Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Νέες κινητοποιήσεις στην Ανακύκλωση Ηρακλείου

Από προηγούμενες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην ανακύκλωση

cretalive.gr

Νέες κινητοποιήσεις στην Ανακύκλωση Ηρακλείου

 • A-
 • A+

Σε κινητοποίηση προχώρησαν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο ανακύκλωσης Ηρακλείου ενάντια στην πρόσφατη απόλυση συναδέλφου τους.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αντίθετοι σε τακτικές απολύσεων και τρομοκρατίας και ζητούν την επαναπρόσληψη του συναδέλφου τους, βαρέα- ανθυγιεινά ένσημα και άμεσα καταβολή καθυστερημένων δεδουλευμένων.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων στο εργοστάσιο ανακύκλωσης Ηρακλείου:

Εμείς οι εργαζόμενοι της ανακύκλωσης, βρισκόμαστε ακόμη μια φορά αντιμέτωποι με την δίψα της εργοδοσίας για περισσότερα κέρδη. Δίψα που καλύπτεται με τον ιδρώτα μας και το αίμα μας, που δεν σβήνει όσα λεφτά και αν βγάλουν.

Στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων για την διασφάλιση των δεδουλευμένων μας, την κατάργηση του διαχωρισμού σε παλιούς και νέους εργάτες, για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και ενώ βρισκόμαστε σε περίοδο διαπραγματεύσεων, η εταιρία απαντά με απολύσεις.

Είναι ξεκάθαρο ότι η απόλυση αυτή αποτελεί μια απάντηση της εταιρίας ενάντια στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, κινητοποιήσεις που θα  μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί καθώς οι εργαζόμενοι εδώ και περίπου οκτώ μήνες έχουν προκαλέσει κύκλους συναντήσεων με τη διοίκηση της εταιρίας και με τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας και έχουν λάβει μονάχα υποσχέσεις και ευχολόγια.

Οι απολύσεις, οι απειλές μέσω των προϊσταμένων ότι η εταιρία θα αφήσει το εργοστάσιο  και θα φύγει, η μη τήρηση των συμφωνηθέντων, αποδεικνύουν περίτρανα τους σκοπούς της εργοδοσίας, σκοποί που εντάσσονται στο «είτε θα εργάζεστε με τους δικούς μου όρους και θα πληρώνεστε με τους δικούς μου όρους, είτε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο δεν θα λειτουργεί το εργοστάσιο».

Σημαντική είναι η ευθύνη και της τοπικής διοίκησης καθώς η εταιρία κρύβεται συνεχώς στα γραφεία των Αντιδημάρχων που και αυτοί με την στάση τους απέναντι στους εργαζόμενους προσπαθούν να υπονομεύουν  την όποια προσπάθεια γίνεται να κερδίσουν  την καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας μέσα στο χώρο οι εργάτες. Δεν φτάνει που δουλεύουμε μέσα στα σκουπίδια 6 μέρες -7,40 με απλό ένσημο, δεν φτάνει που η εταιρία δεν τηρεί την συμφωνία με τους εργαζόμενους, τώρα απολύει και ζητάει και τα ρέστα λέγοντας ότι γίνανε  και ζημιές,  που ήταν ενήμεροι πριν ακόμα συμβούν.

Οι σημερινές επιτυχημένες επαναλαμβανόμενες 4ωρες στάσεις εργασίας, δίνουν το μήνυμα στην εργοδοσίας ότι δεν πρόκειται να δεχθούμε κανένας συνάδελφος να χάσει τη δουλειά του.

Απαιτούμε την ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου μας και καλούμε όλους τους εργαζόμενους  του νομού να μας στηρίξουν απέναντι στον εργολάβο και στις ορέξεις του, που ξεζουμίζει καθημερινά τους εργάτες μέσα στα σκουπίδια  για να αυγατίζει τα κέρδη του .

Εμείς δηλώνουμε ξεκάθαρα πως δεν τρομοκρατούμαστε και δεν υποχωρούμε από τα δικαιώματα μας ,συνεχίζουμε των αγώνα μας μέσα στο εργοστάσιο και έξω για την υπεράσπιση των συμφερόντων μας.
 
Διεκδικούμε τώρα :

 • Άμεση  επαναπρόσληψη  του συναδέλφου .Καμία άλλη απόλυση. Μόνιμη και σταθερή για όλους. Άμεση πρόσληψη προσωπικού . Να μπει τέλος στο καθεστώς τον εργολαβιών
 • Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων  αναδρομικά για όλο το διάστημα που εργαζόμαστε με την εταιρία «WASTE SOLUTIONS».
 • Αλλαγή του ωραρίου  σε 6 ώρες και 40 λεπτά  – 40ωρο εβδομαδιαίως για όλους τους εργαζόμενους.
 • Κανένας εργαζόμενος στο εργοστάσιο κάτω του 751.
 • Άμεση υπογραφή Ε.Σ.Σ.Ε. (Επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας ) για όλους τους εργαζόμενους με κατοχύρωση όλων των παραπάνω.
 • Ουσιαστικά μέτρα ασφάλειας και υγιεινής μέσα στο χώρο εργασίας.
 • Βαρύ και ανθυγιεινό ένσημο για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου και του εργοστασίου με ωράριο 6ωρο – 5μερο – 30ωρο.
 • Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων.
 • Δημιουργία κινητής μονάδας Υγείας μέσα στην ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου πλήρως εξοπλισμένης με έμφαση στην πρόληψη εργατικών ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: Νέες στάσεις εργασίας στο εργοστάσιο ανακύκλωσης
Τετράωρες στάσης εργασίας από τις 6 το πρωΐ έως τις 10 το βράδυ, θα πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στο Ηράκλειο, καθ' όλη τη διάρκεια της Πέμπτης. Στις 10:00 το πρωί θα δοθεί και...
Ηράκλειο: Νέες στάσεις εργασίας στο εργοστάσιο ανακύκλωσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: Νέα κινητοποίηση στο εργοστάσιο ανακύκλωσης
Τετράωρη στάση εργασίας από τις 11:40 ως και τις 15:40, πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στο Ηράκλειο, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο του εργοστασίου αλλά και...
Ηράκλειο: Νέα κινητοποίηση στο εργοστάσιο ανακύκλωσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στους δρόμους οι εργαζόμενοι της Κρήτης
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν εργαζόμενοι το πρωΐ της Τετάρτης στην πλατεία Ελευθερίας έξω από την Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ. Στην συνέχεια...
Στους δρόμους οι εργαζόμενοι της Κρήτης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Οι απεργιακές κινητοποιήσεις στην Κρήτη την Τετάρτη
Συνεχή είναι τα καλέσματα σωματείων και συνδικάτων εργαζομένων και συνταξιούχων της Κρήτης για συμμετοχή στην απεργία της 14ης Νοεμβρίου. Τα σωματεία καλούν σε συγκεντρώσεις το πρωΐ της Τετάρτης σε Ηράκλειο,...
Οι απεργιακές κινητοποιήσεις στην Κρήτη την Τετάρτη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: Νέα στάση εργασίας στο εργοστάσιο ανακύκλωσης
Τετράωρη στάση εργασίας στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στη ΒΙΠΕΗ, προανήγγειλε η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου για σήμερα (Τετάρτη 31 Οκτωβρίου). Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από τις 17:30 μέχρι τις...
Ηράκλειο: Νέα στάση εργασίας στο εργοστάσιο ανακύκλωσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: Αναβρασμός στο εργοστάσιο ανακύκλωσης
Την ανησυχία τους για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους στο εργοστάσιο ανακύκλωσης του Ηρακλείου, εκφράζουν με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στο ΚΔΑΥ, καθώς η σύμβαση του εργολάβου λήγει στις 31...
Ηράκλειο: Αναβρασμός στο εργοστάσιο ανακύκλωσης

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας