Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Η εναέρια «παράσταση» της Κατερίνα Σολδάτου σε Κούλε και Σφακιά

  • A-
  • A+
Η γνωστή aerial performer Κατερίνα Σολδάτου «πέταξε» κάτω από τη γέφυρα της Αράδαινας, στα Σφακιά, αλλά και πάνω από το κάστρο του Κουλέ στο λιμάνι του Ηρακλείου, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με τους σκοπούς της οργάνωσης «Μαζί Νικάμε τον Καρκίνο».

Όπως αναφέρει η ίδια: «Εξερευνήσαμε, μαζί με τον συνεργάτη και σύζυγό μου Σπύρο Μπάντιο, την Κρήτη και τις δυνατότητές της όσο μπορούσαμε φυσικά μέσα σε δέκα ημέρες. Στόχος μας ήταν να χορέψω στη γέφυρα της Αράδαινας στα Σφακιά όπου μετά από αρκετές δυσκολίες με τον καιρό το καταφέραμε. Επιπλέον κάναμε ελεύθερη κατάδυση στο πιο μαγευτικό μέρος που έχω συναντήσει ποτέ, όπως επίσης χάρη στην ιδιαίτερη φιλοξενία των ανθρώπων εκεί μας βοήθησαν άμεσα έτσι ώστε να χορέψω και πάνω απ’το ιστορικό φρούριο Κούλε στο λιμάνι του Ηρακλείου».

«Είδα το πλημμυρισμένο χωριό Σφεντίλι στο φράγμα Αποσελέμη, τα χιονισμένα  βουνά του Ψηλορείτη,της Δίκτης και των Λευκών Ορέων και αρκετές γέφυρες που μου τράβηξαν το ενδιαφέρον. Σίγουρα θα ήθελα να επισκεφτώ και να χορέψω σε όλα τα φαράγγια της Κρήτης, να εξερευνήσω περισσότερο τον βυθό της και να ανέβω στις κορυφές της», αναφέρει η ίδια.

Το βίντεο με τίτλο «Εξερευνώντας την Κρήτη»

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Λύσεις με βάση τη φύση
Οι «Λύσεις με Βάση τη Φύση» έχουν ως στόχο να βοηθήσουν τους πολίτες να αντιμετωπίσουν μια ποικιλία των περιβαλλοντικών, κοινωνικών και οικονομικών προκλήσεων με βιώσιμους τρόπους.
Κρήτη: Λύσεις με βάση τη φύση
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Παγκρήτια συνάντηση μοτοσυκλετιστών για καλό σκοπό
Η 20η Παγκρήτια συνάντηση των μοτοσυκλετιστών, θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 1- 2- 3 Σεπτεμβρίου, στον Γεροπόταμο Ρεθύμνου. Η γιορτή των μοτοσυκλετιστών θα έχει κοινωνικό πρόσημο καθώς τα έσοδα και οι...
Παγκρήτια συνάντηση μοτοσυκλετιστών για καλό σκοπό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Φαράγγι της Σαμαριάς: Αύξηση της επισκεψιμότητας την τελευταία 5ετία
Την 5ετία 2015 – 2019 ο αριθμός των επισκεπτών είναι 744.288 άτομα - «Ανοιχτοί» δηλώνουν οι τουρίστες σε ενδεχόμενη αύξηση του εισιτηρίου.
Φαράγγι της Σαμαριάς: Αύξηση της επισκεψιμότητας την τελευταία 5ετία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ιδρύθηκε «Παρατηρητήριο Υπαίθρου» στην Κρήτη
Βασικός στόχος του Παρατηρητήριου είναι να συμβάλει στην αποκρυπτογράφηση των μεταβολών που επηρεάζουν θετικά ή αρνητικά την ύπαιθρο της Κρήτης μέσα από τη συστηματική συλλογή, ανάλυση, επεξεργασία κι...
Ιδρύθηκε «Παρατηρητήριο Υπαίθρου» στην Κρήτη
ΑΠΟΨΕΙΣ
Η ελιά και το λάδι χθες-σήμερα-αύριο στην Κρήτη
Ολόκληρη η ιστορία της Κρήτης και ευρύτερα του Μεσογειακού χώρου υπήρξε βαθιά επηρεασμένη από την καλλιέργεια της Ελιάς και του αμπελιού. Μυθολογία ζωγραφική, γλυπτική, ποίηση, ήθη και έθιμα, συνήθειες...
Η ελιά και το λάδι χθες-σήμερα-αύριο στην Κρήτη