• Αθήνα
  Αραιές νεφώσεις
  16°C 13.1°C / 17.8°C
  5 BF
  85%
 • Θεσσαλονίκη
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  15°C 12.7°C / 16.1°C
  3 BF
  61%
 • Πάτρα
  Αραιές νεφώσεις
  21°C 21.0°C / 23.0°C
  5 BF
  73%
 • Ιωάννινα
  Αραιές νεφώσεις
  19°C 15.3°C / 18.9°C
  4 BF
  45%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  12°C 11.9°C / 11.9°C
  2 BF
  76%
 • Βέροια
  Σποραδικές νεφώσεις
  14°C 14.0°C / 17.0°C
  1 BF
  80%
 • Κοζάνη
  Αραιές νεφώσεις
  13°C 13.4°C / 13.4°C
  3 BF
  28%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  18°C 17.9°C / 17.9°C
  2 BF
  80%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  19°C 16.5°C / 19.8°C
  2 BF
  89%
 • Μυτιλήνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  13°C 13.5°C / 13.5°C
  5 BF
  76%
 • Ερμούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  19°C 18.8°C / 19.4°C
  5 BF
  72%
 • Σκόπελος
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  11°C 11.2°C / 11.2°C
  7 BF
  74%
 • Κεφαλονιά
  Αραιές νεφώσεις
  20°C 20.4°C / 20.4°C
  2 BF
  80%
 • Λάρισα
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  13°C 13.2°C / 13.2°C
  4 BF
  87%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  16°C 12.5°C / 17.8°C
  3 BF
  76%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  19°C 19.3°C / 19.8°C
  2 BF
  79%
 • Χαλκίδα
  Αυξημένες νεφώσεις
  15°C 13.8°C / 17.7°C
  0 BF
  94%
 • Καβάλα
  Αυξημένες νεφώσεις
  14°C 13.8°C / 13.8°C
  2 BF
  59%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  15°C 13.4°C / 14.7°C
  4 BF
  91%
 • Καστοριά
  Σποραδικές νεφώσεις
  11°C 10.8°C / 10.8°C
  2 BF
  56%

Από τα επεισόδια που σημειώθηκαν το Σάββατο 2/9 κατά την επιχείρηση κατάσχεσης του καταστήματος

«Το αμερικανικό fund θέλει τον αφανισμό της επιχείρησής μου»

 • A-
 • A+

Δήλωση για τα πραγματικά γεγονότα πίσω από την επιχειρούμενη κατάσχεση του καταστήματός του στο Ρέθυμνο έδωσε στη δημοσιότητα ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης. Όπως εξηγεί, το αμερικανικό fund αρνείται πεισματικά οποιαδήποτε πρόταση ρύθμισης της οφειλής του, έχοντας ως μοναδικό σκοπό την αρπαγή του καταστήματός του.

Αναλυτικά στη δήλωσή του ο δανειολήπτης Αντώνης Πατερογιαννάκης αναφέρει:

Μετά τα τελευταία γεγονότα που έλαβαν χώρα στην πόλη μας αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όλους τους Ρεθεμνιώτες και Ρεθεμνιώτισσες που το τελευταίο διάστημα δείχνουν με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία την ευαισθησία τους και το πραγματικό τους ενδιαφέρον απέναντι στο πρόσωπό μου, την οικογένειά μου και τους εργαζόμενους της επιχείρησής μου και ειδικότερα στα μέλη του ΣΑΟΡ, που μου συμπαραστέκονται συνεχώς.

Σκοπός της παρούσας επιστολής μου είναι να ξεκαθαρίσω την κατάσταση και να προσπαθήσω να εξηγήσω σε όλους τους συμπολίτες μου πως έχουν τα πράγματα.

Η επιχείρησή μου λειτουργεί τα τελευταία 35 χρόνια στην αγορά του Ρεθύμνου, ξεκίνησε ως ένα μικρό ραφείο και έφτασε πριν την κρίση να είναι ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά καταστήματα εμπορίας έτοιμων ενδυμάτων της Κρήτης.

Το 2006 στο πλαίσιο της Σύμβασης που υπέγραψα με την Εμπορική leasing, και με σκοπό να αποκτήσω ρευστότητα, της μεταβίβασα το ακίνητό μου επί της οδού Αρκαδίου αρ.296 έναντι 1.600.000,00 € και αυθημερόν συμφώνησα να της καταβάλω κάθε μήνα το ποσόν των 15.179,00 € !!! αφού το ύψος της Σύμβασης leasing ήταν 1.820.000,00€ ενώ στο τέλος της Σύμβασης αυτής, θα επανερχόταν το ακίνητό μου στην κυριότητά μου.

Για να λυθεί κάθε παρεξήγηση και προς αποφυγή παραπληροφόρησης πρέπει να διευκρινίσω ότι τα χρήματα που έλαβα τότε από την Εμπορική leasing, δεν τα «έφαγα» όπως τελευταία ορισμένοι κακόπιστοι διαδίδουν, αλλά αντιθέτως τα χρησιμοποίησα για την εκ θεμελίων ανακαίνιση του καταστήματός μου, αφού έχρηζε άμεσης παρέμβασης λόγω προβλημάτων στατικότητάς του και αφού άλλωστε προσδοκούσα ότι το κατάστημα αυτό θα «ερχόταν στα χέρια μου», για τον λόγο αυτό θέτω στη διάθεση οιουδήποτε τα τιμολόγια των εργασιών και των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν.

Τα τελευταία χρόνια δυστυχώς η οικονομική κρίση επηρέασε και τη δική μου επιχείρηση, με αποτέλεσμα ο τζίρος της κάθε χρόνο να πέφτει και να αδυνατώ να ανταποκριθώ στην υπέρογκη μηνιαία καταβολή των 15.179 €.

Βλέποντας ότι η κρίση αυτή θα έχει βάθος, και έχοντας ως κύριο στόχο μου να διατηρήσω τις θέσεις εργασίας της επιχείρησής μου, και ενώ συγχρόνως η φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις μου αυξάνονταν, το 2014 ήρθα σε επαφή με την Hellas Capital Leasing, διάδοχο πλέον εταιρεία της Εμπορικής leasing, και ζήτησα την αναπροσαρμογή της μηνιαίας δόσης με ταυτόχρονη επιμήκυνση της διάρκειας της Σύμβασης, ώστε το ποσό που θα κατέβαλα να ανταποκρίνεται στις συνθήκες της αγοράς και η επιχείρηση μου να παραμείνει βιώσιμη.

Δυστυχώς το αμερικανικών συμφερόντων fund αντίθετα με ό,τι ορίζει ο Νόμος αρνείται πεισματικά ακόμα και σήμερα την οιαδήποτε πρόταση ρύθμισης της οφειλής μου, έχοντας ως μοναδικό σκοπό την αρπαγή του καταστήματός μου και τον οικονομικό μου αφανισμό, με τη βοήθεια βέβαια μεγάλης πασίγνωστης δικηγορικής – εισπρακτικής εταιρείας των Αθηνών και με σκοπό να πουλήσει ή να μισθώσει το ακίνητο σε παγκόσμιο εμπορικό κολοσσό.

Πρέπει να σημειώσω ότι μέχρι σήμερα έχω αποδεδειγμένα καταβάλλει στην εταιρεία αυτή περίπου 700.000 €, ενώ η μοναδική φορά που μου αντιπρότεινε κάτι δήθεν για να με βοηθήσει και να με στηρίξει ήταν η άμεση καταβολή ποσού 310.000 ευρώ ως προκαταβολή και έκτοτε η συνέχιση της καταβολής ποσού 17.500 € μηνιαίως!!!

Συνεπώς μου αντιπρότεινε κάτι αδύνατο και ανέφικτο ως πρόταση.

Είναι τουλάχιστον συγκινητική η συμπαράσταση και η αλληλεγγύη που επιδεικνύεται καθημερινά από όλους τους συμπολίτες μου στο πρόσωπό μου και για τον λόγο αυτό τους οφείλω ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!!

Αντώνης Πατερογιαννάκης.

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Νέα καταδίκη για φυλακισμένο απαγωγέα του Λεμπιδάκη
Πρόκειται για τον 46χρονο Ρεθυμνιώτη ο οποίος καταδικάστηκε επίσης με 15 μήνες φυλάκιση για επίθεση σε δικαστικό επιμελητή στο Ρέθυμνο και κατηγορείται για εμπρησμό των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ.
Κρήτη: Νέα καταδίκη για φυλακισμένο απαγωγέα του Λεμπιδάκη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Απέχουν ξανά οι συμβολαιογράφοι - Μηνύσεις για την κατάσχεση στο Ρέθυμνο
Αποχή από τους πλειστηριασμούς (ηλεκτρονικούς και συμβατικούς) μέχρι τις 30 Ιανουαρίου του 2018 αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι της Κρήτης, μετά και το τεταμένο κλίμα που έχει δημιουργηθεί από την επεισοδιακή...
Κρήτη: Απέχουν ξανά οι συμβολαιογράφοι - Μηνύσεις για την κατάσχεση στο Ρέθυμνο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κατάσχεση επιχείρησης με τα ΜΑΤ
Στα χέρια όχι τραπεζίτη, αλλά αμερικανικού fund πέρασε με επεισοδιακό τρόπο μια επιχείρηση στο Ρέθυμνο λόγω χρεών, υπό την παρουσία μάλιστα ισχυρής αστυνομικής δύναμης. Η κατάσχεση πραγματοποιήθηκε το πρωί του...
Κατάσχεση επιχείρησης με τα ΜΑΤ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Επεισοδιακή κατάσχεση στο Ρέθυμνο - Φωτιά στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ
Επεισόδιο σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου κατά την κατάσχεση της περιουσίας ενός καταστηματάρχη από εκπρόσωπο εταιρίας που έχει εξαγοράσει το δάνειό του. Στο σημείο βρέθηκε...
Επεισοδιακή κατάσχεση στο Ρέθυμνο - Φωτιά στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δήλωσε άγνοια το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης για τον Παλίγκρεμνο
Καταψηφίστηκε από την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης το ψήφισμα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση για να σταματήσει η καταστροφή του Παλίγκρεμνου στον Πλακιά.
Δήλωσε άγνοια το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης για τον Παλίγκρεμνο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στην Βουλή η καταστροφή στον Παλίγκρεμνο
Για οικολογική καταστροφή και αλλοίωση του γεώτοπου, κάνουν λόγο βουλευτές της Κρήτης για το ζήτημα του Παλίγκρεμνου σε παρεμβάσεις τους στην Βουλή.
Στην Βουλή η καταστροφή στον Παλίγκρεμνο

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας