• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  7°C 3.4°C / 9.0°C
  0 BF
  73%
 • Θεσσαλονίκη
  Σποραδικές νεφώσεις
  7°C 3.6°C / 8.2°C
  2 BF
  58%
 • Πάτρα
  Σποραδικές νεφώσεις
  8°C 7.0°C / 10.1°C
  3 BF
  72%
 • Ιωάννινα
  Σποραδικές νεφώσεις
  6°C 5.9°C / 5.9°C
  0 BF
  75%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  5°C 4.9°C / 4.9°C
  1 BF
  70%
 • Βέροια
  Ελαφρές νεφώσεις
  7°C 4.3°C / 7.6°C
  2 BF
  53%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  3°C 3.4°C / 4.0°C
  2 BF
  48%
 • Αγρίνιο
  Σποραδικές νεφώσεις
  5°C 3.5°C / 10.6°C
  1 BF
  85%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  7°C 6.8°C / 9.8°C
  3 BF
  80%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  7°C 3.9°C / 6.9°C
  1 BF
  65%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  10°C 9.1°C / 11.8°C
  1 BF
  61%
 • Σκόπελος
  Σποραδικές νεφώσεις
  6°C 6.2°C / 7.6°C
  1 BF
  50%
 • Κεφαλονιά
  Σποραδικές νεφώσεις
  9°C 7.9°C / 8.9°C
  0 BF
  93%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  4°C 1.9°C / 6.0°C
  0 BF
  74%
 • Λαμία
  Σποραδικές νεφώσεις
  5°C 2.5°C / 5.6°C
  1 BF
  80%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  10°C 3.8°C / 9.9°C
  1 BF
  53%
 • Χαλκίδα
  Σποραδικές νεφώσεις
  5°C 3.6°C / 9.2°C
  1 BF
  73%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  6°C 3.3°C / 7.1°C
  2 BF
  79%
 • Κατερίνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  6°C 3.7°C / 8.3°C
  2 BF
  65%
 • Καστοριά
  Ελαφρές νεφώσεις
  4°C 3.8°C / 3.8°C
  2 BF
  82%

φωτογραφία αρχείου

ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ

Κρήτη: Συσκέψεις αγροτών για συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία

 • A-
 • A+

Ανοιχτές συσκέψεις των αγροτικών συλλόγων και των επιτροπών αγώνα των αγροτών, θα πραγματοποιηθούν αυτην την εβδομάδα σε Ηράκλειο και Χανιά. 

Οι αγροτικοί σύλλογοι ανατολικής Κρήτης θα πραγματοποιήσουν σύσκεψη την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, ενώ η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων πραγματοποιεί σύσκεψη την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου.

Οι περιφερειακές συσκέψεις θα κορυφωθούν με πανελλαδική σύσκεψη στη Λάρισα, την Κυριακή 17 Δεκέμβρη, όπου θα οριστικοποιηθεί το διεκδικητικό πλαίσιο αιτημάτων και το χρονοδιάγραμμα των συντονισμένων πανελλαδικά κινητοποιήσεων.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Αστερουσίων, ο Αγροτικός Σύλλογος Καζαντζάκη, ο Αγροτικός Σύλλογος Ηρακλείου, η Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Τυμπακίου, η Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Αρκαλοχωρίου και η Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Ιεράπετρας, πραγματοποιούν ανοιχτή σύσκεψη την Παρασκευή 8 Δεκέμβρη, 6.30 μμ στα Πεζά (αίθουσα πολιτισμού, Δημαρχείο), με ομιλητή τον Ρίζο Μαρούδα, μέλος της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Επίσης αποφασίστηκε η συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία στις 14 Δεκεμβρίου στην πλατεία Ελευθερίας.

Οι αγρότες διαμαρτύρονται για το αυξημένο κόστος παραγωγής, τις μειώσεις συντάξεων και τις αυξήσεις στους φόρους, τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις.

Σε ανακοίνωσή τους οι Αγροτικοί Σύλλογοι και οι Επιτροπές Αγροτών αναφέρουν:

Συνάδελφε αγροτοκτηνοτρόφε,

Τα προηγούμενα χρόνια, όλες οι κυβερνήσεις μας πούλαγα το παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης». Για την κυβερνητική πολιτική, που πατάει στην ΚΑΠ, την πολιτική της ΕΕ συνολικά, «ανάπτυξη» σημαίνει κέρδη για τους εμποροβιομηχάνους, μεγαλέμπορους, μεγαλοαγρότες, Ενώσεις, τραπεζίτες, ενώ για εμάς δραματική μείωση του εισοδήματος από το αυξημένο κόστος παραγωγής, με φοροληστεία, υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, χαράτσια, με νέα μέτρα, όπως νέες μειώσεις συντάξεων και φόρους, ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και κατασχέσεις, με τις εξευτελιστικές «ανοιχτές» τιμές στα προϊόντα, την απληρωσιά.

Πριν 2 μήνες, στο Ηράκλειο, με συμμετοχή Αγροτικών Συλλόγων από όλη την Κρήτη, πλάι στους εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους, στείλαμε ηχηρό μήνυμα στη «δίκαιη ανάπτυξη» της κυβέρνησης. Με το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, τον πανελλαδικό συντονισμό μας, τους αγώνες μας, στόχο έχουμε να βάλουμε φρένο στην ΚΑΠ και τη γενικότερη πολιτική των κυβερνήσεων, που μας ξεκληρίζει. Η προοπτική των αγώνων μας βρίσκεται σε μια εντελώς διαφορετική ανάπτυξη, που θα εγγυάται σταθερή δουλειά και καλό εισόδημα για τους αγροτοκτηνοτρόφους, επαρκή, φθηνά και ποιοτικά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες.

Σε αυτό το δρόμο θέλει να βάλει εμπόδια η κυβέρνηση, με το νέο αγροτικό συνδικαλιστικό νόμο. Παραβλέπει την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, όπου συσπειρώνονται δεκάδες Αγροτικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες, θέλει να στήσει ένα αγροτικό συνδικαλιστικό κίνημα - συνομιλητή, που να λιβανίζει την πολιτική της, να εκθειάζει την ΚΑΠ, να κοροϊδεύει τους μικρομεσαίους αγρότες ότι όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, έχουμε τα ίδια συμφέροντα. Ταυτόχρονα, προσπαθεί να χτυπήσει το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία. Θέλει να ξεδοντιάσει την οργάνωση του λαού για να μπορεί να παλεύει για τη ζωή του! Δε θα τους περάσει, θα μας βρουν ενωμένους απέναντί τους!

Καλούμε τους μικρομεσαίους αγρότες του νομού να κάνουν στη μπάντα τις κυβερνήσεις και τα παλιά και «νέα» στηρίγματα του κυβερνητικού συνδικαλισμού, κάθε απόχρωσης, που όλοι κάνουν αβάντα στην πολιτική που ξεκληρίζει τον μικρομεσαίο και αβαντάρει τον μεγάλο. Να οργανωθούν στους Αγροτικούς Συλλόγους και να παλέψουν! Κανένας μόνος του!

Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων καλεί σε περιφερειακές συσκέψεις Αγροτικών Συλλόγων σε όλη τη χώρα, για να επικαιροποιηθεί το διεκδικητικό πλαίσιο αιτημάτων και να συζητηθεί το δυνάμωμα των Αγροτικών Συλλόγων και η προσπάθεια συγκρότησης νέων. Στην Κρήτη θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη από την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων, Πέμπτη 7 Δεκέμβρη, 8.00 μμ στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, και από τους Αγροτικούς Συλλόγους και Επιτροπές Αγώνα ανατολικής Κρήτης, Παρασκευή 8 Δεκέμβρη, 6:30 μμ στα Πεζά. 

Οι περιφερειακές συσκέψεις θα κορυφωθούν με πανελλαδική σύσκεψη στη Λάρισα, Κυριακή 17 Δεκέμβρη, όπου θα οριστικοποιηθεί το διεκδικητικό πλαίσιο αιτημάτων και το χρονοδιάγραμμα των συντονισμένων πανελλαδικά κινητοποιήσεων.

Θα μετρηθούμε με την πολιτική που μας ξεκληρίζει στην πανελλαδική απεργία της 14 Δεκέμβρη, 10.00 πμ στην πλατεία Ελευθερίας, σε συμπόρευση με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, αφού ίδιες είναι οι αιτίες που γεννούν τα προβλήματά μας!

Σύσκεψη της Επιτροπής Αγώνα και στα Χανιά

Ανοιχτή σύσκεψη θα πραγματοποιήσει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων, την ερχόμενη Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, στις 8 το βράδυ, στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, με ομιλητή τον Ρίζο Μαρούδα, μέλος της γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων. 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων:

Τα προβλήματα που βιώνουμε από την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο παραμένουν αλλά οξύνονται όλο και περισσότερο.

Η ρίζα τους βρίσκεται στην ΚΑΠ και την συνολικότερη πολιτική της ΕΕ που την εφάρμοζαν πιστά όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις όπως και η σημερινή.

Μέρα με την μέρα βλέπουμε το εισόδημα μας να μειώνεται και οι όποιες ελπίδες είχαμε στην αρχική σχετικά καλή τιμή του λαδιού, εξανεμίζονται με την πτώση της τις τελευταίες μέρες.

Παράλληλα έχουμε την αυξανόμενη φορολογία και τα χαράτσια, την απώλεια της παραγωγής μας που δεν αποζημιώνεται από τον ΕΛΓΑ και τις χαμηλές τιμές στα προϊόντα μας.

Σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί η μείωση 8,5% της βασικής ενίσχυσης αλλά και η κατασχέσεις στους λογαριασμούς χιλιάδων αγροτοκτηνοτρόφων.

Ο μόνος ελπιδοφόρος δρόμος είναι αυτός του οργανωμένου αγώνα μέσα από τους Αγροτικούς Συλλόγους των χωριών μας, την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων και ο συντονισμός μας μέσα από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στην ανοιχτή σύσκεψη την Πέμπτη 7 Δεκέμβρη στις 8μμ στο Εργατικό Κέντρο Χανίων όπου θα συζητήσουμε σχετικά με τις εξελίξεις και την επίθεση στο εισόδημα και την ζωή μας αλλά και την οργάνωση του αγώνα μας το επόμενο διάστημα.

Ομιλητής θα είναι ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας και εκπρόσωπος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

  

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Διαμαρτυρία αγροτών στον ΟΠΕΚΕΠΕ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας οι αγρότες και οι παραγωγοί της Κρήτης στα υποκαταστήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ σε Ηράκλειο και Χανιά. Οι αγρότες διαμαρτυρήθηκαν για την εξαίρεση πολλώ...
Κρήτη: Διαμαρτυρία αγροτών στον ΟΠΕΚΕΠΕ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στην Αθήνα οι αγρότες - Συνεχίζονται τα μπλόκα στην Κρήτη
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους αγρότες και κτηνοτρόφοι στα Χανιά και παραμένουν στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια. Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες σε δημόσιες υπηρεσίες και οι διακοπές στην κυκλοφορία....
Στην Αθήνα οι αγρότες - Συνεχίζονται τα μπλόκα στην Κρήτη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ετοιμάζουν παγκρήτιο συλλαλητήριο οι αγρότες
Για 14 ημέρα συνεχίζεται η παρουσία των αγροτών στα μπλόκα της Κρήτης, σε Μεγάλα Χωράφια και Πραιτώρια. Τις περαιτέρω κινήσεις τους καθόρισαν οι αγρότες του νησιού, σε σύσκεψη της Ομοσπονδίας Αγροτικών...
Ετοιμάζουν παγκρήτιο συλλαλητήριο οι αγρότες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Για 12η μέρα οι αγρότες στα Πραιτώρια και στα Μεγάλα Χωράφια
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες στην Κρήτη, οι οποίοι παραμένουν στα 2 μπλόκα του νησιού, για 12η μέρα. Συλλαλητήριο αλληλεγγύης για τους αγρότες στο μπλόκο του κόμβου Πραιτωρίων, οργανώνει το...
Για 12η μέρα οι αγρότες στα Πραιτώρια και στα Μεγάλα Χωράφια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Παραμένουν τα μπλόκα σε Μεγάλα Χωράφια και Πραιτώρια
Μία εβδομάδα έκλεισε, από την μέρα κατά την οποία ξεκίνησαν τα 2 μπλόκα των αγροτών στα Μεγάλα Χωράφια και στον κόμβο Πραιτωρίων. Θα συνεχιστούν οι γενικές συνελεύσεις και οι αποκλεισμοί υπηρεσιών από τους...
Κρήτη: Παραμένουν τα μπλόκα σε Μεγάλα Χωράφια και Πραιτώρια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σε τρία σημεία οι κινητοποιήσεις των αγροτών της Κρήτης
Στην ΔΟΥ Ηρακλείου, στη Δημοτική Αγορά Χανίων και στον κόμβο των Πρατωρίων δίνουν σήμερα ραντεβού οι αγρότες της Κρήτης ξεκινώντας τις κινητοποιήσεις τους στο πλαίσιο του πανελλαδικού συντονισμού του αγροτικού...
Σε τρία σημεία οι κινητοποιήσεις των αγροτών της Κρήτης

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας