• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  30°C 27.6°C / 31.3°C
  2 BF
  37%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  27°C 24.8°C / 29.7°C
  2 BF
  62%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  28°C 27.0°C / 28.2°C
  0 BF
  54%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.9°C / 24.9°C
  1 BF
  61%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.9°C / 28.5°C
  3 BF
  57%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.9°C / 27.0°C
  1 BF
  63%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  23°C 22.0°C / 23.4°C
  0 BF
  46%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  29°C 28.6°C / 28.6°C
  0 BF
  51%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  27°C 25.5°C / 28.6°C
  4 BF
  60%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.7°C / 25.9°C
  3 BF
  53%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  27°C 27.4°C / 27.8°C
  4 BF
  47%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  28°C 27.7°C / 28.5°C
  1 BF
  69%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  27°C 26.9°C / 26.9°C
  3 BF
  83%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  28°C 25.7°C / 27.9°C
  0 BF
  47%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  28°C 26.2°C / 28.8°C
  2 BF
  49%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.8°C / 26.0°C
  3 BF
  56%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  28°C 26.5°C / 30.3°C
  0 BF
  38%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  27°C 24.3°C / 27.1°C
  0 BF
  60%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  27°C 25.7°C / 27.0°C
  2 BF
  68%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  22°C 22.4°C / 22.4°C
  0 BF
  72%

Η Ελένη Ιωαννίδου, διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Μια φωνή αλήθειας αλλά και... σιγουριάς για το δημόσιο σύστημα Υγείας

 • A-
 • A+
Μια κατατοπιστική εικόνα για τη νέα πραγματικότητα που επικρατεί στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου δίνει η Ελένη Ιωαννίδου, λοιμωξιολόγος και επιστημονική υπεύθυνη για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού στο Νοσοκομείο. Δημόσια επιστολή προς τους κατοίκους της πόλης και από την Ενωση Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου.

Η κ. Ιωαννίδου σε ένα βίντεο 10 λεπτών δίνει με επάρκεια την εικόνα για τις τεχνικές και λειτουργικές αλλαγές που έχουν γίνει στο νοσοκομείο με στόχο την βέλτιστη αντιμετώπιση των περιστατικών κορονοϊού,με ασφάλεια για ασθενείς και για τους εργαζόμενους.

Μιλά επίσης ψύχραιμα αλλά σαφώς για τις τεράστιες ανάγκες του νοσοκομείου, για τις ελλείψεις, για τη συγκινητική προσφορά των κατοίκων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής και θέτει με σαφήνεια την ανάγκη ουσιαστικής ενίσχυσης του Ιδρύματος και συνολικά του δημόσιου συστήματος Υγείας.     

https://www.facebook.com/thomas.krevetzakis/videos/2629341973983298/

(Βίντεο από τον αντιδήμαρχο Ρεθύμνου Θωμά Κρεβετζάκη)

«Τα κρεβάτια δεν εξετάζουν μόνα τους τον άρρωστο»

Την ίδια στιγμή, η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ν. Ρεθύμνου, σε δημόσια επιστολή της προς τους κατοίκους της πόλης επισημαίνει την τεράστια ανάγκη ενίσχυσης του προσωπικού του Νοσοκομείου τονίζοντας την έλλειψη παθολόγων, πνευμονολόγων, αναισθησιολόογων, γιατρών ΜΕΘ και άλλων ειδικοτήτων.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Αγαπητοί συμπολίτες

Η επιδημία στην χώρα μας ξεκίνησε στις 26  Φλεβάρη που επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα. Από τότε έχει περάσει 1,5 μήνας και η στελέχωση του νοσοκομείου Ρεθύμνου σε ιατρικό προσωπικό δεν έχει αλλάξει. Γνωρίζετε όλοι ότι διαμαρτυρόμαστε από τον Σεπτέμβριο για την τραγική έλλειψη παθολόγων, πνευμονολόγων, αναισθησιολογων, γιατρών ΜΕΘ και άλλων ειδικοτήτων. Ήρθε Απρίλιος, έφτασε μέχρι εδώ η πανδημία και τίποτα δεν έχει αλλάξει στο μόνιμο ιατρικό δυναμικό της παθολογικής και της πνευμονολογικής κλινικής. Η λύση που βρήκε η διοίκηση είναι ένας γιατρός που έρχεται από το νοσοκομείο Χανίων για να καλύψει από το μεσημέρι και μετά, 7 εφημερίες.

Συγχρόνως το νοσοκομείο Ρεθύμνου με ‘’προφορική’’εντολή της ΥΠΕ, αλλά και την απαίτηση των νέων επιστημονικών δεδομένων, δημιούργησε μια καινούρια κλινική για την νοσηλεία των ύποπτων και των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του ιού, στην οποία πρέπει επίσης, να εφημερεύουν οι παθολόγοι ανεξάρτητα από τον αριθμό ασθενών που φιλοξενούνται σ αυτήν. Όλοι γνωρίζουμε τα μέτρα προφύλαξης που απαιτούνται κατά την νοσηλεία αυτών των ασθενών από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, αλλά και τον χρόνο που χρειάζεται για να φορέσει ο γιατρός τον εξοπλισμό, για να τον αφαιρέσει με πολύ πολύ προσοχή και για να τον αλλάζει σε κάθε ασθενή. Και επιπλέον ο ίδιος γιατρός από την κλινική που νοσηλεύει τα ύποπτα και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, στην συνέχεια, θα πρέπει να πηγαίνει στους νοσηλευόμενους της παθολογικής και στα επείγοντα να εξετάσει άλλους ασθενείς. Στα νοσοκομεία των Χανίων και του Ηρακλείου οι κλινικές αυτές στελεχώθηκαν με ξεχωριστές ομάδες γιατρών με δυο εφημερεύοντες ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ και από χθες στις εφημερίες των παθολογικών τμημάτων διπλασιάστηκε ο αριθμός των ειδικών που εφημερεύουν.

Τα νούμερα για το Ρέθυμνο δεν βγαίνουν και υπομονή δεν έχουμε πια την πολυτέλεια να κάνουμε. Όχι μόνο για μας, για την κούραση και την απελπισία μας, αλλά και για σας όλους που θέλουμε να φροντίσουμε με ασφάλεια και αξιοπρέπεια. Όσα μηχανήματα κι αν φέρουν, όσα κρεβάτια κι αν ανοίξουν, δεν μπορούν αυτά να εξετάζουν μόνα τους τον άρρωστο. Χρειάζονται γιατροί και νοσηλευτές και χρειάζονται τώρα.

Υ.Γ: 1ο Η διοίκηση της 7ης ΥΠΕ δεν έστειλε ποτέ γραπτή εντολή για την δημιουργία κλινικής που θα νοσηλεύει θετικούς ασθενείς (γιατί άραγε;).

Και 2ο ενώ η διοικήτρια της ΥΠΕ μας είπε να βρούμε εμείς γιατρό να έρθει στο νοσοκομείο ΜΑΣ και ενώ βρήκαμε ΜΙΑ και μοναδική διαθέσιμη συνάδελφο, δεν την έχει ακόμα μετακινήσει στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Και ο σχεδιασμός ο σωστός με βάση τα επιστημονικά δεδομένα απαιτεί και ομάδα αντικατάστασης νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, σε περίπτωση καραντίνας ή νόσησης του προσωπικού. Και κάθονται τόσοι άνεργοι γιατροί και νοσηλευτές. Και δουλεύουν, αυτή την δύσκολή ώρα, σ όλη την Ευρώπη, χιλιάδες γιατροί μας, πού τους έδιωξε η ανεργία και η απαξίωση.

Κ. Διοικητά, κ Διοικήτρια, η αυτοθυσία και το φιλότιμο έχουν και τα όρια τους. Και αυτά είναι άρρηκτα δεμένα με  τα όρια της υπεράσπισης της ζωής του αρρώστου

Ρεθεμνιώτες, δεν θα σας καλέσουμε σε διαμαρτυρία, δεν θα σας πούμε κάντε αυτό ή το άλλο. Μόνο πού πρέπει να γνωρίζουμε όλοι την αλήθεια γιατί ‘’εμείς’’  θα νοσηλευτούμε στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου και μόνο σε αυτό. Άλλη επιλογή δεν υπάρχει.

Για την Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου
Ηλίας Σαμιώτης» 

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Γιατροί ζητούν υλικά από τους πολίτες
Οπως εξηγεί στην «Εφ.Συν.» ο εκπρόσωπος των γιατρών στη Διοίκηση του Νοσοκομείου Ρεθύμνης, Γ. Σαριδάκης (φωτ.), οι ανάγκες του νοσοκομείου είναι ήδη μεγάλες και προβλέπεται να αυξηθούν, εφόσον υπάρξουν...
Γιατροί ζητούν υλικά από τους πολίτες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δωρεά εξοπλισμού στο νοσοκομείο από το Επιμελητήριο Ρεθύμνου
Σε δωρεά απαραίτητου εξοπλισμού στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου για την κάλυψη βασικών του αναγκών προχώρησε η διοίκηση του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης.
Δωρεά εξοπλισμού στο νοσοκομείο από το Επιμελητήριο Ρεθύμνου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δωρεά μονάδας απολύμανσης στο νοσοκομείο Ρεθύμνου από τις Ομάδες Καρναβαλιού
Μια υπερσύγχρονη μονάδα απολύμανσης υψηλής χωρητικότητας «Genano Air» αγοράστηκε και δωρίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου από τις Ομάδες του Ρεθυμνιώτικου Καρναβαλιού.
Δωρεά μονάδας απολύμανσης στο νοσοκομείο Ρεθύμνου από τις Ομάδες Καρναβαλιού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ρέθυμνο: Η Παιδιατρική Κλινική μετατράπηκε σε χώρο για ασθενείς με κορονοϊό
Λόγω της πανδημίας του κορoνοϊού η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Ρεθύμνου μετατράπηκε σε χώρο για ασθενείς με κορωνοϊό ή ύποπτα κρούσματα.
Ρέθυμνο: Η Παιδιατρική Κλινική μετατράπηκε σε χώρο για ασθενείς με κορονοϊό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εφαρμογή του Δήμου Ρεθύμνου για συνεχή ενημέρωση σχετικά με τον κορονοϊό
Η νέα εφαρμογή «Δημότης Ρεθύμνου» στην υπηρεσία των πολιτών ανανεωμένη με την εφαρμογή για smartphones τέθηκε σε εφαρμογή στο Ρέθυμνο.
Εφαρμογή του Δήμου Ρεθύμνου για συνεχή ενημέρωση σχετικά με τον κορονοϊό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ρέθυμνο: Σβήστηκε το πρόστιμο στον άστεγο
Ακόμα μία σοβαρή καταγγελία για παραλογισμό στην επιβολή προστίμων σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας έρχεται στη δημοσιότητα από την Κρήτη. Αυτή τη φορά στο Ρέθυμνο θύμα της αυστηρότητας των ελεγκτικών...
Ρέθυμνο: Σβήστηκε το πρόστιμο στον άστεγο

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας