• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  10°C 7.6°C / 10.7°C
  2 BF
  52%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  9°C 6.8°C / 9.9°C
  3 BF
  39%
 • Πάτρα
  Ελαφρές νεφώσεις
  11°C 8.7°C / 11.6°C
  2 BF
  60%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  7°C 6.9°C / 6.9°C
  2 BF
  33%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  7°C 6.9°C / 9.1°C
  1 BF
  61%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  8°C 7.0°C / 9.0°C
  1 BF
  53%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  3°C 3.4°C / 4.0°C
  2 BF
  41%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  5°C 5.2°C / 5.2°C
  1 BF
  71%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  11°C 10.8°C / 13.2°C
  2 BF
  74%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  8°C 6.8°C / 7.9°C
  2 BF
  71%
 • Ερμούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  10°C 9.8°C / 10.1°C
  2 BF
  57%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  10°C 6.8°C / 9.7°C
  2 BF
  50%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  13°C 12.9°C / 12.9°C
  3 BF
  54%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  10°C 5.6°C / 9.9°C
  0 BF
  40%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  8°C 7.8°C / 9.5°C
  2 BF
  67%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  9°C 8.8°C / 8.8°C
  1 BF
  93%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  9°C 7.8°C / 10.0°C
  2 BF
  48%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  9°C 8.3°C / 8.8°C
  3 BF
  49%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  10°C 8.3°C / 9.7°C
  2 BF
  48%
 • Καστοριά
  Σποραδικές νεφώσεις
  2°C 1.5°C / 1.5°C
  2 BF
  67%
Dreamstime

Πρωτοποριακές εργασίες υγείας από το ΙΤΕ παρουσιάζονται σε συνέδριο

 • A-
 • A+

Τρεις πρωτοποριακές εργασίες υγείας για την εξυπηρέτηση των ασθενών και τον κατευνασμό του ανθρώπινου πόνου θα παρουσιάσει το Ινστιτούτο Πληροφορικής (ΙΠ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), το οποίο συμμετέχει και φέτος στο συνέδριο φορέων και ειδικών της ψηφιακής υγείας από όλο τον κόσμο, με την ονομασία Dhealth Conference 2017, που θα πραγματοποιηθεί στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, στις 19-22 Οκτωβρίου 2017. Ταυτόχρονα συμμετέχει και στο 17ο Διεθνές Συνέδριο Διαλειτουργικότητας HL7 - IHIC 2017, στις 22-24 Οκτωβρίου 2017, στο ίδιο μέρος.

Το Ινστιτούτο Πληροφορικής του ΙΤΕ υποστηρίζει με την παρουσία του τις δύο αυτές εκδηλώσεις, παρουσιάζοντας καινοτόμες δραστηριότητες και τα αποτελέσματα από την υλοποίηση πρόσφατων έργων στα οποία έχει συμμετάσχει, όπως το pMedicine, το Eureca, το Reaction και το MyHealthAvatar.

Παράλληλα οργανώνει, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), μία ειδική συνεδρία, όπου θα παρουσιάσει μεταξύ άλλων τα αποτελέσματα του έργου iManageCancer, καθώς και το όραμα του έργου Bounce αναφορικά με την ενδυνάμωση των ασθενών, την αυτοδιαχείριση και την ανθεκτικότητα για την αντιμετώπιση χρόνιων ασθενειών.

Συμμετέχει επίσης σε δημόσια συζήτηση με θέμα «ICT & Business Analytics in e-Health», μαζί με αναγνωρισμένες εταιρίες πληροφορικής.

Το ΙΠ-ΙΤΕ συμμετέχει στο συνέδριο IHIC με τρεις εργασίες που αφορούν:

• την εφαρμογή λειτουργικών μοντέλων για την υποστήριξη της διαλειτουργικότητας κατά την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων φροντίδας,

• τη διευκόλυνση της διασυνοριακής πρόσβασης σε υπηρεσίες ηλεκτρονικής υγείας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) και

• τη δημιουργία προδιαγραφών με βάση το πρότυπο ISO / HL7 27932: 2009 για την ηλεκτρονική καταγραφή συνεδριών αιμοκάθαρσης. Τέλος προεδρεύει σε συνεδρία με θέμα «Υποδομές και Υπηρεσίες Μετασχηματισμού της Υγειονομικής Περίθαλψης».

Παράλληλα, το ΙΠ-ΙΤΕ ως καινοτόμο ερευνητικό κέντρο υποστηρίζει και συμμετέχει με την εκπαίδευση στελεχών του στο πρώτο Ευρωπαϊκό HL7 FHIR® Datathon, στη χρήση του νέου πρωτοκόλλου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ινστιτούτου Πληροφορικής, «το ΙΤΕ είναι κορυφαίο ερευνητικό κέντρο της Ελλάδας, που τα τελευταία χρόνια έχει εδραιώσει σημαντικά τη θέση του στον χώρο της ηλεκτρονικής υγείας και της υπολογιστικής ιατρικής με την ανάπτυξη συστημάτων υπολογιστικών μεθόδων, τεχνολογιών και εργαλείων στην ευρύτερη περιοχή της εξατομικευμένης, προγνωστικής και προληπτικής ιατρικής.

»Το ΙΠ-ΙΤΕ διακρίνεται για την εφαρμοσμένη έρευνα και την αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αναφερθεί ότι πλήθος εργαλείων και εφαρμογών που έχουν αναπτυχθεί κατά το παρελθόν λειτουργούν σήμερα σε μεγάλο αριθμό μονάδων του Εθνικού Συστήματος Υγείας στην Ελλάδα.

»Σκοπός του DHealth Conference είναι να ενισχύσει τον ρόλο της ηλεκτρονικής υγείας ως καταλύτη μεταρρύθμισης και μοχλού ανάπτυξης της οικονομίας και να συνεχίσει τη συζήτηση, διασυνδέοντας όσους ασκούν και σχεδιάζουν πολιτικές Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών στο χώρο της ψηφιακής υγείας, προερχόμενων τόσο από την Ελλάδα, όσο και από ευρωπαϊκά κράτη και χώρες από όλο τον κόσμο».

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
«Τα βιομιμητικά συστήματα μπορούν να εφαρμοστούν σε ένα ευρύ φάσμα υλικών»
Με έμπνευση τη φύση και ειδικά τη λειτουργία των νούφαρων αλλά και τις μικροδομές του δέρματος θαλάσσιων οργανισμών, ερευνητές του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Ερευνας, δημιούργησαν βιομιμητικά συστήματα, οι...
«Τα βιομιμητικά συστήματα μπορούν να εφαρμοστούν σε ένα ευρύ φάσμα υλικών»
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Ημερίδα για την Οικονομία της Γνώσης στο Ηράκλειο
Ολοκληρωμένη πρόταση για τη χρηματοδότηση της έρευνας και της καινοτομίας προς την κατεύθυνση της οικοδόμησης της Οικονομίας της Γνώσης παρουσίασε στο Ηράκλειο ο αν. υπουργός Καινοτομίας και Ερευνας, Κώστας...
Ημερίδα για την Οικονομία της Γνώσης στο Ηράκλειο
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
«Εγκέφαλος» σε... μικροτσίπ, ελπίδα για ασθενείς
Για πρώτη φορά στον κόσμο, Ελληνες επιστήμονες από το Ιδρυμα Τεχνολογίας και Ερευνας (ΙΤΕ) και το Πανεπιστήμιο Κρήτης ανέπτυξαν νευρικά δίκτυα με τη χρήση λέιζερ σε μικροτσίπ πυριτίου, στοιχείο που έκανε...
«Εγκέφαλος» σε... μικροτσίπ, ελπίδα για ασθενείς
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Ανθρωπιστικό πρόσημο σε ψηφιακές επιστήμες
Αναβαθμίζονται σημαντικά οι Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Κρήτης με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Τάλως», ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.
Ανθρωπιστικό πρόσημο σε ψηφιακές επιστήμες
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Επαναστατικό επιταχυντή μεγέθους ενός χιλιοστού δημιούργησαν ερευνητές του Ι.Τ.Ε.
Επαναστατική ανακάλυψη στην κβαντική Φυσική από ερευνητές του Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ του Ιδρύματος Τεχνολογίας και ΄Ερευνας (Ι.Τ.Ε.), ανοίγει τον δρόμο για την ανίχνευση νερού στην έρημο,...
Επαναστατικό επιταχυντή μεγέθους ενός χιλιοστού δημιούργησαν ερευνητές του Ι.Τ.Ε.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Έρχεται... το 1o Τεχνολογικό Θερινό Σχολείο στην Κρήτη
Το 1ο Θερινό Σχολείο στην Επιστήμη των Η/Υ, στην Τεχνολογία, στη Μηχανική και στα Μαθηματικά θα πραγματοποιηθεί 1-3 Ιουλίου, στην Πανεπιστημιούπολη Βουτών του Ηρακλείου.
Έρχεται... το 1o Τεχνολογικό Θερινό Σχολείο στην Κρήτη

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας