• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  18°C 15.3°C / 19.0°C
  1 BF
  57%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 14.3°C / 17.8°C
  1 BF
  71%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  18°C 16.6°C / 19.5°C
  2 BF
  63%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  16°C 15.9°C / 16.4°C
  2 BF
  63%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  16°C 15.2°C / 15.9°C
  2 BF
  55%
 • Βέροια
  Αραιές νεφώσεις
  16°C 14.6°C / 17.1°C
  0 BF
  77%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  12°C 11.8°C / 12.9°C
  1 BF
  62%
 • Αγρίνιο
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 16.2°C / 18.6°C
  1 BF
  78%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  18°C 17.2°C / 19.2°C
  4 BF
  64%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  18°C 16.9°C / 17.9°C
  1 BF
  63%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 16.8°C / 17.8°C
  4 BF
  59%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  14°C 14.0°C / 15.6°C
  2 BF
  59%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 19.9°C / 19.9°C
  2 BF
  73%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  16°C 15.9°C / 16.5°C
  3 BF
  72%
 • Λαμία
  Ελαφρές νεφώσεις
  14°C 13.4°C / 16.5°C
  1 BF
  100%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  22°C 21.8°C / 22.8°C
  3 BF
  59%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 15.5°C / 19.2°C
  0 BF
  58%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  15°C 12.7°C / 15.5°C
  2 BF
  71%
 • Κατερίνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  17°C 15.4°C / 17.8°C
  1 BF
  81%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  13°C 12.8°C / 12.8°C
  2 BF
  73%

Εργαζόμενοι ΠΑΓΝΗ: «Δε συμμετέχουμε στην αξιολόγηση»

 • A-
 • A+

Το Σωματείο Εργαζομένων Ηρακλείου, μετά από ενημέρωση και συζήτηση με τους εργαζομένους, αποφάσισε να συμμετέχει στην προκηρυγμένη αποχή από τη διαδικασία της αξιολόγησης.

Οι εργαζόμενοι θεωρούν ότι το περιεχόμενο της αξιολόγησής τους, ουδεμία σχέση έχει με την ανάγκη τεχνικής και επαγγελματικής στήριξης των εργαζομένων ενώ την συνδέουν με το μισθολόγιο και τη μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων, αφού παρέχει στους «άριστους» επιπλέον μισθολογικό κλιμάκιο ή αναστολή της μισθολογικής εξέλιξης, για τους ανεπαρκείς ή τους ακατάλληλους.

Οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους:

Η αξιολόγηση που προωθεί η κυβέρνηση - τόσο στις δομές του Δημοσίου, όσο και στους δημόσιους υπαλλήλους - δεν έχει στόχο να γίνουν καλύτεροι οι εργαζόμενοι, ούτε να αναβαθμιστούν οι δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες, τα νοσοκομεία.

Το περιεχόμενο της "αξιολόγησής" τους, ουδεμία σχέση έχει με την ανάγκη επιστημονικής, τεχνικής, επαγγελματικής στήριξης των εργαζομένων, ώστε οι ίδιοι και οι δημόσιες υπηρεσίες να γίνουν καλύτερες, σύγχρονες, πιο ποιοτικές στην παροχή αναβαθμισμένων κοινωνικών υπηρεσιών στα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προσπαθεί να προχωρήσει τη λεγόμενη αξιολόγηση στο δημόσιο, πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησε ο Μητσοτάκης. Κι όσο κι αν άλλαξε το… περιτύλιγμα της προηγούμενης αξιολόγησης με το νόμο Βερναρδάκη (ν.4369/2016), η ουσία παραμένει ίδια.

Αφού, ακόμη και τις περιβόητες ποσοστώσεις του Μητσοτάκη (15% ακατάλληλοι υπάλληλοι) τις βρίσκουμε στον ν. 4369/2016 με νέο ραφιναρισμένο τρόπο. Όσοι υπάλληλοι βαθμολογηθούν έως 24, θεωρούνται "ακατάλληλοι" και οι "ακατάλληλοι" σύμφωνα με τον Υπαλληλικό Κώδικα απολύονται!

Ταυτόχρονα, η αξιολόγηση συνδέεται με το μισθολόγιο (ν.4354/2015) και τη μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων, αφού (άρθρο 12) παρέχει στους «άριστους» επιπλέον μισθολογικό κλιμάκιο (παρ.1) ή αναστολή της μισθολογικής εξέλιξης για τους ανεπαρκείς ή ακατάλληλους (παρ.3) κ.ά. και θα προχωρήσει, όπως προβλέπεται (άρθρο 17) στη σύνδεση της αμοιβής με την αξιολόγηση της θέσης εργασίας…! Με τη λεγόμενη κινητικότητα (ν. 4440/16) πέρα από την εμπέδωση της ανακύκλωσης του ήδη εξαιρετικά ολιγάριθμου προσωπικού στο δημόσιο, θεσμοθετήθηκε και η υποχρεωτική μετακίνηση υπαλλήλων προκειμένου να καλυφθούν κενά. Αυτά, η κυβέρνηση προσπαθεί να τα κουκουλώσει!

Το ανθρώπινο δυναμικό στα νοσοκομεία έχει αποψιλωθεί, οι προσλήψεις είναι σταγόνα στον ωκεανό, τα "παράλληλα" ή "αλλότρια καθήκοντα" και οι διπλοβάρδιες πάνε σύννεφο, κάτω από το μπαμπούλα του "δημοσιονομικού προβλήματος" χάθηκαν χιλιάδες κλίνες, έκλεισαν νοσοκομεία, διαλύθηκε η ήδη υποβαθμισμένη και λειψή πρωτοβάθμια περίθαλψη, τμήματα συγχωνεύονται καθημερινά προκειμένου να λειτουργούν στοιχειωδώς, κάθε νοσηλευτής έχει στην ευθύνη του 40 - 60 αρρώστους, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις απλώνονται ταχύτατα σε όλες τις ειδικότητες και όλες τις θέσεις, προωθείται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς η συγκρότηση των περιβόητων ΚΟΙΝΣΕΠ που θα εγκαταστήσει νέες εργολαβίες από την πίσω πόρτα. Παράλληλα, η κρατική χρηματοδότηση είναι ήδη στο 1/3 (σε σχέση με το 2009) κάτι που ο καθένας μας βλέπει στις καθημερινές ελλείψεις σε υλικά, φάρμακα, αντιδραστήρια κλπ. Και μετά από όλα αυτά, η κυβέρνηση θέλει να μας αξιολογήσει!

Εννοείται, και το λέμε με τον πιο καθαρό τρόπο, ότι δεν υπερασπιζόμαστε αυτόν το σημερινό δημόσιο τομέα και τον απορρίπτουμε στο σύνολό του. Τον απορρίπτουμε και ως προς τον προσανατολισμό του και ως προς τον τρόπο λειτουργίας του. Έχει ως βασική αποστολή να υπηρετεί την οικονομία της αγοράς και την ανταγωνιστικότητα. Έχει βαθιά αντιδραστικό και αντιλαϊκό χαρακτήρα. Ποτέ δεν υπερασπιστήκαμε φαινόμενα ρεμούλας, κοπάνας και τεμπελιάς.

Προβλήματα τέτοια στο δημόσιο τομέα υπάρχουν, αλλά για αυτά αφενός δεν φταίνε οι εργαζόμενοι και αφετέρου η κυβέρνηση με την προωθούμενη αξιολόγηση δεν στοχεύει να λύσει τέτοιου είδους προβλήματα (για να μην πούμε ότι τα προστατεύει ώστε να λοιδορείται στην κοινή γνώμη το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων).

Ήρθε η ώρα και πάλι να οργανώσουμε τον αγώνα μας απέναντι στην "αξιολόγηση".

Δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση και στις Διοικήσεις να δίνουν "bonus" μισθολογικό κλιμάκιο ή βαθμό σε όποιον εργαζόμενο θέλουν. Να πληρωνόμαστε διαφορετικά εργαζόμενοι στο ίδιο γραφείο, με τα ίδια προσόντα και την ίδια προϋπηρεσία. Να προωθούν τους "ευνοούμενους", βαφτίζοντας όποιες θέσεις εργασίας θέλουν ως… "ιδιαίτερης σημασίας"!!!

Δεν θα συνυπογράψουμε την απόλυση κανενός συναδέλφου ή τις υποχρεωτικές μετακινήσεις που θα εξοντώσουν οικονομικά και οικογενειακά τους συναδέλφους που δεν θα είναι αρεστοί.

Έχουμε την πείρα, από την ακύρωση στην πράξη της αξιολόγησης Μητσοτάκη.

Μπορούμε και τώρα να τα καταφέρουμε με το συλλογικό μας αγώνα!

Απέχουμε από όλα τα στάδια της αξιολόγησης

Δε συμπληρώνουμε τα έντυπα αξιολόγησης.

Κανείς προϊστάμενος να μη γίνει αξιολογητής

Αν δεν αντιδράσουμε τώρα, αύριο θα είναι αργά… Θα έχουμε συμβάλλει στον διαχωρισμό και τη διάσπαση των εργαζομένων, στις ατομικές συμβάσεις εργασίας, στην τρομοκρατία, στον πειθαναγκασμό, στις απολύσεις.

Μπορούμε να αντιπαλέψουμε την αξιολόγηση της ζωής μας, από όσους μας θέλουν γρανάζια της αντιλαϊκής πολιτικής τους.

  

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Μας ζητούν να πληρώνουμε βλάβες σε ιατρικά μηχανήματα»
Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει έγγραφο της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ προς τους εργαζομένους, με το οποίο τους ζητά να πληρώνουν οι ίδιοι τις βλάβες σε ιατρικά μηχανήματα, όταν η υπαιτιότητα της βλάβης είναι του...
«Μας ζητούν να πληρώνουμε βλάβες σε ιατρικά μηχανήματα»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΠΑΓΝΗ: Απάντηση στους εργαζομένους για το... «εμπορικό κέντρο»
Υπεραμύνθηκε της απόφασής της για παραχώρηση χώρων του νοσοκομείου σε ιδιώτες, η Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ, με αφορμή τις πρόσφατες καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων. Η Διοίκηση τόνισε τις αλλαγές προς το καλό,...
ΠΑΓΝΗ: Απάντηση στους εργαζομένους για το... «εμπορικό κέντρο»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΠΑΓΝΗ: Στάση εργασίας τη Δευτέρα και 24ωρη απεργία την Τετάρτη
Στάση εργασίας, πραγματοποιούν την Δευτέρα 13 Μαρτίου, από τις 08:00- 10:00 το πρωί, οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου ενώ την ίδια ημέρα θα πραγματοποιήσουν και την γενική τους συνέλευση....
ΠΑΓΝΗ: Στάση εργασίας τη Δευτέρα και 24ωρη απεργία την Τετάρτη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αναγκαίοι οι αποκλεισμοί για τις ΜΕΘ, λένε εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου
Διαφορετική οπτική για τον αποκλεισμό των παθολόγων και των αναισθησιολόγων από την προκήρυξη για τη νέα ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ δίνουν εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου. Σε ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για...
Αναγκαίοι οι αποκλεισμοί για τις ΜΕΘ, λένε εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα του ΠΑΓΝΗ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στο κτίριο της 7ης ΥΠΕ Κρήτης οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ, ζητώντας λύση στα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει το νοσοκομείο. Οι εργαζόμενοι ζητούν λύση στο θέμα του...
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα του ΠΑΓΝΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πρόσληψη προσωπικού στην Παιδοψυχιατρική του ΠΑΓΝΗ
Την πρόσληψη 7 ατόμων επικουρικού νοσηλευτικού προσωπικού για το ΠΑΓΝΗ, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ενέκρινε το Υπουργείο Υγείας. Τα πρώτα πέντε άτομα αναλαμβάνουν καθήκοντα από σήμερα Τετάρτη και...
Πρόσληψη προσωπικού στην Παιδοψυχιατρική του ΠΑΓΝΗ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας