• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  17°C 15.3°C / 19.0°C
  0 BF
  78%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  15°C 11.6°C / 16.3°C
  1 BF
  82%
 • Πάτρα
  Σποραδικές νεφώσεις
  19°C 16.0°C / 19.4°C
  2 BF
  73%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 10.9°C / 13.1°C
  0 BF
  93%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  16°C 15.7°C / 15.7°C
  3 BF
  79%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  13°C 11.6°C / 15.7°C
  1 BF
  84%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  9°C 8.0°C / 9.5°C
  2 BF
  76%
 • Αγρίνιο
  Αραιές νεφώσεις
  17°C 15.6°C / 19.0°C
  0 BF
  81%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  15°C 13.8°C / 18.1°C
  2 BF
  79%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  16°C 15.9°C / 15.9°C
  2 BF
  66%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  18°C 16.1°C / 18.5°C
  2 BF
  77%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  17°C 16.8°C / 16.8°C
  2 BF
  65%
 • Κεφαλονιά
  Σποραδικές νεφώσεις
  20°C 19.6°C / 19.6°C
  3 BF
  74%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  16°C 15.6°C / 15.6°C
  1 BF
  69%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  13°C 13.4°C / 16.7°C
  1 BF
  100%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  18°C 13.8°C / 17.8°C
  2 BF
  74%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  17°C 15.5°C / 19.2°C
  1 BF
  73%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  15°C 14.9°C / 14.9°C
  1 BF
  85%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  14°C 13.2°C / 16.4°C
  1 BF
  79%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  10°C 9.8°C / 9.8°C
  2 BF
  84%
IMAGE SERVICES

ΠΑΓΝΗ: Απάντηση στους εργαζομένους για το... «εμπορικό κέντρο»

 • A-
 • A+

Υπεραμύνθηκε της απόφασής της για παραχώρηση χώρων του νοσοκομείου σε ιδιώτες, η Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ, με αφορμή τις πρόσφατες καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων.

Η Διοίκηση τόνισε τις αλλαγές προς το καλό, οι οποίες έγιναν τα τελευταία χρόνια στο νοσοκομείο σε στελέχωση, χρηματοδότηση και αναπτυξιακό εκσυγχρονισμό.

Επίσης επισήμανε, ότι οι εργαζόμενοι λειτουργούν ήδη το κυλικείο και 6 αυτόματους πωλητές, ασκώντας ουσιαστικά επιχειρηματική δραστηριότητα, σε χώρους του νοσοκομείου και χωρίς μάλιστα να εμποδίζεται από τη Διοίκηση.

Η απάντηση της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ

Είναι εκφρασμένη η πολιτική βούληση του Υπουργείου για το μεροληπτικά δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ και η οποία υλοποιείται με πράξεις και έργα από τη Διοίκηση που αφορούν σε στελέχωση, απρόσκοπτη χρηματοδότηση και αναπτυξιακό εκσυγχρονισμό και των δύο νοσοκομείων, σε συνεργασία με την 7η ΥΠΕ.

Δεν μας προκαλεί έκπληξη ο υπερβολικός τίτλος «Καταγγελία: Μετατρέπουν το ΠΑΓΝΗ σε εμπορικό κέντρο», λέξεις που εμφανίζονται τακτικά σε δημοσιεύματα, ούτε και ο συνεχής καταγγελτικός τρόπος έκφρασης του Προεδρείου του Σωματείου Εργαζομένων του ΠαΓΝΗ όπως

 • «Ξέφραγο αμπέλι το ΠαΓΝΗ» κατά το Προεδρείο, ενώ φυλάσσεται πλέον σήμερα μετά από χρόνια αδιαφορίας.
 • Ιδιωτικοποίηση της υγείας κατά το Προεδρείο, ενώ έφυγαν οι εργολάβοι καθαριότητας, σίτισης, επίσης και άλλες  υπηρεσίες των νοσοκομείων που κατέληγαν σε ιδιώτες επιστρέφουν στο ΕΣΥ. Την ίδια στιγμή, το ίδιο το Προεδρείο καλούσε τους εργαζόμενους να μην υπογράψουν τις συμβάσεις εργασίας τους.
 • Από-στελέχωση κατά το Προεδρείο, ενώ ξεχνάνε τι γινόταν το 2010 ως το 2016. Από το 2016 το νοσοκομείο ενισχύεται συνεχώς με προσωπικό σε όλες τις κατηγορίες.
 • Υπό-χρηματοδότηση κατά το Προεδρείο, ενώ πληρώνονται τα δεδουλευμένα στην ώρα τους και πληρώθηκαν το 2016 ληξιπρόθεσμα χρέη εκατομμυρίων συσσωρευμένα από τα προηγούμενα χρόνια σε προμηθευτές.
 • Ελλείψεις σε εξοπλισμό κατά το Προεδρείο, και ναι θα συμφωνήσουμε γιατί τα προηγούμενα χρόνια δεν καλύφθηκαν με προγραμματισμό οι ανάγκες σε ανανέωση εξοπλισμού και λειτουργικών συστημάτων του νοσοκομείου. Σε λίγες μέρες ωστόσο, θα είναι σε πλήρη λειτουργία το νέο υπερσύγχρονο λειτουργικό σύστημα ενεργειακής αναβάθμισης του νοσοκομείου, το οποίο ήταν απαρχαιωμένο μετά από 30 χρόνια λειτουργίας με κίνδυνο κατάρρευσης, αλλά και νέα σύγχρονα μηχανήματα που είναι σε διαδικασία προμήθειας με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και άλλων τρόπων.

Η ανάπτυξη δραστηριοτήτων  σε μη ιατρικούς χώρους, είναι σύμφωνα με  το ισχύον νομικό πλαίσιο, με στόχο πάντα τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας παροχής υπηρεσιών σε πολίτες, ασθενείς και προσωπικό,  υλοποιώντας το επιχειρησιακό μας σχέδιο. Ένας από τους χώρους θα διατεθεί στον Κοινωνικό Συνεταιρισμό του Τομέα Ψυχικής Υγείας (ΚΟΙΣΠΕ), ο οποίος αποτελεί μια νέα μορφή επιχειρηματικότητας, κοινωνικά προσανατολισμένης και η οποία φιλοδοξεί να δώσει καινοτόμες και δυναμικές λύσεις στο πρόβλημα της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα.

Η αύξηση των εσόδων του νοσοκομείου από την ενοικίαση άλλων χώρων που θα καλύπτει επιπρόσθετα λειτουργικές ανάγκες, προφανώς βρίσκει αντίθετο το Προεδρείο του Σωματείου ΠαΓΝΗ, το οποίο αν και έχει αναλάβει  τη λειτουργία του κυλικείου και των 6 αυτόματων πωλητών, ασκεί το ίδιο επιχειρηματική δραστηριότητα σε χώρους του νοσοκομείου και χωρίς να εμποδίζεται από τη Διοίκηση.

Η Διοίκηση θα συνεχίσει απρόσκοπτα να βελτιώνει τις υπηρεσίες προς τους πολίτες, ασθενείς και προσωπικό, οι οποίοι είναι οι καθημερινοί και τελικοί κριτές μας πέρα από οποιαδήποτε συμφέροντα και χρώματα, γιατί η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και προσφέρεται σε όλους ισότιμα.

  

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Μας ζητούν να πληρώνουμε βλάβες σε ιατρικά μηχανήματα»
Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει έγγραφο της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ προς τους εργαζομένους, με το οποίο τους ζητά να πληρώνουν οι ίδιοι τις βλάβες σε ιατρικά μηχανήματα, όταν η υπαιτιότητα της βλάβης είναι του...
«Μας ζητούν να πληρώνουμε βλάβες σε ιατρικά μηχανήματα»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εργαζόμενοι ΠΑΓΝΗ: «Δε συμμετέχουμε στην αξιολόγηση»
Το Σωματείο Εργαζομένων Ηρακλείου, μετά από ενημέρωση και συζήτηση με τους εργαζομένους, αποφάσισε να συμμετέχει στην προκηρυγμένη αποχή από τη διαδικασία της αξιολόγησης. Οι εργαζόμενοι θεωρούν ότι το...
Εργαζόμενοι ΠΑΓΝΗ: «Δε συμμετέχουμε στην αξιολόγηση»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΠΑΓΝΗ: Στάση εργασίας τη Δευτέρα και 24ωρη απεργία την Τετάρτη
Στάση εργασίας, πραγματοποιούν την Δευτέρα 13 Μαρτίου, από τις 08:00- 10:00 το πρωί, οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου ενώ την ίδια ημέρα θα πραγματοποιήσουν και την γενική τους συνέλευση....
ΠΑΓΝΗ: Στάση εργασίας τη Δευτέρα και 24ωρη απεργία την Τετάρτη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αναγκαίοι οι αποκλεισμοί για τις ΜΕΘ, λένε εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου
Διαφορετική οπτική για τον αποκλεισμό των παθολόγων και των αναισθησιολόγων από την προκήρυξη για τη νέα ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ δίνουν εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου. Σε ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για...
Αναγκαίοι οι αποκλεισμοί για τις ΜΕΘ, λένε εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα του ΠΑΓΝΗ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στο κτίριο της 7ης ΥΠΕ Κρήτης οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ, ζητώντας λύση στα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει το νοσοκομείο. Οι εργαζόμενοι ζητούν λύση στο θέμα του...
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα του ΠΑΓΝΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πρόσληψη προσωπικού στην Παιδοψυχιατρική του ΠΑΓΝΗ
Την πρόσληψη 7 ατόμων επικουρικού νοσηλευτικού προσωπικού για το ΠΑΓΝΗ, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ενέκρινε το Υπουργείο Υγείας. Τα πρώτα πέντε άτομα αναλαμβάνουν καθήκοντα από σήμερα Τετάρτη και...
Πρόσληψη προσωπικού στην Παιδοψυχιατρική του ΠΑΓΝΗ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας