Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ηράκλειο: Παραμένει η ένταση στο εργοστάσιο ανακύκλωσης

Ηράκλειο: Παραμένει η ένταση στο εργοστάσιο ανακύκλωσης

  • A-
  • A+

Ανακοίνωση κατά της στάσης της εργοδοσίας της Waste Solutions προς τους εργαζομένους στην ανακύκλωση, εξέδωσε η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου.

Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για προσπάθεια παράκαμψης της σωματειακής επιτροπής και για «τιμωρίες» της συνδικαλιστικής δράσεις και ζητούν συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην ανακοίνωσή της, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου αναφέρει:

Δεν έχει όρια το αντεργατικό ρεσιτάλ και η κοροϊδία της εταιρίας ανακύκλωσης Waste Solutions προς τους εργαζόμενους αλλά και τους πολίτες δύο ολόκληρων νομών που κάνουν ανακύκλωση στο νησί.

Εδώ και περίπου 3 μήνες, οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις και διαπραγματεύσεις με την εταιρία για τη διασφάλιση του μισθού τους και των εργασιακών τους κεκτημένων, την κατάργηση του απαράδεκτου διαχωρισμού παλιών και νέων εργαζομένων, την τήρηση των όρων υγιεινής και ασφάλειας στο εργοστάσιο.

Υπενθυμίζουμε ότι, προτού περάσουμε σε κινητοποιήσεις, οι εργαζόμενοι εξάντλησαν όλα τα περιθώρια εξεύρεσης λύσης εκτός κινητοποιήσεων περνώντας σε κύκλο συναντήσεων με την εταιρία, τον αντιδήμαρχο καθαριότητας κλπ.

Χθες, 12/06/2017, η εταιρία ζήτησε συνάντηση με την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου στην οποία και ανταποκριθήκαμε. Στο Γραφείο της εταιρίας δεν αντικρίσαμε τον διευθύνων σύμβουλο της εταιρίας αλλά τον νέο προϊστάμενο & διευθυντή Ηρακλείου κ. Ζαγκότη, τον οποίο δεν είναι πρώτη φορά που τον συναντάμε. Είχε παραβρεθεί στην συνάντηση μεταξύ εταιρίας -εργαζομένων – Δήμου Ηρακλείου που πραγματοποιήθηκε την 28/03/2017 με τη διαφορά ότι εκείνη την ημέρα ήταν παρών σαν επιστημονικός συνεργάτης του Αντιδημάρχου Καθαριότητας κυρίου Μαμουλάκη και προσπαθούσε να «πείσει» τους εκπροσώπους των εργαζομένων να αποδεχθούν την πρόταση της εταιρίας και να βελτιώσουν την παραγωγικότητά τους, δηλαδή οι εργαζόμενοι να απεμπολήσουν τα δικαιώματά τους και να δεχτούν να ξεζουμίζονται ακόμα περισσότερο.

Αφού λοιπόν ο συγκεκριμένος προϊστάμενος πληρωνόταν τόσο καιρό για να μεταφέρει «τεχνογνωσία» στο Δήμο στο πως θα παίζει τον αντεργατικό του ρόλο, σήμερα έρχεται σαν προϊστάμενος να τον εφαρμόσει. Και τι δε μας είπε η εργοδοσία σήμερα μέσω του εκπροσώπου της:

  • Μας είπε ότι το αίτημα των εργαζομένων για εργασία 6ώρες και 40 λεπτά το εξαήμερο (σύνολο 40ώρες την εβδομάδα) με τον ίδιο μισθό που είχαν οι εργαζόμενοι, όπως είχαν κατακτήσει με τις προηγούμενες εργολαβίες, δεν πρόκειται να γίνει δεκτό.
  • Μας είπε ότι οι εργαζόμενοι στην ανακύκλωση είναι οι πιο καλοπληρωμένοι εργαζόμενοι της Ελλάδας (!!!), όταν δουλεύουν για ψίχουλα μέσα στη βρωμιά και τις σύριγγές χωρίς βαρέα και ανθυγιεινά.
  • Καλούσε όλο το προηγούμενο διάστημα τους εργαζόμενους έναν - έναν στο γραφείο, παρακάμπτοντας την ΕΙΥΗ και τη σωματειακή επιτροπή, την ίδια ώρα που βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις προκειμένου να τους αποσπάσει τις υπογραφές.
  • Παραδέχτηκε ότι καλούσε τους εργαζόμενους να φτιάξουν άλλο σωματείο (ένα φαίνεται που να είναι στα μέτρα τους, να δέχεται τις προτάσεις της εργοδοσίας, να υπογράφουν ότι χρειάζεται για να συνεχίζεται αμέριμνα το ξεζούμισμα των εργαζομένων). Την απάντηση του βέβαια την πήρε από τους εργαζόμενους που πέταξαν στο καλάθι των αχρήστων τις προτάσεις του και τον παρέπεμψαν στο σωματείο και τη σωματειακή επιτροπή για ότι θέλει σχετικά με τις εργασιακές και μισθολογικές τους σχέσεις.
  • Έφτασε μέχρι το σημείο να «τιμωρήσει» με εξωτερικές εργασίες όλη μέρα μέσα στον ήλιο τον πρόεδρο της σωματειακής επιτροπής και τον μέλος της επιτροπής υγιεινής και ασφάλειας επειδή στον έλεγχο που πραγματοποίησε το σώμα τεχνικής επιθεώρησης στο εργοστάσιο τόλμησαν να υποδείξουν στους επιθεωρητές προβλήματα και βλάβες στο εργοστάσιο που θα μπορούσαν να αποβούν μοιραία για τις ζωές των εργαζομένων.

Η στάση του συγκεκριμένου προϊσταμένου δεν μας ξαφνιάζει, άλλωστε είναι το πραγματικό πρόσωπο της εργοδοσίας που δεν διστάζει πουθενά προκειμένου να έχει το μέγιστο δυνατό κέρδος στις πλάτες των εργατών και των δημοτών. Βέβαια δεν μας ξαφνιάζει ούτε το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος ήταν επιστημονικός συνεργάτης του αντιδημάρχου καθαριότητας και του Δήμου Ηρακλείου.

 Καλούμε το Δήμο Ηρακλείου να σταματήσει να παίζει το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου και να δίνει ευχολόγια την ίδια στιγμή που με τις πράξεις του υπονομεύει τον δίκαιο αγώνα των εργατών. Να συζητήσει σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σαν ξεχωριστό θέμα το θέμα των εργαζομένων και του ΚΔΑΥ.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα σωματεία να εντείνουν την αλληλεγγύη τους προς τους συναδέλφους Ανακυκλωτές που δίνουν έναν αγώνα ανάκτησης των απωλειών τους και που ορθώνουν το ανάστημά τους, πλάι στο σωματείο τους, την ΕΙΥΗ, ενάντια στην εργοδοσία και τους σχεδιασμούς της, την ΕΕΑΑ, την κυβέρνηση και τους νόμους που επιτρέπουν στην εταιρία να συμπεριφέρεται έτσι αλλά και την τοπική διοίκηση για τη στάση που κρατάει.

  

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: Αναβρασμός στο εργοστάσιο ανακύκλωσης
Την ανησυχία τους για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους στο εργοστάσιο ανακύκλωσης του Ηρακλείου, εκφράζουν με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στο ΚΔΑΥ, καθώς η σύμβαση του εργολάβου λήγει στις 31...
Ηράκλειο: Αναβρασμός στο εργοστάσιο ανακύκλωσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: Νέες στάσεις εργασίας στο εργοστάσιο ανακύκλωσης
Τετράωρες στάσης εργασίας από τις 6 το πρωΐ έως τις 10 το βράδυ, θα πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στο Ηράκλειο, καθ' όλη τη διάρκεια της Πέμπτης. Στις 10:00 το πρωί θα δοθεί και...
Ηράκλειο: Νέες στάσεις εργασίας στο εργοστάσιο ανακύκλωσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: Νέα κινητοποίηση στο εργοστάσιο ανακύκλωσης
Τετράωρη στάση εργασίας από τις 11:40 ως και τις 15:40, πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στο Ηράκλειο, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο του εργοστασίου αλλά και...
Ηράκλειο: Νέα κινητοποίηση στο εργοστάσιο ανακύκλωσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αντιδράσεις για απόλυση στο εργοστάσιο ανακύκλωσης
Τετράωρη στάση εργασίας προκήρυξε για την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, αντιδρώντας στην απόλυση ενός εργαζομένου στην Ανακύκλωση Ηρακλείου, ο οποίος το καλοκαίρι του 2017 είχε...
Αντιδράσεις για απόλυση στο εργοστάσιο ανακύκλωσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Νέες κινητοποιήσεις στην Ανακύκλωση Ηρακλείου
Σε κινητοποίηση προχώρησαν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο ανακύκλωσης Ηρακλείου ενάντια στην πρόσφατη απόλυση συναδέλφου τους. Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αντίθετοι σε τακτικές απολύσεων και τρομοκρατίας και ζητούν...
Νέες κινητοποιήσεις στην Ανακύκλωση Ηρακλείου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στα σκουπίδια η ανακύκλωση στο Ηράκλειο
Απολύθηκαν οι 38 εργαζόμενοι, που πριν από έναν μήνα αποκάλυψαν τις άθλιες συνθήκες στο Εργοστάσιο Διαλογής. Αρνείται να τους εντάξει στα βαρέα ο Γιάννης Βρούτσης
Στα σκουπίδια η ανακύκλωση στο Ηράκλειο

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας