Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Περιφέρεια Κρήτης: Γίνε Ανάδοχος Γονιός!

  • A-
  • A+
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα του παιδιού, η Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης, δημιούργησε τηλεοπτικό μήνυμα για το θεσμό της αναδοχής.

Στόχος του τηλεοπτικού μηνύματος είναι να υποστηρίξει την προσέλκυση υποψηφίων αναδόχων γονέων και την εξασφάλιση ενός κατάλληλου οικογενειακού περιβάλλοντος για τα παιδιά όλων των ηλικιών, για παιδιά με προβλήματα υγείας, παιδιά που η ζωή τους βρίσκεται σε κίνδυνο, παιδιά που φιλοξενούνται σε «Κλειστές» Δομές Κοινωνικής Φροντίδας.

Όπως αναφέρει στο μήνυμά της η Περιφέρεια Κρήτης, «ο θεσμός της αναδοχής αποτελεί μια σημαντική εναλλακτική μορφή παιδικής προστασίας για τα παιδιά που, για μικρό ή μεγάλο χρονικό διάστημα, η βιολογική τους οικογένεια αδυνατεί να τους προσφέρει φροντίδα».

«Τα παιδιά ανήκουν στις πλέον ευάλωτες ομάδες και γι’ αυτό το λόγο είναι καθήκον μας να τα προστατεύσουμε και να φροντίζουμε για τη βελτίωσης της ποιότητας ζωής τους», αναφέρεται στο μήνυμα του σποτ.

Με δήλωσή του ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης αναφέρθηκε στη σημασία του θεσμού: «Ως Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο  των πρωτοβουλιών μας, για την κοινωνική προστασία και την ενίσχυση ενός αποτελεσματικού συστήματος παιδικής προστασίας, δηλώνουμε πως ο θεσμός της αναδοχής δημιουργεί μια «κιβωτό». Ένα «κάστρο» προστασίας για τα παιδιά που η βιολογική τους οικογένεια δεν είναι σε θέση, για ένα μικρό ή μεγάλο χρονικό διάστημα, να τους διασφαλίσει την απαραίτητη φροντίδα. Η αναδοχή είναι μια πράξη ανθρωπιάς  και προσφοράς στην κοινωνία».

ΒΙΝΤΕΟ
Καμπάνια στήριξης για το ντοκιμαντέρ «Heritage Protectors»
Σε φάση δημιουργίας βρίσκεται το ντοκιμαντέρ της δημοσιογράφου και σεφ Nikki Rose για την παραδοσιακή μαγειρική της Κρήτης με τίτλο «Heritage Protectors» (Διατηρητές της κληρονομιάς).
Καμπάνια στήριξης για το ντοκιμαντέρ «Heritage Protectors»
ΒΙΝΤΕΟ
«Χριστούγεννα ευτυχισμένα» από το Τμήμα Ενταξης Κωφών/Βαρήκοων του 3ου ΓΕΛ Ηρακλείου
Με τον δικό τους τρόπο εύχονται καλά Χριστούγεννα και χαρούμενες γιορτές οι μαθητές και οι καθηγήτριες του τμήματος ένταξης κωφών/βαρήκοων του 3ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου τραγουδώντας στην νοηματική ένα...
«Χριστούγεννα ευτυχισμένα» από το Τμήμα Ενταξης Κωφών/Βαρήκοων του 3ου ΓΕΛ Ηρακλείου
ΒΙΝΤΕΟ
Ηράκλειο: Βίντεο από την ανάρτηση γιγαντοπανό για την πανδημία
Βίντεο από τη συμβολική δράση με το ανέβασμα πανό στον φρούριο του Κούλε, στο Ηράκλειο Κρήτης, έδωσαν στη δημοσιότητα μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων τονίζοντας τις ευθύνες της κυβέρνησης για την αποτυχημένη...
Ηράκλειο: Βίντεο από την ανάρτηση γιγαντοπανό για την πανδημία