Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πολάκης: «Πέντε Τοπικές Μονάδες Υγείας στα Χανιά»

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης στα Χανιά

agonaskritis.gr

Πολάκης: «Πέντε Τοπικές Μονάδες Υγείας στα Χανιά»

  • A-
  • A+

Την προκήρυξη 70 θέσεων εργασίας, προκειμένου να στελεχώσουν τις πέντε Τοπικές Μονάδες Υγείας, οι οποίες θα λειτουργούν στα Χανιά, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Η ανακοίνωση έγινε στα πλαίσια της σύσκεψης των τεσσάρων τοπικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με τον δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα.

Όπως σημείωσε ο κ. Πολάκης, δύο από αυτές θα μπουν στον χώρο του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου και στη Σούδα ενώ μία τρίτη Τοπική Μονάδα Υγείας θα μπει στο κτήριο της Σούδας και οι άλλες δύο, μία κάπου στο κέντρο και η άλλη προς Βαμβακόπουλο, από τη δυτική μεριά της πόλης.

hania.news

Ο κ. Πολάκης τόνισε επίσης ότι από Σεπτέμβρη θα λειτουργεί στεφανιογράφος στο Νοσοκομείο Χανίων όπου θα γίνονται στεφανιογραφίες και αγγειοπλαστικές καθώς και η «Γ Κάμερα», η οποία είχε αγοραστεί πριν πολλά χρόνια.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο κ. Πολάκης, μιλώντας στους δημοσιογράφους για τα θέματα της αρμοδιότητάς του, τόνισε:

Έχουν ολοκληρωθεί οι προσλήψεις 15 μόνιμων γιατρών, είναι στον δρόμο άλλες 15, που έχει τελειώσει η κρίση, και 10 που προκηρύσσονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και στο ΤΕΠ» (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών). 

Έχουν προσληφθεί 33 άτομα μόνιμο προσωπικό από τις προηγούμενες προκηρύξεις, αναμένονται άλλα 26, υπάρχουν από το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ 42 άτομα που έχουν προσληφθεί και αναμένονται άλλα 15, υπάρχει το επικουρικό προσωπικό, 14 άτομα, για τα οποία δόθηκε παράταση μέχρι 31/12/2018, και υπάρχει κι ένας μεγάλος αριθμός επικουρικών γιατρών».

Επίσης, ετοιμάζεται το ξεκίνημα του στεφανιογράφου, από αρχές Σεπτέμβρη στα Χανιά, όπου θα γίνονται στεφανιογραφίες και αγγειοπλαστικές στο Νοσοκομείο Χανίων, όπως επίσης και η λειτουργία της «Γ Κάμερας», η οποία να θυμίσω ότι είχε αγοραστεί πάρα πολλά χρόνια, έμεινε στα σελοφάν, καταληστεύτηκε, διαλύθηκε, κάποιοι πρέπει να πληρώσουν γι’ αυτό.

Βρήκαμε άλλο μηχάνημα, το οποίο θα μεταφερθεί και γίνεται αυτή τη στιγμή η μελέτη της ακτινοπροστασίας για να ξεκινήσει, κατ’ αρχήν, με το διαγνωστικό σπινθηρογράφημα.

Επίσης, ετοιμάζουμε τη μελέτη για το Πολυδύναμο Ιατρείο στον Πλατανιά, την επισκευή – ανακατασκευή του Περιφερειακού Ιατρείου της Παλαιόχωρας και τις επισκευές όλων των Περιφερειακών Ιατρείων, στα πλαίσια μιας μεγάλης μελέτης που κάνει η Υγειονομική Περιφέρεια για όλα τα Κέντρα Υγεία της Κρήτης, στα οποία έχει να μπει πετραδάκι εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Παράλληλα, έχουμε προκηρύξει σχεδόν 70 θέσεις για τις Τοπικές Μονάδες Υγείας του αστικού ιστού του Δήμου Χανίων.

Μιλάμε για πέντε Τοπικές Μονάδες. Δύο από αυτές θα μπουν στον χώρο του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου και, επίσης, προοπτικά, με βάση σχεδιασμό που θα κάνουμε και για τη Σούδα, θ’ αναπτυχθούν και οι εργαστηριακές υποδομές που έχει το Κέντρο Υγείας για εξετάσεις ακτινολογικές, βιοχημικές κ.λπ..

Μία τρίτη Τοπική Μονάδα Υγείας θα μπει στο κτήριο της Σούδας και οι άλλες δύο, μία κάπου στο κέντρο και η άλλη προς Βαμβακόπουλο, από τη δυτική μεριά της πόλης, που νομίζουμε ότι θα είναι και αυτό μια άλλη κατάσταση στην πρωτοβάθμια περίθαλψη του αστικού ιστού της πόλης των Χανίων».

Το χρονοδιάγραμμα είναι άμεσο, με την έννοια ότι τελειώνουν οι προκηρύξεις μέχρι τέλος του Αυγούστου, θα δούμε τι διαθεσιμότητα θα υπάρχει και από ‘κει και πέρα, για τις τρεις Μονάδες έχουμε εξασφαλισμένους χώρους και πιστεύω ότι πολύ σύντομα, και με τη συνεργασία του Δήμου και άλλων δομών, θα μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε και τις υπόλοιπες δύο.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εγκαινιάστηκε το νέο τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής στο Νοσοκομείο Χανίων
Το νέο τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής στο Νοσοκομείο των Χανίων εγκαινίασε την Τρίτη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. Μέσω αυτού του τμήματος θα εξυπηρετείται πλέον ένας μεγάλος αριθμός ασθενών από την...
Εγκαινιάστηκε το νέο τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής στο Νοσοκομείο Χανίων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αναβαθμίζεται το Νοσοκομείο Χανίων σε τμήματα και ειδικότητες
Την πλήρη αναβάθμιση του Νοσοκομείου Χανίων, σηματοδοτεί η δημοσίευση στο Φ.Ε.Κ. του νέου Οργανισμού του νοσηλευτικού ιδρύματος, ο οποίος προβλέπει νέα τμήματα, ειδικότητες και περισσότερες κλίνες. Συστήνεται...
Αναβαθμίζεται το Νοσοκομείο Χανίων σε τμήματα και ειδικότητες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής στο Νοσοκομείο Χανίων
Την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου ξεκινά η λειτουργία Τμήματος Πυρηνικής Ιατρικήςστο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος. To Τμήμα θα πραγματοποιεί μια σειρά από εξειδικευμένες εξετάσεις, όπως σπινθηρογράφημα με...
Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής στο Νοσοκομείο Χανίων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ανακαινίστηκε η παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Χανίων
Το μεσημέρι της Τετάρτης εγκαινιάστηκε η ανακαινισμένη παιδιατρική κλινική του νοσηλευτικού ιδρύματος, παρουσία όσων συμμετείχαν στην προσπάθεια αυτή. Την πρωτοβουλία και υλοποίηση είχε ο Σύλλογος Εργαζομένων...
Ανακαινίστηκε η παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Χανίων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χανιά: Στο νοσοκομείο δύο παιδιά με μηνιγγίτιδα
Με συμπτώματα μηνιγγίτιδας εισήχθησαν την Δευτέρα στο Νοσοκομείο Χανίων δύο παιδιά, ηλικίας 4 και 10 ετών αντίστοιχα. Πρόκειται για ιογενή μηνιγγίτιδα, με την κατάστασή της υγείας τους να μην εμπνέει ανησυχία,...
Χανιά: Στο νοσοκομείο δύο παιδιά με μηνιγγίτιδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ξεκίνησε η λειτουργία του στεφανιογράφου στο νοσοκομείο Χανίων
Από την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου, ξεκίνησε στο Νοσοκομείο Χανίων η λειτουργία του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου Στεφανιογραφίας. Για αρχή, οι εξετάσεις θα γίνονται κάθε Τετάρτη & Πέμπτη, για εσωτερικούς ασθενείς, με...
Ξεκίνησε η λειτουργία του στεφανιογράφου στο νοσοκομείο Χανίων

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας