Επεισοδιακή ήταν η παρουσία του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσου Πετρόπουλου στο Ηράκλειο, όπου βρέθηκε καλεσμένος του τοπικού Επιμελητηρίου με θέμα τον νέο ασφαλιστικό νόμο. Με την έναρξη της ομιλίας, διαδηλωτές, μέλη κυρίως του ΠΑΜΕ, που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο του Επιμελητηρίου εισέβαλαν στην αίθουσα.
Στο σημείο δημιουργήθηκε σκηνικό έντασης καθώς οι διαδηλωτές αντιπαρατέθηκαν με στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου αλλά και με τις αστυνομικές δυνάμεις. Το περιστατικό διήρκεσε περίπου 15 λεπτά με τους διαδηλωτές να αποχωρούν λίγο αργότερα.
Σε ανακοίνωσή της μετά τα γεγονότα η γραμματεία του ΠΑΜΕ Ηρακλείου αναφέρει:
Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε από τη Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ με αφορμή σημερινή εκδήλωση που οργάνωσαν τα επιμελητήρια με προσκεκλημένο τον υφυπουργό εργασίας κ Πετροπουλο. Με την αποφασιστική στάση των συνδικαλιστών και των εργαζομένων έσπασε ο αστυνομικός κλοιός που είχε στηθεί έξω και μέσα στο χώρο.
Στελέχη του ΠΑΜΕ μπήκαν στη αίθουσα όπου καταγγέλθηκε από το στέλεχος του ΠΑΜΕ και πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων ΠΑΓΝΗ Βρυσαλη Δημήτρη η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που στο όνομα της δεύτερης αξιολόγησης και της περίφημης ανάπτυξης σφαγιάζονται εργατικά λαϊκά δικαιώματα, τσακίζονται οι συντάξεις, είναι απλήρωτοι εργαζόμενοι με μπλοκάκια σε νοσοκομεία, πανεπιστήμια και αλλού. Αυτή η πολιτική δίνει αέρα στα πανιά της εργοδοσίας να τρομοκρατεί εργάτες.
Τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση, η εργοδοσία και το κεφάλαιο θα βρίσκει το ταξικό κίνημα μπροστά τους μέχρι να ανατραπεί αυτή η πολιτική.Μετά από λίγο, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ οργανωμένα αποχώρησαν και δήλωσαν ότι ο επόμενος σταθμός θα είναι τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 21/2.
Μετά ακολούθησε μαζική περιοδεία στο κέντρο του Ηρακλείου.
Παρακολουθήστε βίντεο από την ένταση στο χώρο του επιμελητηρίου:
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας