Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ο πρύτανης δε θέλει ούτε να βλέπει τις εφημερίδες

Ο πρύτανης δε θέλει ούτε να βλέπει τις εφημερίδες

  • A-
  • A+

Μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη στην αντιπαράθεση της Πρυτανείας του Πολυτεχνείου Κρήτης με τα μέσα ενημέρωσης, τα οποία αντιτίθενται στην εκχώρηση των ιστορικών κτιρίων στο λόφο Καστέλι, δημοσιεύει η εφημερίδα «Αγώνας της Κρήτης».

Η Οικονομική Υπηρεσία του Πολυτεχνείου ενημέρωσε την εφημερίδα πως δε θέλει να λαμβάνει τα καθημερινά της φύλλα ούτε... δωρεάν.

Όπως εξηγεί ο εκδότης της εφημερίδας Νίκος Αγγελάκης, το Πολυτεχνείο Κρήτης είναι συνδρομητής του «Αγώνα» από την ίδρυσή του.

Εδώ και δύο χρόνια αρνήθηκαν να πληρώνουν τη συνδρομή, ένα ποσό της τάξεως των 10€ μηνιαίως.

Η εφημερίδα δέχτηκε να μην πληρώνει το Πολυτεχνείο και να λαμβάνει την εφημερίδα δωρεάν, μέχρι τη στιγμή που της ζητήθηκε να διακοπεί τελείως η αποστολή της.

Το έγγραφο με το οποίο το Πολυτεχνείο ζήτησε την διακοπή της αποστολής της εφημερίδας

Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε το προ διετίας μήνυμά μας σχετικά με τη διακοπή της συνδρομής στον ΑΓΩΝΑ της ΚΡΗΤΗΣ.

Μέχρι σήμερα οι συνθήκες που σας είχαμε αναφέρει παραμένουν οι ίδιες, γι’αυτό θεωρούμε ότι δεν υπάρχει λόγος να επιβαρύνεστε με τη συνέχιση αποστολής της εφημερίδας.

Εάν υπάρξει οτιδήποτε νεότερο θα επικοινωνήσουν μαζί σας οι υπηρεσίες του Ιδρύματος.

Σας ευχαριστούμε πολύ.

Αλέξανδρος Γεωργιακάκης, Οικονομική Υπηρεσία Πολυτεχνείο Κρήτης.

Ο κ. Αγγελάκης κάνει επίσης λόγο για έλλειψη δημοκρατικότητας και μηδενική ανοχή στην κριτική ενώ τονίζει ότι το Πολυτεχνείο θεωρεί, λανθασμένα, κεκτημένο του δικαίωμα να διαχειρίζεται την περιουσία του Πολυτεχνείου κατά το δοκούν και δίχως κριτική.

Ο εκδότης του «Αγώνα της Κρήτης», τονίζει ότι τα κτίρια του λόφου Καστελίου, περιήλθαν στην κυριότητα του Πολυτεχνείου για εκπαιδευτικούς λόγους και θα μπορούσαν να μετατραπούν σε εστίες σίτισης και στέγασης για τους φοιτητές, οι οποίοι άλλωστε αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα εύρεσης σπιτιού στην περιοχή των Χανίων, λόγω των ακριβών ενοικίων.

Το κείμενο του εκδότη της εφημερίδας «Αγώνας της Κρήτης» Νίκου Αγγελάκη

Είναι τόση η δημοκρατικότητά του που δεν ανέχεται κριτική. Που θεωρεί κεκτημένο του δικαίωμα να διαχειρίζεται την περιουσία του Πολυτεχνείου κατά το δοκούν και δίχως κριτική.

Όποιος αμφισβητεί αυτό του το «δικαίωμα» τον κατατάσσει στο «Πυρ το εξώτερον». Ούτε να βλέπει τον «Αγώνα» που κατά τον αγαπητό του συνάδελφο Γρυσπολάκη του χάλασε τα σχέδια για ξενοδοχοποίηση του Λόφου Καστέλλι και των αρχαιοτήτων της συγκεκριμένης περιοχής. Βέβαια όταν οι υπεύθυνοι του «Αγώνα» μαζί με άλλους Χανιώτες αγωνιζόταν για την ίδρυση του Πολυτεχνείου, αυτός και οι πέριξ του μόλις και είχαν βγει απ’ τα σπάργανα. Επίσης του γνωρίζομε, γιατί μικρό παιδί ήταν τότε, ότι είμαστε γνώστες όλου του ιδιοκτησιακού. Πώς και γιατί έγινε η πώληση των κτιρίων στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Ποια κτίρια του συγκροτήματος πουλήθηκαν. Ποιο έμεινε απούλητο αλλά σιωπηρά περιήλθε στο Πολυτεχνείο. Για το ενοικιοστάσιο που υπήρχε όταν έγιναν τα συμβόλαια για τα υπόλοιπα κτίρια του συγκεκριμένου συγκροτήματος.

Τα γνωρίζομε όλα, γιατί απλά είμαστε ένας απ’ τους πολλούς που δουλέψαμε για να γίνει το Πολυτεχνείο. Δεν ξέρω ο αγαπητός πατέρας του, που εκτιμούσαμε και αγαπούσαμε, αν είναι εν ζωή. Γιατί αν είναι εν ζωή θα έπρεπε να τον συμβουλευτεί. Καθώς τον γνωρίζαμε, είμαστε σίγουροι πως θα τον απέτρεπε απ’ το ανοσιούργημα της ξενοδοχοποίησης του ιστορικού (αρχαία και νεότερη ιστορία) λόφου Καστέλλι.

Και αλήθεια, τον ερωτάμε εμείς.

Τι γίνεται με την στέγαση των φοιτητών του Πολυτεχνείου; Αληθεύει πως δεν βρίσκονται σπίτια προς ενοικίαση; Αληθεύει πως αυτά που ενδείκνυνται για φοιτητές είναι πολύ ακριβά; Μήπως οι δωρητές, δώρισαν τα κτίρια για τις ανάγκες των φοιτητών; Μήπως μία απ’ αυτές τις ανάγκες είναι η στέγαση και η σίτιση των φοιτητών; Πού είναι οι φοιτητικές εστίες; Το κτίριο του Παπαδόπετρου, η Γαλλική Σχολή και όλα τα ακίνητα, τα έδωσαν οι δωρητές για να κάνουν μπίζνες με τις συνεργαζόμενες προσωπικές εταιρείες τους οι εκάστοτε Πρυτάνεις; Γιατί δεν τα χρησιμοποιούν για στέγαση, σιτίση, δραστηριότητες πολιτιστικές των φοιτητών;

Όταν οι φοιτητές μόνοι τους πήγαν να τα χρησιμοποιήσουν γι’ αυτούς ακριβώς τους λόγους, δηλαδή για τους λόγους που δωρήθηκαν, τους κατηγόρησαν για πρεζόνια, για αλήτες και ένα σωρό ύβρεις που χρησιμοποιούνται για να αποτρέπουν τον κάθε άνθρωπο να διεκδικεί το δικαίωμά του.

Το Πολυτεχνείο Κρήτης είναι συνδρομητής του «Αγώνα» από την ίδρυσή του. Τώρα και δύο χρόνια αρνήθηκαν να μας πληρώνουν τη συνδρομή, το τραγικά μεγάλο ποσό των 10 ευρώ μηνιαίως. Εμείς δεχτήκαμε, να μην πληρώνουν και δύο χρόνια τώρα την στέλνομε δωρεάν. Αυτοί όμως δεν θέλουν ούτε να την βλέπουν γιατί τους χαλά και θα τους χαλά, σ’ αυτούς και στον καθένα που οικειοποιείται εξουσίες που δεν του ανήκουν αλλά ανήκουν στο σύνολο, τους χαλά λοιπόν τα σχέδια.

  

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης για το κολυμβητήριο Ακρωτηρίου
Θέση για το θέμα της αποκατάστασης του κλειστού κολυμβητηρίου Ακρωτηρίου, πήρε ο νέος πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Ευάγγελος Διαμαντόπουλος, τονίζοντας ότι το έργο δεν ελέγχθηκε ποτέ, κατασκευάστηκε με...
Ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης για το κολυμβητήριο Ακρωτηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χανιά: Επίδομα στέγασης χωρίς προϋποθέσεις ζητούν οι φοιτητές
Επίδομα στέγασης χωρίς προϋποθέσεις ζητούν οι φοιτητές της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Πολυτεχνείου Κρήτης, καθώς με απόφαση της τελευταίας Συγκλήτου του Πολυτεχνείου, οι φοιτητές οι οποίοι θέλουν στεγαστικό...
Χανιά: Επίδομα στέγασης χωρίς προϋποθέσεις ζητούν οι φοιτητές
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δήλωση Μπαλωμενάκη για το κτίριο της Μεραρχίας Κρήτης
Απόφαση «για να προστατευτεί ένα διακριτό νεότερο μνημείο της πόλης από την άκριτη εμπορευματοποίηση», χαρακτήρισε την απόφαση του ΚΑΣ και του ΚΣΝΜ, για το κτήριο της V Μεραρχίας, ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ...
Δήλωση Μπαλωμενάκη για το κτίριο της Μεραρχίας Κρήτης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Συλλογή υπογραφών: Όχι ξενοδοχεία στα κτίρια του Πολυτεχνείου Κρήτης
Διαδικτυακή συλλογή υπογραφών ενάντια στην παραχώρηση των κτιρίων του Πολυτεχνείου στον λόφο Καστελίου στα Χανιά, πραγματοποιεί η «Συνέλευση Υπεράσπισης Ελεύθερων Δημόσιων Χώρων & Μνημείων», η οποία θεωρεί ότι...
Συλλογή υπογραφών: Όχι ξενοδοχεία στα κτίρια του Πολυτεχνείου Κρήτης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ο απολογισμός της θητείας Διγαλάκη στην Πρυτανεία του Πολυτεχνείου
Στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών & Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος», πραγματοποίησε ο απερχόμενος πρύτανης καθηγητής Βασίλης Διγαλάκης τον Δημόσιο Απολογισμό της θητείας του στο Πολυτεχνείο Κρήτης για τη χρονική...
Ο απολογισμός της θητείας Διγαλάκη στην Πρυτανεία του Πολυτεχνείου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πολυτεχνείο Κρήτης: Δημοπρατείται η στέγαση σχολών και εστιών
Δημοπρατήθηκε το έργο, προϋπολογισμού 5.500.000 €, για την αποπεράτωση του κτιριακού συγκροτήματος για τη στέγαση των Σχολών Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης....
Πολυτεχνείο Κρήτης: Δημοπρατείται η στέγαση σχολών και εστιών

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας