίνωσε η διοίκηση του νοσοκομείου. Το έργο είναι...
Προκήρυξη για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας